Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam prawdy

Potęga podświadomości

Polecane posty

Gość szukam prawdy
i o to mi chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!:D czyli mam juz 2 dowód na to, ze afirmacje czasami działaja:D

Gość bora bora ole
a słyszałaś coś o zbiegach okoliczności? każdy ma jakieś doświadczenia z niespodziewanie spełnionymi - nazwijmy w uproszczeniu - marzeniami

Gość szukam prawdy
o matko... bora bora jesteś jak moja siostra:/ odbierasz mi nadzieje. Za miesiąc napisze tu znowu... a jak spełni sie moja afirmacja to bedzie Ci głupio:P

Gość a ja Wam cos powiem
drugi przyklad, bylam w metrze, szlam za jakims cudzoziemcem, nie wiem nawet czemu ale pomyslalam, sobie, zeby do mnie zagadał. Szłam myśląc o nim intensywnie, kiedy go mijałam uslyszalam "czesc" spojrzalam w jego kierunku by utwierdzic sie w przekonaniu, ze to bylo do mnie. Patrzył na mnie i usmiechał sie do mnie. Nie wiem, jak to wyjasnic.

Gość lady baba...33LUB
a ja zawsze jak sobie wmowie, ze wstane o 7 to wstaje punktualnie o 7 lub jak o kimś intensywnie myśle np: o koleżance której dawno nie widziałam to ona sie odzywa nagle

Gość lady baba...33LUB
i kiedyś cały dzien myslałam zeby sobie kupic nową torebke:P i akurat wracając do domu wstapiłam do sklepu z torebkami w który likwidowali i byly super zniżki

"a ja zawsze jak sobie wmowie, ze wstane o 7 to wstaje punktualnie o 7" no wlasnie z tym budzeniem sie to tez ciekawa sprawa, zdarzylo mi sie wczesniej myslec intensywnie, ze dobrze byloby sie obudzic jutro wczesniej np. o 6, mimo ze budzik nastawialam na 7 i budzilam sie o 6 kiedys mialam cos waznego do zrobienia, mialam wstac b wczesnie rano, ale nie nastwilam budzika, zapomnialam, a jednak obudzilam sie o ej godz, o ktorej wczesniej pomyslalam jakos tak "zaprogramowalam podswiadomosc"

Gość Aneta Blond
Trzeba wierzyc trzeba umiec uwierzyc

Gość Aneta Blond
Uwierzyłam wreszcie po latach zwatpień i co? Mam, to co chciałam, to w co potrafilam uwierzyć. Miłość, Męża, który mnie kocha, synka, dom, RODZINE, wszystko jest tak jak pragnęłam. Poznaliśmy się tak jak chciałam, jestem szczęśliwa, mieszkamy w miejscu, gdzie marzyłam aby zamieszkać pozdrowienia

Gość tez zaczynam
pozytywnie myslec bo mam na razie pod gorke i chce to zmienic i wierze ze mi sie uda:-) ze zaloze rodzine bede miala dzieci , dobra prace i zdrowie :-)

Gość tez zaczynam
znam ten temat:-)nawet sciagnelam sobie ksiazke "pozytywne wizualzizacje"

Gość tez zaczynam
oj mialo byc"tworcza wizualizacja"

Gość www.sukcesstart.pl
w linku poniżej znajduje się takie abc afirmacji, które są najskuteczniejsze i dlaczego, jak afirmować itp. Są też przykłady afirmacji z Potęgi Podświadomości ------------------- http://www.sukcesstart.pl/tag/afirmacje/

Tutaj nie ma nic mistycznego czy magicznego. Kiedy mózg odbiera jakieś bodźce oraz emocje to przechowuje się w pamięci. Potem możemy świadomie przywołać obrazy, zdarzenia. Mózg reaguje wtedy TAKIMI samymi emocjami reakcjami jak w sytuacji prawdziwej. Słyszeliście o krioterapii - wrażenie zimna mobilizuje organizm do samoleczenie (podobno ilość substancji leczących w orgazmie zwiększa się 7-krotnie). Czyli - myślami możemy wpływać na odczucia i ciało, ciało ma pewne umiejętności samoleczenia - ergo - afirmacje mogą działać. Problem tylko jak zaczyna się dorabiać do tego mistyczne przeżycia (widzenia, czakramu, new age, nad-świadomość, boża łaska itd). Z punktu widzenia neuropsychologii uważam że jest to w pełni wyjaśniane zjawisko.