Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhbhftruh

Pierwszy raz od 12 lat nie poszlam na rozpoczecie roku, bo juz skonczylam szkole

Polecane posty

Gość gfhbhftruh

srednią :) za mies jednak nie ide na studia, tylko dopiero za rok. :)

Gość nie kapejszyn tego
no to wspólczuje teraz bedzie tylko gorzej 😭

Gość bojesietel
mam to samo :D z tym ze chyba ide na studia bo skladam papiery we wrzresniu

Gość gfhbhftruh
czemu gorzej? ja tez sobie troszke wspolczuje...bo dlugie byly te wakacje, a zapowiada sie, ze w domu bede jeszcze dlugo. :( i jakos mi sie to nie usmiecha. chcialabym isc na sluchacza wolnego i moze do pracy. albo do szk policealnej,

Gość gfhbhftruh
to mozesz zlozyc we wrzesniu? czemu tak pozno? nie wiesz moze kiedy sie zaczyna nauka w szk policealnych? wrz/pazdz?

Gość bojesietel
tak, we wrzesniu jest drugi nabór w wiekszosci uniwersytetów w policealnej od pazdziernika bo tez sie wybieram :D

Gość bojesietel
na*

Gość gfhbhftruh
a na jaki kierunek dokladnie idziesz do tej policealnej? bo ja chcialabym byc pielegniarka...tylko w LO mam praktycznie same 2. i pare 3. :( nie wiesz na jaki mogliby mnie przyjac zebym mogla zostac ta pielegniarka?:(

Gość bojesietel
a to jest w ogole kierunek na policealnej na pielegniarke? wiesz do policealnej przyjma cie nawet z 2 i 3, na prawde nie patrza na oceny. ja wysłałam formularz na stronie tej szkoły, potem zadzwonila do mnie taka pani z tej szkoły i kazała przywiezc dokumenty (swiadectwo, zaswiadczenie lekarskie, zdjecia i dowod) i nikt nie patrzyl na oceny od razu zostałam przyjeta. podpisałam umowe i koniec. ja na technika aministracji ide.

Gość gfhbhftruh
łał...ale fajnie :) bo mi troszke glupio z takimi...ale skoro mowisz ze nie patrza, to okej:) wlasnie wiem ze nie ma takiego kierunku...ale na pewno na jakis medyczny pojde, tylko zeby mne pozniej do pracy gdzies przyjeli,:P po za tym, nie wiesz czy jest potrzebne swiadectwo z ost kl gimn jakims cudem? bo chyba go zgubilam.:( chyba ze go ma caly czas moja terazniejsza szkola - liceum, ktore juz skonczylam. w pon ide po dobior swiadectwa, bo pisalam poprawke :( a gdzie na pielegniarstwo isc? jest potrzebna wowczas matura?

Gość swiat to cwelstow
na pielegniarke teraz mozna tylko p studiach isc

Gość gfhbhftruh
no wlasnie..:( szkoda, bo kiedys byly licea medyczne...odrazu po podstawowce. bo gimn nie bylo. wiec raczej chyba sie pozegnam z ta praca o ktroej marzylam od 5 l podst :O bede pielegniarka w innym wydaniu, po prostu w szpitalu pracowac. to zawsze cos. zawsze chcialam w szpitalu pracowac :)

Gość bojesietel
mysle ze na pielegniarke to tylko na studia a do policealnej to np. ratownik medyczny, opiekun medyczny nie, nie jest potzrebne świadectwo z gim

Gość bojesietel
to mature za rok bedziesz zdawac? to jak sie przylozysz do przedmiotów takich jak chemia i biologia na rozszerzeniu to masz duze szanse:D

Gość gfhbhftruh
na ratownika baaaaaaardzo bym chciala isc, ale jestem za szczupla i boje sie, ze wlasciwie by mnie wysmiewali i zartowali sobie ze mnie. tymbardziej, ze mlodo wygladam. mam 170/49 kg :( a na czym polega ten opiekun medyczny? czyli pomagam pielegniarka?:O

Gość gfhbhftruh
nie, bo wlasnie z chemi mailam poprawke teraz. zreszta, chyba ze studiow wgl zrezygnuje, ale nie powiem - chcialabym poczuc ten smak studiowania. chociaz troche. albo studium. :(

Gość bojesietel
Informacje o zawodzie: opiekun medyczny podejmuje działania w zakresie: rozpoznawania i rozwiązywania potrzeb opiekuńczych osoby chorej i niesamodzielnej w różnym wieku i różnym stopniu zaawansowania choroby, oceny i zaspokajania potrzeb biologicznych osoby chorej, aktywizowania chorego do samodzielności i samoopieki w czynnościach dnia codziennego, współpracy z zespołem pielęgniarsko-terapeutycznym w czynnościach pielęgnacyjno-higienicznych i zabiegowych w placówkach opieki zdrowotnej i środowisku domowym pacjenta. Absolwenci kończący ten Kierunek uzyskają uprawnienia do pracy w: szpitalach (na wszystkich oddziałach), zakładach opiekuńczo-leczniczych, zakładach pielęgniarsko-opiekuńczych, szpitalach opieki długoterminowej, hospicjach, domach pomocy społecznej, placówkach rehabilitacyjnych, środowisku domowym pacjenta, fundacjach i stowarzyszeniach. Musisz mieć jakiś zawód...troche tak głupio miec same liceum. Przezciez szkola policealana jest cool, zajecia odbywaja sie tylko co drugi weekend przez 2 lata.

Gość gfhbhftruh
powaznie? czemu tak krotko trwa ta szkola? czy sie za nia placi? jestem z sosnowca - patrz - katowice. Ty skad jestes i czy bedziesz za nie placic ?:) podoba mi sie to, ale chcialabym pracowac tylko iwylacznie w szpitalu. :D wiem, wybredna jestem ^^^

Gość bojesietel
no nie wiem czemu, tak po prostu jest:D zalezy, bo niektóre szkoły sa płatne, a niektóre nie. ja np. ide na bezpłatny kierunek, a szkola jest w gdańsku

Gość ten.pierwszy.niedziel
Co ty taka niezyciowa jesteś? Nie wiedziałaś ze szkola policealana trwa dwa lata i ze sie do niej chodzi co 2 tyg?:D:D:D:D:D hahahahah:D:D:D:D::P

Gość gfhbhftruh
Mm...przyjemnie faktycznie, a Ty mozesz sie pochwalic jakie oceny mialas w szk sredniej(tech, liceum, profilowka jakas - gdzie bylas?) :)

Gość bojesietel
Moje oceny nie były kolorowe.Miałam srednia coś około 3,6 miałam 2 z polaka, chemii i dodatkowej biologi:D duzo 3 i moze z 2-3 czwórki :D 5 z religi, woku, infy nie uczylam sie bo mi sie nie chciało.

Gość gfhbhftruh
tzn...wiedzizlam ze wieczorowe sa takie, a nie ze policealne? a mam jeszcze 1 ost pytanie :D otoz - czy tam chodza ludziew roznym wieku, jak na studiach? czy tam sa normalne roczniki...ze ja bede tylk oz ludzmi 19, 20 -letnimi czy ze starszymi tez moge byc? jak to jest? Odpowiedzcie i juz daje spokoj:P bo mi sie Artur lipinski zaczyna i musze go obejrzec :D:D:D

Gość bojesietel
nie no są rozne roczniki na jednym kierunku :P mozesz byc np w grupie z 30latkiem, 25latkiem i 19latkiem :D

Gość gfhbhftruh
no to raczej mi sie nie chcialo :D ja mialam 3 z WOSu, laciny, wf. 4 - WOKu i rel. a reszta to 2...bo na inform sie nie znam, nawet z polaka!! ja! co uwielbiam czytac ksiazki!! pytalam sie jej co moge na 3, to dala mi prace do zrobienia, a koniec koncow i tak mi powiedziala ze 2. :O takze, mam nadzieje ze sie nie beda patrzyc na oceny faktycznie w ogole.

Gość gfhbhftruh
A do kiedy trzeba zlozyc te papiery? bo nie chce rok siedziec w domu i pracowac. :(

Gość bojesietel
nie słyszałam zebvy ktos nie dostał sie do policalnej:D dobra ja lece papa trzymaj sie

Gość bojesietel
a nie wiem to zalezy od szkoły, w niektórych rtekrutacja trwa cały rok. spróbuj teraz. znajdz jakies szkoly policealne w katowicach i zapoznaj sie z ich ofertą, tam jest wszytsko napisane

Gość domoooonikia
Ja tez to samo. Dopiero za rok na studia, a teraz mysle o policealnej, ale nie wiem jaki kierunek. I w ogole.