Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia_z_problemem

ja 17 lat, on 26

Polecane posty

Gość natalia_z_problemem

Witam wszystkich serdecznie :) Mam do tutaj zgromadzonych osób pytanko. Mianowicie... ostatnio poznałam faceta. Przypadkowo zresztą, spóźniłam się na autobus i coś mnie natknęło, żeby złapać stopa. No i zatrzymał się On. Miły, kulturalny z ogromnym poczuciem humoru i dystansem do siebie. Zresztą on też zupełnie przypadkowo jechał tą trasą, bo był jakiś objazd. Bardzo fajnie nam się rozmawiało przez całą drogę... w życiu.. z żadnym facetem tak przyjemnie mi się nie gawędziło. No i na koniec gdy podwiózł mnie do domu (musiał nadrabiać blisko 20km) gdy odmówił, żeby zapłacić mu za paliwo.. dałam mu swój numer, że go kiedyś zaproszę na piwo/kawę. Od tego czasu długie godziny spędzaliśmy na rozmowach i smsach, ale jak później się okazało ma on 26 lat. Gdy się o tym dowiedziałam, to zawirowało mi przed oczami i trochę poczułam się oszukana. Zwłaszcza, że na tyle nie wyglądał. Dałabym mu góra 20, a może 22 lat :P Nie powiem, bardzo przystojny, ale to chyba przez swój wzrost i szczupłą sylwetkę wydawał się taki chłopięcy ;) W każdym razie mi to w żaden sposób nie przeszkadzało, ba liczyłam w głębi duszy na coś więcej, a może on? No, ale facet, który jest 10 lat starszy ma inne priorytety w życiu. Koleżanki powiedziały, żeby go olać... sama już nie wiem. Gdy go zapytałam czy mu to nie przeszkadza, to tylko zażartował, że zawsze chciał mieć młodszą żonę, przynajmniej o 10 lat :P Sama nie wiem co o tym sądzić. Nie jestem żadną desperatką, która na siłę szuka faceta. Ale większość rówieśników i nieco starszych kolegów wydaje mi się zbyt dziecinna. A on wydawał się takim "prawie ideałem" pod względem charakteru. :/

No i właśnie dlatego wydał Ci się ideałem, bo jest dojrzalszy od Twoich rówieśników. Jeżeli Ty nie jesteś głupawą sikawicą, której w głowie tylko imprezki i koleżaneczki, to powinniście się dogadać. :)

Gość natalia_z_problemem
dodam tylko, że po jakimś czasie raz się spotkaliśmy... i było bardzo miło :P Przyjechał po mnie do domu i rodzice po naszym spotkaniu trochę zaczęli o niego wypytywać bo się im spodobał. No i pytania tylko czy to tylko kolega? Ale... wówczas myślałam, że jest nieco młodszy :) W sumie to poznaliśmy się 3 tygodnie temu. I nie wiem czy jest sens dalej to ciągnąć.

Gość natalia_z_problemem
@baldur - pewnie tak. Odnośnie imprez.. to zarówno ja jak i on za nimi nie przepadamy. Więc jakiś konsens by się znalazł :P

natalio NAPEWNO NIE PATZR NA TO CO POWIEDZIALY"KOLEZANKI " mialam jedna taka niby przyjacioleczke............ jak jakis chlopak sie kolo mnie krecil to taki mi doradzala bym sama zostala a jak juz mialam jakiegos faceta to poprostu miala na mnie takie humorki o byle co........ glowie o to ze bylam z kims. jedno jest pewne sluchaj serca a nie koleznek... 9 lat to nie tak duzo a on ma 26 lat wiec nie jest starym dziadem . przeciez nie musisz zaraz wychodzic za maz za niego..

skoro się dogadujecie, to wiek nie powinien stanowić problemu. Hm wiek już nie stanowi dla was problemu ani dla Ciebie z tego co mówisz ani dla niego. Boisz się bo trzyma Cię ta świadomość społeczna, w której się wychowałaś, że mężczyzna nie może być o 9 lat starszy o kobiety, nie pozwól aby stereotypowe myślenie stawało Ci na drodze do szczęścia. :)

"Boisz się bo trzyma Cię ta świadomość społeczna, w której się wychowałaś, że mężczyzna nie może być o 9 lat starszy o kobiety," Dokładnie. Nie przejmuj się wiekiem. Najważniejsze, że fajnie się ze sobą czujecie. Są związki, gdzie różnica wieku jest znacznie większa. Teraz to jest po prostu rażące. Gdyby on miał 40, a Ty 30, nikt nie zwróciłby na to uwagi.... a 16 - 26 jest "oczojebne" :)

Gość Tristan123
no ale jest różnica między 16 letnią dziewusią a 30 letnią świadomą kobietą że tak wtrącę.

Gość teraz różnica
jest nie odczuwalna ale z biegiem lat mogą być problemy :/ z podejściem do życia itd., co to dużo mówić facet za jakiś czas zapragnie mieć rodzinę (jeśli już jej nie chce mieć), a czy Ty wiążąc się z takim facetem jesteś na to gotowa i naprawdę wiesz jakie ma zamiary wobec Twojej osoby np. czy nie chce tylko się dobrze zabawić :/

Gość natalia_z_problemem
dziękuję serdecznie wszystkim za rady :) Może faktycznie warto posłuchać serca, a nie tego co podpowiada rozum. Ciągle o nim myślę, boję się tylko, że on w jakiś sposób mnie wykorzysta. Nie wygląda na takiego, ale wiadomo... faceci :P

Popieram, nie przejmuj się wiekiem Fajna dziewucha się wydajesz, nie masz pstro w głowie chyba więc dla niego jakąś wartość stanowisz:) Ale, ale żeby różowo nie było. Pamiętaj o pewnym dystansie, obiektywizmie raczej. Bo z doświadczenia Ci powiem, że taki facet łatwo zyskuje uznanie w oczach ze względu na dojrzałość, ale potem może wyjść coraz więcej różnic, niekiedy nie do przezwyciężenia, więc po prostu bądź rozsądna i nie narób głupstw, ale próbuj szczęścia :)

Gość teraz różnica
on ma tyle lat co ja i wiem jak faceci w tym wieku patrzą na takie młode dziewczyny i co o nich myślą, jak je traktują - może ten Twój jest wyjątkiem - oby ;). Tak pozatym to jest wolny okaz bo jak tak to jest troszkę podejrzane - w tym wieku być wolnym i jeszcze przystojnym hmm....

Gość ja mam 43 lata
miałam 2 letni romans z 25 latkiem( jak zaczęlismy miałam 40 on 21). No i tak sobie myślę, jak on teraz ma taką młodziutką dziewczynę( nie wiem , nie mam z nim kontaktu) to naprawde bagaż ich doświadczeń jest różny. Za parę lat może byłoby ok- teraz chyba jeszcze za wcześnie moim zdaniem dla Ciebie na taki związek.

"w tym wieku być wolnym i jeszcze przystojnym hmm...." A co w tym dziwnego????????

Gość ot tak sobie
ja mam 43 lata - ale czy Wasz bagaż doświadczeń w tym romansie nie był też różny? A coś Was jednak przyciągnęło do siebie.

Gość teraz różnica
jest dziwne bo taki osobnik może mieć mnóstwo tzw. "koleżanek" i korzysta z życia puki może :P - przecież facet w tym wieku ma już też swoje potrzeby ;)

Gość ja mam 43 lata
przede wszystkim oboje byliśmy dorośli. Mam na myśli fakt, że ten 26 latek może być zbyt doświadczony na taką młodziutką dziewczynę - myślę, że tak młodziutki wiek to czas na rówieśniów. Co 26 latek będzie robił w towarzystwie licealistów? A jak dwoje ludzi jest dorosłych - czyli np dziewczyna 21 lat a Facet 30 lat to już jest bardziej do przyjęcia wg mnie.

Gość teraz różnica
no jest :P taki facet przeważnie ma TYLKO koleżanki (gatka szmatka dla zmydlenia pięknych oczu) i także już swoje potrzeby bo w celibacie raczej nie żyje ;)

Oj tam, Oj tam.... Przecież jak ludzie maję się ku sobie, to wiek i doświadczenia nie maja znaczenie. najwyżej związek się nie wyjdzie. Nie ma co się zastanawiać. Trzeba korzystać z tego, co spotykamy na swojej drodze, bo inaczej będziemy sobie pluć w brodę, że nie skorzystaliśmy z nadarzającej się okazji. Może to na całe życie, a może to po prostu kolejny "przyszły-były."...

"Lomu, no wiesz tak samo jak nie ma ładnych dziewic koło 20" Też słyszałem, że nie ma.... że po takie to do przedszkola trzeba biegać....

Gość natalia_z_problemem
Odnośnie tego, że ma 26 lat i jest wolny. To rozmawiałam na ten temat już z nim. (nie wprost oczywiście...) On powiedział coś w rodzaju, że miał problem ze znalezieniem odpowiedniej partnerki głównie przez swój wzrost (ok 170cm). Że większość traktowała go jako kolegę, a wszelkiego rodzaju dziwne teksty ze strony koleżanek i tak traktował z dystansem. W sumie.. ja też jestem niska i szczupła, ale mi to w żaden sposób by nie przeszkadzało. Sama już nie wiem :(

"ten 26 latek może być zbyt doświadczony na taką młodziutką dziewczynę " A czy 40to latka nie jest "zbyt doświadczona" na 20to latka?

Gość bum bum bum bum
ja jestem niebrzydką 20 letnią dziewicą :P

"ja jestem niebrzydką 20 letnią dziewicą " TAKIE NIE ISTNIEJĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Gość bum bum bum bum
cholera no to nie wiedziałam, że jestem takim wyjątkiem ;) Ukryli mnie w rezerwacie :)

Gość teraz różnica
przecież mówię, że są wolni w tym wieku ale nikt mi nie powie, że tacy ludzie żyją w celibacie :P tak pozatym facet tylko coś miłego powiedział bo wie jak dziewczynie zaimponować, a ona już się nim zauroczyła :o no comment :P

Dokładnie, nie istnieją. Jestem tego żywym dowodem :classic_cool: Autorko, nie ma co z góry coś zakładać:) Jednak bądź przygotowana i na te gorsze opcje. Baw się, ale z głową. Widzisz, tu też uprzedzenia słychać

"Ukryli mnie w rezerwacie" Jak Indian. Oni też się nie zorientowali:)

Gość teraz różnica
jak mówią dobry bajer to połowa sukcesu :/ - w każdym razie życzę szczęcia :)