Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedobraznajoma

Podkablowac zlodziei czy nie

Polecane posty

Gość mnie tez przeraza
ile w Polakach jest poklasku dla zlodziejstwa, cwaniactwa i kombinatorstwa. Czy wy naprawde nie widzicie niczego zlego w tej sytuacji?

Gość olivia dunhamm
nie wiem czy podkablowalabym czy nie, ale...Baddel piszesz, ze przeciwnicy sa za zlodziejami a autorka jest be, bo chce ich podkablowac. Ale juz podwojnej moralnosci autorki nie widzisz?? Kto jej kaze przyjmowac gosci? Kto jej kaze popijac z nimi drinki do pozna? Poza tym jakos nie wierze w to, ze facet, ktory ma czas na nasiadowki z drineczkiem od poludnia do nocy zarabia 2000 miesiecznie. Oni sa be, bo oszukuja, ale ona juz jest cacy udajac dobra znajoma?

Ja nie napisałam ze ona jest cacy udając dobra znajoma, to jaka jest znajoma mnie nie obchodzi , obchodzi mnie natomiast ze ktoś kradnie i ze trzeba to zgłosić.

Gość olivia dunhamm
czyli jestes taka sama hipokrytka jak i ona:)

Matko, czy ja gdzieś pochwalilam ja za bycie zła koleżanka, nie, nie obchodzi mnie to, tak jak napisałam wyżej obchodzi mnie to ze ci ludzie okradają państwo kosztem innych, potrzebujących ludzi, dzięki takim benefitowym złodziejom , ludzie biedni i niepełnosprawni bedą mieli ucinane benefity, a ze mam niepełnosprawne dziecko jest to moja sprawa żeby oszustów zgłaszać. Rozumiesz juz o co mi chodzi czy mam jeszcze raz wytłumaczyć ?

Gość niedobraznajoma
Czy wy nie widzicie tego co powinniscie?Zamiast skupic sie na temacie doczepiacie sie jaka jestem kolezanka,ja sie z tego tlumaczyc nie musze ale napisze wam:na poczatku bylo pieknie ladnie bo i malo o nich wiedzielismy,maja dziecko w wieku naszego i w sumie od tego zaczela sie ta znajomosc.Raz my ich odwiedzalismy,raz oni nas,no i przyszlo lato i sie zaczelo,jak juz pisalam pracuje na rano wiec kolo 14 jestem w domu,zaprosilismy ich raz na grila i tak im sie spodobal ten pomysl,ze zaczeli sie sami wpraszac.Nie raz jest byla taka sytuacja,ze ja zmeczona dopiero po pracy zdazylam zjesc obiad i biore sie pranie,sprzatanie,prasowanie etc. a oni w drzwiach "a bo my wlasnie przejezdzalismy to posiedzimy chwilke niech sie dzieciaki pobawia",ok mysle chwilke nie ma sprawy,no i sie rozsiadali a ja jak na szpilkach bo cos tam zaczelam robic,po jakims czasie mowie- slochajcie ja mam np.prasowanie i musze skonczyc,moze wpadnijcie innym razem co,tylko zadzwoncie wczesniej a oni spoko,spoko ty sobie prasuj my sobie jeszcze chwilke posiedzimy...

Gość mowie nie zazdrosnikom
ty zazdrosna babo , nie interesuj sie zyciem jej , ale cie chuj strzela , ze komus sie lepiej powodzi od ciebie

Gość tez z uk-zdrowo
autorko oczywiscie ze zglosic to-mozesz to zrobic online nie sluchaj ludzi ktorzy cie tu obrazaja-wlasnie przez takie podejscie w Polsce jest jak jest-jak politycy kradna to szum ale sami nawzajem ucza ludzi ze to ok okradac i oszukiwac mieszkam w uk 7 lat z synem.Od poczatku pracuje-na poczatku 2 etaty aby zapewnic dziecku godne zycie i szlak mnie trafia jak leniwe cwaniary przyjezdzaja tu i kradna. Nikt nie ma prawa powiedziec mi ze jestem zazdrosna baba i nie powinnam sie interesowac zyciem innym, ze to nie moja sprawa....TAK to moja sprawa bo zlodzieje dostaja co tydzien pieniadze,ktore sa zabierane takim jak ja w formie podatku.Co tydzien place ok 100 funtow podatku i szlak mnie trafia ze pieniadze na ktore ja pracuje trafiaja do zlodziejki i cwaniary a nie do kieszeni mojego syna nie jestem zachlanna i bylabymszczesliwa gdyby moj podatek-pieniadze na ktore ja pracuje-trafialy do naprawde potrzebujacych ale gdy jakas cwaniara kradnie to szlag mnie trafia.Sama znam kilka takich stworow-siedza w uk kilka lat,pracuja kilka godzin w tygodniu zeby sie nikt nie czepial i smieja sie uczciwym ludziom w twarz-wczesniej czy pozniej to sie skonczy tylko szkoda ze przez te oszustki ucierpia tez ludzie ktorzy tej pomocy naprawde potrzebuja

Gdyby tacy ludzie nie okradali państwa poprzez pobieranie zasiłków i innych świadczeń, pieniądze te byłyby dla tych, którzy naprawdę potrzebują.

nie popieram zlodziejstwa.. ale jeszcze bardziej mnie razi takie podejscie jak autorki. "naskarze bo maja wiecej odemnie" jest to czysta zazrosc... tak jak napisalam, jakby miala ona dostac ta kase to by bylo zaje...e ale ze to sasiadka to juz zlodziejka. poprawna obywatelka sie znalazla.... tak ja boli ze innym sie zyje lepiej, bo ich panstwo wspomaga. bardziej cie wkur...a ze sa cwani i maja wiecej od ciebie.

Gość Tu juz byl. Taki temat
To nie donosicielstwo - zlodziejstwo TRZeba tepic zawsze i wszedzie !! Czy jakby wam Polak ukradl komorke a wy pytacie wszystkich wokol, w tym jego czy znalazl a ten klamie prosto w oczy ze nie, zas potem przypapujecie go jak wyciaga wasza karte Sim, tez byscie nic w pracy nie powiedzieli? Dalibyscie sie okrasc po raz kolejny? Przyzwolic zeby nadal kradl? Sytuacja prawdziwa, tez z uk Jaka taka szmata nam opinie wyrabia?

Ale autorka tez może naklamac i dostawać benefity,każdy z nas może, wystarczy zadzwonić i naklamac ze jesteś samotna matka a benefity bedą ci sie dwoic i troic, ale są na szczęście miedzy nami uczciwi ludzie i tego nie robią , wiec to ze chce to zgłosić nie koniecznie świadczy o zazdrości ale o uczciwości, według mnie.

"Poubierani firmowo od stop do glow,co rusz zakupy i nowe ciuchy ze ar sie w szafach nie miesci.Dziewucha mloda a juz se silikon w cycki i usta wsadzila." no wlasnie widac co cie tak boli, nie nieuczciwosc tych ludzi tylko wlasnie ta pelna szafa? jakbys to innaczej napisala to jeszcze by sie dalo uwierzyc ze tak waczysz o uczciwosc w tym kraju

Gość złodziejom mówimy NIE!
Pedorita masz jakiś film na bani w związku z domniemaną zazdrością autorki i nie widzisz rzeczy oczywistej, że tamci kradną i jeszcze się tym szczycą. Ale widać ty też jesteś zwykłym złodziejem skoro akceptujesz takie patologiczne zachowania. Wyłudzanie pieniędzy jest złe! Mają dwie ręce? Niech zapierdalają, a nie idą żebrać do państwa bo im nie wystarczy na nowe szmaty i lepsze żarcie. W okół jest wielu innych, uboższych, schorowanych- im się należy dopłata a nie leniwym cwaniaczkom. Najlepiej się opierdalać i żerować na łasce państwa! Ja też bym chciała, żeby mi państwo za friko płaciło. Ale niby dlaczego ma to robić? Nie jestem uboga, niewykształcona czy schorowana. Mogę sama zarobić. Ja bym zgłosiła leni i społecznych pasożytów! Patologia rodzi patologię- potem ich dzieciaki będą tak samo kombinowały. Do pracy nie- tylko rękę do państwa.

Gość ukukjjjja
poinformuj panstwo i juz, ty pracujesz na nich no bo z naszych podatkow jest ten caly socjal

złodziejom mówimy NIE! nie mam zadnego filmu na bani, i jak mnie zaczynasz oskarzac to dla twojej wiadomosci nigdy nie przyjelam nawet 1 euro pieniedzy socialnych, od 18 roku pracuje. nie mowie ze ci ludzie robia dobrze i trzeba ich pochwalic, bo oszustwem tez sie brzydze. ale jak slysze od tego typu donosicielstwie tylko dlatego ze sasiad sie lepiej ubiera niz ja to mi niedobrze. spytaj na jakim stanowisku pracuje autorka i ile zarabia i na co ja stac, problem tkwi w tymm ze ma mniej niz oni i to ją boli. uwierz mi jakby zarobkami przewyzszala ich, i tez by ja bylo stac na sylikonowe cycki ;) to by tak sie nie interesowala. to taki polski zwyczaj "UPIERDO...C SĄDIADA" bo se np nowe auto kupil a przeciez nie powinno go stac, trzeba go sprawdzic i doniesc. jak chce autorka cos zmienic w kraju niech sie wezmie za polityke i walczy z oszustami z tej wyzszej pułki, bo oni kradną a spoleczenstwo im do tego brawo bije. a nie sie bierze autorka za odbieranie benefitow parze z dzieckiem.

Gość o co tu chodzi?
haha...

Gość tak sie zastanawiam....
Pedorita ja pracuje ale nie stac mnie na nowego mercedesa. Myslisz, ze moge podpierdolic go komus? Bedziesz konfidentem i doniesiesz na mnie jak zauwazysz, ze kradne tego merca?

czyli para z dzieckiem może kraść , aaaa rozumiem , co żeś sie uczepila ze autorka jest zazdrosna, napisała po prostu że kasę za kradzione benefity wydaje na pierdoły typu cycki siłkonowe i szmaty, czyli na rzeczy zbędne, ja z moich podatków nie chce oplacac komuś ubrań i silikonow .

tak sie zastanawiam.... jak sobie kupisz tego merca za kase z benefitow to jako moj sasiad spij spokojnie, ja cie nie podpierdole

baddel problem tkwi w systemie nie w ludziach... po co rozdaja tyle kasy bez ich sprawdzania . wiadomo ze kazdy chce jak najlepej zyc. jedni uczciwie drudzy nie. a to na co kase wydaja to juz jest ostatnia rzecz ktora powinna sie interesowac autorka. ciekawe czy jakby sie pomylili i przyznali z sociala autorce extra siano to by biegla donosic... jasne. siedzialaby cicho wtedy. niech kazdy pilnuje swojej uczciwosci, a od scigania oszustow mamy juz oplacane z naszych podatkow odpowiednie sluzby zdajecie sobie sprawe ludzie ile cpunow i przestepcow zyje za pieniadze socialne w takich krajach jak UK? dostaja wiecej kasy niz wy na pelnych etatach, jak tak sie wam chce prawdziwej uczciwosci to sie zajmijcie takimi sprawami a nie donosic na mloda pare z dzieckiem bo im panstwo pomaga za duzo niz powinno.

Gość kojoij
autorko, nie potrzebnie o tym dyskutujesz i pytasz sie o opinie. Linka, gdzie mozesz to zglosic masz, wiec zrob to i nie "chwal" sie tym nikomu.

Ale te specjalne służby do łapania oszustów musza być najpierw o oszuscie poinformowane .

wybraliscie sobie kraj do zycia o takim a nie innym systemie. macie prace i zycie jakie chcecie ale musicie zaplacic podatek, z tego podatku panstwo przeznacza kase na co uwaza ze powinno dla dobrobytu calego spoleczenstwa. system pieniedzy socjalnych jest skonstruowany tak a nie innaczej. jak wam sie to nie podoba to walczcie z systemem a nie z nieuczciwymi jednostkami, bo takie zawsze beda. ( pani A pojdzie doniesc zeby nie dawali pani B , to w zamian dostanie pani C ktora tez nie powinna dostac bo system oszukala ) jak wam sie nie podoba to wybierzcie inny kraj... z innym systemem. najlepiej takim jak Polska gdzie panstwo ma wszystkich ogolnie w dupie, nie pomaga nikomu tylko zabiera wszystkim i wszyscy sa na rowni ;)

A jak niby mamy walczyć z systemem, hmmm ? Mamy może napisać petycje o zaostrzeniu przyznawania benefitow? Zgloszenie takiego oszusta jest wlasnie walka , inaczej nie da sie tego wytepic .Po to jest numer telefonu do beneit fraud żeby zadzwonić jak wie sie o takim oszuscie.

wiecie tak apropo systemu socjalnego i podatkowego, to w cardiff najwieksza firma ochroniarska jest zarejestrowana gdzies za granica, nie pamietam w jakim kraju, gdzies w tajlandii czy innym egzotycznym kraju, no niewazne.. ludzie pracujacy dla nich na bramkach i w ochornie mienia i ludzi (a sa ich setki) nie placa podatku od swoich zarobkow (jedynie jakas oplate administracyjna w wysokosci cos 5 funtow za dzien). wiec ludzie ktorzy tam pracuja (a zarabiaja po 10-15 funtow na reke) maja wykazywane zerowe dochody, tym samym prawo do pobierania wszystkich swiadczen dla osob bezrobotnych czy malo zarabiajacych, ludzie maja po 2 tys funtow a nalezy im sie np. house benefit. to jest procedura legalna, wykorzystuje tylko pewnie dziury w prawie, system kuleje a ludzie czerpia z tego korzysci. czyja to jest wina??? i teraz wyobraz sobie, ze jestes tam zatrudniony. skoro nie musisz placic podatku to czy z wlasnej woli pojdziesz teraz do tax officu i zaplacisz im wyliczony wlasnorecznie podatek? raczej nie.

Ale to jest chyba co innego , skoro zatrudniają mnie na takiej zasadzie to sie z tego cieszę , ale na pewno nie idę sie zarejestrować jako bezrobotna i nie pobieram housing benefit, bo to jest oszustwo i taki ktoś tez powinien być zgłoszony.

Może i oszustwo ale nie kradzież, nikogo nie okradasz po prostu nie płacisz podatku , nikt na tym nie ucierpi.