Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezaroweczkaawere

Obzeracie sie w ciazy? bo ja nie

Polecane posty

Gość ciezaroweczkaawere

np dzisiaj zjadlam na sniadanie- melko musli i jablko obiad-pieczone udko, pare ziemniakow i pomidory kolacja- 2 kanapki

Gość hienka 33
ja jadłąm duzo więcej, częściej ale bardziej wartościowe produkty, duzo warzyw, owoców, przytyłam w ciązy 6kg

Gość ciezaroweczkaawere
a co moje produkty nie sa penowartosciowe? wlasnie wydaje mi sie ze sa, musli, chleb pelnoziarnisty i do kanapek oczywiscie duzo warzyw, kurczak zdrowy, pomidorki tez, jablko;) nie wiem jak mozna jesc zdrowiej;)

Gość słonik z wąsami ....
ja dzisiaj zjadłam na sniadanie 3 bóki po godzinie duzy jogurt + bółka słodka obiad 13 pierogów potem 3 jabłka a jeszcze nie wiem co na kolacje tak szczerze to musze cos zjeść bo czuje cały czas głód aż mnie w żołądku ściska a to dopiero poczatek 13 tygodnia dodam ze nie jestem osoba otyła 3 tygonie temu warzyłam 53 kilo

Gość hienka 33
Pewnie że są.trzeba jeść często a małych porcjach a Ty zjadłaś dziś bardzo malutko, musisz pamiętać że nie jesteś już sama ;) Oczywiście bez przesady, nie można się objadać ale jeśli będziesz jadła mądrze przytyjesz bardzo mało a maluchowi dasz wszystko co potrzebne.

Gość usgw4dd
;))))))))))) oj to widzę niektóre trochę jedzą;P Ale mi się więcej nie chce jeść;( czasami mam napady, ale to raz na 2 tygodie. Np po tym co dzisiaj zjadłam leżę najedzona i ruszać się nie mogę, a przed ciążą potrafilam zjeść :Phehehhe

Gość ciezaroweczkaawere
o a ja myślałam ze jem w normie ;)

Gość normalne to jest jedzenie dla
babki, która nie jest w ciąży w ciąży to jest za mało ja normalnie, bez ciąży jem dużo więcej, a gruba raczej nie jestem, bo ważę 53 kg przy 170 cm wzrostu i jestem po 30-ce, a dwójkę dzieci juz urodziłam;) obecnie jestem w 3 ciąży i jem zdecydowanei więcej niż Ty właśnie metodą "mało i często";)

To możecie jeść musli?? mi lekarz powiedział że musli surowo zabronione... hmmm Ja jem niby 3 posiłki ale pomiędzy jem dużo marchwi jabłek, bananów więc to można liczyć jako kolejny posiłek.. a ty jesz za mało wg mnie... nie gadałaś z ginem o diecie w ciąży?

Gość jedz tyle na ile masz
apetyt. Ja w Pierwszej ciazy moglam jesc nocn stop. W dodatku mialam smaka na slone i smazone rzeczy. STaralam sie jednak jesc zdrowo i nie zapychac sie smazonymi zimniakami. Przytylam 16 kg dizecko 3400. W drugiej ciazy od poczatku nie mialm apetytu. Jem maksymalnie 3 posilki dzienie. Jak zjadlam rano sniadanie np jogurt to do 4 po poludniu nie bylam glodna. Jestem w 9 miesiacu. 9 kg na plusie dizdzius w normnie. STraj sie jesc mieso, jajka i duzo warzyw. Nie zapominaj tez o owocach i produktach mlecznych. W poerwszym trymestrze twoje zapotrzebowanie praktycznie nie wzrasata. jakies 100-200 kcal wiecej trzeba jesc w drugim trymestrze. A to nie jest duzo. Pozdrawiam

Gość kiedys na jakims tygodniowym
jedz tyle na ile masz apetyt? pogielo????? ja mialam spory apetyt w obu ciążach, ograniczałam sie dość mocno, a i tak tyłam ponad norme (17 i 22kg). strach pomyslec, co by było, gdybym jak radzisz jadla ile chce

heh zgadzam się z wypowiedzią powyżej... jakbym jadła tyle, ile razy mój żołądek tego chce... to już przytyłabym ze 20 kg a jestem w 6 mc :P

Gość ciezaroweczkaawere
o to nie mozna jesc musli? ;(((( ja codziennie rano wcinam musli bo je pokochalam w ciazy ;)))))))))))))))))))))))))

Gość a niby z jakiego powodu
nie mozna w ciąży jeść muesli?:O:O:O co to za bzdury znowu?:O

Gość ciezaroweczkaawere
Można jeść musli, właśnie znalazłam artykuł o musli w ciązy i jest jak najbardziej wskazane ;)

mi dietetyczka powiedziała że wszystko co jest nieobrobione a musli prawdziwe zazwyczaj nie jest, w ciąży jeść nie wolno... dała mi nawet tabelę co mi wolno a co nie i tam musli było na czerwono razem z surowizną, tuńczykiem z puszki, sushi, serami pleśnowymi, mlekiem bez obrobki i tam jeszcze pare innych było

Gość Laryssssa
Ja sie nie obzeralam, jadlam mniej wiecej tak jak zwykle, moze odrobinke wiecej. Przybralam na wadze 20 kilo, z tego stracilam 8 od razu po porodzie, 6 w kolejnych dwoch tygodniach, a pozostale 6 pomalu tez zeszlo w ciagu paru miesiecy. Dla mnie taka racja jedzenia jak to, co opisuje autorka, to porcja glodowa. Wiadomo, ze kazdy ma inny apetyt i potrzeby, ale nabialu tam tyle co kot naplakal, a o warzywach i owocach to juz w ogole nie mowie. W ciazy spokojnie mozna przytyc - wszystkoo zejdzie. O ile sie jadlo wartosciowe rzeczy i nie z nudow, a z potrzeby. Nie usprawiedliwiam obzerania sie slodyczami i czipsami, to pojdzie w dupe, ale zwykle, wartosciowe zarcie - raczej nie.

Gość do Laryssssa
Ty kobieto sie nie wypowiadaj jak przytylas 20 kg!!! porcja glodowa? hahah dobre

Gość b.e.a.t.a
No porcja glodowa jak nic, na oko niewiele wiecej niz 1000kcal. Za malo bialka, nie wspominajac juz o zelazie i kwasie foliowym. W ciazy nie ma sensu sie odchudzac, bo potem placz ze wlosy leca i zeby sie psuja. A po porodzie anemia i nie ma sily dzieckiem sie zajac.

Gość nestea.............
ja jestem w polowie 8 tyg i od rana zjadlam: dwie kanapki plus kefir banana jogurt bulke z serkiem wiejskim 2 batoniki musli wieczorem zjem zupe i pewnie jakies warzywa albo owoce po obiadokolacji. mam ciagle mdlosci wiec tak co 1.5-2 godz musze cos zjesc malego.

Gość a ja sie obzeram i jem co chce
jestem w 35 tc i przytylam juz 20 kg :D I wisi mi to, bo to moja druga ciaza, w pierwszej bylo to samo i kg zrzucilam w ciagu pol roku i co ciekawe nie mam (nadal) ani jednego rozstepa. Bardzo lubie fitness i ruch, stad wiem, ze nie bede miala problemu z wroceniem do swojej sylwetki po porodzie. Tak, jak to mialo miejsce po pierwszym (2 lata temu).

Gość ja jestem w 36 tc
i mam 9 kg na plusie

Gość gość
Co do jedzenia zdrowych rzeczy ciązy, w tym śniadań to ja ostatnio zamówiłam zdrowe musli bez cukru http://musli4u.pl/ Bardzo dobrze smakuje, jest zdrowe i co ważne samemu mozna skomponować sobie swój zestaw.

Gość gość
No. Wczoraj miałam gości i kupiłam ciastka. Sporo ich zostało i dziś wżerałam na drugie śniadanie i deser, zastanawiam się czy ich nie wyrzucić do kosza. Ważę już 57kg.