Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...happyMymmy...

Majóweczki 2011

Polecane posty

Gość ...happyMymmy...

Myślę ,że dobrym pomysłem jest utworzenie nowego tematu. Skoro Panie z Maj2011 mają problem z akceptacją nowych osób i muszą je "sprawdzac"?! ,to proponuje podczytywaczką oraz innym chętnym do włączenia się do rozmowy . Uważam ,że takie forum jest pomocne pod wieloma względami . ZAPRASZAM ZATEM Mamy z Maja 2011

Gość mama_michaliny
jestem mamusia z maja a dokladnie z 14 maja :) Probowalam zagadac na glownym forum ale tam juz tak dlugo pisza ze ja nie w temacie :) Fajnie ze powstal nowy :) Moja coreczka ma na imie Michalinka ur. sie 14maja o 13:40, z waga 3,990 i 59cm Przy okazji prosze o glosik http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3871 Pozdrawiam inne majowe mamusie i ich majówczątka :*

Gość ...happyMymmy...
Mama - to Twoje pierwsze dziecko ? Hmm.. fakt , długo już są razem. Zdążyły się już "zaprzyjaźnic" . Skoro przeniosly się na prywatne forum , to trzeba otworzyc nowe ,bo to zbiorowisko dobrych rad , wymiany doświadczeń :-) A ile masz lat ?

Gość domajowek
to forum tez padnie!!!

Gość ...happyMymmy...
A czemu tak sądzisz ?

Gość mama_michaliny
mam 22 lata, tak to moje pierwsze dziecko :) Wiec robmy tak, zeby nie padlo ! :)

Gość domajowek
bo tak!!

Gość ...happyMymmy...
Mama ,czyli jesteśmy rówieśniczkami . Zagłosowalam na Michasię . Ranyy ,ależ ona słodziuśka ! Kto zrobił jej to piękne zdjęcie ?

Gość mama_michaliny
oczywiscie mamusia ! A jak Twoja dzidzia? Napisz cos o Was :)

Gość jb84
witajcie majóweczki:) i ja się do Was chętnie dołączę:) Może uda nam się stworzyć zgraną grupę i wymieniać cennymi radami i doświadczeniami:) ja jestem mamusią od 25 maja, mam córeczkę Milenkę, która właśnie postanowiła dać mamie chwilę wytchnienia i zasnęła...Pytanie tylko na jak długo..hihi:P

Gość ..happyMymmy...
Ja już o sobie nieco napisałam na poprzednim temacie . Troche namieszało się tam . Mam na imie Agata i jestem szczęśliwą mamą Oliweczki :-) Aktualnie też ma drzemkę teraz ,ale coś czuje ,że nie potrwa to długo :-) Urodziła się 54 cm długa i 3250 wagowo :-) Skąd jesteście ?

Gość jb84
no, moja już pospała:P i oczywiście alaaarm!! jesteśmy z Bielska. Dobra lecę do mojego rozdartka. Odezwę się później:)

Dziewczyny powodzenia i nie dajcie sie zniszczyc tym zawistnym....:)

no dziewczyny widzę, że ruchu nie ma:/ ale może z czasem się coś rozkręci:P mama_michaliny-słodkości ta Twoja córeczka:) a co do karmienia to karmię piersią ale niestety muszę sie wspomóc butlą przez dzień bo cyce nie wyrabiają:P chciałabym karmić jak najdłużej ale coś czuje ze jak wróce do pracy to już przejdziemy całkiem na mm:( a Ty jak karmisz?

Gość mama_michaliny
u nas tylko piers i jak na razie nie dostaje nic innego oprocz tego. jak goraco to czesciej przystawiam nie daje nawet wody czy herbatek. I wlasnie zastanawiam sie kiedy zaczac wprowadzac nowe smaki ? I kiedy podawac kaszke? i czy ze swoim mlekiem ? ja od pazdziernika w weekendy do szkoly wiec bede musiala odciagac

Gość ..happyMymmy...
Ruchu nie ma ,bo z nowymi tematami tak bywa . Trzeba troszkę czasu ,aby się rozkręciło :-) Jb jak się zaczerniłaś ? U nas do 3 miesiąca była pierś ,ale ze względu na alergie pokarmową musiałyśmy przejśc na butle . Przykro mi z tego powodu niesamowicie . Lubiłam , gdy mała była przy cycu . Mama Michaliny z tego co wiem, jesli jest tylko pierś , to stałe pokarmy wprowadzic się powinno po 6 miesiącu życia . Tak piszą :-) ,ale to też moje pierwsze dziecko ,więc jak to w praktyce wygląda - nie wiem . Najlepiej poradzic sie pediatry .

Cześć dziewczyny!!! To ja też do Was dołącze :) Napisałam kiedys na tamtym forum, ale potem się przeprowadzałam i dopiero teraz mam troszkę więcej czasu, żeby popisać na kafe :) Zaraz będę usypiać małego, więc będę jeszcze później :) Może temacik się rozkręci, ale musimy się postarać i zaczernijcie koniecznie swoje nicki :)

happyMymmy... my też mamy podejrzenie skazy :( Nadal karmie piersią, ale czasem podaje mu bebilon pepti.

Gość ..happyMymmy...
No i super ,że jest nas już coraz więcej . Proszę , powiedzcie mi jak się można zaczernic ? Bo za cholere nie wiem . To może dziewczyny napiszcie skąd jesteście ? Ja właśnie swoją córę ululałam do snu ,ale nie wiem czemu bardzo mocno płakała . Od rana aż do prawie teraz kupki nie robiła , na szczęście przed chwilką poszło :-) , dlatego dziwię się skąd ten płacz ? Zarobiłam ciasto na chlebek , czekam aż mi wyrośnie i do piekarnika .Mmmm , ten zapach potem w domu . Cieply chlebek , masełko i nic więcej nie trzeba :-)) Lena , ja na początku po stwierdzeniu skazy też karmiłam tylko piersią i miałam bardzo ubogą dietę . No ,ale po 3 miesiącach włosy mi garściami leciały i zęby zaczęły bolec .. Brałam minerały , piłam mleko sojowe ,ale małą dalej sypało . Potem mieszałam ,aż w końcu przeszliśmy całkowicie na pepti . Co prawda jak jest ciepło , to czasem coś jej tam powyskakuje ,ale widac poprawę .

Gość ..happyMymmy...
Proponuje cofnąc się trochę w czasie i napiszcie jak minęła Wam ciąża , opisik porodu . To takie miłe wspomnienia ..

Witam Was,ja również się dołączę. Mam nadzieję, że to forum utrzymamy:)) Urodziłam 25 maja synka Adriana. urodzil sie 3550 g i 58 cm.

Witaj Remi i Jb 84:) Ja jestem ze śląska, mam 29 lat i to moje pierwsze dziecko. Zaszłam w ciążę w podróży poślubnej czyli bardzo szybko po ślubie :) Ciąże dobrze zniosłam. Poród siłami natury, po porodzie małe komplikacje, ale na szczeście wszystko potem już było ok. Mój mały jest bardzo żywym dzieckiem. Cały czas chce być rączkach, ostatnio nie chce jezdzić w wózku. Od niedawna podajemy mu bobotic, jest mała poprawa, aczkolwiek dzisiaj cały dzień był marudny. Happy Mymmy ja juz nie pamiętam jak smakuje mleko , jogurty itp. :(ale póki się trzymam to chciałabym jeszcze małego pokarmić. Aby sie zaczernić trzeba kliknąc na górze moje konto i wypełnić :) mama - Michaliny - śliczna ta Twoja córunia :)

Żeby się zaczernić musisz wejsc w: odpowiedz na temat i wtedy w moje konto. tam pojawi sie informacja ze jesli nie masz konta mozesz je założyć:)

No i najważniejszego nie napisałam Adaś urodził się 27 maja waga 4400 kg i dł.60 cm Witaj majowamama :) Widzę, że jest nas coraz więcej :) Super :P

Muszę Wam na początek napisać , że pewnie wieczorami będę się pojawiać bo mój szkrabek jest bardzo aktywnym dzieckiem i w dzien spi max 1 godzinę , z czeg pół godziny na spacerze:) za to w nocy pięknie śpi:))

Gość ..happyMymmy...
Witajcie "nowe" Mamusie ! Lena , to miałaś ,że tak powiem "co cisnąc" :-) Mały klocuszek . Kurde.. Oliwka się coś wierci.. będę później .Eech ..

Gość ..happyMymmy...
Dziewczyny loguje się , niby okej a ciągle pomaranczka jestem !!