Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xy4xy

W POLSCE NIE DA SIĘ ŻYĆ NORMALNIE

Polecane posty

DO " w tym temacie zgadzam sie" ZAPEWNE WOLISZ BARDZIEJ AMBITNE TEMATY TYPU-"kto mi dziś obciągnie"lub "mam chcice"

Gość murdock
Ludzie-moze przestanmy sie klocic.Zamiast tego niech kazdy sie zastanowi-dlaczego w Polsce jest tak jak jest-czyli coraz gorzej i co zrobic zeby to zmienic.

Gość do Żony
"a co do tego ze siedze na forum w pracy - phi jak ktos umie sobie dobrze organizowac czas i potrafi robic to co ma do wykonania w pracy i znajduje czas na pie**oly typu kafe... to sory ale to juz wasz problem - zwamy ZAZDROŚĆ" Pracownik etatowy pracujący 8 siedzący na kafe jest kiepskim nieefektywnym pracownikiem :D Poza tym są osoby które mają taki nawał obowiązków w pracy, że nie mają ich ściśle określonej ilości do wykonania. Jak uporają się ze swoją robotą, natychmiast dostają cudzą, a nie wygniatają siedzenie. Pozdrawiam z urlopu :P

Gość do Żony
Hm, ja zgadzam się z tezą, że w Polsce nie da się żyć normalnie, ale wzięłam sprawę w swoje ręce i niebawem wyjeżdżam z tego kraju :) Ale myślę, że lepiej być osobą narzekająca na swój los, niż taką, co nic konstruktywnego nie ma do powiedzenia, poradzenia, tylko docina innym osobom które mają kiepską sytuację i pyszni się tym, jaka to jest zdolna, fajna, wspaniała i ma super pracę. Zastanów się kobieto może nad sobą.

POLAK MA TAKĄ MENTALNOŚĆ ŻE BĘDZIE ZAPIEPRZAŁ W NAJGORSZYCH WARUNKACH ZA NAJMNIEJSZE PIENIĄDZE DLATEGO W POLSCE OSIEDLAJĄ SIĘ JAPOŃSKIE OBOZY PRACY BO MAJĄ TANIĄ SIŁĘ ROBOCZĄ STĄD 4 BRYGADY ZA 1500 BRUTTO.FAKTEM JEST TO ŻE OSOBA ZARADNA SOBIE NA TO NIE POZWOLI I ZNAJDZIE FAJNĄ PRACE ZA ODPOWIEDNIE PIENIĄDZE I NIE MUSI MIEĆ NIEWIADOMO JAKIE SZKOŁY

Gość xdjhddddddddd
żona swojego męża jeszcze będziesz kwiczeć by Cię ktoś przyjął do pracy. I od Ciebie los się odwróci.

TA KOBIETA OD SAMEGO RANA DYSKUTUJE W TYM TEMACIE WIĘC WYGLĄDA NA TO ŻE W SWOJEJ PRACY PRACUJE MOŻE Z GODZINĘ:-)

" [zgłoś do usunięcia] xdjhddddddddd żona swojego męża jeszcze będziesz kwiczeć by Cię ktoś przyjął do pracy. I od Ciebie los się odwróci." o mnie sie nieudaczniku nie martw ...

za bardzo bierzesz wszystko do siebie. co cie obchodzą pasożyty bez pracy !!! :O pozniej klotnie i nieporozumienia :O tak sie sklada ze przeczytalam caly topik - zdziwiona !! :P

Gość żona_ nie swojego
rozumiem ze ty dajesz :P państwu ale od państwa niczego nie oczekujesz. Nie jeczysz tylko bierzesz sprawy w swoje ręce - emerytura, renta czy jakiekolwiek świadczenie cie nie interesuje. Pogratulować braku zrozumienia dla innych.

Gość jestem ciekawa co to za mężczy
jak amsz znajomosci w rządzie, w urzedach to robote masz zajebista zapewniona

Gość do Żony
xy4xy - tak, ale niekoniecznie w Polsce Ja będę pracować jako ilustrator w Szwecji. W Polsce jak chciałam podwyżkę (pracowałam jako grafik) to mówili mi, że jest 100 innych na moje miejsce i to jeszcze za 1500, i rzeczywiscie bylo :) i niewazne, ze umieli mniej, byli tańsi, a jak szukałam nowej pracy, to pracodawcy nawet nie kwapili się, by mi odpisywać. Albo sobie przypominali o mnie po miesiącach lub życzyli sobie, bym wykonała im jakieś naprawdę skomplikowane projekty za darmo "na próbę", mimo, że posiadałam bogate portfolio z podobnymi realizacjami. Długo miałam cykora, bo nie znam języka, ale okazuje się, że wystarczy angielski. Więc warto wziąć sprawy we własne ręce ;)

jak ktos jest gamoniem , leniem to wszędzie bedzie narzekać . W Polsce zyje sie swietnie , ale trzeba miec rozum w głowie .. jezeli zyje ci sie zle , znaczy sie jestes albo leniem , albo głupkiem

TAK SIĘ SKŁADA ŻE PRACUJĘ A W PRACY NIEMAM CZASU NA DYSKUSJĘ NA FORUM BO MAM ODPOWIEDZIALNE STANOWISKO A SKORO TY MASZ NA TO CZAS TO ZNACZY ŻE ALBO NIE PRACUJESZ ALBO JESTES PANIĄ BIURWĄ OD PAPIERKÓW I KSERA

"xy4xy TAK SIĘ SKŁADA ŻE PRACUJĘ A W PRACY NIEMAM CZASU NA DYSKUSJĘ NA FORUM BO MAM ODPOWIEDZIALNE STANOWISKO A SKORO TY MASZ NA TO CZAS TO ZNACZY ŻE ALBO NIE PRACUJESZ ALBO JESTES PANIĄ BIURWĄ OD PAPIERKÓW I KSERA" hahahah oczywiscie :D

Gość żona_ nie swojego
mnie nie trzeba wspołuczuć. Brutto zarabiam 9 500 zł. Wystarcza mi :) lecz twierdze, że inni (nie głupsi ode mnie ale mniej zaradni ) naprawde w Polsce mają kiepsko. Zarobki większości Polaków mają się nijak do kosztów utrzymania.

(zawsze szczery)NARZEKAJĄ CI KTÓRZY CIĘŻKO PRACUJĄ A CI KTÓRZY LENIUCHUJĄ TO NA CO MAJĄ NARZEKAĆ?ZAUWAŻ ŻE NIEKTÓRZY MAJĄ CIEŻKĄ SYTUACJE W DOMU TO WALCZĄ O WSZYSTKO SAMI I CIĘŻKO IM ZDOBYC SZCZYTY KIEDY MAJĄ NA WŁASNYCH BARKACH INNE OSOBY

xy4xy -> ci ktorzy maja prace ktora jest ich pasją nie narzekają ! a jak widac po was - narzekacie ze wam zle ale sami nic nie robicie zeby to zmienic.. bla bla i wkolko to samooo

Gość reftwertewr
ODEZWAla sie zona meza ktora kurka wodna lezy na jego utrzymaniu i nie musi pracowac ale takie to zawsze bez ambicji maja duzo do powiedzenia