Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xy4xy

W POLSCE NIE DA SIĘ ŻYĆ NORMALNIE

Polecane posty

Gość dffffffffffffffffrtthh56
Placa Ci za pisanie tych bzdur? Chyba jednak mnie boli ich czytanie. Ja mam prace - nie w zawodzie, ale mam. Natomiast moja bliska kolezanka informatyczka wyjechala do Irlandii, bo w Polsce nie da sie normalnie zyc i utrzymac, a kumpel informatyk byl dlugo bezrobotny zanim znalazl prace BIUROWA.

Gość do tych co pisza, że kilkanasc
przeciez budownictwo daje bardzo szeroki wachlarz prac. Jest masa rzeczy do wyboru, które mozna robić. Skoro ma uprawnienia, znaczy sie, że odrobił 3 letnia praktykę, o którą nie ejst łatwo, a mu sie udało. jakie ma uprawinienia? Przecież może robic tyle różnych dodatkowych fuch! Np. kosztorysy...

TAK SIĘ SKŁADA ŻE ZAGRANICĄ MAM ZNAJOMYCH KTÓRZY PRACUJĄ NA ZWYKŁYCH STANOWISKACH A PO PARU LATACH STAĆ ICH NA WŁASNY DOM,SAMOCHOD KTÓRY JEST WART W POLSCE PRAWIE 100TYS ZŁ I TO JEST BIEDA?

żona-swojego-męża "ja sie ma dobry zawod np. informatyk albo lekarz to prace bedzie zawsze mial ! " to jest bzdura sa informatycy i lekarze bez pracy np. u mnie w miescie nie przyjma lekarza bez specjalizacji, a specjalizacja to dodatkowe lata i koszty wiec jesli sie jest juz lekarzem a nie ma specjalizacji, marne szanse na prace te teksty o biedakach za granica tez swiadcza o Twej miernocie umyslowej, w wielu krajach mozna GODNIE zyc z pensji minimalnej czy z zasilku A absolwent wyzszych studiow majac do wyboru prace w knajpie czy markecie na umowe zlecenie za grosze w Polsce albo to samo ale z pensja pozwalajaca na spokojne zycie za granica co wybierze? Nie chce mi sie dalej z Toba dyskutowac. Panno Przemadrzala, tak swietna, ze zawsze ma prace. Podejrzewam raczej ze jestes jedna z tych, ktore wszystko spierdola, ale wywalic ich nie mozna, bo sa pociotkami albo ruchankami szefa. Normalny czlowiek mialby troche empatii i prawdziwy nie przeklamany obraz rzeczywistosci.

Gość za 1200 zł tez nie ma pracy
xy4xy, w 70 tysięcznym mieście na wschodzie Polski. Z 5 lat temu to chociaż pojawiało się jakieś ogłoszenie ze do sklepu przyjmą. Teraz nawet tego nie ma.

"xy4xy TAK SIĘ SKŁADA ŻE ZAGRANICĄ MAM ZNAJOMYCH KTÓRZY PRACUJĄ NA ZWYKŁYCH STANOWISKACH A PO PARU LATACH STAĆ ICH NA WŁASNY DOM,SAMOCHOD KTÓRY JEST WART W POLSCE PRAWIE 100TYS ZŁ I TO JEST BIEDA?" moje mieszkanie jest warte wiecej niz 100tys zl... phi ogolem w wiekszym miescie za ta kase nie kupisz zadnego dobrego mieszkania... wiec zaden wyczyn twoich znajomych ... "pracuja na zwyklych stanowiskach" ? czyli ? duzooo osoby w polsce pracuje i zarabia srednia krajowa i ma mieszkania i domy wiecej warte niz 100tys.. eh

dffffffffffffffffrtthh56 -> to wez nie pisz juz do mnie i powstrzymaj sie od analizowania jaka to ja jestem... pani wielka empatia ... tia widac.... jecz dalej niedorajdo zyciowa - i zachowuj sie jak typoway polak egoista ( ps.. to tez na e ale nie ma nic wspolnego z empatia... wiec moze ci sie myli? ) ... ktos ma dobrze tzn ze cos nie tak bla bla... a ty masz zle bo sama sobie na to zasluzylas... biedulka pozdr. i milego jeczenia niedorajdo :P

No to jeszcze nie jest z tobą tak źle, myślałem że nie zauważyłeś że piszesz wyłącznie dużymi literami. Jak byś nie wiedział to cię informuję że czytanie tego wywołuje zmęczenie wzroku u ponad 90% czytających. :P

żona-swojego-męża "xy4xy TAK SIĘ SKŁADA ŻE ZAGRANICĄ MAM ZNAJOMYCH KTÓRZY PRACUJĄ NA ZWYKŁYCH STANOWISKACH A PO PARU LATACH STAĆ ICH NA WŁASNY DOM,SAMOCHOD KTÓRY JEST WART W POLSCE PRAWIE 100TYS ZŁ I TO JEST BIEDA?" moje mieszkanie jest warte wiecej niz 100tys zl... phi ogolem w wiekszym miescie za ta kase nie kupisz zadnego dobrego mieszkania... wiec zaden wyczyn twoich znajomych ... "pracuja na zwyklych stanowiskach" ? czyli ? duzooo osoby w polsce pracuje i zarabia srednia krajowa i ma mieszkania i domy wiecej warte niz 100tys.. eh *** czytaj uwaznie;) tam bylo napisane ze samochod jest wart 100tys zł a nie mieszkanie, auta i mieszkania nie ma co poruwnywac nawet ;)

"Nie chce mi sie dalej z Toba dyskutowac. Panno Przemadrzala, tak swietna, ze zawsze ma prace. Podejrzewam raczej ze jestes jedna z tych, ktore wszystko spie**ola, ale wywalic ich nie mozna, bo sa pociotkami albo ruchankami szefa." ps. nie jestem Panna.... glupia prosta babo - nie oceniaj innych wg wlasnych poczynan hahahh zal ci dupe sciska ze nawet jakbys musiala dupa utrzymac zawod to bys nie dala rady to innym to wmawiasz... zalosna niedorada

MAM NA MYŚLI SAMOCHÓD KTÓRY W POLSCE JEST WART PRAWIE 100TYS ZŁ A W NIEMCZECH KOSZTUJE OK 30 EURO PRZY ZAROBKACH 1400 EURO.TAM JEST ZUPEŁNIE INNY STOSUNEK CEN DO ZAROBKÓW I DLATEGO TAM JEST ZNACZNIE LEPSZE ŻYCIE.

Gość w tym temacie zgadzam sie
z zona-swojego-meza (choc musze przyznac, ze w 99% topikow sie z nia nie zgadzam :P) jasne, że nie ma pracy, dla ludzi, którzy ok. 30 roku zycia obudzili sie, że nie maja sensownego wykształcenia i ciezko teraz cos z tym zrobić.

Gość no nei da sie zyc normalnie
Mój chłopak jest informatykiem. Na początku nigdzie go nie chcieli zatrudnić, bo nie miał doświadczenia. Skończył te studia, a dorabiał serwisując komputery. Pracy w zawodzie nie znalazł. Pracował w sklepie komputerowym, ale nie robił tego co lubił po prostu sprzedawał. Nie był złym fachowcem po prostu nie miał okazji popisać się swoimi umiejętnościami. odrzucany był za brak doświadczenia. W końcu otworzył własną firmę i gdyby nie był dobry w tym co robi to nie utrzymałby się na rynku i nie zarabiał tylu pieniędzy. Nie od razu Kraków zbudowano. I nawet dobry fachowca musi w życiu pójść trochę pod górę, pokluczyć po rożnych stanowiskach by odnaleźć siebie i swoje miejsce.

Gość oniemiałam na zebraniu
dzadostwo w tym kraju i bzdety pisza ci o tym ze wszyscy maja byc wykształceni i zaradni, Myślcie to nie boli - musza byc i panie na kasie, osoby do srzatania i wszelkie inne zawody ale kazdy powinien tyle zarabiac zeby GODNIE żyć, nikt nie pisze o luksusach. Jednak jakies wakacje, własny kąt, auto - to w tym kraju niemal luksus. A powinno byc normą.

WIEM ŻE MĘCZĄ TE DRUKOWANE LITERY ALE JAK JUŻ OD POCZĄTKU TO DO KOŃCA:-)

do: żona-swojego-męża Twoje posty wyraznie pokazuja, ze nawet nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Nawet tego nie potrafisz!!! Tak wiec podejrzewam, ze Twoja rzekoma praca jest wytworem Twojej nudy na urlopie macierzynskim. Nie jestem biedna. Prace mam. Pisalam juz o tym. Nie zalilam sie tez ani razu. Po prostu pisze jak jest. Ja mam na szczescie takie zawody (!) i umiejetnosci, ze ZAWSZE jestem w stanie dorobic pare groszy i poradzilabym sobie nawet, gdybym byla bezrobotna. Jednak nie kazdy ma takie szczescie. Zwykli ludzie tez chca zyc. Ja widze, co sie dzieje i jak trudno sobie poradzic. Widze, ze w Polsce kroluje kumoterstwo i jest mi zal uczciwych, dobrze pracujacych ludzi, ze sie staraja i ze ich starania nie sa doceniane, a jakis przemadrzalec Twojego pokroju, ktory niewiele przedstawia swoja osoba i umiejetnosciami, "pracuje" i jest nietykalnym nierobem. Mozesz sie cieszyc, wiecej nie bede z Toba pisala. Mam zlecenie, a chce wyjsc o 14, nie o 20 jak wczoraj.

Gość ssssssssssssssssd
z tej żony taki fachowiec, a zamiast pracowac czyta fora i to kafeterie. Pani mądra nie zadawaj sie lepiej z plebsem bo tu sam isprzedawcy i magazynierzy po licencjacie lub pedagogice. Przeciez ty na nich spluwasz!

SKORO TAK BARDZĄ POSZUKUJĄ FACHOWCÓW TO DLACZEGO MY MŁODZI INŻYNIEROWIE Z TAKĄ TRUDNOŚCIĄ SZUKAMY ODPOWIEDNIEJ PRACY W ZAWODZIE:-)BO JESTEŚMY SŁABI W TYM CO ROBIMY HA HA:-)BO Z PEWNOŚCIĄ NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ BĘDĘ MUSIAŁ SKONSTROWAĆ SILNIK I MNIE OCENIĄ:-)

Gość żona_ nie swojego
żono swojego - nie wysilaj się bo naprawdę jak ktoś zauważył nawet nie czytasz ze zrozumieniem. Nie piej peanów na właśną cześć , jaka jesteś zaradna i potrafisz zarobic nawet po pedagogice. Mądrze napisała dffffffff56 - nie chodzi tylko o to, ze trudno o pracę. Najgorsze jest to, ze trudno się z niej utrzymać mimo, że jako sprzataczka lub kasjertka pracujesz uczciwie. Twoje wielkie EGO zaćmiło ci umysł czy jak ?

oooo i juz się zaczęło. To że tobie czy mi się udało znaleźć pracę w zawodzie, nie oznacza, że innej osobie się uda. Taka jest prawda. Ok nie mówię o przypadkach ekstremalnych typu czlowiek po 30 budzi się z ręką w nocniku bez doświadczenia (bo wykształecenie w tym wieku to nic nadzwyczajnego). Wiesz ilu miałam znajomych informatyków programistów i specjalistów od baz danych, którzy klepiali bezrobocie w pewnym monecie? generalnie pracowali dla telkomów, przyszły cięcia, poszedł outsource i miejsca nie znaleźli. I trzeba było wyjechać i pracować np we francji dla tej samej grupy, albo w uk.

BYŁEM NA ROZMOWIE NA STANOWISKO TECHNOLOGA I BYLO PEŁNO OSÓB PO STUDIACH A WYBRALI CHŁOPACZKA PO ŚREDNIM GASTRONOMICZNYM I JAK SIĘ OKAZAŁO JEST KUZYNEM WYSOKO POSTAWIONEJ OSOBY W TEJ FIRMIE I O CZYM TO ŚWIADCZY:-)

JA MOGĘ PRACOWAĆ JAKO MAGAZYNIER ALE ŻEBY MI PŁACILI GODNIE ABYM ŻYŁ TAK ABY KUPIĆ MIESZKANIE I DOBRE AUTO ZA 5 LAT A NIE ZA 30 JAK TO W POLSCE JEST

Gość w tym temacie zgadzam sie
wyprowadz sie wiec tamn, gdzie jako magazynier bedziesz godnie zyc, wyłącz capsa i daj życ ludziom na kafe bez swojej nedznej osoby

Gość murdock
autorze-jest tak bo w naszej Ojczyznie doszlo po 89 roku do nastepnego oszustwa.Zostalismy sprytnie oszukanie przez lewactwo.Lewactwo to weszlo w szeregi Solidarnosci.Ludzie tacy jak michnik,mazowiecki,kuron,geremek,walesa itd.To byli zawsze komunisci wyznajacy jednak idee tzw."socjalizmu z ludzka twarza".Oni nigdy nie chcieli obalenia komuny,ale reformacji tego systemu-co bylo niemozliwe.Ideologia tych byla zupelnie inna niz ta NASZA-POLSKA-PATRIOTYCZNA.Co zrobili po 89 roku?Dogadali sie najpierw z sovietami.Za ich zezwoleniem i wspolpraca dokonali ustalen przy tzw.okraglym stole.W ten sposob stworzyli wrazenie ze oto Solidarnosc wynegocjowala wolnosc z komunistami.Tak naprawde doszlo tam do ugody pomiedzy czlonkami Solidarnosci ale nie majacymi z nia ideowo NICZEGO wspolnego a reprezentujacymi frakcje komunistow tzw.trockistow a komunistami twardoglowymi z PZPR.Tymi mktorzy wtedy mieli jeszce pozorna wladze.Ustalenia tam zawarte gwarantowaly trockistom przejecie wladzy i w ten sposob zawladniecie tym co komunisci dotychczas posiadali a komunistom twardoglowym-umowy te pozwolily zachowac bezkarnosc(brak lustracji-zobacz kto byl zawsze przeciw) oraz pozwolily im sie uwlaszczyc na majatku nalezacym do narodu(owe slynne tzw.prywatyzacje).To co nalezalo sie nam gdy walesa-bolek mwil o 100mln dla kazdego-to ukradli wlasnie komunisci twardoglowi.Dzis na w/w podstawach tamtego ukladu niemal wszystkie media,wieksze firmy,banki itd naleza do komunistow.Przyklad:TVN,Polsat,GW,Banki(ich zarzady),Kulczyk itp. Media owladniete przez komunistow wciaz sacza do glow Polakow propagande.To dlatego wiekszosc Polakow nienawidzi swoich przyjaciol a swoich smiertelnych wrogow uwaza za przyjaciol.Skutkiem tego sa wciaz zle wybory.Wciaz Polacy glosuja(z dwoma wyjatkami po 98-Olszewski i PiS)na lewactwo pod roznymi postaciami.Skutkiem tego zyje sie nam coraz gorzej a propaganda lewacka-medialna wyspiewuje peany zachwytu nad rozwojem polski ,nad coraz lepszym standardem zycia i tym podobnymi.Niedlugo bedziemy mieli nastepna mozliwosc wyboru.Czy pojdziemy sladami Wegrow?

MÓJ KOLEGA WYJECHAL Z ŻONĄ I Z DWOJGIEM DZIECI DO NIEMIEC 7 LAT TEMU.OBECNIE MAJĄ WŁASNY DOM I AUTO Z SALONU.PRACUJE TYLKO ON A PAŃSTO OPŁACA IM WSZYSTKIE RACHUNKI Z TYTUŁU ŻE ŻONA NIE PRACUJE I MAJĄ DODATKI SOCJALNE NA DZIECI.ŻYJĄ NA PEŁNYM WYPASIE

dffffffffffffffffrtthh56-> bhahahahah "Tak wiec podejrzewam, ze Twoja rzekoma praca jest wytworem Twojej nudy na urlopie macierzynskim." znowu mnie oceniasz po sobie... peszek :P a co do tego ze siedze na forum w pracy - phi jak ktos umie sobie dobrze organizowac czas i potrafi robic to co ma do wykonania w pracy i znajduje czas na pierdoly typu kafe... to sory ale to juz wasz problem - zwamy ZAZDROŚĆ :D