Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xy4xy

W POLSCE NIE DA SIĘ ŻYĆ NORMALNIE

Polecane posty

A O TO PYTANIE:-)MAMY REKRUTACJE NA STANOWISKO KIEROWNIKA DO SPRAW HANDLU MIĘDZYNARODOWEGO I SĄ DWIE KANDYDATKI: PIERWSZA-STUDIA O KIERUNKU ZARZĄDZANIE,DOŚWIADCZENIE 3 LATA,ZNAJOMOŚĆ DWÓCH JĘZYKÓW,PRZECIĘTNA Z WYGLĄDU. DRUGA-ZARZĄDZANIE,BRAK DOŚWIADCZENIA,PODSTAWY JEDNEGO JĘZYKA,BARDZO ŁADNA. KTÓRA Z KANDYDATEK OTRZYMA PRACE?WYKWALIFIKOWANA CZY BARDZO ATRAKCYJNA?TO JEST REALNA SYTUACJA KTÓRA SIĘ ZDARZYŁA:-)

Gość co to co to
ja właśnie znlazłam nową pracę ( w poprzedniej było świetnie, dobre zarobki, interesująca praca, ciekawi ludzie, ale firmę przejal nimiecki kontrahent). Pracuje drugi tydzien, 1500 netto. Obowiązków dużo. No ale do pracy nie chodzi się dla przyjemności. Szukałam tej pracy dwa miesiace, na ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej etat dostał pracownik innego dzialu. Mieszkam z rodzicami, nie wyprowadze sie poki co, chocbym chciala. Ale za co? Nie mam mieszkania "po babci", na kredyt mnie nie stac, wynajem tez. Lat 25. Nie da sie zyc normalnie

Gość ja nie wiem jak wy zyjecie
od 10 lat mieszkam za granica, pracuje jako urzednik nie jakies wielkie stanowisko a raczej marna posada sekretarki co pije kawe i wpisuje glupie wizyty do kompa i odbiera telefony a zarabiam tyle ze: - stac mnie na resteuracje, ciuchy, wczasy w 5* gwiazdkowych hotelach, narty, cichy itp do tego kupilam sobie super mieszkanie w centrum miasta w PL a miesiecznie do tego odkladam sobie ok 3 tys zl bo mi tyle zostaje. Tak wiec uwazam ze nasz kraj to dziura, ci co sa na stolkach to WYKORZYSTYWACZE .Moj brat po super studiach zarabia 1800zl na reke a haruje jak wol szok Jak jestem w polsce to od razu mnie szlag trafia jak widze to dziadostwo i wspolczuje naprawde ludziom ktorzy sa wyksztalceni, inteligentni a pracuja np w Tesko a ja np zadnych studiow nie skonczylam, tylko po maturze a zyje jak hrabina bo tylko zagranica

belle de jour 1982 ---- ty chyba nic nie kumasz.... czytasz bo czytasz ale bez zrozumienia tekstu. :O juz chyba taka polska metalnosc ze wszyscy zazdroszcza komus kto mam dobra prace i lepiej zarabia. do tego jeszcze robi to co lubi i mu za to placa :) po co siedziec godzinami i walkowac 100 razy ten sam temat.... bo w pl jest zle, bo placa malo, bo wszystko drogie a kasy malo. nikt nikogo w pl nie trzyma. swiat jest duzy.... wyjedz !!! znajdz lepsza prace... problem- nie sadze. mi bylo zle wiec wyjechalam. mam sie dobrze. nie narzekam. robie wszystko zeby poprawic swoja sytuacje, ale nie marudzeniem tylko dzialaniem... kilkanascie postow nade mna kobieta - grafik napisala ze ma zle warunki pracy, niska pensja itp. zebrala sie w sobie i wyjezdza do szwecji !!! bierzcie przyklad. tak , tak zaraz mi napiszecie ze dla ludzi w waszym wyksztalceniem poza pl pracy nie ma. jest tylko siedziac przed kompem i piszac na kafe jej nie znajdziecie :P milego narzekania !!!!!!!!!!!!!

Pierwsza Pani. Chyba, że wazniejszy jest wygląd od języka i doświadczenia - w co szczerze wątpię.

DLA MNIE TEŻ JEST OCZYWISTE ŻE PANI NUMER 1 ALE OKAZAŁO SIĘ ŻE PANI NUMER 2 BO ATRAKCYJNOŚĆ OKAZAŁA SIĘ WAŻNIEJSZA DLA SZEFA.WYOBRAŹ SOBIE JAK SIĘ CZUŁA TA PIERWSZA I TERAZ JUŻ WIESZ DLACZEGO LUDZIE CZASEM TRACĄ WIARĘ W OTACZAJĄCY ŚWIAT I LOGIKE

To nie od dziś wiadomo, że prezencja liczy się na takich reprezentatywnych stanowiskach...a szef może żony szuka:P Nie napisaliście jaki język zna i jaki jesy wymagany i czy w ogóle jakiś. Żaden pewnie nie, bo handel międzynarodowy o ile dobrze zarejestrowałam..

xy4xy -> nie jestes w pracy bo jak piszesz masz dobra prace i nie masz czasu na pisanie na kafe... a teraz to twoja pasja - ze zamast cos robic dla siebie siedzisz caly dzien wolny na kafe i psioczysz na prace ktora jak piszesz masz dobra... ciekawe

Po co dziewczyna od handlu międzynarodowego bez znajomości dobrej min. jednego języka..ech... brak logiki, szefa nie zazdroszczę:)

Gość żona_ nie swojego
żono ( dziękuj losowi że masz tego SWEGO męza) bo skąd mialabyś pomysł na nick. Rzygam tym co piszesz. Durna, zazdrosna, zidiociala dupodajka.

Gość żona_ nie swojego
zamów sobie sztandar z takim nickiem i obnoś się z nim po miescie nich kazdty wie że masz SWOJEGO męza. Debilka,

żona_ nie swojego -> no tak ty oczywiscie myslec nie umiesz... zlozylas literki w nicku i klapki na oczach ... hmm zona swojego meza... hahah ale zrozumiec sensu nicka nie potrafisz... serio nie pluj sie tak bo ci to tylko szkodzi hahha

Gość żona_ nie swojego
mój dziadek, żono, miał takie powiedzenie : z twojej głowy to tylko nocnik zrobić. pasuje do Ciebie jak ulał. Żegnam , podróbko człowieka.

Ale się czepiacie capsa:-)Ja nie narzekam na swoją pracę ale piszę o ogólnych warunkach jakie panują w Polsce w porównaniu z innymi krajami europejskimi:-)

Stanowisko za bardzo dobre warunki finansowe:-)Wymagany był angielski i niemiecki w stopniu zaawansowanym a dziewuche wysłali na kursy z owych języków:-)