Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 co to co to

budowa domu

Polecane posty

Go艣膰 wegetak
projekt za 10 tys??? o rany! My za sw贸j dali艣my 2 tys nieca艂e i te偶 jest dla nas idealny :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 co to co to
:) no tak warto troch臋 jeszcze od艂o偶y膰 i uzbroi膰 si臋 w cierpliwo艣膰. Nie m贸wi臋 o 500 tys, no ale chyba zbyt pochopnie my艣l臋. Niestety to wszystko przez to, ze nie jestem "w temacie" oraz z ogromnej ch臋ci posiadania juz swojego k膮ta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
My te wszystkie formalno艣ci zgrabnie jako艣 omijali艣my :P A to ten mia艂 uprawnienia do tego, a to ten do tego... I tak jako艣 sprawnie to wszystko posz艂o :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
a ja bym si臋 bra艂a i to od zaraz. Jak ju偶 si臋 zacznie to leci! Pieni膮dze same si臋 jako艣 organizuj膮, a tak to zawsze si臋 rozchodz膮 nie na to co trzeba - ale wyb贸r nale偶y do Ciebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
no w艂a艣nie! na to" kazano mi si臋 nastawi膰" ;) tzn rodzinka powiedzia艂a, 偶e kto艣 kogos itd....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niestety nie da si臋
wegetak byle czego tzn czego? My stawiali艣my z suporexa, ocieplali艣my styropianem, a dach blachodach贸wka - stawiali艣my go dok艂adnie 3 m-ce. W kwietniu zacz臋li艣my stawia膰 mury, ostatniego lipca si臋 wprowadzili艣my - nie narzekam jak do tej pory" My jednak przestrzegali艣my czasu na schni臋cie itd. 艢ciany z najlepszej ceg艂y, dobra dach贸wka (b艂yszcz膮ca wysokiej jako艣ci), bo s膮siad po艂o偶y艂 ta艅sz膮 i ju偶 ma ca艂膮 zielon膮, bo matowa szybko zielenieje. Same okna 40 000 z艂. (Z krakowa) Wiesz, 偶e nic si臋 nie dzieje b臋dzie mo偶na powiedzie膰 za jakie艣 10 lat. Przez dobry miesi膮c, to nic nie powinno si臋 dzia膰, ale potem? Jednak przez 3 miesi膮ce nie s膮dz臋 aby mury dobrze wysch艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napewno nie
ja projekt mialem za free - brat architekt duzo pomogl. wiec tu zaoszczedzilem i tez nie wyobrazam sobie aby dom nie byl praktyczny, funkcjonalny mamy z zona taki dom jaki chcielismy miec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baciar
s膮 projekty gdzie parter + pokoje w dachu bez piwnicy murowane postawisz z wyko艅czeniem za 150 ty艣. W 100 b臋dzie ci臋偶ej tym bardziej 偶e pewnie b臋d膮 pr贸by oszcz臋dno艣ci na materia艂ach a jak chata ma sta膰 d艂ugie lata to nie ma co ze szrotu budowa膰. Zainteresuj si臋 mo偶e domami 'kanadyjskimi' :-)tanie w ogrzaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niestety nie da si臋
wegetak projekt za 10 tys??? o rany! My za sw贸j dali艣my 2 tys nieca艂e i te偶 jest dla nas idealny" Co艣 co jest dla ka偶dego, to tak naprawd臋 jest dla nikogo. To s艂owa naszego architekta. On robi艂 z nami dok艂adne wywiady naszych oczekiwa艅, naszych marze艅, a tak偶e jak dok艂adnie wygl膮da ka偶dy nasz dzie艅. Czyli co robimy krok po kroku wstaj膮c z 艂贸偶ka, gdzie pracujemy, ile sp臋dzamy w kuchni i wiele innych. Ja kocham przestrzenie i 艣wiat艂o. Mam pod dostatkiem.. Nie mam ani jednego korytarza. Niemo偶liwe? A jednak..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
ale my ju偶 mieszkamy dwa lata - w lipcu min臋艂o dwa lata - o to mi chodzi艂o, bo wprowadzili艣my si臋 dok艂adnie 29 lipca 2009r :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
no ale nie s膮dze te偶 ze za powiedzmy 150 mowie o malym metrazu postawic mozna jedynie "barak" prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
ok - no przecie偶 ja si臋 z Tob膮 nie spieram. Na pewno Tw贸j domek jest pi臋kniejszy od naszego - ale ja mam taki i baaardzo si臋 z niego ciesz臋. Nie chceli艣my bra膰 kredyt贸w, a na dro偶szy nas nie by艂o sta膰... p.s. i nie uwa偶am si臋 za "nikogo"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
w艂a艣nie o to chodzi - ka偶dy buduje na tyle na ile go sta膰. I pewnie wiekszosc posiadaczy cieszy sie ze dom stoi!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napewno nie
szybko nie znaczy dobrze autorko nie chce sie wymadrzac - to twoja sprawa ale ja bym poczekal jeszcze , uzbierac te chociaz 150 tys. a podejscie - stawiac nie czekac, pieniadze jakos sie zorganizuja do mnie nie przemawia, a co jesli sie nie zorganizuja ? dokladnie tak jak ktos napisal wyzej - mury powinny dobrze wyschnac... ale ja jestem moze inny nie biore sie za cos gdy nie mam pewnosci ze uda mi sie skonczyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
http://www.tooba.pl/projekt-domu-Teano/a,s_pd,idp,8030,mirrorView,1.html ja mam co艣 takiego mniej wi臋cej... Barakiem bym tego nie nazwa艂a, ale widocznie kwesta gustu (i grubo艣ci portfela...) ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
pisz膮c 偶e pieni膮dze si臋 jako艣 zorganizuj膮 mia艂am na my艣li to, 偶e gdy ju偶 widzimy "realnie" w co te pieni膮zki id膮 to 艂atwiej nam zrezygnowa膰 z jaki艣 g艂upot na rzecz w艂a艣nie budowy domu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
autorka sama wie najlepiej w jakiej jest sytuacji finansowej, czy ma jakie艣 sta艂e 藕r贸d艂o dochodu i czy te pieni膮dze da si臋 z czasem zorganizowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napewno nie
no i gdy ma sie odpowiednia sume juz przeznaczona na ten cel budowa domu wcale nie musi trwac dlugo. masz pieniadze- efekty widac niemal odrazu :) polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
projekt Teano, tak? Mi si臋 podoba ( ja naprawd臋 nie potrzebuje rewelacji:) No ja niestety mam taki charakter, ide za ciosem. Moja druga po艂owa mnie hamuje i jest g艂osem rozs膮dku. Decyzja wsp贸lna. Trzeba rozwa偶y膰, popyta膰! zacze艂am od Was;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jkiolkiujh
Jak najbardzierj mozliwe polecam firme www.profihouse.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
pracujemy oboje ( ja niewiele, On troszk臋 wi臋cej), praca sta艂a i mam nadziej臋, 偶e bedzie tak dalej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napewno nie
wegetak no napewno. masz racje ze autorka wie i ma zrodlo finansowania. widze ze jestes bardzo bojowo nastawiona- nie potrzebnie. przeciez napisalem ze to moje subiektywne podejscie do sprawy. wedlug mnie warto poczekac i uzbierac jeszcze troche pieniedzy. ona zbiera opinie- zrobi jak bedzie uwazala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
mia艂o by膰: ja niewiele zarabiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
to zupe艂nie odwrotnie ni偶 u nas. u nas to m膮偶 by艂 taki "napalony" a mieli艣my nawet nie ca艂e 100tys! Ja si臋 puka艂am w czo艂o (jak wszyscy zreszt膮), ale jednak mia艂 racj臋 :) Fakt 偶e siedzieli艣my na budowie od rana do cieeemniej nocy (szczeg贸lnie m膮偶, bo ja by艂am w ci膮偶y z drugim male艅stwem) :) By艂am w szoku, 偶e tak wszystko szybko posz艂o i jestem do tej pory! Ale jak wida膰 mo偶na :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
Jasne, wiadomo 偶e nie podejm臋 tej decyzji w tej chwili. Po prostu rozmawiali艣my o takich planach, wspomina艂am o tym rodzinie, kt贸ra bardzo si臋 ucieszy艂a tym pomys艂em i zadeklarowa艂a pomoc w budowie. Nie znam cen, postanowi艂am zatem zapyta膰 czy to realne. to dla mnie sporo peini臋dzy, jeste艣my m艂odzi i troszk臋 czasu zaje艂o nam usk艂adanie takiej kwoty. Trzeba sie nad tym solidnie zastnowic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napewno nie
jestem facetem mam mniej emocjonalne podejscie do takich spraw rozumiem autorke bo moja zona tez jak mielismy odlozona jakas tam sume na budowe to juz juz koniecznie chciala zaczynac. bo po co czekac, bo sie uzbiera w trakcie , bo ona juz by chciala. ja ja rozumialem (dom to bylo nasze marzenie) ale przeciwstawilem sie jej i zdecydowalem ze poczekamy. uwazam ze slusznie. teraz ona szaleje, dywany, zasloony meble - co mnie akurat mniej bawi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
nie jestem bojowo nastawiona - nigdy w 偶yciu, tylko kto艣 tu napisa艂 o baraku za 100 tys... Zale偶y co kto uwa偶a za barak... Ka偶dy stawia to, na co go sta膰 :) oczywi艣cie, 偶e w pewnym stopniu Ci zazdroszcz臋 (ale to ta jak najbardziej pozytywna zazdro艣膰! ;) ) z drugiej strony ciesz臋 si臋 tym co mam przeogromnie bo nie s膮dzi艂am 偶e w tym wieku b臋d臋 mia艂a tak wile - a dla mnie w艂asny dom to jednak du偶o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to co to
haha - no tak dom trzeba jeszcze umeblowa膰;) niech tym razem "pop艂ynie" i kupuje dywany, zas艂ony i inne cuda:) wegetak - druga dzidzia i budowa! to dopiero wyczyn;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3ertz6789
postawisz domek nawet 100 m2 przy pomocy rdziny znajacej sie na budowie, my mamy piekny bungalow 140m2-koszt 130 tys,tylko trzeba z glowa pokombinowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegetak
haha, oj taaak :) to by艂 baaaardzo zwariowany czas :)

Udost臋pnij ten post