Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teramilla

ostry bol jajnikow, dziwne miesaczki

Polecane posty

Gość teramilla

witam , chcialam zapytac czy ktos z was odczuwal podobn bol w jajnikach...jest on ostry, klujacy, czasami trwa pare skund czasami nawet kilka minut...zastanawiam sie co to jestem w polowie cyklu, okres powinnam dostac 19 i nie wiem czy o moze owu czy co...dodam ze nigdy takich boli nie mialam ale ostatnie 3 m pod wzgledem @ byly dziwne poniewaz najpierw okres spoznil sie ponad tydzien, za miesiec okazalo sie ze @ przyszedl idealnie 21 jak ostatnio ale byl skapy i pierwszy dzien brazowy sluz....i tak mam kolejny miesiac( brazowy sluz i okres trwajacy 2-3 dni) czy to moze miec cos wspolnego??? dodam ze gdy okres sie spoznial robilam 2 testy negatywne...moj gin powiedzial zebym obserwowala jeszcze cykle i przyszla za 2 m nie wiem co o tym myslec...moze gina zmienic

Gość teramilla
proponuje sobie ulzyc i sobie wytrysnac

radzę iść za radą ginekologa, poobserwować się i wrócić do niego, niech zarobi usg może tam sie torbiel tworzy

Gość rytreert
Ja ma chyba coś podobnego. Okres skończył mi sę tak po ok 6 dniach był normalny, dość obfity. A teraz też pobolewa mnie podbrzusze coś takiego jak opisałaś od 3 dni (kłuje, ciągnie, raz krócej raz dłużej) . nie mam pojęcia co to na owul za wcześnie zwłaszcza ze ma dłuższe cykle. Już spanikowałam że to może ciąza, ale współżyliśmy prawie dwa miesiące temu. Więć zrobiłam wczoraj test, wyszedł negatywny. po tak długim czsie może się mylić? Nie ma pojęcia co to, wybieram się dziś do gin.

Gość książeczka123
a i takie cuda się zdarzają... inaczej nie byłoby programu ciąża z zaskoczenia :P Poza tym w póżniejszej fazie ciąży może przy teście wystąpić tzw.strefa brzeżna, ciąża jest a pokazuje że ni ma . a jak wiadomo kązde ciało inne, nie trzeba mieć objawów, tyć 15 kg itd.

Gość teramilla
ja kochajac sie z moim mezem zabezpieczamy sie prezerwatywa....ciaza??? ale okres jest tylko ze krotki...trwa 3 dnin ale jest obfity....a te klucia to nie wiem moze jakis torbiel czy moze przeziebilam nie mam pojecia

Gość rytreert
I po tej wypowiedzi już nie wiem co mam myślec. Nastraszyłaś mnie. od ostatniego stosunku miałam juz dwa razy okres normalny, dośc obfity. przy tym stosunek z zabezpieczeniem i bez kończenia wew. Test po prawie dwóch miesiacach neg. I co jest prawdopodobieństwo ciąży??

Gość rytreert
Zapomniałam dodac prezerwatywa

Gość teramilla
nie no wydaje mi sie ze po takim czasie nie mam mowy zeby test wyszedl negatywny jesli ciaza by byla...moim zdanie to jak wyzej pisalam albo jaki torbiel sie tworzy...albo jakies zmiany hormonalne

Jeśli było zabezpieczenie i nie było końca w... to napewno chodzi o co inne. Ale swoją drogą z tymi testami to różnie jest :P Niekiedy kobieta późno dowiaduje się o ciąży i niczego nie podejrzewa. Ale spokojnie was to nie dotyczy :)

taramilla są wyjątki od reguły. Niby test po 2 m-cach powinien pokazać ciążę ale darza się inaczej. Na każdym teście jaki tylko miałam w rękach jest napisane o strefie brzeżnej...... kiedy to poziom hcg jest już wysoki i może (ale nie musi) wyjśc wynik zafałszowany. Ale Pań powyżej to napewno nie dotyczy... Co nie znaczy, że nie jest możliwe.

Gość teramilla
teraz obecnie mam silne klucie prawego jajnika i postanowilam zapisac sie do ginekologa niech mnie zabada inny lekarz....siedzenie i czekanie to nie dla mnie...mam 2 malych dzieci i musze byc zdrowa zeby je jakos wychowac nie mam czasu na operacje czy inne zabiegi jesli sie okaze ze to jakis tamm torbiel....lepiej teraz zaczac leczyc to moze tymi anty

Gość nic nie jest pewne
Z tego wynika heh ze @ niczego nie gwarantuje. Ale one piszą że mają @ taką jak zawsze i nie jest to krwawienie. O ile wiem w ciąży sa lekkie krwawinia a wręcz plamnienie i o normalnej @ nie mam mowy.

Gość teramilla
wiele kobiet uwaza ze miesiaczka podczas 5 pierwszych miesiecy ciazy jest mozliwe i sie zdaza...jednak ja rozmawialam z ginem na ten temat i zapewnil mnie ze to jest nie mozliwe...kobieta moze w terminie okresu rzekomego dostac krwawienia ale nie jest ono tak obfite jak zwykly okres i tym mozna go odroznic od @ ...ale ile ludzi yle przypadkow i opini

Gość nic nie jest pewne
No ok zdaje sobie z tego sprawę. :) Załóżmy @ jest ale ciża może być, test neg (tytaj gdzieś było że po miesiącu czy dwóch) ale może zafałszować wynik. Pisałaś że masz dwójkę dzieci. Jak było u Cibie z tym wszystkim? A mam jeszcze pytanie po jakim okresie gin może orzec o ciązy?

ginekolog na usg może zobaczyć ciążę już tak na 100% około 6 tygodnia ciąży

Gość teramilla
ja przy podejrzeniach o ciazy zrobilam test bo okres spoznial mi sie prawie 2 tyg a nigdy tak nie mialam i gdy poszlam do gina orzekl 6 tyg ciaze blizniaki....na wizyte czekalam 2 tyg wiec jak bylam w 4 tyg ciazy to test wyszedl pozytywnie i zadnego okresu nie mialam i krwawien w pozniejszym czasie tez nie chociaz naszprycowana lekami chodzilam, ktorejak mnie lekarz uprzedzil takowe moga wywolac

Gość bla bla 123
A może masz zaburzoną II fazę, stąd Twoje kłucia jajnika, bóle itp. u mnie też tak było. Choć wcześniej miałam "jak w zegarku". A co do tej @ i ciąży. Widziałam tu wiele dyskusji na ten temat i jedno jest tylko pewne, że można mieć "plamienia" w czasie spodziewanej miesiączki i nie każda kobieta dostrzega w tym coś innego niż zwykłą @. Są przypadki (udowodnione), że kobieta aż do rozwiązania nie miała pojęcia o ciąży bo np. brała antykoncepcję, chorowała, czy też zdarzało jej się nie mieć miesiączki po 2-3 mce i była pewna że nie ma możliwości takiej (a nawet jesli podejrzenia były to testy pokazywały 1 kreskę). To sa rzadkie przypadki ale są... tak samo jak te kiedy kobieta dowiaduje sie o ciąży w 3-4 m-cu :) Bo kazda z nas jest inna... jedna ma wielki brzuch, drugiej idzie w boki. Można przytyć 20 kg, a można tylko 5 co nie musi zwrócić wielkiej uwagi. Tak samo z ruchami płodu, kobieta może brać je za skurcze jelit itp. Nie każda chodzi regularnie do ginekologa.

Gość bla bla 123
a co do autentycznej miesiączki w ciąży to są to baaardzo rzadkie przypadki, że kobieta wyprodukowała 1 jajo za drugim jedno zapłodnione drugie nie.