Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ella.k

a dziś w sklepie był Mieszko

Polecane posty

Gość ella.k

słyszałam, jak jakaś dziewczyna/ kobiet wołała do swojego syna Mieszko (Miesiu, Mieszkuś). Na początku wydało mi się to głupie, ale w końcu przyznałam, że nawet fajnie to brzmi.

Gość jedna taka ka
lepiej Mieszko niz Brajan.

Gość .;.;
to jeszcze nic! Niedawno słyszałam w autobusie jak matka wołała synka (dziecko miało na oko 3 latka) Adolf!

Gość Mieszko ha ha
nastepnego syna niech nazwie Boleslaw :D:D:D:D:D Ludzie to maja narabane!

spoko ja slyszalam jak matka wolala dziecko filuś a miło na imie teofil i jeszcze kiedys kobiete w sklepie widzialam z 3 dzieci i matka je wołała po imieniu; noemi salomea i mojzesz - wszyscy sie na nich tak dziwnie patrzeli a wygladali zupelnie normalnie

Gość Moja babcia ma
na imię Salomea,ha:D

bajkowa... to chyba studentka teologi musiała nadawać te imiona bo to imiona biblijne :P Heh pamiętam raz byłam w bazylice mariackiej na mszy i akurat chrzczono dzieci i jeden chłopczyk dostał zniewalające imię: OKTAWIAN AUGUST :P

Mieszko mi się podoba. Również Adolfina, fajnie brzmi.na Adolfa jeszcze za wcześnie. Znam małego Józia. Tylko Nicole i Andżeliki jakoś mnie drażnią wraz z Allankami, Stiwenami i kewinami

Całkiem może być. Oryginalniejsze a z tych samych klimatów co te "stare" Stasie, Antki czy Włodki, nie obcykane jak Kubuś, Szymuś czy inny Igor a dużo lepsze niż jakieś Dżordany czy Brus (tak pisany!!!).

Gość bolesława
a co jest nie tak z imieniem Bolesław??? Mieszko mnie nie zachwyca, ale słyszałam już gorsze imiona. Cóż, rzecz gustu, a o tych się nie dyskutuje

Gość właśnie, co jest nie tak z
Bolesławem???? mój syn ma na drugie Bolesław, po ukochanym dziadku, nie widzę w tym imieniu nic śmiesznego ani żałosnego.

Gość właśnie, co jest nie tak z
tak samo nie widzę nic niezwykłego w imieniu Mieszko, Ziemowit, Bożydar etc. za to mam skrzywienie na imię: Kewin, Brajan, Jesica, zwłaszcza jak zagrabaniczne imiona nadają Polacy mieszkający w swoim kraju, nooo tak ale o gustach się nie dyskutuje. Tylko nie zauwazyłam żeby Amerykanie nadali imię dla swojego dziecka np: Jolanta, Justyna, Magda, Wioletta, Bartek, Igor, Lucjan, Julian- zapożyczone z innej narodowości, bo są po prostu dumni ze swojej! :D a u nas niekórzy jakby kompleks niedowartościowania....

Gość pingwinnn
moja kolezanka pierwszemu synowi dala na imie Mieszko a drugiemu Roch ;)

Gość Julia_i_Izolda
a mi się bardzo podoba! Chcę tak nazwać syna!

Gość ja tam mam wszystko i wszystki
mi się wszystkie podobają tylko nie DŻESIKA, BRAJAN, NIKOLA, ANDŻELA, WANESSA, XAWIER, SYNTIA I KEWIN - masakra jakas! chyba tylko patologia daje tak na imię- no z wyjatkiej nikoli, bo widzialam normalne rodziny dające tak na imie, ale matki byly mlodziutkie... moze byc i Roch i Zyta...ale zagramanicznych kwiatkow pisanych po polsku nie zdzierżę :)

a i znam dzieci mające na imię: Zofia, Lucjan, Franciszek, Ignacy, Barbara i są fajniejsze - imiona, a nie dzieci - niż właśnie te Brajany i Dżesiki - jeeej w ogóle skąd to się wzięło:o

Gość U MNIE W RODZINIE SĄ SAME
chyba zwykłe imiona, ja mam Błażeja, siostra Alicję, jest Krzyś i Marianna, Mateusz i Norbert, Danielek. Nie rozumiem upodobania do Dzesik, Brajanow i innych dziwactw, wstydziłabym się tak mieć na imię, szkoda tych dzieci. Mieszko jak najbardziej OK

Gość JAHzVBNm
mnie sie bardzo podoba Miron i mozecie sie smiac ale Barnaba tez:) i syn tak dostanie na drugie:)

mi tez sie podoba Miron,Maura tez, a takze Mieszko i nawet Bogusia czy Hania:) u mnie w rodzinie i wsrod znajomych to z malych dzieci jest: Ola,Wiktoria,Klaudia,Franek,Igor,Mateusz,Kornel,Kuba,Alan,Lucjan,Amelka,Julia,Lena,Lilianna,Karolina,Jasiu,Martynka...czyli roznie, różniaście, ale nikt sie nie zdecydowal na Brajana czy Dżesikę...jedynie slychac takie imiona jak młode mamuski żlopiące piwo na terenie szkoly i boiska wołają swoje dzieci

Gość Wujek czeczesuaff
A ja słyszałem imiona Ariel i Persil boki zrywać:-D

Gość mama synkaaaaaa
tak brajany i Alanki sa na topie ;-) U nas w rodzinie i wsrod znajomych są: Jasiek, Wiktoria, Olga, Iga, Hania, Maciej, Amelia, Julek, Wiktor, dawid, kuba i Marian ( 2,5 roku) jak będę miala coreczke to chce jej dac na imie Kalina albo jagoda :-)

Gość mama synkaaaaaa
o kurcze własnie wlazłam na nk a tam kolezanka wstawila fotke nowonarodzonego dziecka DESTAN :-0 o rany co to za imie ...

ja nie wiem co niektóre matki chca uzyskac poprzez nadanie "oryginalnego" imienia swojemu dziecku? wiecie może to i smieszne ale imiona typu majkel dżordan kewin itp słyszałam u patologicznych rodzin, albo takich typowo z marginesu... mi nie przeszkadzają osobiscie takie imiona bo to nie moje imie i nie imie mojego dziecka, ale juz cholera zygac sie chce od nikoli amelek julek natanków i fabianków!!!

Gość wytlumaczcie mi....
co was obchodzi jak inni nazywaja swoje dzieci? :O Jednemu sie Mieszko podoba, drugiemu Brajan a trzeciemu Piotrus. Jak slowo daje, jedynie w PL ludzie przezywaja (jak sraczke :P) imiona CUDZYCH dzieci. Imie, ktore wy wybralyscie dla swojego dziecka tez moze powodowac odruch wymiotny u innych.

Gość a ta mamusia
wytlumaczcie mi... - to pewnie mama nikolki albo brajankA:D

Gość wytlumaczcie mi....
"a ta mamusia", nie moj syn nie jest Brajanem ani tym bardziej Nikolka. Ale nie interesuje mnie jak inni daja swoim dzieciom na imie, nie moja sprawa. Uwazasz sie za lepsza bo nie podoba ci sie imie Brajan? :O Wiec jak nalezy dac na imie dziecku w Polsce, aby zaliczac sie do "inteligencikow"? :D

Gość a ta mamusia
nie uważam się za lepszą, ale 95% ludzi razi taki kwiatek jak braJan czy DŻesika, więc coś w tym jest:) to tak samo jakby za granicą nazwali zamiast po polsku Błażej np. Buaziei, bo tak to by było zbyt polskie...nie klasyfikuję dzieci po imionach i nie wiem jak mają na imię dzieci najbardziej inteligentnych, ale wystarczy dać na imię dziecku normalnie, czy to Ania (najzwyklejsze i polskie) czy Zosia (zwykłe i stare-powracające) czy Wiktoria (nowsze,dość popularne), ale żeby Dżesika? masakra!