Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pink_Panther

Co sądzicie o legginsach?

Polecane posty

Gość piczkaxxxxxxx
krótkie tez bym załozylam latem no ale tez skracają nogi i dzielą sylwetkę

Gość piczkaxxxxxxx
frq cos tam , a ty w co się ubierasz ? jeszcze niedawno wszystkie chodziły w dzwonach , moda ma to do siebie ze duzo ludzi nosi podobne ciuchy . niedługo mają powróci dzwony cho osobiscie mam jakies mieszane uczucia co do niech , w dzwonach sie sexi nie wygląda za bardzo

Najlepsze to są fashinistki, szafiarki, wielkie wyznawczynie mody, które robią 'stylizacje' oparte na tym co i tak nosi 90% babek :D Ja legginsy zakładam tylko jak mam taką dłuższą sweterkową tunikę do kolan, i kozaki do tego, są cieplejsze niż rajtki po prostu :P A nie lubię jak mi celulit prześwituje z tyłka przez nie, więc bez czegoś dłuższego nigdy w życiu :P

Nie cierpię, wprowadzilabym kary za noszenie ich... Z dupskiem ma wierzchu... Jeszcze najczęściej widzę w nich grubasy... Jestem szczupła i zgrabna ale w życiu bym tego nie ubrala

Jak dla mnie normalna część stroju, aczkolwiek bez tuniki wyglądają trochę jak zwykłe, zimowe rajstopy :P

Gość piczkaxxxxxxx
masz racje choc widziałam przynajmniej 3 szafiarki które ubierają się inaczej , grzebia w sh i tam sie głownie stroją

Kurde, jak widać przód opięty, to masakra jest faktycznie. :D Dlatego jakaś fajna koszulowa tunika, albo długa bluzka zawsze najlepiej pasuje. :classic_cool: Apropo tego, że wszystkie dziewczyny się tak ubierają, no cóż, jam nie jest jakaś Ewa Minge, tylko zwykły człowiek, nie będę worka pokutnego zakładać na znak awangardy. :D

Gość piczkaxxxxxxx
legginsy bez tuniki albo długiej bokserki - NIE

Gość wiocha , zalezy ile masz
Salchicha - i chwala ci za to chociaz jedna rozsadna nie idzie za moda 🖐️

leginsy to ja nosiłam w 5 klasie podstawówki i nazywaliśmy to getrami. proponuje każdej posiadaczce dokupić jeszcze worek na kapcie;) wygląda to infantylnie i źle. nawet jak masz fajną pupę. ale co mnie do tego komu w czym wygodnie ;)

Pink - no ale przecież trzeba być ALTERNATYWNYM. Nie ważne, że jakiś trend może Ci się zwyczajnie podobać...jeżeli lubisz długie tuniki czy np. sukienki-swetry to i tak ma Ci dupa zmarznąć w cienkich rajstopkach bo legginsy są "be"!

Ci co tak mówią o modzie, jak o odmóźdżającej pladze XXI wieku, za którą lecą tłumy, jak świnie do koryta- co nosicie? :classic_cool: Specjalnie szyte na miarę suknie z krynolinami własnego projektu? ;)

Gość piczkaxxxxxxx
leggi są super wygodne i jak załozy się do nich fajne buty wysokie to sie super wygląda i nigdy bym ich z getrami nie skojarzyla tez nosilam getry takie w kratke , mówilam mamie zeby mi kupiła cieńkie ( chodziło mi wtedy ze obcisłe ) i kupila z cienkiego materiału wiszące na mnie :D

Gość piczkaxxxxxxx
pink dokładnie , pewnie same mają maszyny do szycia w domu i nic nie robią tylko szyja bo przeciez w sklepach wszystko na jedno kopyto :classic_cool:

Dziękuje ;) ostatnio widziałam nawet taka jedna w bezowych, przez które przeswitywaly czarne stringi i do tego szpilki i mylą przednia szybę w aucie a na przeciwko robotnicy ale mieli rajce... Naprawdę jestem przeciwnikiem, może do sprzątania po domu bym to ubrala ale nie na wyjście nie trzeba obnazac swych narządów a jak sie chce dopasowane coś to można fajne rurki z jeansu ubrać. Pamietam getry z przedszkola hehe ;)

Gość frq2rrw3
nikt nie mówi o zakładaniu worka, ale jest tyle fajnych ubrań które można założyć - czy naprawdę trzeba wciąż biegać w rurkach/legginsach i balkerinach oraz obszernych tunikach z nadrukiem? Przecież to nawet wizualnie zaprzecza kobiecości, bo zakryte są wszystkie atuty kobiety (tyłek, talia, długi nogi), za to pokreślona jest szczupłość, często chudość (bo w legginsach nogi wyglądają na chudsze), nogi są maksymalnie skracane, a talia to w ogóle nie wiadomo gdzie jest... Piszę to jako kobieta. Nie podoba mi się to dążenie w modzie to uniseksu, gdzie zaciera się wyraźna granica między mężczyzna a kobietą. Bo zaważcie że pseudo-modni chłopcy ubierają się podobniei: rurki i koszulki z wielkimi nadrukami. Piszę to wszystko jako kobieta. Przykładowo, podoba mi się kobiecy styl z lat 60-tych - rozkloszowane sukienki opięte na górze, obcasy, jakieś fajne dodatki. To przykład, bo podobają mi się też inne style.

a ja miałam getry aksamitne, o :D i kapcie w pajacyki. Inna sprawa, to, ze niektóre kroje jeansów są koszmarne nie znaczy, ze wszystkie jeansy źle wyglądają. Też widziałam laskę w białych legginsach za kolano spod których prześwitywały gacie szyte ze spadochronu i do tego w kropki... Ale jak legginsy mają jakiś normalny kolor i są alternatywą dla rajstop to dlaczego nie?

Gość piczkaxxxxxxx
ja tez jak mam kupic jeansy to nigdy nie moge wybrac bo albo dupa wygląda w nich źle , albo za ciasne albo za luźne. ja mam legginsy z jeansu , to takie posrednie rozwiązanie :D

To ma swoją nazwę...jegginsy czy jakoś tak xD A co do spodni, tragedia. Ja mam zawsze ten problem, że są albo za krótkie, albo za luźne. Cholera, nie wiem na czym to polega, ale wściec się można. No chyba, że są to rurki właśnie, ale ja wolę proste albo...dzwony xD

Hm, a mi tam ten "androgyniczny styl" nie przeszkadza. Jak mam ochotę i okazję, to ubieram coś bardziej podkreślającego kobiece atuty, więc jakoś nie czuję ubytku w mojej przynależności do świata kobiet. Na co dzień fajnie założyć coś luźnego i ładnego, nie koniecznie rozkloszowane sukienki i szpilki (pomijając fakt, że na obcasach chodzić nie umiem). ;)

Co do spodni- kupno dobrze dobranych dżinsów zaiste zawsze jest koszmarem!! 😭 Widzę, że nie tylko ja mam takie odczucia. :classic_cool:

frq2rrw3 W takie wyobciskane spodenki, trampeczki, koszulę w kratę rozpiętą, pod nią biały podkoszulek, i jakaś chusta albo apaszka i kapelutek to się albo bi, albo geje ubierają... Normalny facet by tego nie założył, nie wierzę (albo nie chcę wierzyć) że mógłby :o Fuj fuj fuj fuj, facet ma jak mężczyzna wyglądać a nie jak coś przebranego nieudolnie za kobietę :P Eleganckie spodnie, koszula, mokasyny i marynarka do tego... Mrauuu! Koleżanka ma sklep i przywiozła mi do przymierzenia kiedyś skórkowe legginsy... Matko boska, jak się zobaczyłam w lustrze to chciałam krzyczeć :D Mam krótkie nogi, a to były baaardzo długie legginsy, więc zwijały mi się w kolanach robiąc takie obrzydliwe gule, no makabra :o A ta że mi ładnie i w końcu modnie :o Wolę rurki albo proste jeansy,albo nawet rozszerzane u dołu. Legginsy jako cieplejsza alternatywa dla rajtek albo pod spodnie na deskę tak, ale inaczej ble :P

Gość sczerbaty mietek
a co sądzicie o jeaginsach czyli leginsach z wzorem jaensowem :) :P moim zdaniem strasznie seksi - tylko też trzeba mieć super pupcie :P

Gość sczerbaty mietek
poprosze foto :classic_cool: z góry z boku i z podskoku ocenimy czy możesz nosić, i czy jak Ty nosisz to grzeszysz, czy jak inni za tobą chodzą czy grzeszą ;)

Mietek, foto mego kafeteria nie ujrzy nigdy, ale możesz zapodać swoje na zachętę, kto wie- może wtedy zmienię zdanie. :classic_cool:

Gość sczerbaty mietek
przy okazji byłem ok 3 lata temu w UK i wtedy znowu zaczynała się nowa moda na leginsy na codzień (pomijam te gimnastyczne, które tak naprawde nigdy nie znikneły) i tak się zastanawiała kiedy znowu w Polsce :classic_cool: i trzeba było czekać prawie 2 lata :P bo tak naprawde jesienią tamtego roku a może bardziej wiosną tego roku się ta moda zaczeła (troche wpływ zimny deszczowy rok) my zawsze spóźnieni

Gość sczerbaty mietek
no co Ty ;) ja w leginsach nie chodze ;)