Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu na moście 2011

karta nauczyciela- komunistyczny relikt

Polecane posty

Gość lulu na moście 2011
zreztą jaki jest poziom dziś w szkole? tegoroczne matury to istna porażka oświaty. dzisiaj niemal wszystkie dzieciaki biora korki bo tak uczą nauczyciele. kto ma dzieci ten wie.

ja tez mogę być nauczycielem... za rok bede czegos szukać...ehh koleznka teraz szukała , skoczyła angielski i nie ma pracy, bo za dużo chętnych.. czuję ,z e cieżko bedzie

Gość lulu na moście 2011
zaraz ktoś napisze ze to wina dzisiejszej młodzieży bo jest pyskata i nie chce się uczyć...nie mówię ze młodzież nie jest trudna, ale chyba nikt nie zaprzeczy że poziom nauczania jednak sie obniżył...ja to widze wyraźnie

Gość prawda jest taka że w Polsce
I o tym właśnie mówię: 2 czy 3 tysiące dla pracownika umysłowego to powinna być norma i na zachodzie Europy śmieją się z takich pensji, ale u nas osoby które tyle zarabiają uchodzą za krezusów. Naprawdę według Ciebie 2 tys. zł przy cenia 1200 za wynajem KAWALERKI i benzynie z 5 zł za litr to dużo? Moim zdaniem inne grupu zawodowe powinny walczyć o co najmniej taki status jaki mają nauczyciele, a nie na odwrót.

Poziom nauczania sie obnizyl z powodu reformy. Wystarczy poobserwowac ludzi ktorzy skonczyli gimnazjum oraz tych ktorzy ukonczyli osmioletnia szkole podstawowa. "dobrze ponad 2, do 3 i wiecej..." - to ja nie wiem jacy nauczyciele tyle zarabiaja. Moi wszyscy znajomi 1600-1900 do reki a to nie jest duzo jak na taki zawod.

Gość errrrteeee
a kto ten poziom obniżył????? KTO WPROWADZIŁ GIMNAZJUM???? A co do matur to bardzo dobrze, nie każdy musi iśc na studia. Porażka, żeby nie zdać matury z matematyki;/ A 2-3tyś zarabiają nauczyciele mianowani, a takich przypada może 2 na szkołę. Mam w rodzinie nauczycieli i za żadne skarby świata nie pójdę uczyć do szkoły

Gość do Lulu
08:41 lulu na moście 2011 nie sądzicie ze to przesada ze w XXI ciagle obowiazuje ten komunistyczny relikt nieprawdopodobnie wręcz faworyzujący tę grupę zawodową? nauczyciele się skarżą że społeczeństwo ich nie lubi,ze są zaszczuci bo "niby im tak dobrze"{. co sądzicie nt. likwidacji KN? 08:54 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 nie macie zdania na ten temat? a moze zbyt drazliwy... 08:57 [zgłoś do usunięcia] wiejskfisefg nie wiem na czym ta kasrta polega? co to jest ? co daj? 08:59 [zgłoś do usunięcia] do Lulu lulu, pozostań na tym moście... gupia jesteś że aż strach bo jakbyś się obejrzała wokoło ,to czasami nauczyciel jest jedyną osobą ktora pomaga dziecku ---rodzice zapracowani a dziadkowie korzystaja z życia ...a dziecko samo sobie 09:00 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 mnostwo przywilejów których nie maj a inne grupy zawodowe no np. nauczyciel może wziąć raz na 5 lat ROCZNY, PEŁNOPŁATNY URLOP NA PODRATOWANIE ZDROWIA. wyobrażasz sobie? jaka inna grupa zawodowa tak ma? jako jedyni w tym roku z całej budżetówki dostali podwyżki 09:01 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 tak tak, uderz w stól a nożyce się odezwą 09:05 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee nauczyciel pracuje głosem wiesz jakie ci ludzie mają problemy z krtanią??? zazdrościsz nauczycielom??? Idź do szkoły uczyć 09:08 [zgłoś do usunięcia] do Lulu lulu to zejdź z mostu i idź pracować jako nauczyciel Dlaczego nie wybrałąś tego zawodu, jeśli chcesz takich przywilejów? Wybierz taki zawód, to będziesz miała i przywileje 09:09 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 a Ty myślisz że inne zawody nie są stresujące, nie wymagają wysokich kompetencji, ciągłego podnoszenia kwalifikacji? nie rozśmieszaj mnie z tym głosem... 09:10 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 to nie chodzi o to że jak chcę być nauczyciele tylko o to że nie moze być tak że jakaś grupa zawodowa jest traktowana na specjalnych zasadach, ma mnóstwo przywilejów itd. uważasz ze to uczciwe? wszyscy ciężko pracujemy... 09:10 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee nauczyciel dostaje gromadę chowanych dzieci, na klasę 2-3 dzieci jest wychowanych i musi sobie ze wszytskimi poradzić zazdrościcie nauczycielom???? Idzcie uczyć do szkoły. Ja bym w życiu nie poszła 09:11 [zgłoś do usunięcia] do Lulu tylko kretyn zazdrości nauczycielom 09:11 [zgłoś do usunięcia] werftyhuwertyu mialam kiedys taka nauczycie;ke co bym kopela w d**e suka http://www.youtube.com/watch?v=LwBxb-sl1xc 09:11 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee policjanci i górnicy też mają przywileje i co??? 09:14 [zgłoś do usunięcia] do Lulu tak lulu uważam, że nauczyciele nie mają łatwo pani np. w banku też ma trudną pracę, ale czasami zdarzy się, że taka pani w banku tak po chamsku odpowie klientowi tak, że temu klientowi w pięty idzie, a nauczyciel? Nic nie może nawet powiedzieć, bo go te wredne bachory zakupią razem z butami, nie wspominając o rodzicach ze szczególnym wskazaniem na prywatne szkoly 09:15 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 i co ? i też źle...ale nauczyciele mają więcej! czytałeś kn? komuna już dawno za nami a w karcie komuna pełną gębą... 09:15 [zgłoś do usunięcia] do Lulu "zakopią" 09:18 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 tak, ale jak taka Pani w banku będzie nie grzeczna to napiszesz skargę do przełożonego i moze nawet z pracy wylecieć a nauczyciel? gówno mu zrobisz bo go chroni ta idiotyczna karta! każda miernota jest pod ochroną!rozumiesz to? nie ma naturalnej selekcji, ze dobry nauczyciel ma dobrze a mierny traci prace bo sie nie nadaje. miernota zaśmieje Ci się w twarz bo jest pod ochroną 09:18 [zgłoś do usunięcia] Słodka dżelusia Przysłowie mówi: "Obys cudze dzieci uczyl". I taka jest prawda. Nauczyciel jak i lekarz powinni byc najlepiej oplacana grupa zawodowa. 22:41 [zgłoś do usunięcia] drzelucha ty idiotko teraz w kafejkach jest tak, ze sprawdzaja dowody kto na jakim stanowisku siedział itp. wiec łatwo cie znajda 14:47 zgłoś do usunięcia]praca dla kelnerki no chirurg to trudny zawód ale łatwiejszy- niz kelnerki- bo on wie co gdzie w ciele umieszczone jak tam grzebie a kelnerka musi ciągle zapamiętywać nowe twarze@ 09:19 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee ten zawód jest wyjątkowo stresujący, z jednej strony uczniowie z drugiej rodzice a z trzeciej dyrektor trzeba się nieźle natrudzić, żeby dzieciaki czegoś nauczyć. Żeby być dobrym nauczycielem masę czasu trzeba poświęcić na przygotowanie się do lekcji Jak dla mnie zdecydowanie za mało zarabaiają 09:22 [zgłoś do usunięcia] do Lulu Lulu, czy ty naprawdę jesteś taka głupia,czy tylko udajesz? za milion nie poszłabym się męczyć do takich gnojków i gimgówna, jakie teraz chodzi po ulicy 09:23 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 dobrym tak, ale ile jest miernot? a zarabiają tyle samo. i mają te same przywileje. to niezdrowe- komunizm w czystej postaci. nie są oceniani na podstawie wyników 09:23 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 do Lulu- bardzo merytoryczna wypowiedź. jak brakuje argumentów do uderzasz ad personam? 09:27 [zgłoś do usunięcia] do Lulu Lulu, nie wiem, co ty oglądasz, ale ja widzę, że sąsiadka n-ka musi się nieźle nasprężać, żeby się do lekcji przygotowywać a to, że jakaś miernota jest nauczycielem to twoja wina... własnie powinnaś uderzyć personalnie, a nie obrażać wszystkich nauczycieli z powodu kilku TWOIM ZDANIEM miernot uogólniasz???? 09:28 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 uważam po prostu że karta nauczyciela to komunistyczny relikt który faworyzuje moim zdaniem niesłusznie jedną grupę zawodową. tyle. mamy demokrację, kapitalizm i uważam że należy z tą komuną skończyć. 09:29 [zgłoś do usunięcia] dbvkhdb jkdb kdbj jkd Mogę Cię pocieszyć, że liczba dzieci spada i spadać będzie. Nauczyciele już zaczynają tracić pracę bo brakuje godzin. Mniej dzieci = mniej godzin. Dopiero wtedy zaczną doceniać to co mają a nie biadolić. Pracuję w szkole więc wiem Najgorsi są starszy nauczyciele. Ci młodzi są całkiem spoko. Tylko te stare larwy, którym w głowach się przewraca od dobrobytu. Tak narzekają, że w szkole źle a trzymają się rękoma i nogoma 09:29 [zgłoś do usunięcia] prawda jest taka że w Polsce Wszyscy powinni mieć coś takiego jak KN, wszyscy powinni mieć regularne podwyżki przynajmniej na poziomie inflacji. Niestety udaje się to tylko niektórym grupom zawodowym, jak pielęgniarki, nauczyciele czy górnicy - ale zabieranie im tego zmierza w złym kierunku. Przeciwnie: wszyscy powinni mieć swoją kartę. Pomyślcie jakie to smutne: w Polsce dziwne jest to, że nauczyciele są traktowani jak gdzie indziej normalni pracownicy, a nie niewolnicy. 09:30 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee ile nauczyciel musi się szkolić żeby dostać te 1800zł? Ile??? Wiesz jakie są wymagania, żeby zdobyć kolejne stopnie??? A taki stażysta ile dostaje? ILE? I za te marne pieniądze musi się męczyć z dzisiejszą młodzieżą. W banku masz do czynienia z osobami dorosłymi, a w szkole z małolatami które są o niebo gorsze niż dorośli. Aha małolaty mają za placami wyszczekanych rodziców, którzy bronią swoje latorośle za wszelką cenę i prędzej uwierzą, że nauczyciel sam sobie nałożył kosz na śmieci na głowę niż w to że zrobiło to ich dziecko 08:41 lulu na moście 2011 nie sądzicie ze to przesada ze w XXI ciagle obowiazuje ten komunistyczny relikt nieprawdopodobnie wręcz faworyzujący tę grupę zawodową? nauczyciele się skarżą że społeczeństwo ich nie lubi,ze są zaszczuci bo "niby im tak dobrze"{. co sądzicie nt. likwidacji KN? 08:54 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 nie macie zdania na ten temat? a moze zbyt drazliwy... 08:57 [zgłoś do usunięcia] wiejskfisefg nie wiem na czym ta kasrta polega? co to jest ? co daj? 08:59 [zgłoś do usunięcia] do Lulu lulu, pozostań na tym moście... gupia jesteś że aż strach bo jakbyś się obejrzała wokoło ,to czasami nauczyciel jest jedyną osobą ktora pomaga dziecku ---rodzice zapracowani a dziadkowie korzystaja z życia ...a dziecko samo sobie 09:00 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 mnostwo przywilejów których nie maj a inne grupy zawodowe no np. nauczyciel może wziąć raz na 5 lat ROCZNY, PEŁNOPŁATNY URLOP NA PODRATOWANIE ZDROWIA. wyobrażasz sobie? jaka inna grupa zawodowa tak ma? jako jedyni w tym roku z całej budżetówki dostali podwyżki 09:01 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 tak tak, uderz w stól a nożyce się odezwą 09:05 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee nauczyciel pracuje głosem wiesz jakie ci ludzie mają problemy z krtanią??? zazdrościsz nauczycielom??? Idź do szkoły uczyć 09:08 [zgłoś do usunięcia] do Lulu lulu to zejdź z mostu i idź pracować jako nauczyciel Dlaczego nie wybrałąś tego zawodu, jeśli chcesz takich przywilejów? Wybierz taki zawód, to będziesz miała i przywileje 09:09 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 a Ty myślisz że inne zawody nie są stresujące, nie wymagają wysokich kompetencji, ciągłego podnoszenia kwalifikacji? nie rozśmieszaj mnie z tym głosem... 09:10 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 to nie chodzi o to że jak chcę być nauczyciele tylko o to że nie moze być tak że jakaś grupa zawodowa jest traktowana na specjalnych zasadach, ma mnóstwo przywilejów itd. uważasz ze to uczciwe? wszyscy ciężko pracujemy... 09:10 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee nauczyciel dostaje gromadę chowanych dzieci, na klasę 2-3 dzieci jest wychowanych i musi sobie ze wszytskimi poradzić zazdrościcie nauczycielom???? Idzcie uczyć do szkoły. Ja bym w życiu nie poszła 09:11 [zgłoś do usunięcia] do Lulu tylko kretyn zazdrości nauczycielom 09:11 [zgłoś do usunięcia] werftyhuwertyu mialam kiedys taka nauczycie;ke co bym kopela w d**e suka http://www.youtube.com/watch?v=LwBxb-sl1xc 09:11 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee policjanci i górnicy też mają przywileje i co??? 09:14 [zgłoś do usunięcia] do Lulu tak lulu uważam, że nauczyciele nie mają łatwo pani np. w banku też ma trudną pracę, ale czasami zdarzy się, że taka pani w banku tak po chamsku odpowie klientowi tak, że temu klientowi w pięty idzie, a nauczyciel? Nic nie może nawet powiedzieć, bo go te wredne bachory zakupią razem z butami, nie wspominając o rodzicach ze szczególnym wskazaniem na prywatne szkoly 09:15 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 i co ? i też źle...ale nauczyciele mają więcej! czytałeś kn? komuna już dawno za nami a w karcie komuna pełną gębą... 09:15 [zgłoś do usunięcia] do Lulu "zakopią" 09:18 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 tak, ale jak taka Pani w banku będzie nie grzeczna to napiszesz skargę do przełożonego i moze nawet z pracy wylecieć a nauczyciel? gówno mu zrobisz bo go chroni ta idiotyczna karta! każda miernota jest pod ochroną!rozumiesz to? nie ma naturalnej selekcji, ze dobry nauczyciel ma dobrze a mierny traci prace bo sie nie nadaje. miernota zaśmieje Ci się w twarz bo jest pod ochroną 09:18 [zgłoś do usunięcia] Słodka dżelusia Przysłowie mówi: "Obys cudze dzieci uczyl". I taka jest prawda. Nauczyciel jak i lekarz powinni byc najlepiej oplacana grupa zawodowa. 22:41 [zgłoś do usunięcia] drzelucha ty idiotko teraz w kafejkach jest tak, ze sprawdzaja dowody kto na jakim stanowisku siedział itp. wiec łatwo cie znajda 14:47 zgłoś do usunięcia]praca dla kelnerki no chirurg to trudny zawód ale łatwiejszy- niz kelnerki- bo on wie co gdzie w ciele umieszczone jak tam grzebie a kelnerka musi ciągle zapamiętywać nowe twarze@ 09:19 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee ten zawód jest wyjątkowo stresujący, z jednej strony uczniowie z drugiej rodzice a z trzeciej dyrektor trzeba się nieźle natrudzić, żeby dzieciaki czegoś nauczyć. Żeby być dobrym nauczycielem masę czasu trzeba poświęcić na przygotowanie się do lekcji Jak dla mnie zdecydowanie za mało zarabaiają 09:22 [zgłoś do usunięcia] do Lulu Lulu, czy ty naprawdę jesteś taka głupia,czy tylko udajesz? za milion nie poszłabym się męczyć do takich gnojków i gimgówna, jakie teraz chodzi po ulicy 09:23 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 dobrym tak, ale ile jest miernot? a zarabiają tyle samo. i mają te same przywileje. to niezdrowe- komunizm w czystej postaci. nie są oceniani na podstawie wyników 09:23 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 do Lulu- bardzo merytoryczna wypowiedź. jak brakuje argumentów do uderzasz ad personam? 09:27 [zgłoś do usunięcia] do Lulu Lulu, nie wiem, co ty oglądasz, ale ja widzę, że sąsiadka n-ka musi się nieźle nasprężać, żeby się do lekcji przygotowywać a to, że jakaś miernota jest nauczycielem to twoja wina... własnie powinnaś uderzyć personalnie, a nie obrażać wszystkich nauczycieli z powodu kilku TWOIM ZDANIEM miernot uogólniasz???? 09:28 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 uważam po prostu że karta nauczyciela to komunistyczny relikt który faworyzuje moim zdaniem niesłusznie jedną grupę zawodową. tyle. mamy demokrację, kapitalizm i uważam że należy z tą komuną skończyć. 09:29 [zgłoś do usunięcia] dbvkhdb jkdb kdbj jkd Mogę Cię pocieszyć, że liczba dzieci spada i spadać będzie. Nauczyciele już zaczynają tracić pracę bo brakuje godzin. Mniej dzieci = mniej godzin. Dopiero wtedy zaczną doceniać to co mają a nie biadolić. Pracuję w szkole więc wiem Najgorsi są starszy nauczyciele. Ci młodzi są całkiem spoko. Tylko te stare larwy, którym w głowach się przewraca od dobrobytu. Tak narzekają, że w szkole źle a trzymają się rękoma i nogoma 09:29 [zgłoś do usunięcia] prawda jest taka że w Polsce Wszyscy powinni mieć coś takiego jak KN, wszyscy powinni mieć regularne podwyżki przynajmniej na poziomie inflacji. Niestety udaje się to tylko niektórym grupom zawodowym, jak pielęgniarki, nauczyciele czy górnicy - ale zabieranie im tego zmierza w złym kierunku. Przeciwnie: wszyscy powinni mieć swoją kartę. Pomyślcie jakie to smutne: w Polsce dziwne jest to, że nauczyciele są traktowani jak gdzie indziej normalni pracownicy, a nie niewolnicy. 09:30 [zgłoś do usunięcia] errrrteeee ile nauczyciel musi się szkolić żeby dostać te 1800zł? Ile??? Wiesz jakie są wymagania, żeby zdobyć kolejne stopnie??? A taki stażysta ile dostaje? ILE? I za te marne pieniądze musi się męczyć z dzisiejszą młodzieżą. W banku masz do czynienia z osobami dorosłymi, a w szkole z małolatami które są o niebo gorsze niż dorośli. Aha małolaty mają za placami wyszczekanych rodziców, którzy bronią swoje latorośle za wszelką cenę i prędzej uwierzą, że nauczyciel sam sobie nałożył kosz na śmieci na głowę niż w to że zrobiło to ich dziecko DOKŁADNIE tak Lulu, ty prowokujesz tę dyskusję, czy naprawdę jesteś takie dno intelektualne?

poziom nauczania często dostosowywany ejst do mozliwości uczniów, znjaoma uczyła i mówiła, ze musisła strasznie uprościć testy bo dzieci by się nic nie nayczyły

Gość Daruje sobie te głupoty
Ja jestem nauczycielką i powiem ci, że to ciężka praca. A dzieci biorą korki, jak nie są zdolne, co my możemy zrobić z takimi dziećmi w ciągu kilku godzin lekcji, gdzie jest przeładowana ilość materiału. Wojskowi też mają przywileje i co z tego? Czemu się czepiasz? Ucz w szkole, będziesz miała to samo!!!!

Gość do Lulu
poza tym, z tego co wiem, to taki nauczyciel jak już po paru latach znajdzie pracę, to wcale nie jest od razu zatrudniany na czas nieokreślony... a nawet jak wraca po urlopie zdrowotnym, to ma obcięte godziny, bo ORGANIZACJA PRACY SZKOŁY TEGO WYMAGA :O

Nigdy nie rozumiem tego argumentu: nie jesteś nauczycielem to nie masz prawo krytykować, bo mogłaś zostąć. Jestes nauczycielem? - to też nie masz prawa krytykować bo nikt Ci nie każe być. Podobnie czasem mówi się o księżach i nie tylko zresztą. Co ma piernik do wiatraka? Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię o nauczycielach i księżach. A to co oni mają, to nie są żadne "przywileje" tylko normalne prawa. Wstydem jest, że w ogóle trzeba osobną kartę na coś takiego, bo to powinno być oczywistością we wszystkich zawodach.

Gość lulu na moście 2011
dzeluzisa takie zarobki podaje MEN na oficjalnej stronie, więc są to jawne i oficjalne dane. Twoim znajomi widocznie ściemniaja jak im źle...ta grupa zawodowa zresztą wybitnie jęczy i marudzi jacy to pokrzywdzeni a przywilejów mają najwięcej...dziwne

Gość errrrteeee
lulu a jest tam napisane czy brutto czy netto?

Gość do Lulu na moście
ale co da karta, jak jest coś takiego jak ORGANIZACJA PRACY SZKOŁY i wcale nie jest powiedziane że nauczyciel który skończył awans to dostanie caly etat, nie i żadna karta go nie ochroni bo OGRANIZACJA PRACY SZKOLY wymaga, żeby ten konkretny n-l nie miał aż tylu godzin :O więc nie pieprzcie już o tej karcie, bo się niedobrze robi :O a nauczyciel po 20 latach pracy zarabia 2,5 tys na głowę ŻENADA :O

Ale co jest według Ciebie przywilejem? Jasne widełki zarobków? Zasady awansu zależnego od Twojej pracy a nie widzimisię szefa? To naprawdę aż taki luksus?

Gość errrrteeee
nauczycieli stażystów - 2182 zł brutto, nauczycieli kontraktowych - 2246 zł brutto, mianowanych - 2550 zł brutto, dyplomowanych - 2995 zł brutto. wiesz ile dostają na rękę? To są kwoty po podwyżkach nauczyciel stażysta ma mniej niż 1500zł na rękę

Gość errrrteeee
nauczyciel dyplomowany ma 2tyś na rękę;/ a ile trzeba czasu, żeby dostać tego nauczyciela dyplomowanego;/

Gość w życiu
nie uczyłabym cudzych rozwrzeszczanych, rozkapryszonych, nie uczących się bachorów. Nie jestem nauczycielką - zaznaczam, ale będąc na przerwie w szkole to uwazam że nauczyciel powinien 2 x tyle zarabiać, a roszczeniowi, durni i wymagający rodzice powinni mieć zakaz wstępu do szkoły. Nie na darmo stare przysłowie mówi:"obyś cudze dzieci uczył"

Gość lulu na moście 2011
przywilejów to oni mają całą kupe choćby ten absurdalny roczny urlop (pełnopłatny) na podratowanie zdrowia który przysługuje co pięć lat. pytam sie kto tak ma? przecież nie tylko nauczyciele się w pracy ścierają...i takich kwiatków jest więcej. nie po to obalaliśmy komune zeby teraz 1 grupa zawodowa korzystała ciagle z komunistycznych przywilejów. chcieliście kapitalizmu, ale tylko tam gdzie Wam pasuje tak? uciski niech sobie pójdą precz, ale komunistyczne przywileje niech zostaną tak?tak to by każdy chciał

Gość errrrteeee
nie co pięc lat w czasie swojej pracy nauczyciel może iść na taki urlop iść 3 razy, nie co pięć lat poza tym trzeba przepracować 7lat i to na pełen etat i miec umowę na czas nieokreślony:P

Urlop jest co 10 lat a nie co 5 i jest on w dużej części przeznaczony na dokształcanie się, studia a nie na leżenie dupą do góry. W praktyce nauczyciel może mieć 2 urlopy takie w życiu. Kto tak ma? Bardzo wiele grup zawodowych: np. pracownicy naukowi mają tzw. urlopy naukowe (mają to zlikwidować zresztą) - to dopiero dziwoląg. Przecież i tak i tak pracują oni naukowo głównie w domu bądź na uczelni (w zależności od tego gdzie mają sprzęt i materiały, ale przecież na urlop nie wynoszą sobie całej pracowni do domu) więc już jest podejrzane, czy aby na pewno potrzebny jest urlop na pracę naukową dla naukowca? Nie wystarczy po prostu odciążyć go dydaktycznie? A tacy pracownicy zarabiają więcej niż nauczyciele w podstawówce.

Gość do Lulu na moście
ale się czepiłaś ludzie Ci piszą a ty jak ten beton :D

Witam:) wielkie dzięki tym , którzy tutaj bronią nauczycieli. czytając temat od razu pomyślałam , że negatywnych wpisów będzie bardzo dużo a tu miła niespodzianka. Samam jestem nauczycielem i wiem, że nie jest łatwo.... Zastanwiam się dlaczego tyle jadu jest w ludziach odnośnie nauczycieli, nie rozuemiem tego .... cały czas mają pretensje , że tyle zarabiają, czy 1600 zł na rękę to jest dużo ???? w dzisiejszych czasach ??chyba nie .

Gość w życiu
lulu jest stara zazdrosnicą, której w życiu nic się nie udaje i dlatego krew ją zalewa że inni mogą mieć lepiej. A nie chcesz być nauczycielką z tymi wszystkimi przywilejami? Czy widziałaś żeby ktoś w Polsce - nie licząc kumoterstwa - dostał coś kiedyś za darmo? Nauczyciel ma srednio w klasie 25-30 uczniów(nie mówie o pipidówkach), a w Anglii na taką ilość jest 1 - 2 nauczycieli do pomocy.I tam nauczyciel dopiero kase zbiera, nie to co u nas.

Gość lulu na moście 2011
lolito chodzi o absurdalne przywileje zapisane w absurdalnej karcie nauczyciela! mi o to chodzi. a propos tutaj faktycznie mało negatywnych opinii ( chyba sami nauczyciele i ich rodziny tu siedzą ;) ) ale poczytaj na wp, dziś był ten temat to Ci włosy dęba staną.

Gość lulu na moście 2011
do w życiu- ooo, widze że znów wycieczki osobiste., no tak, jak nie ma rzeczowych argumentów to zaczynaja sie wyzwiska...tak tak, jestem stara, brzydka i mam celulit lalala..:D

Gość hgfrt
o brzydocie i celulicie napisała ci tylko jedna osoba więc nie rób z siebie takiej męczennicy :D

Grup najbardziej uprzywilejowanych w Polsce jakoś nikt nie rusza ani na wp ani w sejmie. Lepiej napuszczać na siebie nauczycieli z pensją 1800 i policjantów z pensją 2200, a zarabiający po 200 000 notariusz nie ponoszący odpowiedzialności za swoją prace absolutnie zadnej ma spokój. Czy to aby nie jest jeden z tematów zastępczych? Co z dostojnikami kościelnymi co z członkami spółek? Naprawdę źle się w Polsce dzieje, skoro za uprzywilejowanych uchodzą ludzie którzy z trudem osiągają średnią krajową a ich wielkim przywilejem jest urlop, na którym i tak nie moga w większości pracować, chyba że nielegalnie oraz ulgowy bilet MPK (bo na benzynę i tak ich w większości nie stać).

Gość w życiu
to tylko ci współczuję że taka jesteś. Widzisz, nauczycielka też musi "jakoś" wyglądać i coś sobą reprezentować, bo w przeciwnym wypadku szybko musi zmienić pracę albo i zawód. Pewnie dlatego wylewasz swoje żale na forum że nie wyszło jak planowałaś. Nie zazdrość nauczycielom, bo to wielka sztuka i odpowiedzialność uzerać się z bandą dzieciorów. Już widzę jak w szkole twoich dzieci wszyscy za tobą przepadają i czekają tylko na twoje przyjście

Gość lulu na moście 2011
cieszę się ze się dowartościowałaś marna nauczycielko, na nic więcej Cię w życiu nie było stać to cóż...ale kartę powinni Wam zabrac i tak bo nie wiem czy zauważyłas komuszku- komuna już wiele lat za nami i czas by Wasze komunistyczne przywileje odeszły w niebyt. szkoda że dyskusja zeszła na personalia bo nie tego chciałam, ale widać inaczej się na kafe nie da. p.s mam tez pryszcze na doopie i tłuste włosy hehe :D lepiej Ci? to moze jeszcze dorzucę krzywe nogi i garbaty nos albo np. no nie wiem...odstające uszy mogą być? jest Ci lepiej? jestes dowartościowana? to bardzo się cieszę:)