Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu na moście 2011

karta nauczyciela- komunistyczny relikt

Polecane posty

Gość tak sie składa
podatnicy obudzą sie z ręką w nocniku po wycofaniu zapisów z KN komunistyczne myslenie - ty podobno nic nie masz z tym wspólnego :)

Gość lulu na moście 2011
ale ja nie napisałam ze wszyscy są chamscy! ale tacy też się zdarzają i wcale nie tak rzadko.

Gość errrrteeee
i jeszcze nie wszyscy zabierają pracę do domów, nie wszyscy:):P

Gość lulu na moście 2011
oczywiście, że nie mam. jest kapitalizm i nie chcę komunistycznych przywilejów dla nauczycieli bo niby z jakiej paki? wiekszość z nich by sobie nie poradziła na wolnym rynku bo tutaj zeby dobrze zarabiać trzeba być dobrym, efektywnym. a nuuczyciel moze sobie być mierny albo taki sobie a i tak siedzi na ciepłej posadce i bierze te same profity co Ci dużo lepsi. to jest normalne? kurde, no żyjemy w komunizmie...to o co jak walczyłam? moze mi się tylko śniło...

Gość lulu na moście 2011
errrrr- ale większość, zdecydowana. takie sa czasy, taki jest rynek. chcesz awansować, lepiej zarabiać, musisz być zawsze 2 kroki przed konkurencją:p ale święte krówki, nauczycieli to nie obowiazuje

Gość tak sie składa
a prywatne, elitarne szkoły w końcu kiedyś powstaną. I jeszcze bardzo dużo osób zatęski za np: zwykłą, bezpłatną ,państwową podstawówką.

Gość do Lulu na moście
11:27 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 do tak się składa: .........więc nie dziw się że grupa zawodowa utrzymywana z naszych pieniędzy................wzbudza kontrowersje a często wręcz niesmak A CO POWIESZ O WIĘŹNIACH? :) Bo skoro idziemy w tym kierunku, to może najpierw lulu zajmij się więźniami w więzieniach bo to też są nasze wspólne podatki Czy wiesz, jaka kwota z naszych podatkow idzie co miesiąc na utrzymanie i pokarmianie darmozjadów więźniów???

Gość errrrteeee
obowiązuje, ponieważ żeby zdobyć wyższy szczebel trzeba publikować, szkolić się żeby być na bieżąco z wymaganiami i programem nauczania trzeba się doszkalać żeby sprawdzić sprawdziany, dyktanda, kartkówki, zeszyty, prace domowe trzeba na to czasu nauczyciel ZABIERA prace do domu i to prawie codziennie

Gość lulu na moście 2011
tak, oczywiście. mam na ten temat inne zdanie. gdzie lepiej leczą? jak chcesz zeby było szybciej i lepiej to idziesz do lekarza państwowo czy prywatnie? no własnie. jak chcesz się nauczyć języka to uczysz się w szkole czy idziesz do szkoły jezykowej? no własnie. tak samo jest z edukacją. płacisz wymagasz i nauczyciele się starają bo jak będą słabe wyniki to won i niech przyjdzie lepszy. a państwowo płace na miernoty, nie mogę ich wywalić i taki jest efekt. musi być konkurencja

Gość do Lulu na moście
ale święte krówki, nauczycieli to nie obowiazuje licz się ze słowami!

Gość errrrteeee
nie rozumiem dlatego zawód nauczyciela jest tak opluwany pewnie pozabierajmy wszytsko tylko kto będzie uczyć nasze dzieci? Masochiści? Nie ma nic gorszego niż wypalony nauczyciel, jemu musi się chciec uczyć.

Gość lulu na moście 2011
ja też zabieram pracę do domu codziennie jak wszyscy w mojej firmie i wszyscy znajomi którzy pracują na wolny rynku bo jeśli nie chcesz by zżarała Cie konkurencja to musisz być lepsza i lepsza. też ciągle musisz się doszkalać i podnosić kwalifikacje bo za rogiem stoi 20 osób na Twoje miejsce więc?

Gość lulu na moście 2011
a co, prawda boli? mamy kapitalizm a ich zasady wolnego rynku (trudnego i wymagającego) nie obowiazują. to nie są wg Ciebie święte krowy?

Gość do Lulu na moście
11:27 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 do tak się składa: .........więc nie dziw się że grupa zawodowa utrzymywana z naszych pieniędzy................wzbudza kontrowersje a często wręcz niesmak A CO POWIESZ O WIĘŹNIACH? Bo skoro idziemy w tym kierunku, to może najpierw lulu zajmij się więźniami w więzieniach bo to też są nasze wspólne podatki Czy wiesz, jaka kwota z naszych podatkow idzie co miesiąc na utrzymanie i pokarmianie darmozjadów więźniów??? 11:27 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 do tak się składa: .........więc nie dziw się że grupa zawodowa utrzymywana z naszych pieniędzy................wzbudza kontrowersje a często wręcz niesmak A CO POWIESZ O WIĘŹNIACH? Bo skoro idziemy w tym kierunku, to może najpierw lulu zajmij się więźniami w więzieniach bo to też są nasze wspólne podatki Czy wiesz, jaka kwota z naszych podatkow idzie co miesiąc na utrzymanie i pokarmianie darmozjadów więźniów??? MOŻE NA TO ODPOWIESZ?

Gość lulu na moście 2011
errrr- no są opluwani bo ludzi to wkurza, ze są świętymi krowami (co tak Panią wyzej oburza) na morzu kapitalizmu:p nie po to obalaliśmy komunę by miała się w najlepsze w oświacie. o to chodzi

Gość errrrteeee
a Ty myślisz, że nauczyciel nie może stracić posady? a powiedz mi autorko ile zarabiasz?

Gość do Lulu na moście
Czy wiesz, jaka kwota z naszych podatkow idzie co miesiąc na utrzymanie i pokarmianie darmozjadów więźniów??? MOŻE NA TO ODPOWIESZ?

Gość tak sie składa
w elitarnych, płatnych szkołach uczą dobrzy nauczyciele i przychodzą do nich dobrzy uczniowie :) Więc nie tak hop siup z tym zwalnianiem. Zaznaczam,że u nas jeszcze takich szkół nie ma, albo są w minimalnej ilości

Gość lulu na moście 2011
moge się do tego odnieść,a le nie rozumiem dlaczego zbaczasz z tematu nauczycieli? koniecznie chcesz uzasadnić słuszność ich przywilejów i opierasz się na takich przykładach jak racje żywieniowe dla więźniów. co to ma kurde do rzeczy? o więźniach tego sobie mozemy pogadać, ale to nie ten temat! chodzi o nauczycieli i ich KN!

Gość errrrteeee
autorko ile zarabiasz?

Gość lulu na moście 2011
errrr- zarabiam dobrze, ale nie dlatego że mam tak zapisane w jakiejś głupiej karcie i czy jestem dobra czy nie dobra- nalezy mi sie co roku podwyżka. to ludzi deprymuje. ja żeby dostać podwyżkę musze się wykazać, nie należy mi się ona obligatoryjnie! rozumiesz różnicę?

Gość lulu na moście 2011
to nie chodzi o to ile kto zarabia, czy Wy nie kumacie? jeśli nauczyciele byliby rozliczani ze swojej pracy i świetny zarabiałby świetnie a mierny miernie albo traciłby prace to byłoby normalne- tak działa rynek. a tutaj tego nie ma. nie sa rozliczani z efektów swoje pracy. mogą być totalnie nieefektywni a maja tyle samo. to jest okej?

Gość do Lulu na moście
11:48 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 errrr- no są opluwani bo ludzi to wkurza, ze są świętymi krowami (co tak Panią wyzej oburza) na morzu kapitalizmu nie po to obalaliśmy komunę by miała się w najlepsze w oświacie. o to chodzi 1. Ty obalałaś? :O jakbyś obalała, to byś się inaczej wyrażała o nauczycielach, bo większość z nich była w Solidarności, ale żaden z nich nie wyrażałby się tak o wykonywanej przez ciebie pracy 2. jeśli n-l to "święte krowy" /tak podkreślane przez ciebie/ to jak nazwiesz kryminalistów, na których dożywianie, leczenie i mieszkanie idą twoje pieniądze co miesiąc wpłacane na podatki DLACZEGO NA TE PYTANIA NIE ODPOWIADASZ TCHÓRZU!!!!

Gość errrrteeee
własnie o to chodzi bo jeśli ktoś pracuje w szczególnych warunkach i ma do czynienia z młodzieżą to powinien dobrze zarabiać płace mają marne, maja kilka przywilejów i to jeszcze chcesz im zabrać

Gość lulu na moście 2011
obalali moi rodzice, mój tata był więźniem politycznym i to między innymi dzieki niemu żyjesz w wolnej Polsce! tchórzu:D jesteś zabawna, nie odnosisz się do moich argumentów tylko wyjeżdżasz z więźniami choć nie o tym mowa. ale ok, jeśli to dla Ciebie takie ważne to się odniosę: nie podoba mi się ze mają większe racje żywieniowe od pacjentów czy dzieci w szkołach. to nie sprawiedliwe, powinni zapracowac na swoje wyżywienie. lepiej Ci? ale gadamy o nauczycielach i nie zbaczaj z tematu

Gość do Lulu na moście
nie sa rozliczani z efektów swoje pracy. mogą być totalnie nieefektywni a maja tyle samo. to jest okej? są rozliczani i to wszędzie masz marne pojęcie o pracy nauczyciela i nadzorze pedagogicznym :O

Gość lulu na moście 2011
errrr- chyba się nie rozumiemy, trudno.

Gość errrrteeee
ale czy Ty nie rozumiesz, że mniej efektywni nauczyciele są też potrzebni? Dziecko uczy to, że nie wszytsko zawsze ma podane na talerzu. Jedni nauczyciele podają notatki, tłumaczą wszystko, a inni każą sięgać do książek posiedzieć nad jakimś zagadnieniem i samemu pewną rzecz zrozumieć. Czasem trzeba pochodzić za nauczycielem żeby coś wytłumaczył, ale to też jest jakaś nauka:)

Gość lulu na moście 2011
uważasz że nieefektywni nauczyciele są potrzebni? fajnie. a efektywność to nie podkładanie wszystkiego pod nos, chyba nie rozumiesz tego pojęcia. dobra, miłe (i niemiłe) Panie, ja muszę spadać do papierów bo mam robotę:P dziekuję za dyskusję, konsensusu nie ma, ale liczą się chęci;)

Gość do Lulu na moście
11:56 [zgłoś do usunięcia] lulu na moście 2011 obalali moi rodzice, mój tata był więźniem politycznym i to między innymi dzieki niemu żyjesz w wolnej Polsce! Przykro mi stwierdzić, ale jakoś w to nie wierzę Gdyby twoi rodzice byli porządnymi ludźmi, a ojciec naprawdę był więźniem politycznym, tak jak i mój, to wyrażałabyś się z szacunkiem o nauczycielach i ich pracy. Albo cię więc tego nie potrafili nauczyć, albo też nie masz szacunku także do swoich rodziców. Nie mam o czym dalej z Tobą dyskutować.. Rozmowa z twojej strony na poziomie 3 klasy podstawowej:(