Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajka123

sześcioro dzieci

Polecane posty

Moja znajoma niedawno urodziła 6 dziecko. Jedno ze starszych urodziło się z porazeniem mózgowym. Ona jest sierotą, na pomoc tesciów też nie bardzo moze liczyć.Wiem,ze jest jej bardzo ciężko, trchę jej pomagam, oddaje ubranka po swoich dziecich. Zapytałam ją, po co jej było mieć tyle dzieci, zwłaszcza w tej sytuacji. Odpowiedziała, ze to tak jakoś samo wychodzi.Czasami się zastanawiam, czy ją podziwiać, ze sobie jakoś radzi, czy jej współczuć

Gość wrednamalpa26
a ja nie rozumiem kobiet które mają tyle dzieci skoro zdaje sobie sprawę że nie stać jej na kolejne dziecko po co się na nie decyduje przecież antykoncepcja nie jest tak droga jak wychowanie dziecka

Gość fdgfdgdfgfdgf
dokladn ie, po co biedaki plodza dzieci skoro ich nie stac na utrzymanie. zazwyczaj w sumie tak ejst ze maloineligentni, biedni, neiwyksztalceni plodza najwiecej dzieci. Nikt madry nie zdecyduje sie na wiecej niz 3

to róznie z tym bywa... mam w dalszej rodzinie rodzine, która ma 7 dzieci (najstarsza ma 22lata, najmłodsze 5 lat).. i ich standard zycia jest wyzszy niz u mnie w rodzinie, gdzie mam tylko 2 rodzeństwa.. a to wynika z tego, że mają sporo róznych stypendiów, jakichś dodatków dla rodzin wielodzietnych itp itd..

Jak kto chce mieć tyle dzieci niech ma tylko niech zastanowi się czy da radę je wychować finansowo, a nie później użalać się jakie to wszystko drogie i nie ma dla dziecka na buty czy zeszyt do szkoły.

ale nie każdy jest takim materialistą, ze bedzie się zastanawiał, czy mu sie opłaca spłodzic kolejne dziecko.. a w rodzinie zawsze siła.. często takie dzieci uczą się samodzielnosci od najmłodszych lat..

U nich ,z wiadomych względów ,pracuje tylko mąż.Jest kierowcą, więc w domu bywa rzadko.

Osoba, która zastanawia się czy ją stać na kolejne dziecko, nie jest materialistą tylko odpowiedzialnym rodzicem.

Nie no materialistą, padam Zastanów się co piszesz, porażka

Gość a może to trochę twoja wina
według mnie to skrajna nieodpowiedzialność rodziców!!!! A co, jeśli nie daj Boże coś się stanie ojcu, jedynemu żywicielowi? Ktoś o tym mysli???

Gość lkmxckqmsk
wtedy dostana rente po ojcu

Czasami zastanawiam sie,co nią kieruje, ze decyduje się na tyle dzieci. Jest dorosła,więc wie, że sex+brak zabezpieczenia=ciąża. A mimo wszystko rodzi te dzieci i poświęca się dla nich. Wozi je do odległego liceum, przedszkola specjalnego, szkoły muzycznej. Ja nie wiem, kiedy ona ma czas, żeby zrobić cokolwiek w domu. A jej dzieci są zdolne, mają świadectwa z czerwonym paskiem i nagrody za udziały w różnych olimpiadach szkolnych. Nie jest to więc patologia

masakra. moja kolezanka ma 4 ro . I sama je wychowuje. Ja mam jedno i przy jednym pozostane:-)

Po jednym niepełnosprawnym podwiązałabym jajniki i za cholerę nie miała więcej.

No a jak nazwać kogoś, kto najpierw przelicza, oblicza, czy go bedzie stac na dziecko?? czyli stawia człowieka na półce razem z pieniedzmi.. Przecież tego nie da się obliczyc.. Ktoś, kto w danym momencie ma swietnie płatna prace, własne mieszkanie i wydaje mu się, ze stac go teraz na dziecko, za np. 10 lat może dajmy na to zginąć w wypadku i jego bezrobotna zona zostanie sama z dzieckiem i dodatkowo z długami, które zaciągneli na nowy samochód czy coś takiego.. Odpowiedzialnośc odpowiedzialnościa.. OK, na szóstke dzieci bym się nie zdecydowała na pewno, no ale nie przeliczajmy swoich pieniedzy na ilośc dzieci..

A jak nazwać kogoś, kto najpier płodzi dzieci, a potem się zastanawia czym je nakarmić albo za co kupić książki do szkoły? Chyba na to mamy mózg, aby go używać, a nie mnożyć się na potęgę. A argument, ze ktos może za 10 lat zginąć i będzie w takiej samej sytuacji jest idiotyczny. Planując każdy z nas zakłada, ze jednak będzie zył. Do tego rozsądne osoby, gromadzą jakieś rezerwy finansowe na przyszłość, właśnie na takie sytuacje. Nie twierdzę, ze dzieci maja mieć wszystko, markowe ubrania, super laptopy i wyjazdy na Karaiby 2 razy do roku, ale, litości, dziecko nie wyżyje miłościa i nie skazujmy go na życie w nędzy tylko dlatego, ze mam kaprycho zrobić sobie szóste dziecko. :o Logiczne jest, że nim człowiek zacznie np. budować dom czy chcociażby planować wakacje, to musi sie do tego przymierzyć finansowo. A dziecko to dużo poważniejsza inwestycja, bo nie można z niego zrezygnować ani odsprzedać. I każdy kto się decyduje na dziecko bez kalkulowania czy go na to dziecko stać, jest nieodpowiedzialny.

A zreszta! Czym Ty sie przejmujesz? jej dupa,jej problem.jak by nie chciala to by sie nie dupcyla na potęgę, Ciekawe czy kazde ma innego tatusia:D:D

a tak na marginesie. Rozmawialam kiedys z taką baką na przystanku opowiadała mi ,ze jej sąsiadka ma 8 ro dzieci. I kazde ma innego ojca. Za kazdym razem gdy kogos poznawala i szla z nim do łózka zachodzila w ciaze. facet przeciez chcial sobie samotną mamuske tylko poruchac a nie wbijac sie w rodzine gdzie musial by sie opiekowac obcymi dziecmi(nie 1 dnym) wiec za kazdym raze spiepszal. I teraz baba ma na glowie 8 ro dzieci.kazde z innym i wciaz jest sama.pewnie znajdzie nastepnego.bexdzie sie cieszyc ze bedzie z nia itd i da mu znowu poruchac .. Ehh.czemu baby sa takie pojebane?

i same sobie winne w takich sytuacjach. Bo skoro ma tyle dzieci to kurwa mac niech sie zacznie zabezpieczac skoro ma taką potrzebe ruchac sie na prawo i lewo.

A później płacz i lament jak ojcu stanie się coś z przemęczenia Oj te baby nic nie myślą

Ona jest chyba dość religijna, chociaż ostatnio mówiła, że nie ma kiedy wybrać się do kościoła, bo nie ma kto zostać z dziecmi. Teraz, żeby ochrzcić dziecko, musi być na 4 naukach, a mąż ciągle w pracy

Gość nie każdy jest egoista i
materialista jak wy. Dzieci są najwiekszym dobrem społeczenstwa, ważniejszym niz kulutra i pieniądze - bo bez nowych obywateli każde społeczenstwo, nie ważne jak rozwinięte, będzie umierac i rozpadac się. I właśnie dzieki rodzinom wielodzietnym, które swoj dobrobyt odłożyły na bok, żeby kształcic i wychowywac kolejne pokolenia - jeszcze Polska sie trzyma. Nie każdy myśli jak Wy: moje dziecko musi miec zajęcia z angielskiego, bo inne dzieci mają i ch..j wie co jeszcze, łącznie z baletem mongolskim - żeby tylko sie pokazac, że ejstem lepsza matka niz inni. Zapomneiliscie, że liczy sie milość, że szczesliwe dzieci to nie te bogate, ale te wesołe, ktore bawią sie z licznym rodszenstwem.

Ona jest dobrą matką i bardzo dba o te dzieci. One nie chodzą głodne, czy obdarte .Ubrań wprawdzie im nie kupuje, bo dostaje od znajomych, ale często są to ubranka firmowe i nie zniszczone.

Gość i pewnie dlatego w Afryce
czy Indiach są te chmary szczęśliwych dzieci...

Nie no nie wytrzymam. CO Wy za głupoty co niektóre pierdolicie?? Dzieci napierdolą a później dzieciak się wstydzi bo nie ma tego czy tamtego, nastolatki dają dupy czy robią loda za bluzkę czy spodnie, żeby wyglądać jak inne. To dzieciak czuje się gorzej nie Wy, ale mamusie pobożne tego nie rozumieją, niestety teraz takie czasy a nie inne i dla dziecka ważne jest, ze nie ma piórnika z Helo Kitty czy co tam teraz modne czy oryginalnych butów.

Gość nie każdy jest egoista i
jak sie wychowa corke dziffke to i jak bedzie kasiasta, to da dupy. To nie ma nic do rzeczy.