Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanakasiazkolobrzega

Mąż chce dziecko a ja NIE

Polecane posty

nie dociera do meża nic, on jest święcie przekonany że zmienię zdanie jak zajdę w ciążę... ja juz tego taka pewna nie jestem

Gość Orange kod1
ile masz lat autorko? napisz prosze, bo inaczej radzi sie w takiej sytuacji osobie ktora ma lat 20, a inaczej jak ma 35 na przyklad:O

ja dzieici nigdy nie chcialam i dlaje nie chce, od poczatku to facetowi mowilam. Bzdura jest, ze kazdy musi chciec, i kazdy musi miec. Problem jest tylko taki, czy maz o tym wczesniej wiedzial, o Twoim podejsciu do macierzynstwa

Popełniłam bład przed ślubem, bo nie wiedziałam, że to wszystko, to całe naciskanie, presja zacznie sie tak szybko

Gość Dobrawka88
dziecko jeszcze bardziej Was moze zblizyc. Fakt często jest cięzko trzeba duzo energii i cierpliwości. Moja Ola ma 13 miesiecy, przyznam się, nie planowane dziecko, z obecnym mężem byłam 4 miesiace jak zaszłam w ciazę. Był strach jak to będzie. teraz od ponad dwóch lat jestesmy szczesliwą rodziną. Ty masz pewnie kochającego męża, na pewno bedzie dobrym ojcem, zobaczysz, nie będziesz żałowac. Dziecko Was jeszcze bardziej połączy, musisz chciec:)

Gość cure
Nie ma nic fajniejszego niż facet, który zakochał się we własnym dziecku :D Ja nie planowałam mojej ciąży. Byłam w drugiej klasie liceum, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) To dopiero był zonk. urodziłam w 3 klasie, zdałam maturę, idę na studia i kocham moje dziecko nad życie. Ty przynajmniej o tym myślisz, a na mnie to spadło, jak grom z jasnego nieba. Nie było bezproblemowo, ale nie zamieniłabym mojego życia a żadne inne. :)

mąz wiedział o tym ze teraz nie chce ale kiedyś bedziemy mieć, nie ustaliliśmy szczegółów, a ja nawet nie wiedziałąm ze bede sie przed tym, az tak bronić, on jest świecie przekonany ze kazda kobieta jest taka sama i kocha swoje dziecko już w czasie ciaży....a ja tego nie wiem bo sobie tego nie moge wyobrazić

dla mnie to oznacza koniec, wiem ze nikt mi przy tym nie pomoze, po prostu to wiem, zostanę z tym sama bo mąż ma prace 12 godzin dziennie i to sie nie zmieni

Wiec badz z nim szczera i porozmawiaj otwarcie. Nikt nie ma prawa namaiwac cie, albo naciskac na dziecko. Ile jestescie po slubie ?

Gość Dobrawka88
moja sasaidka miała takie podejscie jak Ty autorko. teraz ma 4 misieczna córkę i powiedziala mi, ze jesli wczesniej wiedzialaby albo choc trochę zdawała sobie sprawę ze bycie matka to taak piekna sprawa juz do tej pory mailabyze trojke:p

nigdy nie bawiłam sie lalkami jak byłam małą, kiedyś nie lubiłam dzieci, teraz mi są obojętne....ale nadal nie moge sie przekonać

14 miesiecy po ślubie

Gość cure
To postaw mu warunki, że będzie musiał mniej pracować. Co to za ojciec, który siedzi cały dzień w pracy i nie zajmuje się dzieckiem, którego rzekomo tak pragnął. :)

Ale napiszcie mi co w tym takiego pięknego? bo moze ja czegośnie rozumiem

paraguayan---> człowieka nazywasz rzeczą tylko dlatego, że myśli inaczej od ciebie? to kim ty jesteś? elementem? Żal zniżać się do twojego poziomu

Gość Orange kod1
napiszesz, ile masz lat?

A więc tak, teraz zarabia 2500 a gdyby mniej pracował to jak maiłby utrzymać 3 osoby za załóżmy 1500? No jak? bo dla mnie to awykonalne

razem 3 i pół roku

Gość teosia
a czemu ty nie pracujesz? rusz dupe w koncu i zajmij sie czyms...

3,5 roku razem, ponad rok po slubie, i takie problemy ??? przewciez to wczesnie ejszcze! macie kupe czasu na dzieci. No chyba ze obydwoje dobiegacie do 40 :-D

Gość paraguayan
katis, suko idz hodowac kroliki,bo tylko jak widac na tym sie znasz:D:D:D:D

powinnas powiedziec mężowi o swoich obawach, mysle,że rozmowa z psychologiem mogła by Ci pomóc, zrozumieć tak na prawde tego co cię przeraża w byciu mamą.

Gość Dobrawka88
ja mam niecale 2 tysiaki na 3 osoby. WYkonalne? Jesli jestes zatrudniona to masz macierzynskie przeciez...Zapytaj swojej mamy co pieknego jest w macierzynstwie kiedy ciebie wychowywała a nie obcych bab na forum. Zaczynasz mnie denerwowac.

Gość to ja autorka kasia
ktoś sprawił ze nie mogę korzystać juz z tamtego nicku

Gość Antonella....
Ale to czekaj czekaj powiedzialas męzowi przed slubem ze nie chcesz miec dzieci teraz, w tej chwili tak? i on pomyslal ze ogolnie chcesz tylk pozniej, za jakis czas? A ty w ogole nie chce ani teraz ani potem? Wiek jednak ma tu duze znaczenie bo jezeli masz 35 lat to te potem moze nigdy nie nadejsc. Jezeli wprowadzilas męza w bład i nie powiedzialas jasno ze w ogle nie chcesz miec dzieci to niefajnie i bedziesz musiala wypic piwno kotre nawarzylas ale uwazam ze to nie jest powod do zmuszania sie i zostania matką na siłe, jezeli tego nie czujesz. Ja tak zrobilam i zaluje tego bardzo.

Gość to ja autorka kasia
nie jest w stanie mnie nikt zrozumieć

Gość teosia
antonella, załujesz ze masz dziecko??? o dzizas, jakie to smute:(

Gość to ja autorka kasia
mam 21 lat zadowolone.... i tak nie umiem sie postawić mezowi który wiem ze zrobi ze mną co zechce... tak jestem nieszczesliwa w tej sytuacji i co z tego jestem głupia i bezradna..zadowolone?