Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_elena_

ILE CIUSZKÓW CIĄŻOWYCH MACIE?

Polecane posty

ILE KUPIĆ SPODNI, LEGINSÓW, SPODNIC, BLUZEK? NA ZIME KUPIC JAKĄS KURTKĘ CIĄŻOWĄ? SĄ TAKIE?

Gość mamaaaaaaaaaaaaaa31
nic wchodzialm we wszystkie ciuchy sprzed ciazy tylko zamka w spodniach nie zapinałam

Gość NIuniula
o proszę ja też mam termin na kwiecień :) jak na razie jeszcze nic nie kupiłam ale mam zamiar bo spodnie przyciasne się zrobiły . ale ja kupię ze dwie pary spodni. i tyle. bluzki mam dosyć duże ze względu na to że należę do puszystych :) całe szczęście przed ciążą nie miałam odstającego brzucha dzięki czemu teraz widzę jak się zaokrągla :) też się zastanawiałam nad kurtką ale nic mądrego nie wymyśliłam :P jestem w 11 tyg.

Gość cure
Ja miałam jakoś.. 2 pary spodni ciążowych, ale dla pełnego komfortu lepiej mieć ze cztery pary. Bluzek miałam pełno, bo nawet przed ciążą lubiłam takie workowate :) Kurtkę kupiłam rok temu, takie wiązane kimono i mi wystarczyło. Pod koniec chodziłam w starym wielkim płaszczu.. Mogłam kupić kurtkę , która ładnie by wyglądała na moim ogromnym brzucholcu :)

Gość misiekpysiek
też rodziłam na wiosne. mialam 3 szt. bluzek z dlugim rekawem ciazowych, 1 sweter, leginnsy, 1 spodnie ciazowe. i kurtke tez kupilam, bo to jednak cala zima.chodzilam wniej do samego porodu, a jak bylo cieplo to w swojej zwyklej rozpietej.pod koniec ciazy w domu starczaly mi zwykle tzw. chinskie tschirty,a na wyjscie mialam j.w. napisalam.kupilam tylko luzniejsze kozaczki na plaskim i z krotka chlewka - latwo sie wsuwalo. z zamkiem tez moga byc, ale sznurowane to bedzie ciezko potem robilam zakupy bluzek i kurtki na pieknamama.pl ---super jakosc. spodnie na allegro.ciuszki ciazowe nosilam od grudnia.

Niuniula ja tak samo i już widzę lekki brzuszek ;) W związki z tym, że u mnie aby kupić spodnie ciążowe trzeba jechać do innego miasta kupiłam ostatnio już 2 pary i 3 tuniki i tak się zastanawiam, jak to wygląda u innych? Czy to starczy? A jak z kurtką na zimę to nie wiem :D

Gość NIuniula
ja teraz wolę dopasowane na brzuchu ubrania nosić . a wiem że za jakiś czas takie będą tylko bede miała problem ze spodniami. piersi urosły mi minimalnie z czego się ciesze bo i tak spore były. miseczka D i pod biustem 75cm więc w oczy rzucału się niesamowicie. teraz dd bedzie albo i e. szok dosłownie. a może nie urosną?

mam dwie pary spodni ciążowych i majtki ciążowe kilka par. Bluzki, które mam są odcinane pod biustem w większości i dobrze się układają na brzuchu więc nie kupuje innych. Kupiłam też za grosze płaszcz jesienny ciązowy, który za kilka miesięcy zwężę. Kurtkę mam puchówkę wielką jakąs starą, nie będę kupować nowej :)

Gość misiekpysiek
ja tak pierwsze II trymestry to spokojnie wchodzilam w swoje, tylko spodnie zostawialam odpiete.ale juz pod koniec II w 6 mcu musialam nosic wieksze, bo brzuchol wystawal dolem. tak pod koniec 5 zaczelam kupowac.z tych bluzek co kupilam to w 2 i swetrze moge chodzic spokojnie teraz, bo byly z dodatkami elastycznymi.w kurtce tez, tylko musze guzik przeszyc.i w butach tez pochodze tą zime.takze nie jest źle

Gość ja miałam poród
witajcie mam ten sam problem jestem w 9 tyg (skończonym), termin mam na 13 kwietnia na razie chodze w ciuchach zwykłych, nic się nie opina ale myślę że lada moment brzuch zacznie rosnąć zwłaszcza że to moja druga ciąża w poprzedniej miałam 2 pary letnich rybaczek i 2 pary dzinsów, ze 4 tuniki, klika bluzeczek z krókim, 1 sweter golf, 1 kardigan, jedną koszulową bluzkę elegantszą, plus prochowiec ocieplany po babci na zimę:) żałowałam wydac 3 stówy na zimową kurtkę teraz już zaczynam się rozglądac za ciuchami używkami na allegro bo nie widzi mi się kupować dzinów po 199 zł nowych w zarze czy h&m jak moge kupić za 40 zł planuję tak: 3 pary spodni (w tym jedne eleganckie, bowiem zamierzam pracowac tak długo jak się da) 1 spódnica 2 pary leginsów 3 tuniki 2 kardigany dłusze (przydadza się też do legginsów) 1 sukienko-tunika do leginsów 1 golf kurtka kozaki wciągane na płaskim 1 para dresów 3 koszulki, tshirty

Oj ja spodni nigdy bym nie kupiła w necie, bo nigdy nie będą pasować. Kupiłam 2pary wlasnie w H&M (149 i 79), noszę rozmiar 36 i na przymierzanych w tym rozmiarze wielu spodni tylko te były dobre!

Gość misiekpysiek
ja kupiłam w necie spodnie nowe za chyba 40 zł. sprzedawca dopasowywal spodnie do moich wymiarow, ale nie pamietam ktory to byl.jak znajde to podesle link.jak kupisz w necie za 40 zl to oplaca sie zaniesc do podciecia/zwezenia do krawcowej

Witajcie Jestem obecnie w 28 tyg, termin mam na 7 grudnia. Brzuszek zaczął mi rosnąć od 20tyg wiec pierwsze poszły moje spodnie w odstawkę. Do tej pory kupiłam 2 pary jeansów z C&A 9months, obie trafiłam w promocji, jedne jakoś w czerwcu za 79zł i drugie teraz za 49zł :D Do tego kilka opakowań rajstop ciązowych takich pod brzuszek na all i w zasadzie tyle. Resztę rzeczy nawet jak kupuje, choć przeważnie chodze w swoich, sa to tuniki, długie sweterki, które zamierzam później wykorzystać. Jedynie trzeba odstawić krótsze bluzki bo brzuch wystaje ;) Ciążowe ciuchy są drogie a za tą kasę wolę kupić coś dla malucha. Aha, no i staniki, już kupiłam 2 szt większych i po kolejny się musze wybrać..z 70E bedzie już 75G :P

Gość misiekpysiek
spodnie radze zakupic wieksze, jesli kupujecie np w 6 mcu, aplanujecie nosic do 9. chyba, że kupicie sobie 2 pary, to nie zawyżać rozmiarów

Gość Miraculum5
Ja jestem aktualnie w 8 miesiącu ciąży i do tej pory kupiłam jednie spodnie ciążowe, bo żadne inne nie wchodziły, tzn jedne wchodziły, ale były tak opięte, że drżałam kiedy pękną w szwach :D

Z takich typowo ciążowych to mam 2 pary dżinsów z 1 ciąży. Resztę - tuniki, dłuższe bluzki miałam sprzed ciąży, dokupiłam tylko legginsy. Mam nadzieję, że zdążę urodzić przed mrozami, bo nie uśmiecha mi się kombinować kurtki - namiotu :P

Gość ciuszki to są dla niemowlat
Ty mzoesz miec ciuchy a w temacie: mam taki styl ubierania, że nosze glownie sukienki i bluzki odcinane pod biustem, nie nosze w ogole spodni tylko spodnice, ew. legginsy, wiec w zasadzie wszystkie cichy byly dobre tez z brzuchem. Nawet płaszcz zimowy miałam taki odcinany, rozkloszowany dołem i po prostu ostatniego guzika na dole nie zapinałam

Gość ciuszki to są dla niemowlat
planujecie jakbyscie miały pół zycia w ciąży spędzic

Miałam mały brzuch i wchodziłam w większość normalnych ubrań. W pewnym momencie kupiłam tylko spodnie ciążówki, ale musiałam zrobić spore zaszewki.

Wymiana ciuchów jest uzależniona od zmiany figury i pory roku. Więcej wydatków i zakupów czeka ciężarne, których trzeci trymestr przypada na zimę. Ja miałam termin na marzec i całą zimę przechodziłam w swoim płaszczu - lekko się naciągnął, ale fasonu nie stracił i dobrze leżał jak wróciłam do figury sprzed ciąży.

Gość ja miałam poród
ja nosze teraz s-kę wszystkie ciuchy mam dopasowane, obcisłe, lubię taki styl nie widze siebie za 5 miesięcy w ciuchach sprzed ciąży nie dość że nie wejde na bank a nawet jesli to beda opięte na maksa, dla mnie dyskomfort i obawa o dziecko pierwsza i druga ciąża przypadają mi na zimę (tzn. w tamtej ciąży III trymestr, w tej ciąży II trymestr, a III na końcówkę zimy i wczesną wiosnę) niestety ale nie przechodzę w starych ciuchach, zwłaszcza jeśli chodzi o kurtkę, swetry, dzinsy musze kupić elena ja mierzę w H&M u siebie w mieście a potem na necie kupuję w tym samym rozmiarzem, ten sam model, nigdy się nie nacięłam, żeby były niedobre, ani na szerokość ani na długość

Gość gość
Ja również nic nie kupowałam ciążowego wychodziłam w ciuchach które miałam.