Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgjjhsas

farma telekom, co to za firma?

Polecane posty

Gość hgjjhsas

mam pytanie, znalazlam swojego faceta na liscie dluznikow tej firmy, to dla mnie szok, i zastanawiam sie za co ten dlug, ma go w takiej firmie Telekom II FDM Sp. z o.o. S.K.A. i nie moge znalezc czym ta firma sie zajmuje?

Gość mamgda
Dokładnie ! Tak, jak pisze Zosia. Ta firma to przekręciarze, liczący na czyjąś nieznajomość prawa. Na przykład zdobyli bazę danych z towarzystw ubezpieczeniowych i żądają wpłaty za OC sprzed pięciu lat. Kto trzyma blankiet OC, zwłaszcza, że np. sprzedał samochód ? Trzeba pamiętać, że takie roszczenie wpłaty składki ubezpieczenie, przedawnia się po trzech latach. A przy tym, gość ma „zarejestrowaną firmę, pod adresem, gdzie mieści się budka telefoniczna, albo bar McDonalds, więc znaleźć go niepodobna. Należy złożyć doniesienie do prokuratury, lub na policję. A wtedy ta firma zacznie się nazywać „Telekom III FDM Sp z o.o. S.K.A. Zwykle się wtedy okazuje, że „prezes takiej firmy ma 17 lat i jest odważny, bo myśli, że Internet zapewnia anonimowość A jak zobaczy funkcjonariuszy pod drzwiami, to mu puszczą zwieracze. W ogóle się takimi bzdurami nie przejmuj. Pozdrawiam.

Gość kutasuwa!!
no właśnie smutne że szpiegujesz faceta!! :( ale jeśli ma dług uwarzał bym na niego!!

Gość hajspl
to dziwne,bo czy kazda taka "firma" moze o niewinnej osobie napisac,ze dana osoba jest tej "firmie" winna pieniadze? to nieuczciwe...w jakim my kraju zyjemy?

Gość hjwddg
nawet wiem, o którego faceta chodzi:) jak się bierze faceta żonatego, który zostawił małe dziecko, to i długów można się po nim spodziewać:) życzę udanego poszukiwania kolejnych niespodzianek

Gość babajagana102
Facet ma przechlapane śledzi go nie dośc że eksżona to kochanka Pani K trzeba było lepiej pilnowac męża.

Gość a skad wiadomo?
a skad niby wiecie o ktorego faceta chodzi jak tam nie jeden ma w tej firmie dlugi???

Gość janbernard
No coz, padlem rowniez ofiara tej firmy. Reklamowala sie w Gazecie Wroclawskiej, ze udziela pozyczek. Zadzwonilem pod podany nr /kier. Wroclaw/ i otrzymalem plik drukow do podpisu oraz wydrukowany przekaz na kwote ok. 200 zl /jakies zabezpieczenie czy cos kolo tego/. Zaplacilem i ... otrzymalem nastepny plik papierow do podpisania z nastepnym przekazem do wyslania i zapewnieniem, ze pozyczka zostala przyznana, byle tylko wyslac pieniadze. Nabralem podejrzen, zaczalem weszyc. Najpierw telefon do Urzedu Miejskiego w Koszalinie - odpowiedziano mi z pewna rezerwa w glosie, ze owszem taka firma istnieje ale nie radza ... Przypominam sobie nazwisko wlasciciela MACKIEWICZ. Powtornie zadzwonilem ale juz do Policji w Koszalinie /ze skarga na wyludzenie ok. 200 zl/. Ci przyjeli zgloszenie ale poradzili bym zglosil doniesienie w KM Policji w Glogowie, gdzie wowczas mieszkalem. Zanioslem tam te pliki papierow, policjant spisal zeznanie no i ... do tej pory nic a bylo to w 2010 r. Dzisiaj czytam, ze jakis moj dlug wobec tej firmy /ok.1800 zl/ jest wystawiony na sprzedaz. Matko Boska! Czy w tym kraju nie ma zadnej ochrony szarego obywatela przed oszustami? Do kogo musze sie zwrocic by te sprawe wyjasnic i po pierwsze, oczyscic swoje imie, po drugie przymknac oszusta. Do Trybunalu w Strasburgu? Gdzie Policja, gdzie Prokuratura? Poradzcie, kochani cos bo jestem zszokowany sytuacja! Co robic?

Gość Ryba290
Ta firma podała mnie do komornika i mam zajęcie wynagrodzenia, za zerwanie umowy z siecia komórkowa PLUS i żądają zapłacenia kary umownej. Wysyłali nakazy zapłaty na mój stary adres, nieaktualny od 21 lat. Może ktoś wie o tej firmie z Koszalina tylko TELEKOM II FDM

Gość Radeq
Przychodzę dziś do banku a tu, komornik wystawił zadłużenie na kwotę 432 zł nie wiem kompletnie za co i od kogo. Firma Telkom II za tym stoi i odważyła się zająć mi konto bankowe tym obciążeniem. Absolutnie nie mam żadnych zobowiązań finansowych wobec tej czy innej spólki i nic nie podpisywałem. Kochani co to za krętacze i do kogo mam się zgłosić by to wyjaśnić. Jak ich ukarać. prosze poraćcie co robić?

Gość gość
Ja miałam styczność z www.kancelariaultimatum.pl. Są dobrzy w tym co robią i jest możliwość negocjacji z nimi.