Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Heejt

Imię dla dziewczynki? :)

Polecane posty

Gość poszukaj w kalendarzu
byle nie Oliwia, Wiktoria, Weronika, Julia, Natalia, Angelika bo teraz co drugie dziecko na wioskach sie tak nazywa więc imiona strasznie oklepane a wcale nie są ładne :o

Stigma, ja znam akurat baardzo dużo Magd w wieku 15-23 lat. :) Więc to zależy od rejonów w którym się mieszka. a Natalia mi sie akurat podoba, moja siostra ma tak na imię. A Angelika to dość popularne imię w polsce, a jessika nie aż tak.

Heejt ja rodziłam w UK,tru wogóle 1 usg jest w 12 tygodniu,potem poleciałam do Polski i zrobiłam sobie prywatne w około 14,wtedy też poznałam płeć.Kolejne na NHS miałam w 20 tygodniu(w UK są tylko 2 w pakiecie) ale wykryli u mnie cukrzycę ciążową i zlecili mi 3 gratisowe aby sprawdzić czy dziecko dobrze się rozwija.Potem w ok 24 tygodniu ponownie byłam w Polsce,zrobiłam znów prywatnie aby płeć jeszcze raz potwierdzić i żeby wykluczyć rozszczep wargi który pokazało usg połówkowe w w UK.

moje typy na dziewczynke to Greta,Daria,Nadia,Łucja,Dagmara albo Gaja...ale jak wiadomo wszystko rzecz gustu :)

Gość Lhooq
a mi się podoba Dagmara, Garbysia, Gaja i te które kończą się na "lia", np julia, kornelia, amelia bo sa takie... "miękkie" :P

Gość Monia-Liza
koleżanka Angielka kolega Polak dali córce JULIANNA /w Anglii jest podobno Juliana/ :-)

Gość Francoise
Marika;) w mojej rodzinie jest taka malutka tradycja że imiona dzieci zaczynają się na taka sama litere co imiona rodziców czyli w naszym pzrypadku na G po mnie i na M po mezu;) mamy już-Gabrielę,Malvinę i Marcina a teraz Marika lub Greg pozdrawiam

mi od jakiegoś czasu strasznie podoba sie imię LAURA i jak będę mieć następną córeczkę to na pewno dam jej tak na imię ;)

Gość Monia-Liza
a Filemon? może wart zastanowienia?

im większa wiocha tym bardziej wymyślne imiona. pracuję w m.in. w przdszkolu to wiem kim są rodzice ktorzy dzieci nazwali imionami tradycyjnymi, polskimi. to przede wszystlkim inteligentni, wykształceni, mądrzy ludzie. jedynie podwórkowy plebs dowartościowuje się jakimiś zaporzyczonymi imionami, ktore w przyszłości będą utrapieniem dla ich dzieci. nie mam tu na myśli małżeństw wielonarodowościowych.

fankafana - mi tez nie podobają sie Jesiki, Andżeliki itd. ale Julianny, Stefanie, Janiny itp. tez nie :p I tak samo jak śmiać sie beda z Jesiki tak samo kochana śmiać sie będa ze Stefanii! Bo teraz jest taka moda na stare imiona a za kilka lat dzieci będa z nich szydzić - niestety taka prawda. Także inteligenci jak to nazwałaś też ulegają modzie :p

Gość ladnadziewczyna
Wczoraj byłam u koleżanki która dała dla syna na imię Kasper...masakra.

mam sąsiadkę Isaurę. wszyscy mówią na nią to ta niewolnica a moje dziecko kojarzy ją z ciastkiem :-P po prostu nowe imiona nie mają tradycyjnych korzni i przez to są mało osłuchane.

Gość ticketpro
Emilia

To tak samo jak u nas o każdym Filipie mówią "a Filip z konopi" . Wszędzie i z każdym imieniem coś lub ktoś może sie kojarzyć. Jak dla mnie najlepsze sa imiona wypośrodkowane:p typu Anita, Anna, Milena, Alicja, Aleksandra, Justyna, Jolanta, Agnieszka, Kinga itp:) Ani nie zbyt nowoczesne ani nie staroświeckie:)

albo ...dziecko ma na imię Olivier a w przedszkolu wszyscy mówia do niego Oli, Oli no i rodzice zrobili awanturą, że panie zniekształcają imię i dzieci przyzwyczajaja się do Oli. inna matka dała dziecku imię np. jakieś tam, a wołają na dużą już dziewczynę Dzidzia. czy to normalne?

No właśnie od jakiego?:) Naprawdę niektórzy rodzice maja popaprane w głowach zeby upominać sie o to jak dzieci zdrabniają imie ich dziecka :D

Gość kkkkkooolllaaa
Dzidka jest od Zdzisławy :) mi się podobają Nina, Anna, Agnieszka, Ewa, Eliza

Gość najslodsze_imie
Milenka !!!!!!!

Gość PinkaXDD
Moim zdaniem najładniejsze imię to Emilia lub Paulina... Ewentualnie jeszcze Liliana. Od tych imion są śliczne skróty... :)

Gość fhtutyiuyouyo
fankafana z starych imion nikt nie bedzie szydzil poniewazz wsrod rocznikow mlodych te imiona sa popularne wiec beda dla nich niorma, czyms normalnym to tak jakby pokolenie naszych rodzicow mialo szydzic z naszych imion ze sa za nowoczesne dla nich

Gość fhtutyiuyouyo
a mi sie bardzo podobaja stare imiona bo mozna ladnie zdrabniac np Janina (janka, janeczka, janinka, janusia) podobaja tez mi sie imiona z naszego pokolenia (lata 80te) alina justyna patrycja, marta, karolina, beatka, jedyne imiona jakie mi sie nie podobaja to zagraniczne typu alan, jessica oraz imiona na fali gdzie w klasie bedzie 10 juli, wiktorii amelek natali oliwi i zuzann

Gość Monia-Liza
to prawda, że co pokolenie to moda na jakies imiona np. lata moich rodziców to same malgorzaty teresy jadwigi a wczesniej stanislawy zofie stefanie krystyny. i teraz te imiona wracają. kazde imię będzie ładne jeżeli dziecko będzie z godnością je nosiło i rodzice ze zdrobnienia nie zrobią dziwoląga.

Gość do wyżej........
to prawda co wyzej napisałaś a jak wam się podoba: Stefania-Stefcia, Józefina-, Karolina-, Antonina-, Edzia - to bardziej od Edwarda niż od Edyty? a Róża- Różyczka? trudno przywyknąć do imion w większości męskich a noszonych przez kobiety bo odwrotnie to chyba nie ma?

moja koleżanka ma bliźniaki Dominikę i Dominika ale słyszałam też inną parkę Patryk i Patrycja :-P

Gość jablo
Racja, nikt nie będzie szydził. Dla mnie imię Nikola to katastrofa ale dla mojej córki to będzie imię jak dla mnie Magda, bo od niemowlaka przebywa z Nikolami. Tak samo Zofia nie będzie dla niej imieniem "starym" bo jej koleżanka to Zosia. Zrozumicie, że dla naszych dzieci Kewiny, Nikole, Zosie, Nadie, Rebeki czy Konstancje będą tak samo odbierane jak dla nas Kasie, Anie, Magdy i Agnieszki. W przedszkolu miałam kolegę Maksa i na tamte czasy to było dziwaczne imię. Maks nie miał ręki więc dodatkowo imię mu ciążyło. Podobnie z Kornelem, który miał zdeformowaną twarz. Imiona ich jeszcze udziwniały. W tym kontekście należało by uważać.

Gość jablo
No ale to tylko czasy przedszkola. Pamiętam,że zastanawiałam się czy to przez "dziwne" imiona oni są "inni" niż reszta dzieci :D A jeszcze dodam, że moja córka ma kolegów Jasia, Tosia, Zosię, Nikolę, Emilię itd. Żadne imię nie będzie dla niej "stare" ani "tandetne". Obawiam się, że nasze imiona będą rachityczne dla naszych dzieci:)