Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Heejt

Imię dla dziewczynki? :)

Polecane posty

Gość barakuda1200000000000
ja jestem w 34 tc i bedzie dziewczynka- Laura

Gość nananaaa
z tą Oliwią sie nie zgadzam, moja siostrzyczka ma tak na imie, innej Oliwii nie znam ;/

Podobają mi się jeszcze takie imiona jak Iga, Olga, Izabela (aczkolwiek to ostatnie tak średnio :D )

Gość cvb6543
przede wszystkim, kluczowe jest dobranie tego imienia do nazwiska zastanów się czy lepiej brzmi Angelika Kapusta czy Anna Kapusta

To zależy może jaki rejon. Ja np. nie znam żadnej małej Julii, za to Amelii sporo. Oliwii też nie ma zbyt dużo w moim środowisku. Właśnie najbardziej popularne imiona to Monika, za czasów szkoły miałam zawsze co najmniej 3 Moniki albo Magdy w klasie.

hehe to ja ci powiem, że znam 4 :) moja 24 letnia siostra - kiedy to imię nie było jeszcze takie powszechne, dzidziuś mojego kuzyna, córeczka mojego eks, i córeczka mojej przyjaciółki ;)

cvb6543 dlatego właśnie nie chcę imion w stylu Bernadetta, czy Michalina, bo by nie pasowały. Dobrze wiem o co Ci chodzi :)

Gość małamamam
Wiktoria, Laura, Julia, Anna-Maria

Gość a na przykład
Daria?

Chciałabym mieć pospolite nazwisko w stylu Nowak, lecz niestety nie mam, i muszę myśleć nad imieniem. :/ Np. ktoś ma na nazwisko tak jak wyżej, Kapusta, i nie nazwie przecież dziecka Jessika..

Gość 45567ujnfvcx
a co to w ogóle jest Jessika? myślałam, że mieszkamy w pl i ty się dziwisz, że piszą tobie że nie masz gustu :O

przeczytaj mój pierwszy post, to może dojdziesz do wniosku że właśnie Jessiki i te inne zagraniczne imiona nie są zupełnie w moim guście..

Jessika mi się nie podoba :D ale ładnie brzmi w zdrobnieniu imię Jennifer - "Jenny" moja koleżanka ma tak na imię :) Jenny ładnie.

Gość Kapa świata.
Ja z tą Julią żartowałam. Imię jest okropne i na maksa oklepane. Normalnie jak słyszę o kolejnej Julii to mnie podziw bierze, że ludzie nadal takie imiona nadają. Masakra jak dla mnie. Ja chciałam mieć Darię, ale mam Szymona. :)

Gość 45567ujnfvcx
nie lubisz zagranicznych imion i pewnie dlatego myślisz o Angelice :o

autorko ja też miałam szał z imionami,ale jak poznałam płeć to o imieniu dla dziewczynki wogóle nie myślałam:) dla dziewczyny podobały mi się:Anna,Maria,Amelia(do czasu..) Anastazja,Adrianna,Laura,Kornelia,Gabriela. Dla chłopca myśleliśmy o Krystianie,Gabrysiu,Franku,Adamie,Aleksandrze,i został ten ostatni. U mnie wybór imienia dla dziecka zdecydowanie ułatwiło usg potwierdzające płeć,chociaż jak rodziłam to przez chwilę pomyślałam co wpiszę w dokumenty szpitalne jak Aleksander okaże się kobietą ;)

Angelika, to nie Jessika, po drugie, to była propozycja, a nie mówię że chcę tak nazwać dziecko, bo wybór imienia to poważna rzecz nie da się jej zmienić bo się nie będzie podobać. Bieu, każdemu podoba się co innego. Ja np. nie znam żadnej małej Julii, aczkolwiek nawet podoba mi się to imie.

KASIEŃKA, w którym miesiącu USG "odkryło" płeć dziecka?

to, że mi się podoba nie znaczy że tak dam :) odróżniam "guściki" od racjonalnego myślenia :D nie chce skrzywdzić dziecka ;) Z tym wykrywaniem płci to różnie jest powiem ci :) moja siostra do połowy 8 miesiąca była przekonana, że dziewczynka, a wyszedł siusiaczek :P

Heejt baaardzo wcześnie,bo w 14 chociaż jak przeglądałam różne fora,to zdarzało się że tak wcześnie wyszła płeć.Miałam usg dopochwowe,i lekarz śmiał się że dziecko ''usiadło'' na tym patyku.Samej za bardzo nie chciało mi się wierzyć w tego chłopaka,ale kilka tygodni później zeskanowałam zdjęcie z usg,powiększyłam i faktycznie zauważyłam męski sprzęt:D

nastepna kretynka - oj tam pitolisz :o mi na kafe nasunęło się kiedyś fajne imię dla chłopczyka ;) i tak zostało i pewnie już zostanie :)

wyzywasz każdego kto o coś pyta? to że napisałam na forum o imieniu dla dziecka, nie znaczy że do którejś z propozycji się dostosuję. Wolę wiedzieć, które imiona są aktualnie dawane najczęściej, a które są oryginalne.

Kasieńkaa, ja słyszałam że dobry ginekolog już bardzo wcześnie ustali płeć dziecka. Na razie byłam jedynie na badaniach, kiedy pierwszy raz byłaś na USG aby się czegoś więcej dowiedzieć? Większość moich znajomych z rocznika lub starsze miały pierwsze USG po 3 miesiącach.

z twoich propozycji bardzo podoba mi się Sandra Amelia też ładne ale niestety bardzo popularne wśród małych dziewczynek Angelika na nie W sumie to nie szukałabym niczego innego tylko wybrałabym sandrę.

żadne imię nie spodoba się wszystkim. Niektórzy nazwaliby córkę staropolskim imieniem, a niektórzy nazwali by ją jakimś zagranicznym. To zależy od wychowania, i środowiska w którym się żyje.

Ja powiem szczerze też nie mam zupełnie typu na dziewczynke.. Na chłopca kilka ..ale dziewczynka 0.. Wiec trzymajmy sie , ze bedzie chlopak ;)

Gość cdfvb nredsx
a jaką widzisz różnicę jakościowa między angelicą a jessicą?

Gość stigma
Magda - teraz to wcale nie jest takie pospolite imię. Popularne było pod koniec lat 80 i na początku 90. Multum wersji, zdrobnień, pasuje do nazwiska Kapusta itd.