Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy najpóźniej...

CZy to puste jajo?

Polecane posty

Gość kiedy najpóźniej...

Kiedy najpóźniej może się pojawić serduszko w pęcherzyku ciążowym? Boję się. Według OM to powinien być 8tc, pęcherzyk wygląda na 5-6. HCG ciągle rośnie. CZy jest jeszcze szansa?

Gość kola misiuniu
w 5-6 tygodniu

Gość kiedy najpóźniej...
czyli nie ma szans, że się pojawi serduszko. Czeka mnie zabieg :-(

dodam, że mogła ci się owulacja przesunąć i stąd taki rozwój ciąży. jeśli beta przyrasta odpowiednio, to jeszcze się nie martw. a co lekarz na to?

Gość Aśka23
no właśnie wiesz, kiedy była owulacja?

Gość kiedy najpóźniej...
Byłam już dwa razy na USG, robię HCG co tydz i na ostatnirj wizycie powiedział, że podejrzewa, że ciążą się nie rozwija. Dla pewnośći kazał zrobić kolejne HCG. Wizytę mam w środę, wtedy będzie decyzja. Liczę na to, że owulacja się przesunęła i na USG zobaczę serduszko.

Gość kiedy najpóźniej...
Zazwyczaj wiem kiedy mam owulację, ale w tym cyklu jej nie zauważyłam. Test w dniu spodziewanej miesiączki wyszedł negatywny, 3dni po terminie wyszła druga bledziutka kreska. Może to świadczy, o tym, że później zaszłam w ciążę niż wyliczony termin?

Gość Aśka23
wszystko jest możliwe. Ja się obserwowałam i owulacja mi się przesunęła o równy tydzień. Test wyszedł mi dopiero w 5tc, w 6byłam na usg i NIC nie było widać nawet pęcherzyka. Po dwóch tygodniach był już pęcherzyk i zarodek. Najważniejsze, że lekarz zleca badania, a nie chce w ciemno łyżeczkowac. Trzymam kciuki

Gość masz poroąbanego lekarza
jak ci w srode powie że nic z tego nie ma to go zmień zaczekaj do 28 mi też mówił ze ciaża sie nie rozwija koleżanka mi powiedziałą bym poczekała od jego wizyty tydzien i poszła do innego i co sie okazało u mnie serduszko zaczeło bić w 8 tyg i 3 dni a jeżeli u ciebie pęcherzyk wygląda na 5-6 ja bym poczekałam aż będzie po 8 tyg i poszłabym na wizyte... tak bym nie miała dziecka bo idiota powiedział serce nie bija pęcherzyk pusty... a jestem teraz w 21 tyg ! i ciaża rozwija sie prawidłowo...gdyby nie zmiana lekarza zabiłabym płód !

Gość Aśka23
masz poroąbanego lekarza- ja się z Tobą nie zgodzę, bo lekarz Autorki zachowuje się prawidłowo. Zlecił badanie, które da odpowiedź, a nie w ciemno stawia diagnozę.

Gość woda mineralana z cytryna
u mnie w 7 tc, w 6 nic nie bylo widac, tylko byl pecherzyk, takze spokojnie

Gość do Aśka
ja sie też nie zgodzę mój lekarz co tydz też kazał mi robic bete ona rosła ale co z tego jak serca nie było w tak póżnym stadium powiedział ze serce do 7 tyg musi być a pęcherzyk na ten tydzien wyglądł a według @ był to 9 tydz.. powiedział ze nic sie już nie da zrobić... gdyby nie zmiana lekarza nie nosiłabym pod sercem ukochanego dzieciątka

Gość Aśka23
no właśnie twój lekarz mimo rosnącej bety chciał zrobić zabieg i dobrze,że zmieniłaś, ale lekarz Autorki jak wnioskuję uważa betę za wyzacznik i prawidłowo

Gość julkajulka33
nie daj sie namowic za szybko na zabieg, najlepiej konsultuj sie z drugim ginem!moze toowulacja ci sie przesunela! ja czekalam juz na zabieg kiedy zrobiono mi usg-i zonk, bo kazalo sie ze zarodek jest,serduszko tez..a ja na oddziale juz bylam rozpakowana, dali mi lozko:O do dzis nie moge uwierzyc, ze zdarzyl sie cud....

Gość kiedy najpóźniej...
Robię HCG co tydz. Jeśli konieczny będzie zabieg, odczekam i z pewnością pójdę do innego lekarza. Ten prowadził jedną moją ciążę (dodam, że wcale nie łatwą), powiedział, że nie skieruje mnie na zabieg jeśli nie będzie miał 100% pewności.

Gość no to ok to
ja życzę ci powodzenia i byś zobaczyła w końcu upragnione seruszko :*

Ja też czekam na serduszko, też jest podejrzenie pustego jaja :-(

Dziewczyny, lepiej troszkę poczekać, żeby była pewność że to w 100% puste jajo. Moja pierwsza ciąża była bezzarodkowa, ale nikt nie chciał wyrokować - nawet na izbie, kiedy trochę krwawiłam, odesłano mnie do domu. Według OM był to 8 tydz +2, według wielkości pęcherzyka był to 6 tydz.. 16 mm... Znałam dokładnie datę owulacji jednak wiadomo - lekarze uspokajali, że wszystko się mogło przesunąć. W końcu poroniłam samoistnie kilka godzin po tym jak wypisano mnie z izby. Poronienie samoistne przy pecherzyku nie jest obarczone takim ryzykiem jak łyżeczkowanie. 3 miesiące później jestem w prawidłowej ciąży. 16 tydzień. Serce było widoczne w 6 tyg na usg. Jednak jak powiedziała dr - kiedy zarodek ma 5 mm serce musi być widoczne, inaczej już nie zacznie być. Jak jest sam pęcherzyk to są jeszcze szanse....

Gość czekam na pozytywne
przykłady, bo też mam taką diagnozę