Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wycieńczona mama..

Dziecko 5 lat- stanowczo odmawia brania antybiotyku!Jestem u kresu wytrzymałości

Polecane posty

Gość Kobieto!
jestes nieudolna, ty nie masz sily, nie masz pomyslu, chcesz zeby ci dziecko zeszło? Boże głupie te matki. Za cos takiego powinni dzieci zabierac. Nie ma pomyslu jak dziecko wyleczyc bo jej histeryzuje... zalosne....

Gość wycieńczona mama..
Nie ,że nie ma pomysłu jak go wyleczyć,bo antybiotyk juz będzie miał podawany,ale leków nie chce łykać!! Mamy tąstrzykawkę od nurofenu,próbowałam już mu wlewać siłą,prośbą,groźbą.. Może po tym pierwszym zastrzyku jeśli nie będzie chciał łykac i zobaczy,ze zastrzyk naprawdę dostanie to zrozumie,że jednak nie żartuje..

Gość wycieńczona mama..
Zrobiłam mu szybką kąpiel,mam nadzieję,że to coś pomoże..

zapytaj, dlaczego chce być chory. może jest jakiś powód, przez który woli zostać w domu, a nie wyjść się pobawić na zewnątrz. wyjaśnij mu, że jak nie wyleczy sobie oskrzeli (pokaż mu je na obrazku), to może zachorować bardzo poważnie i będzie go bolało, być może będzie musiał pojechać do szpitala, gdzie nie będzie jego zabawek. chodzi do przedszkola? może po prostu nie chce tam wracać?

Gość wycieńczona mama..
Poszedł teraz do zerówki od września,ale zawsze jak go odbierałam to pytał się mnie,czy już musi wracać do domu,bo on chce się jeszcze pobawić.. Także nie sądzę żeby to chodziło o zerówkę,nie zauważyłam żeby się tam źle czuł . Chociaż jak go odbierałam w piątek to był jakiś taki dziwny,no ale chyba go już ta choroba brała.. Dzisiaj mu opowiadałam,że leki trzeba brać,bo będzie chory,a jak będzie chory to będzie musiał leżeć w szpitalu i mnie tam nie wpuszczą,ale on sobie nic z tego nie robi :O .

Gość wycieńczona mama..
A jak się go pytalam dlaczego woli być chory to odpowiada " bo tak " , a jak próbuję się dopytywać coś więcej to zaczyna płakać,albo nie odpowiada.

no to tu jest problem i nawet jak go wyleczycie, to i tak dalej będzie go coś męczyło.

Gość wycieńczona mama..
razie martwię się o jego zdrowie fizyczne,nie wiem jak go leczyć, jak on się nie daje leczyć.. Teraz też ma ponad 38 stopni gorączki,ale dobrego syropu nie chce wypić,nie mówiąc o zaaplikowaniu mu czopka. Jednak jakieś leki przyjmować musi,tylko jak ja mam go zmusić?

Gość wycieńczona mama..
Na razie *

nie chce brać leków, bo chce być chory. chce być chory, bo...? bez tej wiedzy nawet nie wiesz, jak masz go namawiać do brania antybiotyku. może wyjaśnij mu spokojnie, że nie można być cały czas chorym? że nie będzie cały czas siedział w domu i chorował, bo tak się nie da?

Gość wycieńczona mama..
Fajter- ale jak ja chce z nim o tym rozmawiać to on bardzo wyraźnie unika tego tematu,albo zaczyna płakać. Bo jak ja się go pytam dlaczego chce być chory to odpowiada,że tak ma być,albo bo tak i tyle. Wiec ja mu zaczynam tłumaczyć,że leki trzeb brać,bo trzeba wyzdrowieć , a jak będzie chory i nie będzie brał leków to zaczyna płakać,że on nie chce brać leków :O i tak w kółko . On dostaje histerii na każde słowo syrop,lek,lekarz szpital itp :( . Panicznie dzisiaj płakał u tej lekarki,chociaż ona go tylko badała stetoskopem,no i później jak mu powiedziała,że zastrzyki to w ogóle go nie mogłam uspokoić . W nim jest jakaś blokada do leków,tylko,że wcześniej nie chorował i nie widzialam tego problemu.. Co ja mam robić? Dzisiaj na tym zastrzyku to nawet nie wyobrażam sobie co on będzie wyrabiał.

Gość wycieńczona mama..
Kalipso- nie mogę zaprosić jego znajomych,bo on jest chory i nie może mieć kontaktu z innymi dziećmi . Poza tym myślę,że i tak by histerie odstawiał,dzisiaj u lekarza na poczekalni tyle dzieci było mówiłam mu,że nikt niepłacze tylko on,ale na nim to żadnego wrażenia nie zrobiło :O

Gość migi higi bec
gówno ma do gadania pierdolnij mu w zastrzykach jak nie chce innaczej rozpuszczony bachor

Gość wycieńczona mama..
Ale on tak,gdy chory nie jest to naprawdę jest grzeczny,tylko teraz podczs tej choroby tak sie zmienił,w ogóle do niego nie dociera co ja mówię,bo on i tak ryczy . Dzisiaj juz z 10 razy mu probowałam podac syrop ,ale za każdym razem dostawał takiej histerii,ze nic mu się nie dało wyjaśnic . Nie chcę mu znowu siła czopka wsadzać,ale chyba będe musiała :O

Gość migi higi bec
wsadź mu w dupe tego czpka zrób filmik i wyślij na forum nudno obejrzymy sobie przynajmniej

Gość ffffggggf
To jak ci w zime bedzie chcial wyskoczyc w sandałach i krotkim rekawku na dwor to takze zaczniesz tu na kafee pisac ze dziecku nie daje sie ubrac odpowiednio na wyjscie??!!!! ładnby terrorysta z niego rosnie.To jest kwestia o jego zdrowie a nie co dzisiaj chce zjesc na obiad A po drygie dziecko 5 letnie nie chodzi do zerowki a jedynie do przedszkola , a twoj juz chodzi? tak???

Gość D.BillI
ostatnio się pojawiło kilka tematów o chorych dzieciach, które wydają mi się ściemą i ten do nich dołącza, bo nie chce mi się wierzyć, że matka wypłakuje oczy na kafe, a razem z mężem nie potrafią sobie poradzić z 5-ciolatkiem

Gość migi higi bec
a może pójdziemy dziś razem na kawę.... mam wolny wieczór co ty na to WYCIEŃCZONA MAMA???????????????? chętnie bym se coś wyruchał

Gość Pani Kitsune
Autorko, Twój syn teraz jest niegrzeczny. Nie ma znaczenia to, jak się zachowywał kiedyś. Choroba nic nie zmienia, chłopak się zachowuje jak bachor :O Załatwiłaś zastrzyki, bardzo dobrze. Ja bym się nie pieściła, byłaś dobra, nie uszanował, niech dostaje zastrzyki. Nic mi nie będzie, to tylko strzykawka. Od histerii nie umrze.

Gość wycieńczona mama..
Chodzi do zerówki,bo od przyszłego roku pójdzie jako 6 latek do pierwszej klasy :O Jeśli chodzi o te ubieranie w zimę to napewnoe tak by się nie zachował,bo on jest grzeczny i już dużo rozumie,tylko nie jeśli chodzi o zdrowie :O , nic do niego nie dociera .

Gość wycieńczona mama..
myślę, że mogłabym sie zgodzic na kawe tylko jak utrzymamy te znajomosc w tajemnicy przed moim męzem no i gdzie mieszkasz ile masz lat no i najważniejsze czy masz długiego i grubego peniska

Gość Pani Kitsune
Dożo rozumie piszesz, czyli jest cwany, urobił sobie Ciebie, bo wie, że nie chcesz robić nic na siłę. Ale czasami trzeba.

Gość wycieńczona mama..
Gdybym siłą chciała wszytsko załatwić to pewnie bym załatwiła,ale co mam go zlać,bo nie chce wypić syropu? No bez przesady :O migi migi bec - weź się opanuj,naprawde :O

Gość ffffggggf
a dlaczego nie pojedziesz z nim na zatrzyk lub pielegniarke do domu nie zamowisz?? jesli stawia opor to leczenia wiec tyle ludzi ci pisalo ze zostaje jedynie zatrzyki, zgadzam sie ze czoopek jest bardziej meczocy dladziecka jesli stawia opor.TMultum ludzi ci pisalo o zatrzyki jesli dobrowolnie nie bedzie brac antybiotyku a ty wogole nie czytasz co ludzie piszą? ODPOWIEDZ TUTAJ:Bedzie mial zatrzyk czy cio dziecko ma z niezbijanej goraczki tyle dnii dostac zapalnienia opon mozgowych??

Gość wycieńczona mama..
nie wiem czy nie będzie ci przeszkadzało ale wypada mi macica poza tym mam braki w uzębieniu i dużą otyłość

Gość wycieńczona mama..
Będzie miał antybiotyk w zastrzykach!! Nie będę wzywała pielęgniarki do domu , bo do szpitala mamy dwa kroki . Zaraz jednak podam mu ten czopek,bo nie mam wyjścia :O .

Gość D.BillI
to stań na głowie i zaklaskaj uszami - może to pomoże, albo czekaj na cud

Gość wycieńczona mama..
Śmieszny podszyw,naprawdę masz poczucie humoru :O