Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość susanna32

Niemowlak ciągle chce byc noszony na rękach - nie mam juz siły!

Polecane posty

Gość susanna32

Mój mały półroczniak jest niemozliwy, cały dzien by spędził u mnie na rękach, wazy nie mało i juz mi ręce dopadają... Położę na łożku 110 min jest ok i juz sie wierci, marudzi i w końcu zaczyna płakać, mata troche się zabawi ale tylko trochę i na ręce chce, kupilismy hustawkę - wogóle nawet nie mysli sie na niej bujac juz niewiem co robić:( tylko na rękach by świat zwiedzał:) Czy wasze półroczne dzieciaczki tez tak dokazują?

Ja mojego od początku uczyłam że u mnie nie ma co liczyć na ciągłe noszenie i się nauczył. Za to jak przyjdzie babcia to już wie że na rączki będzie wzięty i się od babci domaga. Jak ja go położyłam na łóżku to leżał grzecznie, a jak babcia to wielki płacz. Możesz zakupić taki pas który działa jak fotelik na biodro. Koszt ok 150 zł. Ja zakupiłam bo mieszkam na 3 piętrze i u mnie sprawdza się rewelacyjnie, Odciąża kręgosłup i ręce.

Gość ciasteeeeczzko
to nie zalezy od uczenia dziecka-jedne dzieci potrzebuja wiecej czulosci inne mniej,do kolezanki powyzej:bedziesz miala drugie i trzecie dziecko to pogadamy.

Gość amieeee
musisz maluszka nauczyc ze nie moze byc ciagle noszony on sie tego domaga bo tak go nauczylas, on mysli ze to jest normalne. polecam lekture tracy hogg o tzw przypadkowym rodzicielstwie i jak z tego wyjsc

Gość Aśka23
ciasteeeeczzko oczywiście, że czułość należy okazywać, ale niekoniecznie nosząc. Ja nosiłam dwoje dzieci, ale sporadycznie. Czułość można okazywać w inny sposób, szczególnie kilkumiesięcznemu dziecku

Gość jl;skgfhgfds
Odzwyczajaj go pomału od noszenia, na początek bierz go na ręce po jakimś czasie , niech trochę pomarudzi i wydłużaj ten czas. Jak leży przytulaj go, głaskaj,

Gość hryza
mój uwielbiał leżenie na podłodze, też był spokojny w leżaczku bujaczku, albo w wysokim krzesełku, ale miałam takie z regulacją oparcia od 4 m-ca

Spróbuj zainteresować maluszka Na macie połóż kilka zabawek, mój ma 8 msc ale odkąd skończył 6 ciągle chodziłby a raczej czołgałby sie po podlodze. Wiadomo, czasem go musze ponosic, ale tylko chwile i jest OK. Dużo sie bawi na macie, zabawkami, dzieci lubią butelki po wodzie mineralnej wypelnione odrobinką wody tylko :-) Chusteczki do pupy pampersa itd :-)) Jak maly bedzie mial cos ciekawego poza rękami mamy to się tym z pewnoscia zainetersuje!

Gość mamaRafałka
hej ja mam prawie 5 miesiecznego szkraba i podobny problem. uwielbia byc noszony. mało tego, nie za bardzo moge go gdzies położyc bo zawsze cos nawywija. jest bardzo ruchliwy i wciaz obraca sie z pleckow na brzuszek, z brzuszka na plecki, jeszcze nie siedzi a juz probuje sie ustawic do raczkowania. w łóżeczku sciąga ochraniacz i wkłada łapki miedzy szczebelki i oczywiscie wszystko do buzi:) z oka nie moge go sposcic:) Nawet mój pediatra sie śmiał, że mam małe ADHD;p Życzę wytrwałości:)