Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletkodzialaj

20 dni na tabletkach antykoncepcyjnych, czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość tabletkodzialaj

czesc, prosze o powazne odpowiedzi. zaczelam brac Yasmin tabletki antykoncepcyjne pierwsza paczke(zaczelam od niedzieli, 4-5dni po okresie) bralam tableteki przez 20 dni i uprawialam sex bez zadnego zabezpieczenia, 5 dni po tym dostalam okres, ale nie byl on taki obfity jak zazwyczaj, moj brzuch nawet mnie tak nie bolal. bardzo sie stresuje i nie moge na niczym innym sie skoncentrowac, ciagle mysle ze moge byc w ciazy. czy tabletki po 3 tygodniach dzialaja? dodaje ze bralam je o tej samej godzinie kazdego dnia. mam pewne objawy, albo moja wyobraznia zaczela dzalac, jestem bardziej zmeczona, moje brodawki sie zaciemnily, okres mialam mniejszy, nie wiem czy jest to spowodowane hormonami i dzialaniem tabletek, czy objawami ciazy...minelo 9 dni jeszcze nie moge zrobic testu, czy moge dostac jakas rade? czy powinnam sie martwic? spac nie moge :( dziekuje

Gość abracadabrabum
.

"(zaczelam od niedzieli, 4-5dni po okresie)" :o Reszta jest niezrozumiała. Kiedy uprawiałaś ten seks bez zabezpieczenia? Podczas brania tabletek nie ma się okresu tylko krwawienie z odstawienia i ono zazwyczaj jest krótsze i mniej obfite niż normalna miesiączka.

tabletki zaczyna sie brać w pierwszym dniu miesiączki (antykoncepcja jest od razu) lub w 2-5 dni cyklu (ochrone antykoncepcyjną uzyskuje sie wtedy po upływie 7 dni) z tego co piszesz "4-5 dni po miesiączce" nie rozumiem czy chodzi Ci o 4-5 dzien cyklu czy o 4-5 dni po skonczeniu krwawienia.

Gość tabletkodzialaj
przepraszam macie racje nie napisalam ze zrozumieniem. chodzilo mi, ze mam opcje brania tabletek z pierwszym dniem miesiaczki lub pierwsza niedziela wypadajaca w tygodniu kiedy okres sie rozpoczal. wybralam ta druga opcje, wiec pierwszy dzien okresu skonczyl mi sie we wtorek, a w niedziele-5 dni po rozpoczeciu okresu wzielam pierwsza tabletke. bralam tabletki od tej niedzieli o tej samej godzinie przez 20 dni, i po tych 20dniach bylo zblizenie.

Gość tabletkodzialaj
Moniak, dzieki... planuje zrobic test, ale gdzies wyczytalam ze musze czekac minimum 14 dni do uzyskania prawidlowych wynikow, ale to tez zalezy od cyklu i innych czynnikow. juz sie w tym pogubilam...zblizenie bylo 10 wrzesnia wiec robie test w niedziele rano :(