Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostateczny koniec świata

Od kiedy przestałam słuchać metalu jestem inną osobą!

Polecane posty

Gość donna diabelica
musiałam zniknąć - miałam gości.skąd mam wiedzieć z kim mieszka? nie jestem z nim na tak bliskiej stopie koleżeństwa by wiedzieć z kim mieszka, rozmawiałam z nim zaledwie kilka razy. Twoje pytania świadczą o tym, że jednak się obawiasz...

Pewnie że znam :) mam wszystkie płyty Catamenii :) jedna z moich ulubionych kapel..Ogólnie to całą melodic death metal scenę uwielbiam szczególnie skandynawską.. Arch Enemy. At the gates,In Flames,Kalmah,Norther,Soliwork,Naildown, Children of Bodom, Disarmonia Mundi, Dimmu Borgir ,Cipres System to są moje ulubione :) ale słucham całą sceną skandynawską bo tam grają najlepszą muzykę i wiedzą jak to robić :)

Gość oj facet ty nawet
nie wiesz co uczyniłeś dając noxelii swoje gg. Ona znana jest z tego, ze wskakuje do łóżka wszystkim metalowcom i rozsyła im nagie foty...teraz rzuci dla ciebie alberta i jak się okaże że masz fajny telewizor to zacznie się tobą interesować :D

aaaaaaj już cię lubię w takim razie! słucham wszystkich zespołów, które wymieniłeś, a skandynawska scena muzyczna to jest mistrzostwo! Płynie stamtąd kawał dobrej muzyki. Ja jestem ogólnie zafascynowana całą skandynawią - szczególnie Norwegią :)

Gość Mam 36 lat i
uwielbiam metal odkąd pamietam i choc juz nie nosze czarnych ciuchów bo nie chcę zwracać na siebie uwagi idąc z dziećmi to nie wyobrażam sobie jak mozna z tej muzyki wyrosnąć, przeciwnie do niej trzeba dorosnąć. Kiedyś jako nastolatka lubiłam w tej muzyce energię dziś doceniam głębię i bogactwo tej muzyki Słucham zespołów takich jak Death, Tiamat, Amorphis - czyli bardzo się od siebie różniących. Chociaz mój mąż nie słyszy między nimi róznicy ;)

Gość Roman.Inn
kto z metalowych zespołów śpiewa piosenke gdzie refren jest: balbinator edzy!

Gość mentaI cut
a ja tam lubię metalki, bo w końcu znormalnieją i wyładnieją, a pozostanie w nich jakaś oryginalność i mądrość :classic_cool:

Kurcze nie mam pytań 17 latka i 36latka słuchają DEATH !!!! :D Żyję na tym świecie już 20 parę lat i jeszcze nie spotkałem dziewczyn które słuchały by i lubiły DEATH :) Ciekawe osoby można tutaj poznać :) Chuck byłby z Was dumny :)

Gość Bene_Gesserit--
Death to tylko jedna z rzeczy które slucham... Ogólnie też kocham Dio... stary thrash, typu Sodom, Kreator (klasyki ;) ) jak również black metal... i hard rock- Twisted Sister, W.A.S.P., etc. Równiez Grave Digger etc. :)

Gość Bene_Gesserit--
Screeam Bloodyyy Goreee.... SCREEEEEAM BLOODYYYY GOREEEEEEEEEEEEEE!!!!! :D

Gość Omega.
Po pierwsze, parę słów do Noxelii: Kiedy podobna dyskusja już tu kiedys sie toczyła i dziewczyna o nicku Vivsectia podała podobne, a niektóre te same utwory co Woman Hater stwierdziłaś, że to gówno w najgorszym wydaniu i zakała dla metalu. Co się zmieniło? Ano to, że teraz są fajne bo spodobał ci się facet. Tak oceniasz muzykę moja droga. Po drugie, nikt nie robi z metalu tematu tabu. Co to za bzdura? Jeśli ktoś słucha to słucha, jeśli nie to nie. Śmieszy mnie stwierdzenie, że polska jest zacofana. Sami metale swoją postawą ukazują innym wyższość i arogancję. Nie zawsze ale często, przez co odrzucają społeczeństwo od tej pięknej muzyki. A prawdą jest, że to, że ktoś słucha muzyki, w którą trzeba włożyć trochę więcej wysiłku, nie czyni go wyjątkowym, bo Można słuchać techniawy, a czytać ambitniejsze książki, oglądać lepsze filmy czy mieć odmienne zainteresowania. I wtedy też czymś się wyróżniasz. I śmieszy mnie to wielkie oburzenie metali dla tego, że ich muzyka jest taka niedoceniona. Jakoś fani literatury, kina ambitnego czy innych niecodziennych zainteresowań nie plują na prawo i lewo, że ich kraj jest be bo nikt nie lubi tego co oni. Jeśli muzyka jest dla was życiem, jak to niektórzy deklarują to skończcie pierdolić i zacznijcie jej słuchać, albo wyprowadźcie się do tej świętej Skadynawii. Nic nie stoi na przeszkodzie. Sama słucham najróżniejszych gatunków i w doopie mam te całe kłótnie i narzekania czy metal jest doceniony czy nie. Nie odstawiam cyrków z ubiorem - wyglądam jak kobieta, a nie jak nocna zmora. Świat nie jest czarno - biały. Jest jeszcze sporo odcieni szarosci.

Gość Omega.
dlatego APELUJĘ: więcej tolerancji o którą tak bardzo zabiegacie.

Gość makaronn
haha głupia noxelia haha

Gość grażyna co .....
no teraz jest dobrze wyżej napisała, że lubi teksty " o beznadziejnej miłości" hahahaha

Gość Diana 0000000
He Man ale ty mnie wkurwiasz. właśnie przez takich zaciętych, aroganckich buców jak ty metal jest postrzegany jako gówno :o Chcesz tolerancji dla metalu? to przestań nazywać innych plebsem, bo sama słucham death metalu ale nie przyszłoby mi do głowy wyzywać innych za to, że nie słuchają tego co ja. Taką egoistką nie jestem! Poza tym za kogo ty się uważasz, żeby pluć na swój kraj? kochasz skandynawię? to spierdalaj tam i mieszkaj sobie wśród tych wszystkich cudownych metali, gdzie twoje zacne ucho nie będzie narażone na inną muzykę. NIGDY nie spotkałam się z tym, żeby ktoś mnie skrytykował za to co słucham albo wyzwał mnie z tegp powodu. Zastanów się czy przypadkiem ciebie nie oceniają przez pryzmat twojej arogancji, a nie przez muzykę, którą słuchasz i tworzysz. Tak jak tu wyżej ktoś napisał, metal nie czyni cię wyjątkowym choćbyś nie wiem co robił. Nie jesteś lepszy od innych, bo to co ty uważasz za wybitne dla innych jest wybitnym gównem, i dla kogoś kto jest obeznany w innych dziedzinach sztuki też jesteś nierozgarniętym plebsem. Przemyśl to sobie. 🖐️

To mnie rozśmieszyłaś do łez hahaha Powiem tak, nie chce mi się za bardzo rozpisywać ale zdania nie zmienię, dla mnie cała tandeta puszczana w TV to gówno jakich mało nastawione na kasę i robienie wody z mózgu nastolatką a jeśli komuś się to gówno i tandeta podoba to dla mnie jest to plebs i koniec.Takie mam zdanie i zdania nie zmienię, nie obchodzi mnie co myślisz na mój temat, mogę być w Twoich oczach bucem, rozumiem Cię i Twoje rozgoryczenie lecz mam inne zdanie a to Ty na mnie najechałaś a sama się oburzasz że ktoś ma inne zdanie niż Ty :) Gdzie tu logika ? Druga sprawa ja nie słucham tylko METALU ale również POP, ROCK, AMBIENT, ELECTRO i wiele wiele innych z tym że zazwyczaj większość czego słucham to muzyka na poziomie tworzona z pasją i od serca nie dla kasy i dla TV ale dla ludzi którzy potrafią to piękno w muzyce docenić.Może moje posty brzmiały zbyt arogancko ale nie miałem zamiaru nikogo obrażać i wychwalać metal ponad wszystko :) Wyluzuj zwieracze i nie przejmuj się moimi postami :) Każdy jest inny i inaczej reaguje na bodźce zewnętrzne :) p.s Co do Skandynawii to racja piękny kraj, Polska w porównaniu z Skandynawią to gówno, jak mi się uda to będę mieszkał tutaj na stałe.

Gość mETALLOWa
A ja się zgadzam z HeMan WomanHater bo facet dobrze gada, to co jest w tv to pierdolone gówno i nie da się tego słuchać, tam wszystko jest cukierkowate i śliczne , sztuczne i tandetne a ludzie w Polsce milionami siedzą przed TV i cieszą ryja zamiast posłuchać normalnej muzyki.Nawet w undergroundzie metalowym jest tylu zajebistych wokalistów że Ci wszyscy pierdoleni "idole" z programów telewizyjnych do pięt im nie dorastają ale ludzie to kupują i mamy co mamy.Wystarczy popatrzyć na to co jest na topie w minionych latach Golec Orkiestra,Kayah,Zakopower,Feel,Doda,Video no kurwa co to ma być :D

Ja tam nie mam nic do ludzi, którzy słuchają innej muzyki, byle mi nie narzucali swoich gustów i nie zaczynali gadki o tym, jakim to metal jest gównem. Dla mnie nie jest. Ponad 10 lat siedzę w tej subkulturze świadomie i nie wyobrażam sobie zmiany stylu ubierania na "kolorowy" po tym czasie. Tym bardziej, że mi nieźle w czerni. A mój charakter się nie zmienił - ktoś mi kiedyś powiedział, że jestem najbardziej uśmiechniętą gotką jaką widział w życiu.

Gość pudel z quadelupy
widać mamy tu takiego, który lubi jak mu napalone panienki wskakują do łożka i tylko czeka na nagie zdjęcia Noxy buhahahahahahahahahahaha:D poza tym telewizyjne gówno jest dla ludzi z plebsu, tak jak wy jesteście z plebsu dla nich :D ot, cała filozofia:D ja tam wolę punk rocka bo przynajmniej nikt nie gada, że jest dla "plebsu" ani żaden ynteligent nie rozpierdala wywodów na temat jego głębi:D

Gość dzieki za ksiązki
W polskich realiach katolickiej religii zapewne nie dowiecie się takich rzeczy, że np. jest możliwe porzucenie przez człowieka życia w bagnie swojego grzechu. Jeśli chodzi o ludzi niepopularnych, czyli zwykłych zjadaczy chleba to medialnie nie jest to aż taka sensacja jak w przypadku osób znanych. Szczególnie spektakularne nawrócenia są w świecie show biznesu, ponieważ utaplane w błocie i śmieciu „osobistości nagle z niewyjaśnionych ludziom przyczyn porzucają swoje dotychczasowe życie, często kończą karierę. Zaczynają udzielać się na rzecz potrzebujących. Dzielą się swoim majątkiem itd. Najbardziej „widowiskowym było odejście Briana Welcha, gitarzysty kalifornijskiej grupy Korn. Zanim to zrobił zobaczył swoje położenie. Przed nawróceniem stoczył się maksymalnie na dno. Z tego co opisuje nie było narkotyków których by nie brał. Do tego alkohol, rozwiązłość, która doprowadziła go do rozwodu. W wir wciągnął też swoje dziecko. Jednym słowem straszne rzeczy. Tomek Budzyński z Armii, Robert Litza z „Acid Drinkers ich nawrócenia zostały nawet opisane w formie książki pt. „Radykalni napisanej przez Marcina JaKIMOWICZA. I am second - Brian "Head" Welch (Korn) pl http://www.youtube.com/watch?v=gsnpweTRyRY&feature=youtu.be

Gość pudel z quadelupy
prawiczku? :D dobre dobre, nie byłem nim już w czasach gdy ty stawiałeś pierwsze kroki:)

oj nie broniłabym tak Noxelii, panie metal :) ja na początku zażarcie jej broniłam, potem dyskutowałam a na końcu poczęstowała mnie stekiem obelg, właśnie za gust muzyczny :) muszę -choć robię to rzadko - przyznać rację innym forumowiczom. O metalu się nie wypowiem bo ja słucham psychobilly i cała reszta mnie nie obchodzi :)