Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam siły już na nic.......

jak żyć w popieprzonej polsce...

Polecane posty

Gość fdwedvf
podniecajcie sie bardziej polskimi partiami zjebanymi. I co z tego klepania na kafe macie ????G o w n o !!! I tak nic nie zmienicie takim pierdoleniem tutaj.

Gość sluchaj MMM
W Nimeczech jest dosyc bezrobocia i nie koloryzujza bardzo co? wymieniles zawody jak n.p kelnerka i kasjerka ktore niby w DE zarabiaja 1,6 euro! chyba sie cos Tobie pomylilo. Ja zyje od 30 lat w DE i jestem po studiach i zarabialam na poczatku PO STUDIACH 1,600 EURO::wiec nie przesadzaj...po za tym jest tu dosc bezrobocia i nie potrzeba kolejnych do brania socjalow..

Gość hdsfbsodhgsfd
Dareios... ładnie mówisz, ale nie jest do końca tak jak się nauczyłeś i jak cię uczono. Pomyśl bardziej kreatywnie. Ja uważam, że Polska i Polacy to kraj, gdzie własność państwowa widziana jest przez pryzmat komuny... a to też nie bardzo właściwe myślenie. To czego aktualnie można nauczyć się na studiach w Polsce, wielokrotnie nie ma poparcia na przykładzie funkcjonowania innych państw i ich zakładów państwowych. Polska polityka i polska własność państwowa to jedno, a w innych krajach bywa zupełnie inaczej, bo własność państwowa jak i prywatna świetnie współgra gospodarczo. Nie wiem w jakim kraju mieszkasz, ale tu gdzie ja mieszkam, widzę że jest to możliwe, a kraj w którym mieszkam... jest jednym z najbogatszych w Ezropie, czyli dają radę :)

Gość hdsfbsodhgsfd
Sorrki za literówki :) >fdwedvf, my własnym pierdoleniem nic nie zmienimy "tutaj", tzn. w Polsce, ale my już dawno zmieniliśmy własne życie.

Gość M_M_M
@sluchaj MMM: Co boli, że mogą przyjechać tacy co i na socjal się załapią? ;) Tak nie odstraszysz ludzi, więc daruj sobie. Dla wszystkich nie wierzących jak jest na prawdę polecam strony z ofertami pracy bądź dokładniejsze przeszperanie internetu w tej kwestii. I wszystko będzie jasne. Niestety widać po wypowiedzi "sluchaj MMM", że Polacy za granicą boją się napływu swoich rodaków

"To czego aktualnie można nauczyć się na studiach w Polsce, wielokrotnie nie ma poparcia na przykładzie funkcjonowania innych państw i ich zakładów państwowych" Jakich państw? Tych które parę lat temu miały ślamazarną dynamikę PKB rzędu 1-2%? TO ma być ten przykład do naśladowania?

Gość sluchaj MMM
ja sie niczego nie boje tylko uwazam ze przesadzasz czlowieku! Co za malo bezrobocia tutaj jest?Myslisz ze kazdego z byle jakim niemieckim zatrudniac beda? widzisz na kasach czy w restauracjack ludzi ktorzy nie umieja sie porzadnie wyslowic po niemiecku? bo ja nie? i zadna kasjerka nie zarabia 1600 euro netto wiec nie pitol ludziom glupot. Mi to jest obojetne niech sobie przyjezdzaja ale tutaj jest dosc bezrobocia i ludzi siedzacych na socjalu wiec sobie daruj sprowadzanie Polakow do Niemiec..Niech najpierw zlikwiduja tutaj bezrobocie a potem moga nowych przyjmowac. Pracuje z mlodzieza i niestety mlodzi ludzie juz siedza na hartz4 bo nie ma pracy itp wiec nie koloryzuj czlowieku bo sie niedobrze robi.Tak namawiaj ludzi by najlepiej u Turasow kartofle obieraly bo do niczego innego bez umiejetnosci jezyka niemieckiego nie beda mogly tutaj robic.

Gość M_M_M
@sluchaj MMM: Ja nie powiedziałem, że nie trzeba znać niemieckiego. Prześledź wątek, a dopiero później się wypowiadaj. Nie dobrze się robi jak się Twoje zgorzkniałe komentarze czyta. Siedzisz tam a narzekasz... Każdy ma swój rozum i może sam internet przeszperać i się przekonać.

Gość sluchaj MMM
Niemcy szukaja przedewszystkim specjalistow i jest wielki brak ludzi do opieki seniorow ale do tego potrzeba 3-letniego NIEMIECKIEGO wyksztalcienia...kandydatek na kase i prace w hotelu jest tutaj dosyc..

Gość hdsfbsodhgsfd
Dareios, PKB to dane statystyczne i nijak się mają w kwestii obywateli. Patrz... Polska w 2006 roku miała dość wysokie PKB czy to zmieniło jakość życia w Polsce? Nie. Chodzi o to, że PKB jest znaczące dla gospodarki i ewentualnie maklerzy giełdowi mają w tym zysk, ale... nie poprawiło to standardu życia Polaków i tak na prawdę, tym PKB to przeciętny Polak może sobie dupę wytrzeć o ile wydrukujemy mu dane statystyczne PKB na kartce papieru. Ja mieszkam w kraju, które od lat ma dość wysokie PKB, czasem ono spada, czasem rośnie ale nie ma to znaczenia jeśli chodzi ogólnie o standard życia, a o tym tu właśnie mówimy.

Gość hdsfbsodhgsfd
Dokładnie mówiąc w 2006 Polska miała wysoki wzrost PKB, ale o ile miało to znaczenie dla gospodarki, dla ludzi klasy średniej i robotniczej (75%) populacji w Polsce nie miało to żadnego znaczenia, bo ani im to nie pomogło, ani nie zaszkodziło, bo mimo wszystko nic nie uległo diametralnej zmianie. W kraju w którym mieszkam PKB aktualnie rośnie... zdarzało się że spadło, ale... nic szczególnie odczuwalnego dla standardu życia. Aby standard jakkolwiek się podniósł, PKB musiałoby rosnąć w siłę przez lata, bo wtedy przełoży się to na całość populacji.

Gość hdsfbsodhgsfd
Nie zaś w sezon, rok, dwa czy nawet 5 lat.

Gość polka31
Ta dyskusja może trwać bez końca, bo ogólnie sytuacja w Europie jest paskudna, ja po latach wróciłam, bo jak biedować to chociaż na swoim podwórku.Nie ma już czegoś takiego jak wyjechać żeby zarobić ,można wyjechać żeby pracować

Gość ghfghf
Proponuje isc na rząd rozj....go i tyle!przecież oni prowadzą do tego aby ludzie zaczeli sie zabijać...no i mamy teraz cale 1111zl na ręke!....łał.....niewiadomo co z tym robić...a te pier....nieroby i grubasy z rządu siedzą i pierdzą w stolek za ponad 10 tysi...brak słów...oni mogą odrazu wchodzić do strefy euro!nieprawda???jak mają zyć młodzi ludzie pytam sie???z czego dom...porządny samochód???z czego???z dwóch pensji za 2200 netto???:)))).....niekażdy jest dyrektorem,kierownikiem czy prezem za godne pieniądze!!!większość naszego społeczeństwa to robotnicy wykwalifikowani czyli pracownicy produkcji....nam daleko do niemców i innych nacji...nie 100lat,ale chyba z 1000 za murzynami.....drogi.....zeby tu wacha kosztowała 20zl za litr to nic sie nie zmieni.....ŻAŁUJE ZE JESTEM ZMUSZONY MIESZKAĆ W POLSCE I DOCZEKAŁEM TAKICH CZASOW...a lepiej niebędzie tylko gorzej!!!w 2007 roku zarabialem na reke 1800...a teraz.....1300...fajnie...zamiast lepiej jest gorzej i będzie....LUDZIE PROPONUJE ISC NA TEN NASZ PIERD.....RZAD...I WYP....ICH WSZYSTKICH NASZYCH PRZESLADOWCOW...NIENAWIDZE POLITYKOW BO TO WSZYSTKO PRZEZ NICH.PROSZE O WŁĄCZENIE SIE DO DYSKUSJI.