Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawka87

Czy możliwe że jestem w ciąży?? Prosze o rade,TO BARDZO WAZNE!

Polecane posty

Gość Truskawka87

Witam... Moj problem wyglada nastepujaco... Po przerwie paro-miesiecznej znow zaczelam brac tabletki Yasminelle,po wybranym 1 opakowaniu nastepuje 7 dniowa przerwa gdzie 8 dnia musimy wziasc tabletke z nastepnego opakowania. Moje opakowanie tabletek zakonczylo sie w sr,gdzie w cz(8dnia) powinnam wzisc nastepna,niestety zapomnialam o tabletkach i wzielam ja dopiero w so rano czyli dnia 10 przerwy. Gdzie w pt(9dzien) wspolzylam z moim narzeczonym, ktory skonczyl we mnie,w so juz po przyjeciu tabletki wspolzylismy kilka razy oraz raz w niedziele(gdzie rowniez skonczyl we mnie). Niestety obecnie znajduje sie po za granicami kraju i nie moge sie udac do ginekologa co bym zrobila gdybym byla w kraju. Prosze mi powiedziec jakie jest prawdopodobienstwo ze zaszlam w ciaze?? Czyjesli to jest mozliwe to lepiej zebym poprostu odstawila tabletki?? Test moge zrobic dopiero po 14 dniach od wspolzycia... Jezeli potencjalnie jestem w ciazy,to nie chce zaszkodzic dziecku tymi tabletkami. Powinnam je odstawic czy nie ma takiej potrzeby?? Prosze o odp jak najszybciej,poniewaz nie wiem co dalej mam poczac z tymi nieszczesnymi tabletkami. Dziekuje serdecznie za porade i pozdrawiam P.S.Po za tym od kilku dni zauwazylam u siebie takie objawy: -bolace podbrzusze -wiekszy apetyt -sennosc w trakcie dnia (prawdo podobnie to tylko na tle nerwowym,ale moja kolezanka miala podobne objawy na samym poczatku ciazy x czasutemu(ok5lat),zeby nie bylo ze sie zasugerowalam jej ciaza. :)

Gość Truskawka87
Prosze o rade...

Gość Truskawka87
Tak wiem,nie było to rozważne. Ale generalnie jezeli jestem w ciazy to nie jest to problemem,bo bardzo chcialam miec dziecko... Tyle ze w pozniejszym terminie. Czy mozliwe jest w ogole zebym byla w ciazy? Wydaje mi sie ze organizm kobiety po takiej "terapii" hormonalnej potrzebuje odpoczynku zeby mogl znowu funkcjonowac normalnie. (czyt.zaciazyc) Mam teraz przestac brac lepiej te tabletki?? W przyszlym tyg w pt zrobie test,wtedy uplywa wlasnie ten termin 14dni. Boje sie zeby nie zaszkodzily dziecku. :(

Gość erabesskaa
ile trwa twój cykl? w 9 dc raczej w ciążę nie zajdziesz chyba ż emasz króciutkie cykle np.24-26 dni/

Gość erabesskaa
poza tym moja droga żadne lekarz nie stwierdziłby teraz ciąży.

Gość ruta stepowa
Nie ma reguły, jeden organizm musi odpocząć po tabletkach i owulacja i miesiączka mogą się opóźnić a inny nadrabia ze zdwojoną aktywnością okres kiedy jajniki były uśpione. Trudno powiedzieć jak było w Twoim przypadku. Tabletek nie odstawiaj bo jak nie jesteś w ciąży to rozregulujesz cykl.

"ile trwa twój cykl?" Najmądrzejsze pytanie jakie ostatnio przeczytałam. :classic_cool: :D :D :D :D :D Autorko bierz dalej tabletki, jeśli Cię stać to zrób sobie betę w poniedziałek, a jeśli nie to odczekaj i po 14 dniach od stosunku zrób test z sików.

Gość Truskawka87
Jak nie biore tabletek to mam roznie cykle co 26,28 niekiedy nawet krocej i zazwyczaj dlugie bolesne i obfite miesiaczki(jesli to ma jakies znaczenie)... No nic czekam do 14 dnia i bede robila test. Tylko nie wiem dalej co z tymi tabletkmi? Biore Yasminelle. Nie zaszkodza w razie czego ciazy?

Gość erabesskaa
no myślę że średnio inteligentny szympans zrozumie... jak długie masz cykle? lepiej?> ja pierdole wam się ludzie we łbach już przestawia od tego kafe, co jeden to mądrzejszy!

Gość ja pani wasza
autorko wiesz jak bylam wtwoim wieku to zazwyczaj w piatki juz odrabialam lekcje zeby sobote i niedziele miec wolna tobie tez tak radze

Perwersja- pytanie "ile trwa twoj cykl" wcale takie glupie nie jest.ja mam dlugie cykle,po 34 dni i nawet biorac tabsy mialam tak,ze okres dostawalam na dzien przed rozpoczeciem nowego opakowania,wiec zaczynajac nowa paczke mialam jeszcze 2-3 dni okres

Gość Truskawka87
Ten test beta jest z krwi,tak?? Wjaki sposob sie go robi?? Jest bez recepty?? Ktory ma wieksze prawdopodobienstwo wykrycia ciazy?? A sa tu jakies panie ktore byly w podobnej sytuacji i zaszly w ciaze,badz podczas brania tabletek?? I jaki wplyw to mialo pozniej na plod,dzecko??

Gość Truskawka87
"ja pani wasza" to idz dalej odrabiac lekcje bo chyba Ci to kiepsko szlo skoro wspominasz o tym. I nie wypowiadaj sie kobieto jesli NIC do powiedzenia nie masz. Powodzenia

"Perwersja- pytanie "ile trwa twoj cykl" wcale takie glupie nie jest.ja mam dlugie cykle,po 34 dni i nawet biorac tabsy mialam tak,ze okres dostawalam na dzien przed rozpoczeciem nowego opakowania,wiec zaczynajac nowa paczke mialam jeszcze 2-3 dni okres" Sama niżej odpowiedziałaś. 🖐️

Autorko beta to test z krwi. Można go odpłatnie zrobić bez skierowania w laboratorium. Nie wiem jak to jest zorganizowane w kraju, w którym jesteś, może popytaj znajomych gdzie jest najbliższe. Test z krwi wykrywa ciążę szybciej niż ten z moczu.

Gość erabesskaa
ale chyba autorka wyraźnie napisała że przez kilak miesięcy nie brałą tabsów a mi chodziło o to jakie miewała cykle jak nie brała by obliczyć kiedy ma owulację|!!!!!!!!!!!!!!!! czy to takie dziwne?????????????????

Gość Truskawka87
Czyli wykonanie takiego testu nie bedzie mozliwe. Jak wspominalam wczesniej jestem po za granicami kraju i nie orientuje sie gdzie tu jest dobry ginekolog a co dopiero laboratoria ktore wykonuja taki test. :/ Czyli czekam do 14 dni i robie plytkowy z moczu. Jak sie okaze ze jestem w ciazy to wtedy bede szukac lekarza. A takiego testu na krew nie mozna kupic w aptece aby wykonac go samemu w domu?? (obilo mi sie o uszy ze takie rowniez sa dostepne,ale nie jestem pewna.)

Gość Truskawka87
A co ma teraz owulacja do tego wszystkiego?? Bo nie rozumiem?? Pzeciez bralam tabletki... Z reszta ja sie nie lapie w tych dniach plodnych,nieplodnych dltego tez biore tabletki. Ale ost bralam nieregularnie i troche zaniedbalam. :(

Gość Truskawka87
???

Możesz być w ciąży, jednak ja bym na twoim miejscu brała tabletki, z resztą od czego są ulotki przy każdym leku - tam jest wszystko napisane! Czy zagrozi dziecku czy nie. A na następny raz jeśli się okaże że nie jesteś w ciąży - radzę jednak nie zaniedbywać i regularnie brać tabsy, żeby nie było niespodzianek.

"ale chyba autorka wyraźnie napisała że przez kilak miesięcy nie brałą tabsów a mi chodziło o to jakie miewała cykle jak nie brała by obliczyć kiedy ma owulację|!!!!!!!!!!!!!!!! czy to takie dziwne?????????????????" Dziwne, bo wzięła jedno opakowanie tabletek i to jakie miała cykle przed nie ma najmniejszego znaczenia, bo nie ma to żadnego przełożenia na to jak organizm zareaguje na brak dawki hormonów w odpowiednim momencie. 🖐️

"A takiego testu na krew nie mozna kupic w aptece aby wykonac go samemu w domu?? (obilo mi sie o uszy ze takie rowniez sa dostepne,ale nie jestem pewna.)" Piersze słyszę. A betę powinno robić każde laboratorium, w którym robią chociażby morfologię, takie, w którym pobierają krew. U nas są w większości przychodni, więc jeśli nie jesteś w jakimś kraju trzeciego świata to i tam powinny być. Ale i tak nie pójdziesz. 😴

Gość Truskawka87
Perwersja alez Ty jetes cyniczna :/ Ciekawe czy Ty bys poszla jak bys miala rozmawiac po francusku gdzie tego jezyka za dobrze jeszcze nie umiesz? :/ Zrobie plytkowy a pozniej zobacze co dalej i tyle.

Tak poszłabym. Przede wszystkim nie jechałabym do obcego kraju nie znając języka w stopniu komunikatywnym lub nie mając tam nikogo kto by mi w takiej sytuacji pomógł. 🖐️

Gość Truskawka87
Dobra. Daruj sobie madralinska bo teraz wszystkie rozumy pozjadalas a jak by przyszlo co do czego to bys jezyka w gebie zapomniala. Znam francuski w stopniu komunikatywnym,ale uwazam ze to i tak za malo. Z reszta to tylko i wylacznie moja decyzja jaki test wykonam. :/ A ty nie badz zlosliwa i nie rob z siebie wszechwiedzcej i wszechumiejacej. :D

Pewność siebie to podstawa. :classic_cool: Dzięki niej nie boisz się pójść do laboratorium i zapytać o test. :classic_cool:🖐️

Gość Truskawka87
Wez nie spamuj :/