Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Racjonazistka.

Aburdalne ustępstwa wobec rzekomej WOLNOŚCI! UWAGA: dla myślących.

Polecane posty

"Wiesz czego TY nie rozumiesz? Że klecha nikomu krzywdy nie robi, głosi miłość do bliźniego, czego absolutnie nie głosi satanizm...." nie masz bladego pojęcia czym jest satanizm to się nie wypowiadaj.

Gość Racjonazistka.
dareois : poki co tak, niestety za oceanem nie jest to juz wybór nieswiadomy, lecz swiadomy wynikający z PROPAGANDY ( również telewizyjnej). Dzieci od małego wiedzą, że moga mieć partnera swojej płci i jest to do wyboru.

Zacznijmy od tego, że KK to organizacja zbyt szeroka, żeby byli tam sami miłujący pokój księża. Jest wielu zlych, ale to mniejszość. Homoseksualizm to upośledzenie, tak jak bezpłodność. Jest błędny z punktu widzenia przetrwania gatunku. Ale nie uważam przetrwania gatunku za najważniejsze, najważniejsze jest szczęście ludzi. W innym wypadku najlepszym ustrojem jest totalitaryzm.

Gość Racjonazistka.
Brovar przeczytaj moj powyzszy post i przemyśl czy akceptacja homoseksualizmu jest odpowiednia. Satanizm nie jest zły ? A skąd wywodzą się sekty, które dostarczają niemaly procent samobojców?

"poki co tak, niestety za oceanem nie jest to juz wybór nieswiadomy, lecz swiadomy wynikający z PROPAGANDY ( również telewizyjnej). Dzieci od małego wiedzą, że moga mieć partnera swojej płci i jest to do wyboru." a możesz mi powiedzieć w jaki sposób? ignoranci wystraszyli ludzi że homoseksualizmem można zrażać pzrez propagande. to tak jakby kogoś zarazić murzyństwem. albo jestes homo albo nie jestes. albo cię kręcą panienki albo faceci. tego się nie wybiera. na zachodzie uczy się czegoś innego - tego ze zarówno jedna orientacja jak i druga jest ok. ale tego nie można w świadomy sposób wybrać.

Gość hti8
ja głosuję na Palikota

"Satanizm nie jest zły ? A skąd wywodzą się sekty, które dostarczają niemaly procent samobojców?" tak jak myslałem, nie masz pojęcia czym jest satanizm, liznąłes kilka artykułów w gazecie polskiej i sie zabierasz za dyskusje. sadze że większość sekt to raczej unika szatana niż go jawnie wyznaje. sekty biorą się z fanatyzmu religijnego, z podatności na pranie mózgu. satanizm nawet nie zakłada istnienia materialnego szatana a samobójstwo z punktu widzenia satanisty jest największą głupotą

Gość jacekk7
Gdyby nie tacy ludzie jak Palikot to by księża molestowli dzieci i by im nic nie robiono to jst dopiero ZBOCZENIE

Gość AkA Vulcan
22:05 [zgłoś do usunięcia] Dareios a czym się różni homoseksualizm od leworęczności? obie cechy sa poza świadomym wyborem człowieka Pozostawanie poza świadomym wyborem jakiejś cechy u człowieka nie czyni jej taką sama jak inna jego cecha pozostająca poza jego wyborem. To że leworęczność nie może to homoseksualizm to chyba truizm i chyba nie muszę Ci tego tłumaczyć.

Gość versfuj
Ja się jeszcze waham ale raczej na Palikota

Satanizm jako taki nie promuje zła tylko zdrowy ludzki egoizm. Sekty o których mówisz nie czerpały z chrześcijaństwa (szatan to element chrześcijaństwa). Homoseksualizm nikomu nie szkodzi, ale mógłby gdyby rodzice geje mieli kaprys wychować dziecko na geja. W USA para hetero wychowuje dziecko bezpłciowo, bo uważa że samo powinno zadecydować o płci.

satanizm tak naprawdę to kult życia a nie śmierci. to raczej chrześcijaństwo jest kultem śmierci. satanizm odrzuca wszelkie formy mentalnego zniewolenia, promuje życie bez ograniczeń z poszanowaniem dla innych. tak jak napisał Crowley "życie jest wielkim zaspokojeniem, śmierć jest wielką wstrzemięźliwością". to jest satanizm. a nie wyznawanie jakiegoś diabła z widłami

Gość a bo to...
czytam wypowiedzi Racjonazistki widze, ze to prowokacja i podpucha :-D z ulgą to stwierdzam, bo byłoby źle w naszym kraju, gdyby takie poglądy miał ktokolwiek, poza może skajną prawicą ale wiadomo - oszołomy są wszędzie

Gość Racjonazistka.
Wiem czym jest satanizm, rdzenny satanizm to nauka niezależnego myslenia, głównie o sobie. Jednak nie jestes chyba aż tak ograniczony, aby nie domysleć się, że mówię o tym sataniźmie ( a może jego anomalii - jak wolisz ) który promuje SZATANA i jego wyznaje. I nie powiesz mi, że takie coś nie istnieje. I nie powiesz mi, że muzyka Nergala tego nie promuje :)

Gość no to powiedz mi......
jestem ateistką jeśli ci nie pasuje to załóżmy, że jestem innego wyznania niż "twoja większość" w Polsce. i dlaczego w jakieś święto typu coś tam matki boskiej itp mam oglądać w powszechnej Polskiej telewizji mszę, dlaczego mam wysluchiwać audycji z pielgrzymki, dlaczego mam patrzeć jak babcie idą na drogę krzyżową. idąc twoim tokiem myslenia to ja nie mogę nic innego robić co robią "wszyscy" bo to odbiega od normy. nie mogę sluchać muzyki jakiej chce bo musi ona być "normą" nie mogę czytać czego chcę bo muszę czytać "normę" ty masz poglądy typowo socjalistyczne do tego chyba dla ciebie było by idealnie gdyby wróciła cenzura bo twoim zdaniem to o to walczyli nasi dziadkowie. a skąd wiesz czy twój dziadek na wojnie nie gwałcił, nie zabijał??? a to przecież też jest ustępstwo od wolności innego czlowieka nie ważne czy w slusznej czy nie w słusznej sprawie i co gdzie jest wedy ta twoja granica??? może dalej mają nas bić palami za inne poglądy i palić czarownice??? każdy może robić co chce pod warunkiem że nie krzywdzi drugiego człowieka. ani gej nikogo nie krzywdzi, ani nergal nikogo nie krzywdzi, ani palikot nikogo nie krzywdzi. krzywdzą mordercy, gwalciciele itp i to jest nie do zaakceptowania. i tak jak ty masz prawo wyglaszać tu swoje widzi misie tak geje mogą wygłaszać swoje.

jasne że nie promuje. nie znam ani jednej kapeli metalowej która by propagowała faktyczny kult szatana jako demona. nawet najbardziej satanistyczne kapele jak Dark Funeral sa od tego dalekie, przynajmniej od okresu Caliguli na wokalu. Nergal raczej prezentuje system filozoficzny niż jakieś religijne wierzenia, on jest z natury raczej antyreligijny

Gość Racjonazistka.
Oczywistym jest to, że jeśli coś jest dozwolone, a zarówno pokazywane w TV to wydaje się normalne. Mówię oczywiście o homoseksualiźmie w USA. Tamtejsze dzieci, za pewne same nie poczułyby pociągu do przedstawicieli tej samej płci, gdyby wcześniej nie zobaczyły całującej sie homo-pary na ekranie telewizorów. Będąc nieświadome takowego wyboru, byc może nigdy by sie na to niezdecydowały.

nie ma żadnych naukowych dowodów ze wizerunek par homoseksualnych zmienia orientacje u dzieci. jesteś ignorantem

Radzę przeczytać "Also spricht Zaratustra" - Nietzsche naprawdę znakomicie pokazuje te dylematy, podejście do życia, rozwój świadomości. Tak naprawdę każdy winien znaleźć własną drogę do Doskonałości. A PÓKI CO, WPŁAĆCIE, CO ŁASKA, NA NASZ TORUŃSKI FUNDUSZ.

Gość Aka Vulcan
Dodam dla pewnej jasności iż tak samo jest z "praworęcznościa"i "hetereseksualizmem"które jakkolwiek pozostają poza świadomym wyborem człowieka to nie mogą być z tego wg tak samo traktowane (jak to samo)a hetereseksualność człowieka nie może być również "dowolnie"manifestowana jak każdą seksualność.Osobiście oprócz barier natury etycznej w jego manifestowaniu a także barier prawnych dodałbym wszystkie te które mogą dowodzić określonych szkód i strat moralnych-jakie może wywołać a jakie są trudno mierzalne. Ja też nie jestem zwolennikiem etyki wynikającej z religii jako podstawy do tworzenia ograniczen w życiu społecznych choć przyznać iż ma ona pewne punkty wspólne z moimi przekonaniami. Samo pojęcie tolerancji powinno obejmować odejście od bezprawnych i niemoralnych postaw wobec odmienności a w tym seksualnych lecz te nie mogą być w przestrzeni publicznej praktykowane bez ograniczen chociażby z uwagi możliwości wystąpienia rozmaitych szkód.

Gość Racjonazistka.
Nergal nie wyzanej żadnej religii, więc niech sobie odpuści atakowanie katolicyzmu. Posłuchajcie, nie chodzi mi o to, że książki które kupujecie powinny byc segregowane pod względem treści, nie chodzi mi o to, że wasze programy TV maja być cenzurowane. Chodzi mi o eliminację zachowań, które moga być katastrofalne w skutkach. Niedawno krzyczano o prawach dzieci - skutkiem tego prawa rozszerzono - skutkiem czego dzisiejsza młodzież to banda rozbojników, których starsi musza omijać szerokim łukiem na ulicy.

a on sobie atakuje kogo chce i do tego ma prawo. tak samo jak jego może atakować kto chce tak on może atakować kogo chce. w tym kraju kler wpycha się do każdej dziedziny życia więc nie dziw sie że jest często atakowany, nie tylko przez nergala i nie tylko przez muzyków metalowych

Gość Racjonazistka.
Chodzi mi o to, że świat stał sie nadwrażliwy na inność. Za dużo akceptujemy, a niestety żyjąc w społeczności trzeba się dostosować. I ja nie mówię, że miarą etyki i moralności w naszym państwie maja być zasady religii katolickiej! Ma być tym prawo oraz zdrowy rozsądek, chociaż ja osobiście nie widze niczego złego i szkodliwego w moralności serwowanej przez kościół. I nie jestem ignorantką. Obserwuję świat dzisiejszy i widze na własne oczy przemiany które są niepokojące, i jak sama powiedziałam, wynikają z nadwrazliwości, z rozdawania praw, tam gdzie wcale nie muszą one być.

Gość Racjonazistka.
Pamiętacie starą szkołę ? Taka która wychowywała normalnych ludzi? Gdzie dzieciaki wiedziały, że maja ruszyć dupę z miejsca jak wchodzi i starszy i nie pakowały nauczycielom kosza na śmieci. Wiem, że to z innej beczki, ale to przykład nadwrażliwości, której efekty widoczne są już teraz w naszym społeczeństwie. I uważam że kolejna nadwrażliwośc w jakimkolwiek kierunku na pewno nie pozostanie bez echa.

Gość cuuudo chłopak
takich zachowań sie dzieci ucza w domu, a nie od Nergala czy geja LOL

Gość a zauważyłaś....
a zauważyłaś że jakoś na forum nikt nie podziela twoich poglądów??? może to ty odstajesz od spolecznej normy?? no bo co to jest społeczna norma?? ty twierdzisz że większość, a jak widać większość mysli inaczej niż ty....... wyciągnij wnioski.

Gość Racjonazistka.
Topik nie cieszy się tak dużą popularnościa aby moc oceniac :)

prawo do manifestowania swojej odmienności to nie przywilej tylko kluczowa cecha demokracji. tak jak pisałem, skoro pielgrzymka czy procesja może maszerować po publicznych ulicach i śpiewać swoje dziwne pieści to homoseksualiści mogą sobie zorganizować swój marsz. a to czy nas to śmieszy czy nie - to już nasza sprawa

Gość Aka Vulcan
Co do Nergala to napisze tylko iż pomijając to że jest on nie tyle satanista co kultywatorem pewnej trawestacji satanizmu jaka pojawiła się u nas z okresem kontrkultury(Lavey)i którą mimo jakiejś tam metafizycznej oprawy stawia raczej na specyficznie pojmowany indywidualizm/hedonizm i inne jarmarczne do pewnego stopnia (przepuszczone przez magiel subkultury)wersje filozoficznych postaw. Nie mniej trochę mnie śmieszy "satanista"drac publicznie biblie(żeby była jasność-publicznie bo tak było mimo głoszenia że to "zamknięty"koncert)i nazywając ją stekiem kłamstw-bo jeśli wszystko co tam jest napisane to kłamstwo to i szatan-którego istnienie biblia potwierdza jest kłamstwem a także w pewnym sensie wyznawane przez niego idee;)