Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Racjonazistka.

Aburdalne ustępstwa wobec rzekomej WOLNOŚCI! UWAGA: dla myślących.

Polecane posty

tak...masz rację łkam gdy to czytam ...to o dzieciach ...tez je kocham chciałbym je mieć , adoptować...dlaczego w Holandii mozna a u nas nie ...dlaczego taki gosc jak Paul de Leeuw moze we własnym show exhibować i sciągać facetom majtki na wizji a ja nie mam tu żadnej rozrywki ....dlaczego nie moge jak on bawić się z dzieckiem jak na tym filmie http://www.smog.pl/wideo/17866/czy_ten_mezczyzna_jest_pedofilem/ ...ja też chce takich czułosci!!! też mam do tego prawo ten gosc jest wolnym zdeklarowanym homo! CZEMU TO TU JEST ZAKAZANE!!!!!! RATUNKU!!!!!!!!!!! co to za kraj ?????

"Takim moim prawem jest to , aby nikt nie miał prawa urazić moich uczuć religijnych. Drąc Biblię Nergal je uraził i nie zmieni tego wyrok sądu." Hehe, ale jak??? Przecież nawet nie byłeś tego świadkiem. Dowiedziałeś się po czasie o tym po z relacji. I teraz taki wielce urażony jesteś? NAWET TEGO NIE WIDZIAŁEŚ!!! Sama świadomość że ktoś podarł biblię tak ciebie uraża? A ja ci powiem że u siebie w domu mój kumpel spalił różaniec. I co, teraz będziesz chciał od niego przeprosin bo się dowiedziałeś że to zrobił i jesteś wielce urażony?

CHCE BYĆ JAK PAUL DE LEEUW!!!!!!!!!!!! wszyscy geje POWSTANMY I KRZYCZMY! chcemy takiej wolności jak w HOLANDII!!!!!!!!!!!!! PAUL DE LEEUW! PAUL DE LEEUW! PAUL DE LEEUW! chcemy mężczyz całujących się na ulicach i uprawiających wolny sex za BIEDRONKĄ za POLSKĄ >>>NASZĄ BIEDRONKĄ!!!! czy to nie romantyczne!!!!!???????

Gość Racjonazistka.
Chciałabym dodać jeszcze coś od siebie do Mazyyy dziewczyny która opowiedziała historię o homoseksualistach z tej drugiej strony, domagając się aby ich nie traktować jak bezkształtnej masy. Mogę się mylić, w końcu nigdy nie byłam w takiej sytuacji, ale myślę, że mimo wszystko mozna żyć w pewnej konspiracji i odnaleźć szczęście, może niekoniecznie z partnera, który nigdy nie będzie takim jakim byśmy chcieli - nieodpowiednia płec - ale można czerpać radość chociażby z potomstwa. Chcąc nie chcąc - choć nie wiem czy to trafne porównanie - przyszło mi zyć z mężczyzną którego nie kocham ( miłościa szaleńczą i pełna namiętności ), lecz szanuję jako człowieka i jest mi z nim dobrze, ten którego kochałam zwycieżył mój rozsądek i ułożyłam sobie życie na zasadzie bardziej 'sojuszu i porozumienia charakterów' niż pociągu seksualnego. Może to błędnie określone, może zrywów emocji nie oddaje tego samego co rożnica płci, jednak myślę że pewne podobieństwo się znajdzię

Religia w szkole nie musi być ukierunkowana na jedną konkretną. W większości państw jest po prostu religioznawstwo, a "wpajanie" religii jako takiej to sprawa rodziców. Fajnie być katolikiem, w katolickim kraju i mieć dziecko chodzące na katolicką religię do szkoły. Gorzej być Buddystą czy nawet Anglikaninem (niby Chrześcijanie, ale jednak spora różnica) i mieć dziecko które musi słuchać czegoś co w jego mniemaniu (i w mniemaniu rodziców) jest bezsensu. Co do "parady równości" - też mi się nie podoba, ale gorszyć może równie mocno co karnawał w Rio i nie ma chyba większego związku z homoseksualistami których tysiące w tym nie uczestniczą, a ich marzeniem nie jest paradowanie po ulicy w piórkiem między pośladkami.

"Hehe, ale jak??? Przecież nawet nie byłeś tego świadkiem. Dowiedziałeś się po czasie o tym po z relacji. I teraz taki wielce urażony jesteś? NAWET TEGO NIE WIDZIAŁEŚ!!! Sama świadomość że ktoś podarł biblię tak ciebie uraża? " No cóż.. mnie uraża :o Tak samo byłoby np w przypadku, gdyby ktos by mi powiedział, że mój sąsiad katuje swoje dziecko. To, że czegoś nie widzę nie oznacza, że jest mi to obojetne!

Gość marco pol@
autorko na początku piszesz że jesteś przeciwko propagowaniu złych norm. to powiedz dlaczego temat zamienil sie w homofobię??? dlaczego wciąż piszesz o gejach robiących parady a nie wspomnisz np o mlodzieży wszechpolskiej która swoimi paradami propaguje nazistowskie poglądy i wszczyna burdy uliczne. dlaczego nie napiszesz o pokazywaniu w tv ustawek przez pseudokibiców, o pokazywaniu programow o prostytucji które również propagują zle wzorce. o więzieniach w których szerzy się przemoc i gwałty. o wulgaryzmach w tv i programie top model gdzie obrażane są publicznie dziewczyny......... przykladów można mnożyć i mnożyć gdzie w świecie i w kraju są propagowane złe wzorce moralne a ty uczepiłaś się gejów i nergala. niby piszesz że temat dla myslących a sama masz ograniczone horyzonty i ciasny umysł. ten temat to temat o homofobach i rozmowa o czymś o czym się nie ma pojęcia bo do dziś dzień nikt nie umie stwierdzić żaden doktor, żaden naukowiec czy homoseksualizm to choroba czy wada genetyczna więc po co to drążyć. daj im żyć jak chcą. a wychodzą na parady po to żeby pokazać społeczeństwu że istnieją i nie da się stwierdzić czy to jest dobre czy zle w każdym razie nikogo nie obraża i nie krzywdzi. porusz inne problemy propagowania złych wzorców i zachowań które faktycznie krzywdzą ludzi, kórych można nie tolerować a nie orientację seksualną

Kochana, to zmuś się do związku z kobietą, powodzenia. Być z facetem którego się nie kocha i jest z nim z wygody czy rozsądku, a kompletnie nagiąć swoje potrzeby dla satysfakcji ludzi których zdanie nie powinno nas obchodzić to dwie różne rzeczy.

Gość apokalispa_26
Racjonazistka to mądra osoba.

Tak przy okazji - karzecie zamknąć kluby ze striptizem tylko dlatego, że godzi to w wasze poczucie moralności?

Gość Racjonazistka.
Masz rację Moorland, teraz zdałam sobie sprawę że to było troche przesadzone, ale jak pisałam wczesniej, nie potrafie się w tej sytuacji odnalezc...

I już się zaczyna, o homofobach :o Wiesz co to homofobia? To STRACH przed homoseksualizmem :o A uwierz mi na słowo, geja ani lesbijki się nie boję ani trochę. Wymyśliliście sobie pojęcie z dupy wzięte za przeproszeniem, bo nie oddające w żadnym stopniu tego o co chodzi, i powtarzacie jak mały Jasio. Jaka homofobia? Czy ktoś przy zdrowych zmysłach będzie się bał chłopa, który paraduje w różowym stroju Borata z piórem w dupie? No daj spokój :o

Gość marco pol@
skoro słowo homofob się nie podoba to ok więc po prostu wyraźcie opinie na inne tematy niż geje i lesbijki, w których pokażecie faktycznie problem propagowania złych norm!!!!!! wtedy dyskusja będzie miała sens.

To znaczy na jakie? Bo aktualnie tutaj nie widzę ciekawego tematu w którym można podyskutować, a omawianie tematu 'jem kupę' jakoś mnie nie nęci.

Gość Racjonazistka.
marco pola@ Zdaję sobie sprawę, że przyczyny homoseksualizmu nie są poznane, ale jak zapewne zauważyłeś nie do końca o to mi chodzi. Mam głownie na myśli to - obserwując np. Stany, o których pisałam wcześniej - że akceptacja upubliczniania się homoseksualistów, czy to w mediach czy w paradach, może skutkować w niepokojących zmianach społecznych jak np rozdwojenie toższamości seksualnej u dzieci, które za naturalną, będą przyjmowały mozliwośc wyboru? Dla mnie, to jest niepokojące. Dlaczego nie poruszyłam innych kwestii? Oczywiście, wszystko co wypisałeś jest również dobrym tematem na dyskusje, sam jednak zauważyłeś jak burzliwa stała się ta, w której poruszylismy co najwyżej 3 wątki ( homoseksualność, katolicyzm i satanizm ), więc trudno byłoby rozpisywać się bardziej i więcej na kolejne 10 wątków, choć może w biegu dyskusji i do nich przejdziemy :)

Dereios - dlaaczego tak upierasz się , że tego nie widziałem. On to zrobił publicznie a to oznacza , że powinien być świadomy tego , że świat się o tym dowie. Ja jak wielu innych dowiedziałem się i jestem zbulwersowany. A co się robi w prywatnym domu to już inna sprawa bo tu dochodzą inne prawa np. prawo "miru domowego" , którego nikt nie powinien zakłócać.

Póki co pewnym jest, że nie można wybrać seksualności. Dziewczynki wychowywane przez lesbijki wcale nie przejmowały orientacji po matkach (badania rozpoczęte w latach 70' i trwające przez kolejne 30). Nie można sobie "wybrać" orientacji pod wpływem mediów. Natomiast rosnąca obojętność na orientację może pomóc młodym ludziom którzy jednak są homoseksualni uniknąć nieprzyjemności i problemów emocjonalnych związanych z brakiem samoakceptacji.

http://www.youtube.com/watch?v=wVOIY-5YQPw zobaczcie jak fantastycznie bawi się PAUL -dlaczego ja nie moge publicznie zdzierac majtek mężczyznom, które lubie wąchać.... :( dlaczego w tym panstwie musze byc skazany na samotną masturbacje w kącie? dlaczego mnie nikt nie chce? dlaczego ludzie sie nas boją, skoro lubimy bawic sie z dziecmi? dlaczego dlaczego dlaczego? dlaczego tu nie jest jak tam? czy mam sie z tąd wynosic????

Tak co do Nergala - zrobił to na koncercie gdzie ludzie zapłacili żeby zobaczyć takie widowisko. Alice Cooper "odcina sobie" głowę, Lordi przebiera za diabła, a o wyczynach Mansona i udawanej orgii na scenie nie wspomnę. To są koncerty, ludzie idą na nie doskonale wiedząc co się będzie działo, za to w końcu płacą. Nazwa Behemoth zobowiązuje i to nie był pierwszy raz kiedy "obrażali religię" - mniej więcej na tym polega image zespołu, na tym zarabiają. Jak nie chcę oglądać striptizerki nie płacę za wejście na występ, jak nie chcę oglądać gołej dupy dody i ręki trupa - nie idę na koncert, jak nie mam ochoty oglądać pseudo-satanistycznego koncertu i faceta wymazanego plakatówką - nie kupuję biletów na występ Behemotha.

Gość kot płakał nad psem
Dareios jest osobą niemądrą.

.... a ja co? siedze na jakims durnym, smutnym forum dla jakis cwiercinteligentów jak wy.... udaje że ktos tu do mnie gada,że mnie rozumie, ze rozmawiam - a gadam sam ze sobą i tylko zaczerniam co chwile nowe nicki,żeby udawac jakies dialogi... jestem taki samotny.... pierdole jakies dyrdymały o biblii i religii w szkole ....co ja gadam w ogóle? jestem taki niepogodzony ze sobą? zagubiony... mam ochcote sie pociąc... no chyba że ktos mi w koncu wsadzi DUŻĄ< GRUBĄ PAŁKĘ MIEDZY NOGI!!! OŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁL JEEEEEEEEEE!!!!

Moorland - kto sponsorował te badania? ;) Bo takie którymi facebookowy profil 'adopcja dla gejow' się podpiera, były sponsorowane przez amerykanskie stowarzyszenie gejow i lesbijek... rownie wiarygodne jak badania sponsorowane przez radio maryja ;)

Mazzyyy 11 lat temu byłam nastolatką, najlepszą uczennicą, w wolnym czasie wolałam drążyć muzykę, grać na gitarze i pisać piosenki w swoim pokoju od pseudo-pijackich rozbojów z rówieśnikami. Wtedy właśnie pewna dziewczyna zmieniła moje życie w jednej chwili, nie potrafiłam wtedy nazwać tego, co do niej czuję. Wszystko między nami działo się naturalnie, byłam zbyt ogarnięta nieznanymi mi dotąd uczuciami i szczęściem, żeby zastanawiać się nad ich definiowaniem i analizą "na tle społeczeństwa". Do czasu, gdy naszą subtelną relację zaczęli dostrzegać ludzie - najpierw dostrzegając a potem wyśmiewając, gardząc a w końcu grożąc. Nasze życie stało się piekłem mimo, że NIGDY nie manifestowałyśmy nas na zewnątrz w jakiejkolwiek postaci. To wtedy dopiero spotkałam się z ANOMALIĄ, która wyzywała i pluła na najbardziej naturalną rzecz, jaką wtedy czułam po raz pierwszy - miłość. To ta słuszna i prawidłowa gwardia społeczna zniszczyła wiele lat z mojego życia. wiesz co opisałaś? To są "miłe zlego początki" Potem zaczyna się nieszczęście wielu ludzi. Tak jak miłe są początki picia alkoholu czy ćpanie albo zdrady partnerki. Wszystko to jest miłe na początku.

wtedy facebooka na świecie nie było, z tego co pamiętam to były badania rządowe (lata 70te w końcu...o równouprawnieniu mało kto słyszał, ale chętnie organizowano takie badania). Czasem wiedza z zajęć socjologii się przydaje. :)

Moorland...piepszysz kaszaniarzu...piepszysz GEJE TEŻ CHCĄ TU POBZYKAĆ I POPIERDOLIĆ JAK KAŻDY W TYM KRAJU _ KOGO SIE DA ....co ty w ogóle tu smędzisz o tej biblii wałku...weź juz sie zamknij bo ja płacze... moja dusza łaka...pustaku -czy ty tego nie widzisz??????????????????????

Gość Racjonazistka.
Moorland Twoje badania mnie jakoś średnio przekonują, sama mam wśród znajomych osoby, które spróbowały ( biseksualności, bo na homo nie zdecydują się choćby ze względu na nastroje w Polsce ) na skutek panującej 'mody'.

Nie porównuj "próbowania bi-seksualności" z byciem po prostu homoseksualistą. Homoseksualna osoba nie będzie niczego próbować i na nic się "zmuszać". Twoi koledzy mogą spróbować seksu z psem, a technicznie rzecz biorąc przez samą próbę nie staną się zoofilami. A tu ładny opis badań zakończonych w latach 90tych, może kogoś zainteresuje :) http://www.faqs.org/childhood/Re-So/Same-Sex-Parenting.html