Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Racjonazistka.

Aburdalne ustępstwa wobec rzekomej WOLNOŚCI! UWAGA: dla myślących.

Polecane posty

Gość Racjonazistka.
takich zachowań sie dzieci ucza w domu, a nie od Nergala czy geja LOL hahahaha, nie bez powodu jak widać, napisałam ''dla myślących''

Gość Racjonazistka.
A co powiesz na marsz ludzi, głoszących swoją namiętną miłość do swoich zwierzęcych pupilów domowych :) ? Może to nieco abstrakcyjne (narazie), lecz chyba nie zdziwię cię bardzo mówiąc, że takie mniejszości owszem, istnieją.

Gość do autora topiku!
zaczynasz od nergala i od razu wrzucasz do wora wszystko czego nie akceptujesz. szukasz wydumanych powiązań byle utwierdzić się w swoich przekonaniach. następni w twym poscie są pedały. no wrzucasz wszystko co najgorsze dla twego pojmowania świata. i osiągasz najwyższy stopień prawdy w stopniowaniu mądrego i znanego księdza filozofa: GÓWNO PRAWDA

Gość cuuudo chłopak
Bogu dzięki, że jesteś tu jedyną myślącą osobą bijesz na głowę każdego dyputanta mnie zmiażdżyłaś mam nadzieję, ze się nie rozmnażasz i nie przekazujesz tych swoim mądrości dalej

Gość Dedeline
prawo do manifestowania swojej odmienności to nie przywilej tylko kluczowa cecha demokracji. tak jak pisałem, skoro pielgrzymka czy procesja może maszerować po publicznych ulicach i śpiewać swoje dziwne pieści to homoseksualiści mogą sobie zorganizować swój marsz. a to czy nas to śmieszy czy nie - to już nasza sprawa jeśli taki pochód nie narusza zasadniczo prawa-nie obrażą moralności publicznej czy nie stanowi zagrożenia za sprawa ludzi ktorym wydaje się iż mogą w demokracji manifestować coś "dowolnie"to nie widzę powodów ażeby go zabraniać. Jeśli zaś chodzi o pielgrzymki to argument z ich użyciem jest o tyle nie trafiony iż nie wiąza się one z kwestia praw wynikajacych z seksualnosci. btw co takiego "dziwnego"jest konkretnie wg Ciebie w śpiewanych na pielgrzymkach pieśńiach i dlaczego jest to twoim zdaniem "dziwne"?

nie, to by nie było ok. a wiesz dlaczego? bo to promowanie maltretowania zwierząt

Gość Racjonazistka.
Aha, marsze religijne, są organizowane nie tylko przez katoli, ale również przez mniejszości wyznaniowe. A to, że katoli jest jednak najwięcej, wpłyneło na to, że święta katolickie są świetami państwowymi. No chyba, że w Wielkanoc wolisz chodzić do pracy? :) Zauważ, że w każdym kraju, są właśnie takie święta, wywodzące sie z religijności i zakorzenionej tradycji.

Gość lelum polelummmmmmm
to pieski też nie mogą spacerować na marszach??? a kupę mogą robić czy to też odstepstwo bo kupkę robi się w toalecie???

Gość Racjonazistka.
bo to promowanie maltretowania zwierząt maltretowania? a skąd wiesz? skąd wiesz, że to zwierze jest maltretowane? może to niesmaczne co napiszę, ale pies potrafi się bronić, poza tym w kontaktach z kobieta, to raczej on przejmuje inicjatywę... :D

Gość Racjonazistka.
Moje poglądy nie są paradoksalne, takie poglądy były właściwe, kiedy jeszcze świat nie dostał na głowę.

"jeśli taki pochód nie narusza zasadniczo prawa-nie obrażą moralności publicznej czy nie stanowi zagrożenia za sprawa ludzi ktorym wydaje się iż mogą w demokracji manifestować coś "dowolnie"to nie widzę powodów ażeby go zabraniać. Jeśli zaś chodzi o pielgrzymki to argument z ich użyciem jest o tyle nie trafiony iż nie wiąza się one z kwestia praw wynikajacych z seksualnosci. btw co takiego "dziwnego"jest konkretnie wg Ciebie w śpiewanych na pielgrzymkach pieśńiach i dlaczego jest to twoim zdaniem "dziwne"?" a co to jest ta moralność publiczna? może niedługo pod naruszenie moralności publicznej podciągniemy koszulki z napisem "nie płakałem po papieżu"? Dlaczego dziwne? Bo ich nie rozumiem, nie uznaję. Są DLA MNIE dziwne. Ale wiesz czym się różnie od innych? Tym że nie chcę nikomu zabraniać ich śpiewania

Gość cuuudo chłopak
racjo - nazistka co za cudnie akuratny nick :-D

Okay... Ale powiedzcie mi jedno. Jakoś heteroseksualni nie mają ciągotek do demonstrowania swojej orientacji na paradach. A skoro homoseksualiści chcą by człowiek uznał że są dokładnie tacy sami jak hetero, to po co te szopki? I nie mówcie że o tolerancję, bo tolerancja już dawno jest. Ja jakoś nie czuję potrzeby pójścia z moim facetem na paradę i demonstrowania och ach jak my się kochamy i jak nam w łóżku dobrze i robimy to tak i tak. I z tego co zaobserwowałam to hetero w ogóle takiej potrzeby nie mają. Dla mnie taka potrzeba sama w sobie jest nienormalna i żenująca. Przyznam rację autorce w kwestii ciągłego bycia do przodu - za kilkanaście lat ciemnogrodem może być uznawanie zoofilii czy pedofilii za dewiację czy odstępstwo od normy, bo przecież już 'skreślono je' z listy chorób.

Gość Aka Vulcan
No dobra. Widzę iż ta dyskusja nie ma bilateralnego charakteru i zaczyna się przeradzać w spory natury terminogicznej itd itp -dzięki wielkie mimo wszystko za te parę chwil kulturalnej dyskusji niezależnie od tego jakie macie poglądy. Była ona nadzwyczaj kulturalna do innych jakie prowadzone są na pewnych wątkach. :D Zasadniczo na koniec napisze że najlepiej byłoby aby i jedna i druga strona zrezygnowała po prostu z pewnych skrajności.

Gość Racjonazistka.
Dareois Chodzi właśnie o to, abysmy czasem przez przypadek, nie podciągneli za dużo pod słowo ''wolność'' bo niestety to nie oznacza pieprzenia się z czym chce kiedy chce, nie oznacza to też darcia biblii publicznie i obrażanie uczuć religijnych, wolność to nie wyzwolenie najgorszych popędów, a niestety, niektórzy tak to pojmują.

Racjonalistka Ja Ciebie popieram, bo myślę bardzo podobnie. Uwazam np, że geje, jesli chcą, niech mają mozliwość zawarcia związku cywilno-prawnego, ale o adopcji nie ma mowy! Niech sobie tam zyją jak chcą, ale nie mam ochoty oglądać ich wyuzdanych parad i prowokacyjnych zachowań. I niech nie próbują forsować społeczeństwu, że bycie homo jest NORMALNE :O bo NIE JEST i nigdy takie nie będzie! Co do Nergala---> usprawiedliwia go jedynie to, że jest artystą, a media niepotrzebnie rozdmuchały sprawę z darciem Biblii :o Nie podoba mi sie natomiast jdające się zauważyć w wywiadach lekceważące traktowanie katolków. Czy on w ogóle przeprosił za obrazę uczuć religijnych ?

Gość Racjonazistka.
''Jakoś heteroseksualni nie mają ciągotek do demonstrowania swojej orientacji na paradach. A skoro homoseksualiści chcą by człowiek uznał że są dokładnie tacy sami jak hetero, to po co te szopki? I nie mówcie że o tolerancję, bo tolerancja już dawno jest. '' Brawo ! W końcu ktoś napisał dobrze i dosadnie to, czego nie ubrałam w słowa. Właśnie o to mi chodziło. Różnica między PROPAGANDĄ a AKCEPTACJĄ.

Gość Aka Vulcan
sorry miało być ładnie napisane-"multilateralnego"charakteru;)

Gość Racjonazistka.
Czuję się bardzo pocieszona, że znalazły się osoby, które maja poczucie granic, bo już traciłam nadzieję :P Dzięki wam za wsparcie w tej dyskusji ''3 na jednego'' :P

nie każde zwierze potrafi się bronic. czy pies przejmuje inicjatywę? no o to bym się nie założył. w jakiś sposób te zwierzęta sa zapewne stymulowane. "Okay... Ale powiedzcie mi jedno. Jakoś heteroseksualni nie mają ciągotek do demonstrowania swojej orientacji na paradach. A skoro homoseksualiści chcą by człowiek uznał że są dokładnie tacy sami jak hetero, to po co te szopki? I nie mówcie że o tolerancję, bo tolerancja już dawno jest." ale to już jest co innego. jak dla mnie to tez jest trochę śmieszne, że najpierw paradują z piórami w dupie a potem się dziwią że się z nich smieją. ale skoro chcą, prosze bardzo. "I niech nie próbują forsować społeczeństwu, że bycie homo jest NORMALNE bo NIE JEST i nigdy takie nie będzie!" A co to jest normalność? zgodność z większością? To w Polsce widok Murzyna tez nie jest normalny. Zakazać! "Czy on w ogóle przeprosił za obrazę uczuć religijnych ?" Przepraszam, za co? Jakiś tam specjalista od sekt po tym podarciu Biblii wytoczył mu proces... i przegrał. Nergal nie został skazany, nie miał za co przepraszac. Podarł Biblie na oczach swoich fanów, ludzi o zbliżonych do niego poglądach, ludzi którzy wiedzieli czego mogą się spodziewać idąc na koncert takiego zespołu jak Behemoth. Za co i kogo miał przepraszac? Te wszystkie babcie które sie dowiedziały o sprawie po fakcie nie z ust Nergala tylko katolickich płaczków?

Gość Racjonazistka.
To nie jest co innego. Pisałam wcześniej, że w Stanach są emitowane programy, gdzie pary homoseksualne sią całują i obściskują. Chciałbyś aby takie programy były nadawane w Polskich stacjach? ( dlaczego nie, przecież jest wolność ) Ale wówczas jest to taka trochę propaganda jak na tych paradach gdzie można się wystarczająco napatrzeć na ich czułości. Niestety, ale musza sobie zdawać sprawę, ze nie moga być akceptowani na takich samych warunkach jak pary hetero, i chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć dlaczego.

dlaczego? no właśnie proszę bardzo, wytłumacz w racjonalny sposób dlaczego? a jakby takie programy były emitowane w polsce to... g..wno by mnie to obchodziło. i tak nie oglądam telewizji. i nie wiem co by było gorsze - miliardowa edycja tańca z gwiazdami czy program o gejach

Ja tam po prostu uważam że zadziała zasada - daj palec, upierdolą rękę ;) I jak już jest tolerancja, to zaczyna się walka o akceptację. Nie akceptujesz - jesteś homofob. Jak wywalczy się akceptację, to zaczyna się walkę o związki partnerskie. Po wygranej walce o związki partnerskie, walka o zmianę definicji małżeństwa w konstytucji. Po zmianie definicji - zawieranie ślubów jako małżeństwo. Po doprowadzeniu do ślubów i nazywania małżeństwem - walka o adopcję. Po wygraniu walki o adopcję, walka o zakaz adoptowania przez hetero, bo mogą sobie sami zrobić, poza tym - hetero oddali dzieci. I tak dalej. A to - od nitki do kłębka - doprowadzi do wyjścia na światło dzienne pedofilów, bo skoro wszyscy mają prawo kochać, to wszyscy jak jeden mąż. Homoseksualiści przetarli szlaki, można walczyć o swoje, w końcu społeczeństwo jest już tak do przodu, że sra soją, to musi zaakceptować wszystko. Po nich kolej na zoofilów, nekrofilów, i całą resztę filów. Nierealne? Poczytajcie sobie o Holenderskiej Partii Pedofilów :) Holendrzy zaszczuci przez postępowość i bycie do przodu nie mogli nic zrobić żeby zapobiec jej powstaniu. Nic a nic. Dopiero po paru aferach ostrzejszych się partia sama rozwiązała.

Gość Racjonazistka.
Normalnośc to zgodność z większością, jak sam napisałeś. I proszę Cię nie przytaczaj przykładu murzyna, ponieważ dobrze wiesz, że nie rozmawiamy o kwestiach aparycji i wyglądu zewnetrznego, w końcu nasza dyskusja nie jest na tyle płytka :) lecz mówimy o moralności i etyce. To może, skoro to TAKIE normalne jest, wyobrax sobie świat, gdzie wiekszością są geje, a mniejszościa pary hetero. kto by robił na Twoją emeryturę :D?

ale przepraszam, albo uznajemy coś co nie jest normalne za złe albo nie. jeżeli sama "normalność" jest wyznacznikiem to zarówno w przypadku geja jak i murzyna. a skoro u jednego to działa a u drugiego nie to albo stosujemy zasadę wybiórczo więc to g..wno a nie zasada albo oceniamy tak naprawdę wg innych kryteriów. "To może, skoro to TAKIE normalne jest, wyobrax sobie świat, gdzie wiekszością są geje, a mniejszościa pary hetero. kto by robił na Twoją emeryturę ?" sama napisałaś że taki świat by nie mógł powstać

Dareiros "Za co i kogo miał przepraszac? Te wszystkie babcie które sie dowiedziały o sprawie po fakcie nie z ust Nergala tylko katolickich płaczków?" Naprawdę myślisz, że zachowanie Nergala mogło urazić tylko "stare babcie"? :o Uwielbiam takie generalizowanie :D "A co to jest normalność? zgodność z większością? To w Polsce widok Murzyna tez nie jest normalny. Zakazać!" Tak-jest to zgodność z wiekszością :) Żyjemy w państwie katolickim, w którym propagowane sa (a przynajmniej powinny być) pewne wartości, które stanowią dorobek etyczno-moralny naszej kultury. Jak widzisz dwóch chłopów ubranych w smycze i pióra "średnio" do tego pasują :D I nie rób mi tu porównań do Murzynów, bo czym innym jest inna rasa, a czym innym dewiacja.

Gość Racjonazistka.
już ci tłumacze dlaczego. Jak juz mowilam wyzej, skoro normalnoscia nazywasz zarowno homo jak i hetero, to wyobraź sobie świat gdzie proporcje są odrócone. I co? Nadal uważasz ze to normalne? To że ty nie oglądasz TV nie znaczy, że nie robią tego małe dzieci będące w czasach dzisiejszych kinomaniakami. No i wiesz, tutaj zaczyna się problem!

Gość golden othis
Sam ustawodawca posługuje się na wielu poziomach pojeciem moralności publicznej. Na poziomie normatywnym mamy przestępstwo jej obrazy a ponadto występuje one jako klauzula tak jak zasady współżycia społecznego sąd może badać czy doszlo do jej naruszenia czy nie. Jest sporo do tego wytycznych w literaturze. Co do koszulek ze wspomnianym napiszem to tu dużo zależy od zamiaru i sytuacji w jakiej na przykład ktoś mógłby się z nimi afiszować. Wątpię ażeby kiedykolwiek noszenie takich koszulek było kiedykolwiek karalne na ulicy ale jeśli ktoś przyszedłby w obecności wiernych przez przykładowo grób papieża w nią odziany i się z nią afiszował tańcząc tam to musi liczyć się z tym może on obrazić poprzez to czyjeś uczucia i "sucha"wykładnią przepisów jakie czegoś mu albo zabraniają albo na coś pozwalają na nic mu się nie zda i na tym również opiera się praworządnosc w tym kraju gdzie prawo powinno chronić pewne dobra przed zachowaniem jakie może rodzic szkodę.Tu Darieos napisał ze pieśńi pielgrzymkowe są dziwne tylko zapomniał dodać "moim zdaniem".Wtędy to robi się jasne bo ma prawo sobie to odbierac tak.