Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klimooshko

Macie jakiś przepis na fajną, bezpretensjonalną sałatkę z kurczakiem?

Polecane posty

Gość klimooshko

Zawsze robię takie sztampy z kukurydzą, pomidorem, ogórkiem itd, a zjadłabym coś nowego.. Macie coś? :) Właśnie kończę gotować pierś :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zawsze robię tak, że podsmażam pokrojonego w kostkę fileta z przyprawą a po wystygnięciu dodaję go do pokrojonej kapusty pekińskiej, do tego puszka kukurydzy i 3 łyżki majonezu, sól, pieprz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alice Prin
może standard: kurczak/ryż/majonez/ananas/kukurydza ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio jadłam dobrą: kurczak, kukurydza, majonez i to co zwykle + makaron z przyprawami z zupek serowych Knorr (3 zupki) pycha! Chyba tam jeszcze kapusta pekińska była. Musiałabym poszukać przepisu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czyński
Pokrój teściową i zmieszaj z kurczakiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość purpura_to_moj_płaszcz
Ja robię z makaronem, ale nie każdy lubi sałatki z makaronem:) W każdym razie robię tak: gotuję drobny makaron (np. muszelki) mieszam z kurczakiem lub szynką, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą, a sos robię ziołowy na bazie śmietany i odrobiny majonezu. Z ziół najczęściej koperek i natka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yuuuuuuuuur57th
pierś z kurczaka kostka rosołowa 2 torebki ryżu 4 plastry ananasa z puszki 3 połówki brzoskwiń puszki garść rodzynek kilka białych winogron 3 łyżki majonezu 1 jogurtu naturalnego biały pieprz, sól Pierś z kurczaka ugotować razem z kostką rosołową. Przestudzić i pokroić w kostkę średniej wielkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Plastry ananasa, połówki brzoskwiń pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, dodać rodzynki i winogrona (winogrona można przekroić na połówki i powyjmować pestki). Majonez wymieszać z jogurtem i dodać do sałatki. Doprawić białym pieprzem oraz solą. ale ja lubie takie standardowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam dwie pyszne i inne
baza to kurczak przyprawiony jak lubisz - i upieczony lub usmażony I złocista kurczak + uprażony sezam + kukurydza + żółty ser + curry + odrobina majonezu (ewentualnie trochę szczypiorku) II (nie wiem jak nazwać ,ale jest przepyszna) kurczak (najlepiej usmażony z przyprawą a la gyros) + czerwone winogrona przepołowione (warto wyjąć pestki) + posiekane migdały uprażone na patelni + lyżka gęstego jogurtu )typu grecki) - pieprz biały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość purpura_to_moj_płaszcz
to już nawet do sałatek dajecie KOSTKI??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yuuuuuuuuur57th
Jak widac, DO SALATEK nie dajemy kostek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość purpura_to_moj_płaszcz
ok, SORRY, dajecie kuraka gotowanego w wywarze z kostki. Wielka mi różnica, i tak jeden shit. Masz tak wyżarty glutaminianem jęzor, że bez tej kostki nie dajesz rady?:D Sama sól w zupełności wystarczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piers kurczaka kroje w kostke podsmazam z sola i pieprzem grubo mielonym (dla wersji lekkiej dusze a nie samze), osaczam z oleju, dodaje ananasa pokrojonego w kostke, kukurydze, majonez (lub majonez light pol na pol ze smietana) prosete, tanie i bez udziwniania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehe, a teraz nawet w reklamie
jakis niby super kucharz poleca żeby kurczak był najpyszniejszy i soczysty - wysmarować go kostką rosołową rozciapaną z olejem i usmażyć podobno pycha - sam kucharz światowej sławy tak twierdzi :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yuuuuuuuuur57th
O mamo, osoba majaca troche mozgu i umiejaca odrobinke gotowac wiedzialaby czym zastapic te kostke :P ale Tobie odpowiadam: warzywami. Podac jakie specjalnie dla czepialskiego niekumola? A to ze mam przepis, nie znaczy ze robie ta salatke, wiec daruj sobie uwagi o glutaminianie, widocznie masz mozg wyzarty i bez niego :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość purpura_to_moj_płaszcz
no co ty nie powiesz, że warzywami:D:D:D Gratuluję odkrycia na miarę Ameryki, długo nad tym myslałeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
prawdziwy profesjonalny kucharz nie poleci nigdy kostek rosołowych też chyba zrobię dzisiaj jakąś sałatkę z kurczakiem ale prawdziwą sałatkę z kurczakiem, a nie shit z kostkami czy "zupkami serowymi knorr"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość purpura_to_moj_płaszcz
zgadzam się w 100% z Miki Maus. Tu nie chodzi o to, że nie domyślimy się czym te nieszczęsne kostki zastąpić, bo to akurat wiemy. Chodzi o to, że publikując na publicznym forum przepis na sałatkę z kurczakiem gotowanym w kostce propagujesz ich używanie w kuchni, a po co polecać to osobom, które o gotowaniu nie mają pojęcia, a np. znalazły przepis na forum i zechcą wypróbować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hmm może podsmażę kurczaka z przyprawiami (kminek, czerwona papryka, sól, pieprz, rozmaryn, imbir) do tego dodam pokrojoną w kostkę paprykę (żółta i czerwona) doleję kapkę wody, podduszę i to wymieszam z sałatą lodową albo rzymską, do tego krążki czerwonej cebuli hmmm chyba jest to dobry pomysł :D nie będzie sucha a soczysta dzięki temu sosikowi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehe, a teraz nawet w reklamie
najlepszy filet z kurczaka wychodzi mi , kiedy sobie poleży w lodówce w przyprawach, posmarowany olejem - przynajmniej kilka godzin, a najlepiej cały dzień. Zawijam w folię aluminiową i piekę ok pół godziny (najczęściej przy okazji pieczenia innych potraw), zostawiam w folii do ostygnięcia - mięciutki, soczysty, smakowity :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najczęściej do kurczaka daję
sól, biały pieprz, cytrynę, czosnek, tymianek, oliwę to lubię najbardziej ale dobry jest też np: sól, pieprz czarny, papryka, oregano i cebula + oliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×