Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b4b4

polacy sa wredni, zlosliwi, wciaz narzekaja, sa niemili czy obcokrajowcy rowniez

Polecane posty

Gość b4b4

czy tylko to nasza krajowa zaleta?

Gość dziaddek
wyjedz to zobaczysz

Gość purpura_to_moj_płaszcz
nasza narodowa zaleta niestety:P Ile razy byłam za granicą, to nigdy, przenigdy nie widziałam takiego chamstwa, złośliwości i malkontenctwa. Cóż...

Gość b4b4
too inaczej czy nie inaczej:o

Polacy mają swoje wady i zalety, ale bezsensu jest takie uogólnianie :O za granicą spotkałam różnych ludzi, część to byli optymiści, a część marudy.... nie ma znaczenia pochodzenie, ma znaczenie charakter w takich kwestiach

Gość faffafafafaf
Polacy maja to do siebie za stale narzekaja.Obecnie mieszkam poza granicami kraju tu ludzie sie usmiechaja i sa zadowoleni z zycia .Gdy tylko dzwonie do Pl stale slysze jakies niezadowolenie ja sama lapie sie na tym,chyba mamy to we krwi;)

Gość syluśka
wszedzie jest tak samo !

Gość purpura_to_moj_płaszcz
coralick, ale nie rozmawiamy o tym, jak miejscowi traktują imigrantów, bo wiadomo, że w większości przypadków niestety negatywnie. Chodzi o tzw pierwsze wrażenie. Będąc 2 tyg, nad morzem (mieszkam na południu) co rusz widziałam zblazowanych, wkurzonych ludzi bez cienia usmiechu i robiących łaskę, że raczą np. obsłużyć klienta lub udzielić pomocy. Za granicą nigdy mnie to nie spotkało.

alez ja nie mowie o traktowaniu imigrantow. choc musze przyzanc ze jestem milej traktowana przez tubylcow niz krajan. ciagle sie mowi ze polacy to tacy a na skasach cud miod malina. a prawda jest taka ze wszedzie sa ci ktozysie do nas usmiechaja (pytanie tylko czy szczerze) i ci co warcza. wiec dajmy spokoj z tym narodowym pesymizmem.

Gość zblazowana obsluga to relikt
PRLu, gdzie pracodawca bylo panstwo , wiec olewało. teraz coraz wiecej jest uprzejmych ludzi w uslugach ( czasem wrecz uprzemie namolnych, niekoniecznie szczerych), bo takie jest prawo rynku i tego wymaga pracodawca, wiec i wchodzi w krew, Pamietam czasy PRLu i panie sprzedawczynie z miesnego - nie do przebicia, byly jak caryce i gryzły. Ludzi chodzili wscekli, bo wciaz czegos nie bylo, o wszytko trzeba bylo walczyc i czlowiek czlowiekowi byl wilkiem, jak to w walce. I tak bardzo sie zmienilo i zmienia, ale trzeba czasu.

Gość gość
Brytyjczycy są jeszcze gorsi

Gość gość
Wy macie jakies kompleksy,ze bez przerwy zakladacie te denne tematy o Polakach?Czy to juz poczatki choroby psychicznej?

Gość gosc

mieszkam za granica  i niestety ale to nasza Polska przywara. inne narododowsci wspieraja sie na obczyznie, a Polacy skacza sobie do gardel  i robia drame :D trzymam sie z mezem z innymi narodowosciami bo lepiej to wplywa na nasze samopoczucie. Facebookowe grupy w stylu " polacy w xyz" to festiwal zali, dramatow i chamstwa. Mamy rok 2019 a temat wciaz aktualny... niestety.