Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Gość gość
Opłata nie zawiera; Leków badań przed kwalifikacja biosu jąder konsultacji anesteziologa mroźna i przechowywania zarodkow embriotransferu zamrizonych zarodkow dodatkowych procedur: tj embrioglu nacięcie otoczki itp koszt 13.900 jak się uda za 1 to klinika obniża koszt do 7100 jAK się uda za 2 razem to koniec programu jeżeli nie to 3 raz w prezencie Madzia

Gość gość
Marysia to twoje pierwsze podejście do in vitro?wcześniejsze stymulację było do inseminacji? Madzia

W programie sil masz tylko wizyty i badania w cenie. Ale nacinanie otoczek embryoglue itd to juz na wlasna reke ;) Moze to nie tyle wina gonalu, co Ty po prostu na niego slabo reagujesz. Bo zobacz masz lepsze amh ode mnie a ja na dawce 150 j mialam 14 komorek... po chyba 8czy9 dniach stymulacji.Z tego co obserwuje ogolnie dziewczyny lepiej na niego reaguja niz na menopur. Swoja droga znajoma z innego forum wziela program 2plus 1- ma amh 3,1 i wyhodowala UWAGA: dsie komorki...

Gość gość
Jaki u Was problem jakie masz amh w jakim wieku jesteście? Najbardziej się boje momentu kiedy będzie trzeba wziąść telefon do ręki i zadzwonić jak beta...to było przeżycie. ..:( Madzia

Sylwia to nie jest na własną rękę. Oni składali oferty do MZ i zawierali w nich procedury, które są wykorzystywane w programie w określonych przypadkach. I jest w nich emrioglue, embiogen itp. Ja za embrioglue przy pierwszym podejściu nie płaciłam. Otoczka jest nacinana przez embiologów, jeśli zarodki tego wymagają i wówczas też się za to nie płaci. Te procedury są płatne, jeśli lekarz stwierdzi, ze tobie to nie jest potrzebne, a ty się będziesz upierać, by to zastosować. Ale jestem przerażona, że płacąc za 2+1 nie ma konsultacji z anestezjologiem i mrożenia. To jest moim zdaniem lekka przesada, tym bardziej, że IMSI kosztuje chyba 4500, plus ok. 5 wizyt od rozpoczęcia procedury, ze 3 pobrania krwi... To to wciąż nie daje 7 tysi... Ja mam na 9:00 punkcję, o 8:00 mam być w klinice.

Sil ale ja mowie o programie 2+1 ze dodatkowe procedury jak nacinanie otoczki czy eg sa platne nie o programie MZ ;) w programie wiem ze to od kliniki zalezy. Np w artvimedzie do kazdegocrio nacinaja otoczke- czy gruba czy cienka to nacinaja. I robia stretching- tez nieodplatnie. Ja jak liczylam koszty przy podejsciu bez programu i z programem to wyszlo mi tak, ze w programie 2+1 pierwsze i drugie podejscie wychodzi tak samo jakby sie nie bralo programu, dopiero w 3 podejsciu cos sie zyskuje. Z tym ze tyle podejsc w jednej klinice ja np bym nie robila. Mnie z mrozeniem cala pierwsza procedura wyszla ok 10 000 zl. A np kolezanke w Provicie 7200 zl- ona np za leki do stymulacji placila 220 zl. Ja 1300 zl. Ale nie o tym. Program jest niby ok bo placisz 14 000 i masz 3 proby ale dolicz do tego leki przed i po w zaokragleniu 2000 zl plus ja za mrozenie plavilam 1300 zl to juz na pierwszy strzal robi sie 17300 zl. Jak sie nie uda to za crio tez placisz. Wiec tak jak mowie pierwsza i druga proba wychodzi cenowo jak bez programu. Ale mnie jakby sie dwie procedury nie udaly w jednej klinice to probowalabym w innej.

W ogole np w provicie nie ma zadnych programow ale robiac u nich in vitro za wizyty sie juz nie placi co jest duzym plusem bo jednak co wizyta to 80-130 zl zaoszczedzone ;) Sil daje prawie 7000 zl ;) bo imsi 4800 zl plus punkcja 1000 zl plus transfer 800 zl plus 5 wizyt nawet po 80 zl to 400 zl co razem daje 7000 zl jak dobrze na szybko licze.

Gość gość
Sylwia bo przy pierwszych dwóch próbach nic się nie zyskuje poprostu płacąc z góry jest trzeci raz w prezencie jeżeli zajdzie taka potrzeba. Madzia

No totez to wlasnie napisalam :D z tym, ze tak jak mowie, ja z programu nie korzystalam, bom ja z tych co lubia miec pole manewru. Biorac program jakby bylabym uwiazana do kliniki w razie gdyby cos mi sie nie podobalo to pozamiatane. Kasa wplacona. A ja gdyby nie udalo sie tu to probowalabym gdzies indziej. Jak tez by sie nie udalo to juz mialam w planach novum w Wawie ;)

Gość gość
Z tą otoczka to wsumie powinno być bezpłatne bo po nie są w stanie nam to udowodnić że to zrobili hmm..

Gość gość
Z tą otoczka to wsumie powinno być bezpłatne bo po nie są w stanie nam to udowodnić że to zrobili hmm.. Sylwia placilas za to ??

Gość gość
Madzia miałam 1 inseminacja -później czekaliśmy na rządowy program żeby się od stycznia załapać ale się nie udało- w między czasie staraliśmy się naturalnie i byłam stymulowana menopurem. U męża wszystko ok, u mnie 1 jajowód niedrożny po ciąży pozamacicznej( prawdopodobnie spowodowanej zapalenieniu jajnika w przeszłośći) oraz problem z niepękającymi pęcherzykami. amh mam 1,8, lat 33 także chyba nie ma na co czekać, a u Was jaki problem?Marysia

Tak placilam. 500 zl nacieli jedna komorke. No niestety nie tylko z nacieciem tak jest. Czy daja Embryoglue tez nie wiemy. Czy jak place 4800 zl to faktycznie robia IMSI czy ICSi (tansze o 800 zl) pozostaje wierzyc ;)

Gość gość
U nas problem nie znany niby wszystko ok a ciąży brak...być moze immunologia nam przeszkadza mam 27 lat Madzia

Madzia u nas tez nie wiadomo gdzie byl problem, maz wyniki mial bardzo dobre i ja rowniez. Udalo sie za drugim podejsciem bez zadnych dodatkowych badan, robilam to co bylo potrzebne do inseminacji i potem do in vitro juz nic wiecej.

Gość malamii89
Sil powodzenia jutro:)3mam kciuki:**

Gość Polly3322
Sil powodzenia .. oby jutrzejsza punkcja byla dla ciebie szczęśliwa

Gość Vicky83
Sil - kobietko bądź dzielna :-) :-) :-) :-) trzymam kciuki za jak najwieksza liczbę jajec :-) :-) :-)

Gość gość
Witam

Gość iza82
Sil_Sb trzymam kciuki z całych sił i bądź dobrej myśli. Liczy się jakość nie ilość. U mnie było 10 i była wielka radość z ilości, co z tego jak wszystkie się nie nadawały. Całe szczęście 3 dojrzały w labo i z jednej będzie malenstwo za 4 miesiące. Wystarczy jeden silacz!! Powodzenia i daj znać jak dojdziesz do siebie.

Gość Sil_sb
Ja już leżę i czekam na zabieg

Vichy jeżeli chcesz L4 to bez problemu na podstawie wyniku z bety Ci dadzą. Ja dostałam.

Caterina koniecznie teraz coś weź, póki nie jesteś w ciąży. Bezpieczne są wyciągi z żurawiny i urosept, nawet w ciąży go brałam. Pij sok naturalny z żurawiny, tani i dobry jest w netto (obecnie w promocji)

Vichy mi też pomarańczki super pachną i się nimi zjadam. Odrzuciło mnie od słodyczy i kawy, chociaż teraz już je konsumuje ale to sporadycznie a przed ciążą mówiłam, że jestem slodyczoholiczka i że kawę będzie mi ciężko odstawić a teraz blee nie mogę przełknąć.

Gość Baska1988
Sil powodzenia. Pewnie akurat już jesteś po :) Izka mnie przez 3 pierwsze miesiace odrzucalo na widok slodyczy jadlam tylko sledzie ogorki i tym podobne produkty haha. Z kawy nie zrezygnowalam smakuje mi nadal. Teraz już więcej słodyczy zjadam ale nie w takich ilościach jak przed ciążą hahah.

Gość ciociakachna
Sil - trzymam kciuki za Siłacza!

Gość linkaa28
Sil ja również trzymam kciuki żeby to była TA JEDYNA :*

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się