Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Gość gość
Nika pisala o Luteinie za 60 zl,nie Lutinusie....

Nika gratulacje takie cichutkie :) teraz kochana uważaj na Was. Bardzo miła wiadomość w Pierwszy Dzień Wiosny :)

Dorciak mam Colostrum, kwas Omega 3, Miovarian, Vigantoletten i Femibion. Do tego dr Janosz wiedziała, że zażywam Metformax, do stymulacji kazała dodać encorton a po transferze acard.

Gość Kasiurka86
Nika gratulacje ! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Ja w końcu w tym tygodniu mogę zacząć stymulację :)

Gość gość
Sil, czyli mamy to samo, tylko ja nie mam tego metformax. A tak to wszystko to samo :) ciekawe, czy to standardowy schemat jej działania. Dorciak1805

Gość gość
Acard i jeszcze fragmin? Chyba to troche za duzo ... :/

Gość surogara
Joafer, ja jestem z warszawy. Ja korzystam z Invimedu, jak byłam w tamtym tygodniu to zapłaciłam połowę. Bo mieli -50%. Oni chyba mają tą promocję do końca marca.

Gość trollll
Czy ejst tu jakiś mężczyzna na forum ? Ja właśnie słyszałem, że w Invimedzie mają też promocję na badanie nasienia w Katowicach. Chciałbym skorzystać, słyszałem że to dobra klinika.

Gość gość
Surogara, a możesz przybliżyc o jakie badania chodzi, co zapłaciłaś -50%? Dorciak1805

Cześć dziewczyny musiałam odespac ten wczorajszy dzień, wczoraj wróciłam do domu po 18 a r 4,30 wyjechałam z domu, wizyta poszła szybko kazali mi zrobić estradiol i progestreon poczekać na wyniki wszystkie w normie ok 8 dojrzałych jajek punkcja w czwartek. wczorajszą wizytę miałam i niebo lepsza dostałam l4 do wtorku po świętach więc możliwe że wtedy będzie transfer, bo to będzie piąta doba. pytałam dr Rokickiego mówił ze zwykle 5 dniowe transferują, możliwe że transfer wypadnie w dzień swiąteczny, oni nie pracują tylko w niedzielę wielkanocną. jednak ten dr Rokicki jak dla mnie jest owiele lepszy niz ten Dworniak , ale moze to jest subiektywne odczucie. dzisiaj tez któraś jest na wizycie w invimedzie ale nie pamietam kto, przypomnij sie napisz jak było

Catarina to dobrze że ten lekarz lepszy i że punkcja już w czwartek:) będzie dobrze!! tylko troche ryzykowne że nie transferują 2 czy 3 dniowych zarodków, ja osobiście bym sie bała że nie dotrwają do 5 doby:( ale skoro tak tam robią to trzeba wierzyć że wszystko się uda:) ja już dziś za Ciebie trzymam kciuki:* Dziś Joafer jest w Wawie. Pisz Joafer jak wrócisz i powodzenia na wizycie:)

Małami a Ty na jakim teraz jesteś etapie?? napisz co tam u Cibie słychać :)

Gość helen86
Cześć dziewczyny :) Baska czuje sie dobrze, mały waży kolo 3 kg :) , nasłuchuje codziennie swojego organizmu czy wysyła mi jakieś sygnały porodowe ale jeszcze jest spokuj, tak mysle ze jeszcze z 3 tyg. i bedzie finish :) A co tam u Ciebie? Jak sie macie? A co u Izy,Grani,Sylwi, Vicky, Iwci- dziewczyny co u was słychać??? buziaki :)

Catarina to świetnie, że już podchodzisz do punkcji. Dziś wizytę ma Joafer, a ja 29 i u Dworniaka własnie. Pisałam do Pani Basi, czy jest mozliwośc przepisania sie do Rokickiego, ale odpisała, że nie, że ma na ten dzień wszystkie pacjentki, żadnych wolnych miejsc. Kurcze, podłamałaś mnie tym kolesiem, że taki niemiły :(

Nika, gratuluję pięknego przyrostu! Oby tak dalej :) Dziewczyny, gryzę się tymi nowymi lekami, które mam brać przed crio od 2dc. Chodzi mi o Estrogen i Estrofem - miałyście jakieś skutki uboczne po nich?? Głównie chodzi mi o Estrogen, bo to steryd i boję się utycia, nie mówiąc o innych skutkach ubocznych, które wyczytałam i włosy stanęły mi dęba ze strachu :( Podobno też wypłukuje potas z organizmu i ma się straszne skurcze? I w sumie po co bierze się Estrofem, skoro to hormon estrogen, a ja nie musze się chyba już stymulować? Muszę wypytać następnym razem dr M, ale będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi! :)

Gość gość
.......1111

Gość gość
111111111111

Gość Rubineye
Nika gratulację - przełamałaś złą passę, a to dobrze wróży przed naszymi trzecimi podejściami:) Zaczęłam wczoraj stymulację, a w wielką sobotę kontrolne USG, zobaczymy czy dużo jajeczek wyhodowałam. Oby tym razem się udało. Moim zdaniem warto skorzystać z Intralipidu - mnie pomogło.

Dorciak nie martw się - nie wiem co się stało Dworniakowi - na mnie zrobił naprawdę dobre wrażenie - ocenisz sama przy pierwszej wizycie i najwyżej zmienisz jak Ci nie będzie pasował, ja to w ogóle miałam taki sen , ze w Wawie to serio masowka była :) do punkcji podzielili nas na 3 grupy po kilka osób - masakra :) wizyty w ogóle były w tych grupach, a najlepsze było to , ze Ciebie Dorciak od razu poznałam, po prostu wiedziałam, ze to Ty , a naszym lekarzem okazala się znana nam dr Cz z Gyn :) o dziwo była bardzo miła i przepraszala za wszystko he he

Hope83 hahahahahahahahhahahhaha, uśmiałam się jak nigdy :) Dziś robiłam badania potrzebne do Warszawy i na wizytę do dr Grygi - upuścili mi 6 fiolek. Masakra, ale zrobiłam. Umówiłam się tez dziś do immunologa na 8.04., na podanie intralipidu na 1.04. Normalnie kwiecień w rozjazdach. Oby tylko wszystko przyniosło tak długo wyczekiwany, ten upragniony efekt i na urodziny abym otrzymała najpiękniejszy prezent. No ale cóż, zbyt dużo chcę chyba. Coraz większego doła zaczynam dostawać :( Powiem szczerze, nie wiem co się dzieje z tymi lekarzami, przecież to my jesteśmy dla nich a nie oni dla nas. To oni z nas mają kasę, a niektórzy tak się zachowują, jakbyśmy były jakieś inne. Ja przynajmniej się tak czuję, a to przecież nie moja wina, że nie mogę zajść w ciążę szybko, bez problemu, jak innym się udaje. Czasem się dziwię mojemu mężowi, że jeszcze chce ze mną być :(

Gość Pustynia
A sylwia to ta w ciazy? Jak tak to pisala kiedys chyba ze ucieka stad bo ktos jej mowil ze lubi byc w centrum czy cos. Moja przyjaciolka miala teraz 3 procedure, podali zarodek wziela wszystkie wspinagacze i czekamy na wynik jak na szpilach :)

Dorociak jakie badania robisz do Grygi??chodzisz do niego prywatnie czy na nfz?? Ja byłam u niego wczoraj i przepisał mi tylko mutacje mthfr na nfz i kazał przyjechac za tydzien po kolejne skierowanie na badania i przepisał mi skierowanie do genetyka..

zizia_a, jak dzwoniłam żeby się umówić kobietka w rejestracji powiedziała, że pan dr chce dwa badania - morfologię z rozmazem i proteinogram. Zdziwiło mnie to, bo te dziewczyny co u niego były nic nie pisały o jakiś badaniach. Ja chcę do niego na nfz.

aha...to mi nic takiego nie mowił w sumie..zobaczę czy cos powie na następnej wizycie..a gdzie jedziesz do Będzina? ps. na badania immunologiczne nie trzeba byc na czczo...aa i ja myślałam ze mi zrobią badania na miejscu..a nic na ten temat dr nie mówił;/

Zizia, tak do Będzina. Dzwoniłam jeszcze raz aby upewnić się czy na nfz - pani w Recepcji potwierdziła że tak. Więc nie wiem czemu nikomu nie kazał robić na pierwszą wizytę takich badań a mnie tak. No ale cóż, zobaczyłam że wszystko mam pod górkę :(

Oj Dorciak teraz musi sie nam udac :) A prezent na urodziny oznacza ze masz je w kwietniu jak ja ?:) Zizia i inne dziewczyny,byłam wczoraj u genetyka w Rudzie Śl na NFZ i Pani doktor chciała mi przepisać cały pakiet badań tzn V Leiden, MTHFR i Protrabine - ja niestety wszystko to już mam, tylko czekam na wyniki, ale jakbyście chciały taki pakiet to można skorzystać

Dorociak nie tylko Ty masz pod górke..uszy do góry ;) Kiedy masz wizyte??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować