Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bemkag

zafarbowałam włosy i jestem zła :(

Polecane posty

uaa to mow cos wiecej o tym olejku...bo sama mam koszmar na glowie :DD i czy w Niemczech to dostane

Gość Nie Monika tylko Iwona:)
Wiesz co, pokusiłam się i kupiłam jedwab do włosów. Coś fantastycznego, zawsze jak umyłam włosy i wyschły to musiałam je na jakiś czas związać, żebym wyglądała jak człowiek:) a teraz po umyciu wcieram w nie ten jedwab i moje włosy są nie do poznania:D jestem zadowolona ogromnie:)

Gość ja bym nie skorzystala
ja meiszkam w uk ,wiec mam takie produkty: szampon i odzywke http://www.amazon.co.uk/250ml-Moroccan-Argan-Hydrate-Shampoo/dp/B004RGOF2W/ref=sr_1_1?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1317206481&sr=1-1 maske- uzywam z domowa sauna do wlosow http://www.amazon.co.uk/100ml-Moroccan-Intense-Hydration-Treatment/dp/B004RGQ1P6/ref=sr_1_1?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1317206493&sr=1-1 i olejek - ten daje na same koncowki na mokrawe wlosy http://www.amazon.co.uk/MoroccanOil-Treatment-Hair-Types-100ml/dp/B001AO0WCG/ref=sr_1_1?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1317206416&sr=1-1 ogolnie fajne produkty, wlsoy sa lsniace, gladkie i przede wszystkim NAWILZONE . inna nazwa to tez Argan Oil. przynajmniej w uk.

ja mialam jedwab z biosilk i tez kupilam ich szampony i odzywke i powiem szczerze bylam niezadowolona. jedwab jedynie sprawial ze moje wlosuy byly NIECO mieksze. a szampony i odzywki-= nic specjlanego. ale za to polecam kosmetyki z Aussie- wiem,ze mozna kupic na allegro ,w uk mozna kupic nromlanie w sklepie kosm. SA super!!

bede musiala sie przejsc do D&M i poszperac moze to wynajde a jak nie to na ebay wskocze, skoro mowisz ze maja takie blogie dzialanie to skusze sie i sprawdze sama :)

Ja mam właśnie biosilka i jest świetny. Włosy są miękkie, fajnie się układają, nie puszą, błyszczą:) no i nie są tłuste, a to dla mnie też ważne.

Gość iuytdsgvs
Mnie strasznie kusi farbowanie włosów, ale stwierdziłam, że lubię swój naturalny kolor, pasuje do karnacji i nie ma co się bawić w farby (odrosty, chemia - to nie dla mnie).. Ale od czasu do czasu kupuję szamponetki żeby "podkręcić" kolor :)

Kup BARDZO MOCNY szampon przeciwłupieżowy, i nim myj, ja tak robiłam, i w jeden dzień kilka myć + kilka suszeń, na drugi dzień kolor był już dużo bledszy :) Do tego kolor wypłukują: proteiny i emolienty w kosmetykach, więc użyj czegoś co ma w sobie jedwab, zrób maseczkę z odżywki z jedwabiem i jajkiem kurzym (jedwab hydrolizowany, a nie ten zwykły na włosy, chociaż może też coś pomóc). A na przyszłość kupuj jaśniejszy kolor farby niż chcesz żeby wyszły - chciałam ciemny brąz, kupiłam farbę naturalny jasny brąz i są ciemne :P

No Syoss:)

A te produkty aussie to jakiej serii? Do kręconych? Też mi się puszą niesamowicie :/

nie Monika tylko Iwona... ja tam sobie kiedys strzelilam jedwab z Gliss Kur a co tam kolezanki chwala to ja tez kupie (glupia jestem ze szok) umylam pieknie glowe wsmarowalam jak trzeba i po wyschnieciu szok myslalam ze umre afro mi sie zrobilo :DDDD

Wypróbowałam wiele farb, syoss bardzo niszczy włosy, zresztą podobnie jak szampony i odżywki tej firmy ma ciulowy skład. Jak dla mnie najlepszą farbą jest casting w piance, włosy się długo błyszczą i ładnie wyglądają, fajnie odżywia. Dopiero po 2 miesiącach jak już mnie odrosty denerwowały farbowałam znowu. Jedwab - tylko farouk Chi, taki w małej buteleczce, nie ma w składzie alkoholu więc nie wysusza, wszystkie inne można o dupę rozbić bo alkohol mają. Dla wygładzenia olejowanie włosów :P I maska WAX ale firmy l'biotica, najlepsza jest z tych co są na rynku. I uczcie się czytać składy kosmetyków, jak coś ma dobre składniki (olejki, keratynę, jedwab, bawełnę, lanolinę) na końcu składu, za zapachem, to jest do dupy, bo jest dodana może kropla żeby mógł producent napisać że to w składzie jest.

To też zależy od włosów, jak bardzo są zniszczone, czy słabe, cienkie, grube, kręcone... Gliss Kura ponoć dobra ta odżywka na łamiące się włosy, ale nie wiem, nie próbowałam:)

Mkf88 prostuję :) czikiczikitkat też uważam casting za najlepszą z farb :)

To że Tobie coś nie odpowiada nie oznacza, że jest do dupy. Ja jestem bardzo zadowolona z Biosilka i zdania nie zmienię.

Mi też się kręcą, ale prostuje tylko grzywkę:)

ja tam nie wiem Gliss Kura nie rusze wiecej chyba ze mi doplaca xD Beem to tak jak ja :) kiedys chcialam przestac ale te loki to juz nie to samo...dziwnie sie ukladaja jakos i szopowate sa ale sobie odkrylam jeszcze lokowke z roventy z glowka obracana, fajnie wlosy uklada :)

Iwona no jasne ze nie jest do dupy, kazdy ma inna strukture wlosa i kazdemu pasuje co innego :)

To sobie wypróbuj Chi i wtedy się wypowiedz :) W biosilku alkohol na 3cim miejscu w składzie, więc jest go baaaaaaaardzo dużo. Ale jak lubisz jak Ci się włosy wysuszają, to Twój problem :) Odczujesz jakie są w dotyku jak zmyjesz silikony z włosów, bo włosy oblepione silikonami są miłe w dotyku i fajne, tyle tylko że silikony blokują wchłanianie się wszystkiego oprócz alkoholu... Więc do włosów przenika wysuszający alkohol. Radziłabym więc uważać :)

Ja też tak miałam:) miałam super loczki, fajnie się układały, ale... mi się znudziły:D zaczęłam prostować włosy, bardzo je zniszczyłam, przestałam, ale już się nie chcą kręcić jak kiedyś:( więc ich już nie ruszam, tylko grzywkę prostuję, bo po umyciu wywija się do góry:)

Mogę wam wkleić co robić żeby się z powrotem zaczęły włosy kręcić, bo też przechodziłam przez prostowanie i maltretowanie włosów byle je wygładzić... A potem jak się nauczyłam jak dbać i co robić to polubiłam swoje loczki, a odkąd stosuję dobrą pielęgnację to nawet się nie suszą :)

Pytałam o jedwab na kafe i różne zdania dziewczyny miały, jedne wolały Biosilk, inne Chi. Ale każda mówiła, że w Biosilku jest alkohol, a w Chi silikony. Więc chyba taki idealny nie jest. Ale zamierzam następny kupić właśnie Chi.

z ta grzywka to juz w ogole dramat...nie wiadomo w ktora strone ja wykrecic zeby sie ulozyla po ludzku :D

mialam Chi i bioslik- zreszta oba sa tej samej firmy -Farouk i zadna rewelacja jak dlamnie, poza tym czy ja napsialam ze sa do dupy? napisalam ze mi nie pasowaly i dlatego z moejgo doswiadczenia ich nie polecam. i wyzej napisalam, zewszystko zalezy od wlosow bo kazdy ma inne.

Ja zawsze jak prostuję grzywkę to mi potem włosy sterczą :D A macie jakieś fryzury które są dobre do puszących się włosów? Chciałabym się też obciąć ale za krótkie włosy codziennie trzeba by było prostować :/

Jezus, ale ty się rzucasz:O ja nie pisałam do ciebie tylko do Cziki, bo ona napisała, że do dupy, ty weź czytaj, a potem pisz. Mniejsza z tym, Cziki wklejaj co tam masz, bo i ja bym skorzystała:) czytałam gdzieś Twoje posty parę razy, Ty się chyba znasz na kosmetykach? Studiujesz coś w tym kierunku, czy to takie hobby?