Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfgbhgfsbfgbfsgbsfb

Jak mozna mowic ze LUDZIE ZARABIAJACY NAWET 1650 zl na reke dostana becikowe?

Polecane posty

Gość sfgbhgfsbfgbfsgbsfb

Nie chodzi mi o to gowniane becikowe tylko o ten zwrot ze kurwa NAWET 1650 zl (WTF!?) a oni kurwa wyplaty po 10 kola maja plus dodatki na biura ito. Ja pierdole co za upodlenie ludzi :o

Gość a skąd to wzięłaś?
Hehe, dokładnie, co prawda pewnie ten fragment wypowiedzi być może jest wyrwany z kontekstu, ale prawda jest taka, że w Polsce przeciętne zarobki są gówniane w stosunku do kosztów życia. Ja znam akurat wiele osób którym się nawet nie chce fatygować po to becikowe, ale z tego co czytam na tym forum to raczej sytuacja nie jest ogólnie za różowa. Prawda jest taka, że Polacy nie szanują cudzej pracy i pracowników, ale tez pracownicy nie zawsze są super w porządku.

Gość Niezastąpi ona
gorzej:O

Gość Niezastąpi ona
ja ogladałam całosc, chodziło o odebranie becikowego ludziom zarabiajacym powyzej 1650

Gość a skąd to wzięłaś?
No bo jak wiadomo 1650 zł to są kokosy, za które spokojnie można kupić mieszkanie, zrobić opłaty i jeszcze utrzymać siebie i dziecko :o Tyle płacę raty za mieszkanie :o Co za kraj...

Gość Niezastąpi ona
jeden z nich powiedział, ze Polacy sobie poradza w kryzysie i z tym, ze od stycznia znów podniosa VAT:O

Gość gr3gh34h
niech zabiora;) ja tam dzieci nie bede miec wiec mam to w dupie i wam radze

prawda jest taka ze Polska nadal jest relatywnie ubogim panstwem i nie ma sensu stawiac wymagan panstwoej kasie podobnych do tych np z niemiec czy francji czy wlk brytanii. Faktycznie ten kraj ostatnimi czasy rozwija sie ale to jest glownie rozwoj infrastrukturalny (drogi, autostrady, sieci) itp a przecietnemu obywatelowi zyje sie podobnie jak 10 lat temu. Za wczesnie na taki dobrobyt jaki jest na zachodzie Europy. Wszyscy podaja przyklad Hiszpanii ze ona jest podobna a juz jest praktycznie taka jak Niemcy czy tam inne kraje, No tak tyle ze oni do Unii weszli w 84 roku i ich przekrztalcenie nastapilo juz dawno temu i pozniej na jego podstawie nastepowal wzrost zamoznosci obywateli. My za krotko jeszcze jestesmy w tych kregach. Jezeli dobrze pojdzie to prawdziwie Euro krajem bedziemy najwczesniej za jakies 15-18 lat. I druga sprawa , moim zdaniem PO zle wykorzystuje i rozdysponowuje fundusze UE dlatego napewno nie bede glosowal na ta partie.

Kuwa współczuję naprawde wszystkim którzy tak mało zarabiają. Ale też refleksja ! czy naprawdę tak mało zarabiać muszą (poza tymi ktorzy mieszkaja w małych miejscowosciach?

Gość Niezastąpi ona
ja zarabiam 1280 na reke i sama utrzymuje dziecko:(

Gość Niezastąpi ona
i wiecie co, nawet na rodzinne sie nie łapie :O

A wiecie co jest najlepsze?? ze politycy sie podniecaja ze Polska dobrze znosi kryzys na tle innych panstw. ale dlaczego kurva dobrze znosi?? bo kosztem obywateli. bo w zadnym innym kraju nie ma tylu podwyzek i tak marnych plac i zasilkow do tego. a teraz jeszcze obetna becikowe i w ogole bedzie super :)

Gość Niezastąpi ona
w planie jest zniesienie wszystkich ulg rowniez podatkowych😠 do tego podatek katastracyjny od nieruchomosci 1 lub 2 % wartosci rynkowej nieruchomosci rocznie.

Gość dawaj brachu
chyba katastralny debilko.

Gość dawaj brachu
ja placilem podatek od kastracji :classic_cool:

Gość Niezastąpi ona
sama jestes debilka, jestem zmeczona niedawno wrocilam do domu, zwyczajnie sie przejezyczyłam a ty zachowujesz sie jak patologia społeczna z tak błahych powodów:O

Jaki kryzys, u nas przecież nie ma kryzysu, ludzie! Co wy, nie oglądacie tvn24 i nie czytacie wyborczej? Dzięki naszym wspaniałym politykom uniknęliśmy kryzysu przecież :D

Gość Niezastąpi ona
ekonomisci pognozuja, ze 2012 to bedzie masakra a w 2013 kryzys dosiegnie dna :(