Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olga.w.szpilkach

moje pierwsze obcasy :) wejdźcie

Polecane posty

Gość olga.w.szpilkach

hej wam. Kupiłam sobie właśnie moje pierwsze obcasy :) może to się wam wydać dziwne, bo mam 24 lata. więc właśnie ja się pytam jak się w tym nauczyć chodzić? :) są jakieś techniki? założyłam je na chwile w domu i już mnie zaczynają boleć nogi w tyłu przy kostkach nie są jakieś duże te obcasy jak zmierzę to wam napisze

Gość lolkowa777
mnie uczyli żeby chodzić pewnie nie chwiać się ;p no i najpierw stawiać obcas

Gość olga.w.szpilkach
i jak chodzić by te nogi prostować w kolanach? po jakimś czasie mam wrażenie, że nie do końca je prostuję.

Gość olga.w.szpilkach
lolkowa... no właśnie bo ja stawiam najpierw obcas i słyszę takie wiesz..podwójne tup tup bo najpierw obcas a później reszta to jest ok? jak inni chodzą to wydaje mi się że słyszę jedno tup tup :) sorry że tak zwracam głowę, ale chcę wypaść dobrze

Gość olga.w.szpilkach
a kto Cie uczył?? zaczynałaś najpierw od spacerów? długie były? :) i jak sobie poradzić na "wyboistych" chodnikach ?? u mnie to takie poharatane.. mam 24 lata i chce już zacząć nosić obcasy :)

Gość lolkowa777
Nauczyła mnie mama ale miałam sporo mniej lat wtedy niż ty;) to nic trudnego,po jakimś czasie to i mi się wydawało że dziwnie chodzę czy coś ale tak się wydaje tylko,poźniej jest juz z górki samo jakoś idzie,a nogi bolą bo nie jesteś przyzwyczajona

Gość olga.w.szpilkach
bardzo mądre :/

Gość tzui
a moze masz 15 lat ?

Gość olga.w.szpilkach
normalnie wstydzę sie wyjść na ulicę.. a muszę chyba.. powinnam chyba pójść na spacer..zmierzę te szpilki i powiem czy dobre na pierwszy raz

Gość lolkowa777
jak ci nie wygodnie to po prostu nie chodz w obcasach nikt cię nie zmusi

Gość olga.w.szpilkach
mają 10 cm :)

Gość lolkowa777
chyba za wysokie jak na pierwszy raz jak nigdy nie chodziłaś w szpilkach i zaczynasz od razy od 10cm

Gość olga.w.szpilkach
ale ja chcę.. kocham obcasy..bardzo ładnie wtedy wygląda stopa i cała noga.. są kobiece.. ja chcę zmienić swój styl. rozstanie z facetem itp.. ale nieważne.. podobają mi się obcasy.. a jak będzie wesele to mam iść w baletkach ? kobieta musi umieć chodzić w obcasach

Gość olga.w.szpilkach
niższe mi się nie podobają niestety.. do tego maja platofrmę z centymetr albo półtora to nie sa takie wysokie

Gość olga.w.szpilkach
myślicie, że powinnam iść w nich na spacer?

Gość lolkowa777
ale nie muszą ci się podobać żeby poćwiczyć a jak się nauczysz to będziesz wtedy chodziła w wyższych

na pierwszy raz 10 cm ??? sa zdecydowanie za wysokie - zacznij od nizszych - jak sie w nich nauczyc to pozniej bedzie latwiej

Gość lolkowa777
możesz iśc na spacer najwyżej nogę złamiesz

Gość olga.w.szpilkach
te nie sa super duże bo maja platformę serio.. wydają mi sie bardzo wygodne..tylko po czasie zaczyna mnie bolec z tyłu nad kostką. mam wrażenie, że sie spinam za bardzo.. nie umiem sie rozluźnić w nich

Gość lolkowa777
aj żeby każdy miał takie problemy jak buty to świat był by cudowny;p

Gość olga.w.szpilkach
może przegięłam.. ale te niższe to straszne były.. :/ albo płaskie albo obcas.. dam radę jakoś powoli się nauczę pewnie.. pewnie będę szła jak połamaniec, ale sie nauczę..

z tylu za kostka moze Cie bolec na poczatku. jesli bedziesz chodzic tylko w obcasach i nagle zalozysz plaskie buty - tez Cie zacznie bolec ;)

Gość olga.w.szpilkach
he he wczoraj długo chodziłam w nich po sklepie jak przymierzałam i jak potem założyłam moje botki to czułam się jak dziecko. :D

Gość olga.w.szpilkach
bardzo powoli chce doprowadzić do tego by chodzić tylko na obcasach. oczywiście w pracy niestety będę musiała zmieniać buty:/

Gość olga.w.szpilkach
dacie mi jakieś wskazówki ? wiem, że chodzicie na obcasach :) długo się trzeba przyzwyczajać? jak np zaboli mnie bardzo noga to mam odpocząć np dwa dni i z powrotem na obcasy ?

Gość nie badz glupia dziewucho
trzeba kupic buty na stabilnym mocnym obcasie i sie uczyc chodzac po domu np.

Gość olga.w.szpilkach
mieszkam w bloku.. jak chodzę to u sąsiada jest pewnie głośno.. mam stabilny..nie martwcie się to nie jest wąska szpilka tylko stabilny obcas. mam małe mieszkanie jak mam się nauczyć w domu? np da to coś że w nich będę siedziała? robiła kawę itp ?