Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olga.w.szpilkach

moje pierwsze obcasy :) wejdźcie

Polecane posty

Gość no w takiej sytuacji to racja
a ile cm platforma? może nie bedzie tak tragicznie jesli nigdy nie chodziłas na obcasach, to wygoda na pierwszy rzut oka może byc złudna mogłas niestety popełnic pewne błedy 1. mogłas kupic zle wyprofilowany but, co dopiero po x kilometrach w nim odczujesz 2. moze nie kupiłas zbyt ciasnych - wtedy sie rozejda i beda człapac (jesli są ze skóry) 3. Czy na pewno sa wystarczająco szerokie? Ja jak np. mierze za wąskie buty, to wydaje sie byc ok, ale po całym dniu i to na obcasach noga puchnie i robi sie szersza i but niemiłosiernie ciśnie PS jakiej firmy kupiłas stabilne te buty? Bo mi ciezko znaleźć zeby miały 10cm i były stabilne. duza platforma?

Olga, ja tez tak kiedys myslałam, dopóki nie przeanalizowałam moich kolezanek Chodza na obcasach po pracy, w której i tak głownie siedzą, a do pracy jada autem - nie stoją w autobusach, nie begną na tramwaj. Do galerii nie chodzi sie codziennie, Ty tam widzisz tlumy kobiet, a każda z nich raz ma miesiac - dwa zaklada wlasnie okazyjnie takie buty, tyle, że Ty je widzisz w 1 miejscu Generalnie uczennice, studentki, maja wiecej biegania, chodzenia, stania i jest im gorzej - z zajęc na zajęcia itp. A kobiety koło 30stki statystycznie mniej chodza i moga miec obcasy, stac je tez na lepsze firmy Tak to widze

Gość olga.w.szpilkach
he he to są buty na jesień, wiązane botki traperki za kostkę, nie ma wygodniejszych jak a pierwszy raz.. czekałam na nie do jesieni żeby nauczyć się w nich chodzić a nie w czółenkach na szpilce. to chyba dobry wybór nie?

aaaaa skoro botki to ok. Ja myslałam że szpilki to wsuwane czólenka. Botki to super sprawa, bo jak bedą pół numeru lub numer za duze to i tak wiazanie je trzyma Ja np. nie moge nosic takich wsuwanych butow, bez zadnego paska, wiazania, czy czegokolwiek, bo albo mnie cisnie, albo spada.

Gość olga.w.szpilkach
mi każdy spada bo mam za szczupłą stopę :) dlatego czekałam na wiązane :) nie wyobrażam sobie kupić niższych butów bo po prostu źle to wygląda.. albo jest ten obcas albo nie.. a ten jest bardzo mały..tzn wydaje się mały.. to tylko 10 cm plus ta platforma traperkowata..nie ślizga się i wydaje mi się, że te buty sa na pierwszy raz dobre

to ciekawe, bl w moim odczuciu zupełnie plaskie buty, jak baleriny są tragiczne i w nich sie chodzi jak kaczka, a juz takie na 3-4cm od razu podnosza wartosc buta w moich oczach o 400% :-)

powinno sie moim zdaniem od piety zaczynac ja jak chodze to jest takie podwójne tupnięcie, ale to drugie jest tuż po pierwszym - czyli reszta stopy zaraz po piecie

Gość olga.w.szpilkach
ja chce chodzić tylko w obcasach..nie chcę już balerin bo są wsiowe. kobieta nie wygląda zgrabnie w płaskich butach..

Gość olga.w.szpilkach
to właśnie ja dwa razy słyszę tup tup :) najpierw obcas potem reszta

mam pytanie do kobiet chodzących w obcasach spójrzcie na ten filmik (krótki) http://www.youtube.com/watch?v=KkkcvfuLPEw&feature=related tutaj babce te buty prawie spadaja, są luźne ja jak kupuje, to zawsze dopasowane, lekko ciasne, bo sie boje, że mi spadną. Wtedy niestety mnie cisna i mam odcisk na odcisku. Czy Wy kupujecie takie luźne buty jak pani z linku?

Olga, ja też tak myśle. Tzn nie uwazam, zeby baleriny byly wsiowe, ale jednak obcasy, to obcasy Ja sie jednak uczylam poczawszy od malego obcasa do coraz wiekszego I mnie osobiscie szybciej przyszło sie nauczyc balansowania cialem i w ogole zgrabnego chodzenia w nich, niz wytrzymywania tego bólu - u mnie obcasy=obtarcia, odciski. Nie wazne, czy tanie, czy drogie firmy. Po pewnym czasie zawsze ejst cierpienie. Troche sobie obklejam nad pięta plastrem opatrunkowym ,ale małe palce cierpia strasznie :-( bąbel na bablu

Gość olga.w.szpilkach
ohydnie w nich chodzi.. taki widok mnie przeraża już ja lepiej chodzę w moich pierwszy raz..

Olga, a mogłabys dac zdjecie Twoich butow, albo znaleźc podobne na allegro? Lubie temat butowy i mnie ciekawia te Twoje :>

Gość olga.w.szpilkach
pokażę :)

tyle że te jej buty sa sporo wyższe od Twoich

Gość olga.w.szpilkach
wiem, że są wyższe, ale ona wygląda jakby się zesr*** albo była łamaga.. ni założyłabym takich a już na pewno nie nagrałabym filmu w nich.. nie wiem co to miało oznaczać..

fahjneeeeee... strasznie szeroki obcas nie powinnaś mieć problemów - tylko się nie garb i nie patrz w dół :O

Gość olga.w.szpilkach
no obcas jest taki sam.. spód taki sam góra się troszkę różni. na pierwszy raz nie kupie wąskiej szpili :)

Gość olga.w.szpilkach
co sądzicie o tych butach ? w ogóle podobają wam się?

bardzo ładne buty!!!!!!! no i nie szpila, a słupek!!!! podobaja mi sie bardzo :-) och kupiłabym sobie, tylko ten sciagacz u góry by mi nie pasowal. Nosze głownie spodnice i sukienki, spodnie mam tylko na grzyby do lasy i tym podobne okazje. w pracy musze wyglądac elegancko... i ten sciagacz nie pasuje. Ale butki sliczne Ja mam za to takie: http://allegro.pl/nowe-piekne-botki-rozmiar-36-khaki-hit-i1827909360.html

kupiłam je na aukcji u tego sprzedającego za UWAGA UWAGA 40zł z przesyłką. wcale nawet nie chcialam, zalicytowalam o tak o i wygrałam (podałam inna aukcje żeby nikt mojego nicka nie poznal :P) I teraz mam problem, bo to tez nie są zbyt eleganckie buty :P Ale mysle, że do sztruksowej spodnicy i grubych rajstop będą ok?

Gość olga.w.szpilkach
super tez te twoje :D ja kocham takie buty.. w gołe kocham buty.. jestem uzależniona i oglądam je codziennie :D

Gość olga.w.szpilkach
jasne!!! teraz fajnie też getry takie skarpetkowate założyć na różne sposoby je można łączyć.. myślę, że do grubych rajstop będą super wyglądać

hmm ja tez kocham buty, na allegro to non stop przeglądam nowości, duzo licytuje w nadziei że wygram (jak te moje). Mam taki rozmiar, ze czesto za bezcen kupuje buty, gdy inne rozmiary są licytowane do 100zł. Kiedyś sliczne botki skórzane kupiłam (2 lata temu) do dzis w nich chodze i sa super - za jakieś 40zł, bo nikt nie licytował 35 :P a 38, 39 itp szły za 150.

a do śmigania na co dzien, czyli lazenie po marketach, studia itp mam buty z obcasem takim jak te: http://moda.allegro.pl/outlet-super-modne-sznurowane-mokasynki-36-i1833529046.html ale oczywiscie góra zupeeeełnie inna - tylko sam obcas chciałam pokazac - na takim jest mi najwygodniej - o wiele bardziej niz na plaskim.