Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdgdfgd

jakiej firmy masz kurtke zimowa dla dziecka ?

Polecane posty

Gość esprit w ogole bardzo lubie
te firme.

Gość hogan
kupcie dzieciom kurtki levisa za 500:) z takich na pewno nie wyrosną, a i szpanowac w przedszkolu beda mogly :))) durne baby.

Gość Szalona mamunia
jaki durny post ejże ejże lepiej idź popatrz na dziecko czy sie nie odkrylo :-P

Gość hogan
z trudem chronie moje dzieci przed dziecmi takich szpanujacych mam. Klade je spac o 20.00, a przed snem zamiast idiotycznych kreskowek z kablowki puszczam fraglesy- i inne bajki z moralem. Jutro zaprowadze do przedszkola- gdzie znow mozg zlasują im dzieci konsumpcyjnych matek, odwalonych jak pajace w ciuchy z metkami. Dla ktorych w zyciu bedzie wazne mieć- nie być- tak jak dla ich MAM. dokad to wszystko zmierza? do samodestrukcji. Konsumcjonizm ponad wszystko. A moze po prostu kupic dziecku dobra, ciepła kurtke, zamiast modnej kurtki z metka, ktora podziwiaja sąsiadki???

Gość dobreeejmop
next , wójcik, gap

Gość fbdbbd
tu są dzieci kóre mogą się odkrywać bo ich super-hiper markowe kurtki promieniują ciepłem (lub orzeźwiającym chłodem, zależnie od potrzeby i warunków na zewnątrz i wewnątrz), poza tym te kurtki pilnują dziecka gdy matka siedzi na kafe

A moze ta z metką jest po prostu ładna ;)? Bo uwierz mi że nie kierowałam sie metką tylko wklepalam w allegro rozmiar i kolor i spodobała mi się akurat ta :D Metek się nie nosi na wierzchu więc malo kto wie co jest jakiej firmy. No moze te tchibo są charakterystyczne, (zobaczymy czy na prawde są takie fajne i ciepłe, jak o nich mówią) Ale wiekszość rzeczy ktore widze na innych ludziach/ dzieciach dziele na ładne i nie ladne a nie zastanawiam się jakiej to firmy i ile kto za nią dał. Lolka ma suknie z Zary za 3 zł :P A bardzo fajna ;)

Gość hogan
To na prawde przerazajace, mamy ktore nie dorosly by byc mamą. a swoja drogą- ciuchy next'a mozna kupic w polsce tylko na lumpeksach z tego co sie orientuje- tak wiec Drogie Modne mamy-------------zapraszam na lumpeksy:) tam na pewno kupicie takie kurtki, jakie MODNE SĄ W TYM SEZONIE JESIEN/ZIMA!:)

hogan byłam ale nic w odpowiednim rozmiarze nie znalazłam wiec mi zostało allegro :P;) Na pewno nie kupie już na bazarze. Kupilam w zeszlym roku kombinezon dla K i myslaląm ze się poichlastam jak mu ubieralam spodnie ktore byly szerokie w pupie, a w nogawkach waskie i krótkie. Uszyte na jakieś niewymiarowe dziecko. Stwierdzilam ze w tym roku wole uzywane a coś "lepsze" w sensie lepiej uszyte, skrojone, moze mniej przemakalne i cieplejsze. Moze dzieki temu mniej bedą chorowac. Sama juz nie wiem...

Gość zgodze sie z wiosenna mama
ja kupilam kurtke next , ciepla , lekka , mieciutka , ladna i jak sie na nia patrzy mozna sie nawet nie domyslac ,ze akurat next , bo w ogole nie widac logo. Nie mieszkam w Polsce i tez na pewno nie kierowalam sie szpanem .

Gość są ok. używamy różnych
z cubusa tym razem.

Gość zgodze sie z wiosenna mama
hogan ,a od ciebie bije jadem :-0 Skoro tak dobrze wiesz gdzie mozna kupic ciuchy next musisz sama byc czesta bywalczynia ciucholandow. Dlatego jestes taka zorientowana w temacie i znasz zaopatrzenie second hand. P.s To oczywiscie nie jest wstyd i kazdy kupuje tam gdzie uwaza , ale jak czytam wysmiewanie jakis ciuchow ,ze pewnie sa tylko z second hand-ow, to od razu wiem ,ze danej osoby na pewno nie stac na sklepowe i w ten sposob wysmiewa osoby , ktorych na to stac :-0

Bo ja wiem czy "bulę kase"? kombinezon byl drogi ale sa w nim tez spodnie ocieplane wiec jakbym kupila nawet w tesco spodnie i kurtę to by na jedno wyszlo. A za kurtkę dalam 50 zl. Tyle co bym na placu musiala dac. A co do fasonu to tego nie bylo widac na pierwszy rzut oka a ciezko bylo mi na placu rozbierać mlodego i zaklądac mu spodnie, sczezgolnie ze po 1 bylo zimno, po 2 mial 2 lata i nie nawidzil wszelkiego ubierania.

Gość pannanawydaniu
"A co do fasonu to tego nie bylo widac na pierwszy rzut oka a ciezko bylo mi na placu rozbierać mlodego" a kupując na alllegro to jakoś mierzysz te spodnie? chyba też nie. Co wy macie do sh? Ja się nie wstydzę że dzieciakowi czasami coś fajnego wyszperam. A na kasę też nie narzekam, tylko wolę wydać na jakieś przyjemności dla dziecka, jakąś wycieczkę niż na ciuchy jedno sezonowe. Albo może ja mam jakieś niezwykłe dziecko co rośnie jak na drożdżach, bo się nie zdarzyło żeby jedną kurtką objechał 2 zimy.

Gość zgadzam sie z wiosenna mama
ja nic nie mam , ale jak czytam wypowiedzi takie jak hogan to od razu rzuca mi sie w oczy ,ze niby wysmiewa sh , a wie co mozna w nich dostac i jakich firm ciuchy . I kazdy kto ma jakis firmowy ciuch wg niej zakupil go w sh :-0 Taka hipokrytka :-0

Gość superowa mama
dla starszego dziecka - zimowy kombinezon tchibo (wszyscy zachwalali więc wypróbuję i ja), druga kurteczka next - jesienno/wiosenny płaszczyk zara - jesienno/wiosenny bezrękawnik wójcik - cienka kurteczka - h&m i jakaś noname młodsze dziecko - kombinezon tchibo, dodatkowa kurteczka z coccoclub - jesienno /wiosenna kurtka next - bezrękawnik - h&m - cienka kurteczka - disney i adidas

a mój ma coccodrillo :D z zeszłego roku, wyciągnęłam przymierzyłam a tu niespodzianka, kurtka pasuje. dziwi mnie to trochę bo z innych ubrań powyrastał, kurtka też nie była dużo za dużo ale się cieszę bo mi się wyjątkowo podoba więc dobrze że i w tę zimę pochodzi. Wiosenna daj znać jak wam sie ta z Tchibo użytkuje to może w przyszłym roku się skuszę.

Gość a nie boiciee
sie ze angielskie kurtki sie nie sprawdza na polska zime? przeciez tam nie ma takiej zimy co do tchibo..handlowałam nimi ..szczerze ? z poczatku myslałam zeby córce jedna zostawic ale te kombinezony sa zadne kupiłam brugi i teraz wiem ze to pozradna rzecz

Mój ma coccodrillo juz drugi sezon, bo jakoś tak dziwnie rośnie, ze ze spodni wyrasta, a z kurtek nie. :o Do tego narciarską spyder, bo nudził przez 2 lata, że chce kurtkę z pająkiem, więc zaszalałam, ale wiem, że warto. Rozumiem, ze ktoś ubiera dzieci w rzeczy z targ, ale to nie powód, aby najeżdżać na ludzi, którzy robią inaczej. Podobnie jak wiosenna mama kupiłam kiedyś na targu ocieplane spodnie, które były niemal tak szeroki jak długie i powiedziałam nigdy więcej. Co do kurtek next - dzieki za sugestię, że te kurtki mogą się nie sprawdzić w naszych warunkach, bo jedną taką miałam na oku.

Gość zima i jesień
Jesień: - wiatrówka Reserved - cieplejsza na polarku Cubus - kamizelka puchowa Reserved Zima: - Kombinezon Tchibo ( ja sobie chwalę :) ) - kurtka Next ( mieliśmy już 2 lata temu i była ciepła :) )

Gość mama zaraz dwojeczki
Synek kurtka Esprit (w ogole jak koelzanka wyzej bardzo lubie ta marke, bo ma jakosciowo swietne rzeczy), corcia, ktora urodzi sie za jakies 2 tygodnie kombinezon H&M (H&M tez bardzo lubie dla dzieci, bo ma ladne, kolorowe i jakosciowo rowniez dobre ubranka) Nie uwazam, zeby H&M i Esprit byly jakimis super markami, wiec nie rozumiem oburzenia mam :o Zreszta, nie rozumiem, ze was interesuje w co kto ubiera wlasne dzieci :o Chyba to indywiduwalna sprawa kazdego rodzica, a nie wasza :o

Gość nie bede widoczna
Skoro już jest taki temat, to... wzorem z ubiegłego roku postanowiłam siebie nie kopiować i zamiast kupować po 1 szt. drożyzny, w tym roku na szafce kupiłam używane, w bdb stanie 3 kurtki zimowe Besta Plus, do tego jedną z Cubusa. Oczywiście za taniochę. W lumpie kupiłam markowy narciarski kombinezon w świetnym stanie, drugi dostałam od znajomej po jej synku. Jak mi się trafią jeszcze (lumpa ma moja dobra znajoma), to też kupię. W tamtym roku miałam po jednym kombinezonie i jak przemokły na sankach, nie można było nigdzie iść, tylko czekać, aż się wysuszą. W tym roku za śmieszne pieniądze (jakby to razem zliczyć, wyszło nie więcej niż 150 zł) mam cały komplet ciuchów, do auta, na sanki, na zmianę. I już :)

Gość mama zaraz dwojeczki
hogan "To na prawde przerazajace, mamy ktore nie dorosly by byc mamą. a swoja drogą- ciuchy next'a mozna kupic w polsce tylko na lumpeksach z tego co sie orientuje- tak wiec Drogie Modne mamy-------------zapraszam na lumpeksy tam na pewno kupicie takie kurtki, jakie MODNE SĄ W TYM SEZONIE JESIEN/ZIMA!" Ale bzdura!! W Szczecinie sa przynajmniej 2 sklepy Nexta dla dzieci, o ktorych ja wiem, wiec daje sobie reke uciac, ze w innych miastach te sklepy rowniez sa!

Gość kupie
kupie firmowy kombinezon na zime najlepeij 2czesciowy dla chlopca w rozm 110:) stan idealny.

Gość Bez nazwy.
Z Marks&Spencer, ale nie kurtki, tylko kombinezony dla dwójki dzieci.

Gość paniusia z okienusia
"Zreszta, nie rozumiem, ze was interesuje w co kto ubiera wlasne dzieci Chyba to indywiduwalna sprawa kazdego rodzica, a nie wasza " zgadza się, więc po co odpowiadasz autorowi/autorce topiku. Oburzasz się, a sama opisujesz więc zaspokajasz czyjąś ciekawość. Poza tym kupujecie za własną forsę, nic nikomu do tego. Ale chowacie dzieci na snobów. Dzieci już w przedszkolu przechwalają się markowymi ubraniami, dokąd ten świat zmierza. Rozumiem nastolatek, chodzi na randki :P, chce się podobać - a wy już tu piszecie o niemowlakach........

Gość tchiolino;-)
kombinezon tchibo i kurteczke h&m