Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcxczzxczcx

Czy was też wkurzają pasożyty płaczące, że nie ma pracy

Polecane posty

Gość Dobrawka88
to wg Ciebie mam wyrzucic teraz dziecko na bruk i isc do pracy? A moze od razu po urodzeniu dziecka mialam wrocic do pracy??? Ty nie wiesz co to macierzynstwo i jak jest trudno. Radze sobie w zyciu wychowuję dziecko i konczę studia jak masa innych kobiet i nie ma w tym nic poniżającego i czyni mnie to niemotą tak jak Ty o tym myslisz! I nie jest łatwo i pracowac chce. Więc wara od mojej osoby.

Gość marna ta dyskusja
państwo też ma jakiś obowiazek. A nie tylko brac, brac i brac. Pobierają podatki, ktore ja tez place. Wole by to wszystko poszlo w jakims stopniu dla rodzin, ktore nie maja za wiele. Niz wszystko ladowalo w kieszeni ludzi, ktorym nic do szczescia nie brakuje. Te zasilki i tak sa smieszne. Ale jesli komus przysluguja to ma prawo je brac. Nie powinno pobierac sie zasilkow latami, a robic cos by zmienic swoje zycie. Jednak jesli ktos juz potrzebuje pomocy nalezy im pomoc, a nie wysmiewac. Zono swojego meza i czy Ty wyrazasz na to zgode czy nie zasilku beda dawane ludzia. I nie ma tak, ze daja tym co wyciagna tylko reke. Tylko tym, ktorym przysluguje jakas pomoc. Wszedzie sa kretacze i naciagacze, ale nie mozna wszystkich wrzucac do jednego wora. Jesli ktos by zasilku nie potrzebowal to by uwierz mi nie szedl do mopsu czy opsu i pisal podania. To tez jest w jakims stopniu upokarzające. Nie dyskutujcie z nia dziewczyny. Kazdy ma swoje racje. Na szczecie nie tacy ludzie jak zona beda decydowac o tym. Niech zyje w swiadomosci, ze polska jest krajem mlekiem i miodem plynaca:). Moze kiedys przejrzy na oczy. I jak kazdy wyksztalci sie w kierunku scislym to w koncu i Wy scislowcy upadniecie. Ale czas pokarze. Poki co zegnam

Gość Dobrawka88
Alicja Na Uniwersytecie Łódzkim tak zaocznie, nie wstydzę się tego, bo pracowałam w swoim kierunku zdobywam w miedzy czasie doswiadczenie

Gość do dobrawki
Skoro macierzyństwo to taka orka dlaczego zdecydowalas sie na to brzemię??

Gość do dobrawki
dobrawka kazdej pracujacej kobiecie przysluguje platny macierzynski tak wiec czemu pobierasz zasilek? powinnas byc dalej na umowie. Jak wiemy prawo chroni matki w ciazy. Ale ty i przed ciaza widac bylas nierobem, a teraz uwazasz ze macierzystwo to taka trudna i ciezka sprawa. A gdzie masz meza?? uciekl od was pewnie.

Gość Dobrawka88
zono swojego meza co mam przez to rozumiec? Jak bedzieszw ciazy albo bedziesz miała dzieci to tez nie bedziesz jakis czas pracowac wtedy ja nazwę CIę nierobem i nieudacznikiem wg Twojego myslenia:):):)

Gość grażynawa
jak będą sami prawnicy i informatycy na tym świecie to świat tez zejdzie na psy. Nie przyszło ci to do tej pustej głowy? w każdej dziedzinie ktos musi byc. Humanistów tez wyklinacie, ale gdyby nie oni nie mial by ktos uczyć jezyka polskiego czy historii w szkole. I Wasze dzieci byłyby analfabetami. A jak jakiś problem? a jak dopadnie Was depresja? lub dziecko ma problemy w szkole. Od razu pukacie do drzwi pedagoga szkolnego o pomoc. Ale oczywiscie na tym swiecie potrzebni są tylko i wyłącznie ludzie po ścisłych kierunkach. Reszta to nic nie znaczący ludzie.

Gość Dobrawka88
Macierzynski już dawno mi się skonczył a dp parcy wrocic nie moglam bo dziecko nie mialam jak zostawic. WIęc z pracy musialam odejsc, moglam isc na wychowawczy ale ze dochod z roku 2009(co za prawo) przekraczal 504 zł na osobę to w 2011 nie moglam miec platnego wychwawczego, więc skorzstałąm z prawa jakie mi PRZYSŁUGUJE bo SŁADKI PŁACIŁAM i poszlam na rok zasiłku by gdy dziecko osoignie wiek dwóch lat móc zostawic je moją mama! CZy to takie trudne do skumania???? I nie jestem nierobem

Gość xkamyczek
do żona-swojego-męża Widać jak ciężko pracujesz obrzucając ludzi błotem na forach:) to jest inteligencja.

Gość psychologia się kłania-do żony
.....twoja agresja do matek z dziećmi ,niestety ujawnia twoją frustrację związaną z brakiem dziecka! tylko,że ta agresja nic ci nie da-coś za coś,jeśli inwestowałaś w swoje życie zawodowe ,a podświadomość chce dziecka to nie wiem jakbyś zaprzeczała to się zemści jak nie teraz to później,nie wiem ile masz lat ale pewnie toby więcej wyjaśniło

Gość Dobrawka88
grażyna wa. Widzsz najgorsze, że istnieja tacy ludzie jak zona swojego męża ktorzy CIę poniża, zmieszają z błtem tylko dlatego że tymczasowo korzystasz ze swojego prawa i pobierasz od panstwa pieniadze, choc wczesniej uczciwie pracowalas a teraz nie mozesz bo zajmujesz się dzieckiem.

xkamyczek -> typowa glupia zazdrosc hahah ze ktos moze miec dobra prace ktora jest jego pasja ... a obecnie w pracy nie mam nic zaleglego i nowych projektow tez nie ma wiec... z nudow tu sobie siedze... i nic ci do tego

Gość psychologia się kłania-do żony
zadowoleni ludzie z siebie NIGDY NIE SĄ AGRESYWNI,BO ICH POTRZEBY SA ZASPOKOJONE!

Gość Dobrawka88
zono swojego męża nie muszę zarabiac tysięcy i w tym panstwie nie liczę na to ale kształce się po to by potem na jakims pozomie zyc a i maz ode mnie nie uciekł jest w pracy(do osoby która nazwałą mnie nierobem wczesniej )

psychologia się kłania-do żony -> a ty widze sadzisz sie na psychologa...ale pudlo haha ja szanuje matki ,,,, nie szanuje glupich pustych babek ktore rodza dziecko i wszystko im sie nalezy hahah a co do mnie i dzieci... mamy 21 wiek i wiem wiem ciezko ci uwiezyc ze sa odpowiedzialne kobiety ktore nie mysla tylko o tym zeby dziecko urodzic i nie miec co potem dziecku dac i do garnka wlozyc... plytka metalnosc ... ty pewnie jakas kolejna matka ktora mysli ze szczytem kobiety jest urodzic dziecko i nie pracowac

Gość xkamyczek
Taak żonka pewnie wcale nie masz tej pracy ot co, albo masz tak frustrującą że musisz tutaj odreagować.

Gość Dobrawka88
Mam co dziecku włozyc do garnka Ty sie już o to nie martw:) i nie poniżaj ludzi

Gość Dobrawka88
no co dziecko?? Twoja ostatnia wypowiedz jest bez sensu

Gość grażynawa
Każdy się spełnia w roli w jakiej chce. Świadomie wybrałam zawód, w którym pracuję, bo lubię to robić i jest moją pasją. Nie jestem nieudacznikiem. A zarobki są jakie są. Utrzymać się mogę, mam też dzieci i męża i we 4 dajemy sobie radę bez zasiłków. Mimo, że obydwoje mamy wykształcenie typowo humanistyczne. Ja szanuję wszystkich ludzi niezależnie od wykonywanego zawodu. A Ty widzę, że gardzisz wszystkimi, którzy nie skończyli kierunku, który Ty sobie upodobałaś. Czy to jest inteligentne? Jeśli kobiecie przysługuje zasiłek to ma prawo go pobierać. Widocznie ma taką sytuację, że nie miała z kim dziecka zostawić. Mnie jedynie wkurzają ludzie, choć przyznam szczerze, że nie interesuję się zbyt życiem innych i nie zaglądam nikomu do portfela. Jednak mogę powiedzieć, że wkurzają mnie ludzi, którzy żerują tylko i wyłącznie na pomocy od państwa i nic nie robią latami. Mieszkanie socjalne, zasiłki i o pracy ani myślą. Owszem tacy ludzie nie są w porządku. Po za tym jest sytuacja na rynku pracy jaka jest. Ale wyzywanie, pogardliwe uwagi nie są na miejscu. Jeśli komuś nie wyszło coś w życiu, obudzi się, popracuje, podniesie kwalifikacje. Jednak na to potrzeba czasu. A państwo ma obowiązek zapewnić chociaż minimum przyzwoitego życia.

Gość xkamyczek
Szkoda na Ciebie słów. Nie zazdroszczę pracy po której bym była taka zła na cały świat jak ty.

Gość Dobrawka88
dziecko teraz spi wiec mam wolne:) zadowolona??:)miastowa paniusiu