Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

MOJA HISTORIA

Polecane posty

Gość kernex
urodził sie nieporadny!? co za bzdura! ktos miał nadopiekuńczych rodziców czy wręcz przeciwnie w jakimś stopniu to rzutuje. ale każdy człowiek ma swój rozum, wystarczy sobie we łbie poukładać i charakter można zmienić. przystosowanie do nowych realiów to mimo wszystko nic strasznego, wystarczy spróbować...

Gość płyną, płyną...
myślę, ze najlepiej krytykować i to nie ważne jak... A jakoś tak mi się wydaje, że większość tubylców na kafeterii, to ludzie mający takie czy inne kłopoty... Nie zawsze mamy odwagę mówić o sobie otwarcie i jak coś...to zmieniamy nicki... nie tak jest kochani..?

Gość jamohiro
To znaczy pod jakim innym nickiem zawsze piszesz?

Gość jamohiro
Ja mam 1 pytanie do Autora Czy chce zmienić aktualną sytuację? Jeśli tak w jakim zakresie?

Gość kernex
nikt go tutaj nie obrażą, a co do krytyki to często bywa konstruktywna. wystarczy tylko przemyśleć co ci inni mówia i wyciągnąć wniaski. szukanie współczucia u ludzi to pudło.

Gość płyną, płyną...
myślę, że można mieć warunki na nieporadnego. A jak jeszcze idzie to w genach i wychowanie, to jest pewniak! A dzieciństwo ma straszny wpływ na nasze życie dorosłe, nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy jak wiele błędów popełniamy na swoich dzieciach. To nie moje wymysły, byłam na terapii i otworzyły mi się oczy! Tyle, że problemy miałam nieco inne.

Gość jamohiro
Jak to wygodnie cała winą zrzucić na rodziców i dzieciństwo... Chyba nie sądzisz, że wszyscy mieli sielankę itd? Trzeba po prostu samemu dać sobie kopa w dupę. Ale jak mówię pytanie jest zasadnicze- czy autor chce zmiany czy nie. Bo z tego, co piszesz, wynika, że niekoniecznie.

Gość ale po co ma zmieniac
skoro wszystko dostaje pod nos? dopiero wtedy otworzy oczy jak zabraknie ludzie ktorzy daja mu na to kase

Gość kernex
jamohiro święte słowa! mam nadzieję, że ten chłopaczek weźmie się w garść i w końcu stanie się mężczyzna. i wtedy znajdzie tą swoja drugą połówke. ja mu życze więcej ambicji i tyle w temacie.

Gość płyną, płyną...
nie zrzucam całej winy na warunki, bo to byłoby wytłumaczenie dla rozmaitych patologii... Ale usiłuję powiedzieć, ze to ma wpływ. Nie każdy jest "leniem" z wyboru! Czasem trzeba takim nieporadnym pomóc, musza mieć motywację itd. Facet ma prawie 30 stkę i zero życia osobistego...:O Teraz jak mu ktoś nie pomoże, to poleci szybko i będzie jak ja mieć 40 stkę. Tak, wiem ze niańczenie to najgorsza pomoc, ale dołowanie to najgorsze co może być.

świetnie się to czyta, przyłączam się do tych co piszą, że powinieneś o książce pomyśleć :) a wtedy będziesz miał branie :classic_cool:

To wymyśl motywację dla kogoś kto święcie wierzy, że jest porządnym człowiekiem :)

Gość płyną, płyną...
ja i tak upierałabym się o terapię psychologiczną. Tutaj musi zadziałać specjalista! Te pieniądze, co ida na totka przeznaczyć trzeba na DOBREGO PSYCHOLOGA!

Gość olala.
o jakiej zmianie na lepsze mowicie? o jakiej motywacji? tego kolesia nic i nikt nie zmieni bo jest mu tak wygodnie wystarczy przeczytac nie dalej jak dzisiejszy jego watek on jest w pewnym stopniu uposledzony mniemam tez, ze jest to uposledzenie genetyczne http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4976344

Gość płyną, płyną...
pewnie jest porządnym człowiekiem, tylko nie radzi sobie w wielu sferach życia. A te wyznania świadczą, że zdaje sobie sprawę z tego...

Płyną - osoba która jest pasożytem i nierobem, do tego obrażająca każdego kto ma inne podejście do związków i życia to raczej zaprzeczenie bycia "porządnym człowiekiem".

Gość płyną, płyną...
nie czytam wszystkich Jego wypowiedzi, dawno tu byłam, zajrzałam po długiej przerwie. Wypowiadam się praktycznie na podstawie tego autobiograficznego tekstu :)

Gość płyną, płyną...
Facet ma problem i to wielki i zdania nie zmienię - potrzebna rada fachowca, o ile Autor sam zechce sobie pomóc!

Gość ahaaaaaaaaaaaaa
no ten temat o pracy za groszę to masakra. stracony chłop będzie jak się nie zmieni

Gość szczery_szczerbaty
on już jest przecież na dnie, takim to nic nie pomoże

Gość jamohiro
a co jeśli uważa, że psycholog to szarlatan i wcale mu nie pomoże, bo pewnie sam ma problemy i tylko żeruje na innych celem zdarcia kasy? i nigdzie nie pójdę!

Gość jamohiro
Właśnie straszne dla mnie jest to, że on nie pracował... nie ma wykształcenia wyższego, a nosem rozsuwa... niepojęte... ludzie po studiach harują za 1500 brutto, żeby tylko mieć jakis grosz, pracę, doświadczenie, i żeby być choć trochę niezależnym od rodziców.... mieć swoje życie, swój świat.

Gość przeciez on juz jest stracony
27 lat zalozmy koljne 2 lata by cos naprostowac , przy czym koles ma tylko mature i zero doswiadczenia zaw. czarno to widze 🖐️

Gość płyną, płyną...
a tak na marginesie, to znam w moim najblizszym środowisku takie cztery osoby nieporadne życiowo... To są faceci, każdy z nich inteligentny, jeden skończył studia, oczytani itd. Związki, jeśli mieli, nieudane, życie przy mamusiach. Mamusie wściekłe i co? chyba powinny być jakieś organizacje społeczne uczące przystosowania do zycia niektórych ludzi. Nasza forsa z podatków idzie nie tam gdzie trzeba! Lepiej pomóc takim nauczyć się żyć, choćby miało to nas podatników kosztować, niz pozwalać tak marnować sobie zycie.

Gość nabijem
A teraz poważnie? Skąd jesteś? Gdzie mieszkasz?

Gość jamohiro
na co / na kogo te mamusie są wściekłe? nie ma ojców w tych rodzinach?

Gość jamohiro
każdy marnuje sobie życie na własne życzenie zgodnie z porzekadłem, że każdy jest kowalem swojego losu. Poza tym nasza kasa idzie na leczenie ludzi z dysfunkcjami, ponieważ pomoc psychologiczna jest oferowana także w ramach NFZ.

Gość płyną, płyną...
w szkołach też nie uczą życia. Jeśli trafimy na dysfunkcyjną rodzinę i mamy predyspozycję na niezaradnego, to nieszczęście gotowe! Już w szkołach powinien być przedmiot uczący zycia, podstawy psychologii, socjologii itp. Życie teraz to nie przelewki, słabi pod jakimkolwiek względem wysiadają...