Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nostalgiczna26

CO WY WIECIE O UCZUCIACH....

Polecane posty

Gość Nostalgiczna26

Uważacie się za dobrych ludzi? Empatycznych, porządnych, nietolerujących przemocy i zbrodni przeciw niewinnym? To jakie wytłumaczenie i usprawiedliwienie macie dla swojego codziennego przyczyniania się i zezwalania na prowadzenie OBOZÓW KONCENTRACYJNYCH DLA ZWIERZĄT??? Czy Wy w ogóle zdajecie sobie sprawę, że człowiek z natury nie jest mięsożerny? Że jego układ pokarmowy nie jest przystosowany do trawienia mięsa? Czemu nie jecie surowego mięsa? Czemu wybiórczo wyjadacie tylko te fragmenty ciał, które są dla Was bardziej atrakcyjne? Jakie macie usprawiedliwienia dla swojego postępowania? Potępiacie brak tolerancji dla innych, uczucie wyższości nad innymi jak : rasizm, seksizm, nazizm, - niby jesteście tolerancyjni??? To dlaczego uważacie się za gatunek lepszy od innych??? Tylko dlatego, że zwierzęta nie są w stanie się sprzeciwstawić? Może czas zacząć myśleć realnie! Bez klapek na oczach jakie nałożył Wam na nie przemysł mięsny!!!

Gość Nostalgiczna26
Wyśmiewacie nas wegan bo jemy roślinki, to jest takie komiczne? A to , że pożeracie czyjeś zwłoki, ciała, które przed śmiercią przeżyły największe piekło jakie można sobie wyobrazić już śmiesznym nie jest??? - Macie racje.. nie jest śmieszne.. JEst żałosne.. Daliście zrobić sobie wodę z mózgu.. Przeświadczeni o zdrowotności mięsa i niedoborach u wegan.. Skąd taki brak świadomości? Dlaczego co druga osoba z waszych bliskich ma miażdzycę, zawał, raka, nadciśnienie???? Od ziemniaka? jabłuszka? Czy ton tłustego sadła???

Gość mitte
mięsko to najlepsze co może być i tyle w temacie.

mitte Zgadzam się z tym w pełni, jest bardzo smaczne, sama je wiele lat jadłam, ale czy "smaczność" jest usprawiedliwieniem dla zabijania i zezwalania na nie? Widziałeś kiedyś jak wyglądają warunki życia tych zwierząt? łudzicie się, że są głupie i nie czują? Nie sądzę żebyście byli aż tak naiwni.

Kolejna nawiedzona, Ciekawe z jakiego materiału masz wykonane buty i torebkę? Po za tym od wieków ludzie biegali za mamutami inie wiem jak Ty ale ja nadal mam w szczęce kły, które raczej nie są domena roślinożerców.

Gość mitte
mięso się zawsze jadło i nadal tak będzie, a los zwierząt szczególnie mnie nie przejmują - jestem może grubo skórny (no trudno). wolę się przejmować ludźmi.

jestem mięsożercą i uwielbiam jeść mięcho - życie żywi się życiem i nie ja to stworzyłem... p.s. toleruję uzasadnioną przemoc , nie jestem porządny i jestem bardzo uczuciowy - aż bez serca.......:P

baldur Jakim prawem śmiesz klasyfikować nas do nawiedzonych? Tylko dlatego, że nie popieramy zbrodni i holokaustowi przeciwko niewinnym istotą? Kto Ci dał prawo mordować? Do tego nie znasz faktow, kły ma KAŻDY ROŚLINOŻERCA!!! A jeśli nadal uważasz się za mięsożerca to idź do lasu i gołymi rękoma zabij dzika a następnie bez obróbki , selekcji i narzędzi go zerzryj - Dasz radę? Apropo moich butów i torebek nie noszę skóry, futer etc, bo nie jestem nekrofilką

Autorko, jak możesz być tak okrutna, żeby z zimną krwią mordować codziennie stosy warzyw, owoców i innych roślin. Miej serce- żryj kamienie!

Gość ozezwmordke
rosliny tez czuja :(

Gość ozezwmordke
niewinnym istotOM... kazdy smie, ty miesz, smiemy i my... mamy prawo.. moze nie? demos cratos moja naj naj :D

Gość ozezwmordke
ja zjadam kurze piersi i schab. i ryby ktore gina ... oraz biedne rosliny :(:(

Gość ozezwmordke
naj naj nic nie wiesz o zyciu roslin czlowiek zawsze jadl zwierzeta i czy ci sie to podoba czy nie, tak bedzie nadal

Gość ozezwmordke
naj naj ty sie lepiej naucz zasad ortografii, a potem pisz o cudzym rozumie lub jego braku... skad u ciebie taka nietolerancja na inne poglady niz wlasne?

Nie pozostaje nic innego jak tylko życzyć sprawiedliwości - udaru, wylewu, raka. Trzymam kciuki nie musisz życzyć...dostanę za swoje i będę cierpiał....bez obaw...trzymaj kciuki dalej..:)

A jakim prawem chcesz mi wmawiać co mam jeść? W mięsie są niezbędne do życia składniki, których żadna roślina nie dostarczy. Spróbuj po intensywnym treningu lub ciężkiej fizycznej pracy najeść się marchewką i zregenerować mięśnie pietruszką to pogadamy.

Gość ozezwmordke
wypowiadam sie na podstawie "niewinnym istotą" i pisze o twoich brakach jedynie w dziedzinie ortografii, jesli jeszcze nie zdazylas tego zauwazyc...

No wiesz, rośliny to też istoty żywe... Osoby popierające politykę uczuciowości wobec pokarmu powinny też wyobrazić sobie zapłakaną rodzinę ziemniaków żegnającą kolegę Franka- bulwę, bo fajny był z niego chłop. :D

revolver Ale żeby nie było tak pięknie , mam nadzieję, że w pierwszej kolejności spotka to Twoich najbliższych. P.S Jak zejdzie Ci bliska osoba na zawał, udar, to pamiętaj, że zemściły się zwierzęta (zły cholesterol pochodzi wyłącznie z produktów zwierzęcych)

Gość ozezwmordke
a wiesz, ze mozna jesc mieso i miec dobry poziom zlego cholesterolu?

Ale żeby nie było tak pięknie , mam nadzieję, że w pierwszej kolejności spotka to Twoich najbliższych. P.S Jak zejdzie Ci bliska osoba na zawał, udar, to pamiętaj, że zemściły się zwierzęta (zły cholesterol pochodzi wyłącznie z produktów zwierzęcych) pamiętaj ....jeśli komuś życzysz źle, odbijesz na sobie....powodzenia...💤

Ja jestem wielkim entuzjastą mięsa we wszelakiej postaci i nie wyobrażam sobie kuchni na samej zieleninie. :classic_cool: Skoro organizm domaga się takiego jedzenia, to znaczy, że go potrzebuje, jeszcze nikt od kotleta nie dostał zawału, co to za gadanie, że człowiek jest z natury roślinożercą... :D

Gość ozezwmordke
to dziwne, ze osoba, ktora przejawia tyle milosci wobec zwierzat, zyczy smierci czlowiekowi :D