Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

Gość ciezaroweczka;))))))
hej :) ja jestem w 22tyg5dniu moge sie do was przylączyć? Mam 24 lata i to moja pierwsza ciaza. Nie przejmujcie sie malymi brzuszkami, mi dopiero wyskoczyl malutki brzuszek jakies 2 tyg temu, rano prawie wcale go nie widac. Od poczatku ciazy przytylam 2kg (1,5kg przez ten weekend bo onkretnie zaszalalam z jedzeniem hehehhehehe). Bede miala chłopczyka ;) Od poczatku ciazy czuje se bardzo dobrze, nie mialam wymiotow ani mdlosci . Cisnienie tez mam niskie ale wypije slaba kawke i jest oki.

Mufinka cieszę się że wszystko w porządku, mówiłam Ci że nie ma się co martwić;) teraz ja odliczam dni do wizyty i już się boję, w czwartek jestem umówiona na usg dopochwowe ale wydaje mi się że już nie powinni mi takiego robić, no ale zobaczymy w czwartek, a w sobotę wizyta u nowego lekarza, mam nadzieję że okaże się taki super i zostanie już moim prowadzącym. Ja siedzę już drugi miesiąc na l4 i mocno zastanawiam się czy nie wrócić do pracy bo się czasami strasznie nudzę:), ale sądzę że po tygodniu pracy tęskniłabym za tą nudą. Edyta_89 jasne że możesz dołączyć:) Im więcej tym raźniej;), ja w 14 tygodniu dowiedziałam się o płci dziecka więc Ty w 16 powinnaś też wiedzieć, chyba że się dziecko wykręci że lekarz nie będzie mógł stwierdzić. Ja od kilku dni mam niepohamowany apetyt, chyba muszę zacząć się pilnować:/ i częściej chodzić na spacery bo to siedzenie w mieszkaniu nie będzie mi służyć;)

Ja na usg byłam w 14 tygodniu i też mielismy nadzieję ze nam powie jaka plec ale niestety nie powiedział. Ale chociaż mój narzeczony mógł wejść i zobaczyc nasze maleństwo.

W weekend zabieram mojego M na pierwsze wspólne zakupy dla maleństwa i moze przy okazji sobie jakiś ciuszek kupie bo juz nie mieszcze sie w spodnie :)

A ja od wczoraj mam jakieś problemy z komputerem a raczej z internetem, próbowałam dzisiaj napisać coś chyba z 5 razy i mi przerywało połączenie. Coś konkretnego macie zamiar kupić dla małego? , Ja to zostawiam zakupy na 9 m-c, jakoś nie mam teraz weny żeby coś kupić, sobie będę zmuszona bo też się już nie mieszczę w spodnie. Mam dzisiaj mega lenia, nawet po obiad poszłam do sklepu i kupiłam gotowe pierogi bo nie chce mi się nic robić:/ Mufinka dowiedziałaś się wczoraj co będziecie mieli? Dziewczynkę czy chłopca?

Niestety niedowiedziałam się bo moja ginekolog niema u siebie usg i chodze gdzie indziej ale w niedziele w warszawie beda za darmo robic usg i pojde tam to moze mi powiedzą:):) Pojechalismy wczoraj na małe zakupy i moj M taką śliczną maluśką czapeczke znalazł i musieliśmy ją kupić :)

Ja dzisiaj też wróciłam od lekarza, robiła mi tylko usg, ale nie dopochwowe, mała rusza się jak nie wiem co;) serducho bije ( tak szybko:), a jakie ma rączki i nóżki:) w sobotę idę na konsultacje i mam nadzieję że mi przedłuży zwolnienie. Ja też mufinka poszalałam, poszłam do H&M i była taka wyprzedaż że kupiłam koszulkę, spodnie, sukieneczkę i taki komoplecik: sukieneczka ze spodenkami, ale aż żal było nie brać bo większość za 10 zł sztuka, taka wyprzedaż. A Ty jak się czujesz na l4? Nie nudzi Ci się? Ja zaraz idę obiad zrobić, bo jestem głodna jak wilk, i później leże bo trochę to łażenie mnie zmęczyło, brzuch już mam widoczny, nawet rano:) Nie da się już wciągnąć:D. Miałam sobie coś kupić ale jakoś nie chciało mi się nic dla siebie szukać;)

hej przyszłe mamusie mogę sie przyłaczyc? ja we wtorek zaczęłam 17 tydzień. od 16 tygodnia wiem ze na 90% będzie chłopczyk. to moja pierwsza ciąża i długo wyczekiwana.

Jasne, że możesz:) u mnie dzisiaj okazało się że jestem w 19 tygodniu a nie w 17, każdy lekarz liczy mi inaczej;)Klara najważniejsze że się doczekałaś ciąży:) Skąd jesteś? Sądząc po niku masz tyle lat co ja:)

ja pochodzę z woj. lubelskiego:) 8 lat temu wyemigrowałam,ale jestem tam kilka razy w roku, mam tam rodzinę. Ja mam termin na 6-8 marca.

Witaj gosiaczek, gratuluje podwójnego szczęście, na początku ciąży zastanawiałam się, jakby to było mieć dwójkę i powiem Ci szczerze, że na początku pewnie trudniej , ale później dwa takie małe słodziaki. Jeszcze raz gratuluję i zapraszam do forum:) Ja dzisiaj pobudka o 7 i już mi się nie chce spać:/ a tu taka pogoda okropna za oknem, deszcze i ponuro, nawet wyjść się nigdzie nie chce, no ale to dopiero początki:/ Pewnie zajmę się porządkami z nudów, muszę zamówić jakieś nowe książki to zajmą mi trochę czasu.

Mamuska troche mi sie nudzi na zwolnieniu ale przynajmniej moge odpoczac i sie porzadnie wyspac. Witam nowe przyszłe mamusie :)

Ja już nie mam w czym chodzić:( bluzki ok ale spodnie, chyba jestem zmuszona kupić coś, szczególnie teraz jak się chłodniej zrobiło, a jak tam mufinka pokój maleństwa, urządziłaś już coś? Pisałaś chyba że będziesz. Ja szukam wózka, wiem że za wcześnie ale co mam robić:D, oglądac mogę;). Zastanawiam się nad Quinny 3 lub 4, bardzo mi się podobają i jest bardzo duży wybór kolorów.

Dziewczyny macie coś sprawdzonego na rozstępy?Na tą chwilę nie mam, ale wolę dmuchać na zimne, miałam kupić muslelę lub liraca, ale one są drogie, ok. 100 zł 75 ml, więc sądzę że na miesiąc maksymalnie. Ja teraz kupiłam coś tańszego, dax cosmetix i smaruje piersi, brzuch i uda, ale jak zobaczę, że coś mi się zaczyna robić to chyba zainwestuje większe pieniądze, choć nie mam żadnej pewności że są lepsze. Siedzę w domu to przynajmniej chce mi się to robić;)

Witam w ten pochmurny dzień, u mnie od rana leje. Widzę że sporo nas z lubelskiego. A ja zaraz muszę biec do pracy, dopóki daję radę i czuje się dobrze to mam zamiar pracować przynajmniej do końca roku. Bo boje się ze w domu się zanudzę. gosiaczek29 gratuluję podwójnego szczęścia. Też myślałam kiedyś że chciałabym bliźniaki ale nie wiem czy bym podołała psychicznie i finansowo. mamuska1984 ja na rozstępy używam już od 4 m-c ciąży Musteli. Kupiłam sobie przez allegro. 2 opakowania po 150 ml za 115 zł. W aptece jedno opakowanie kosztuje 120. Jak na razie jestem zadowolona, świetnie się rozsmarowuje i fajnie pachnie. Zobaczymy czy pomoże. Moja mama po 2 ciążach nie ma żadnego rozstępu a przytyła prawie 30 kg. Więc może i u mnie się sprawdzi. Jak na razie nie kupowałam żadnych ciuchów ciążowych oprócz 2 tunik luźniejszych do leginsów. Ale 18 października mam w Lublinie wizytę u lekarza to pewnie kupię coś ciążowego bo do pracy już nie mam w czym chodzić.

Dzięki Klara za informacje, chyba też kupię tą mystelę skoro wszyscy ją chwalą, ale Ty chyba nie masz co się martwić jeśli Twoja mama nie miała rozstępów, to są głównie geny... Co do pracy to ja też myślałam że zwariuję w domu, szczególnie że przez cały czas byłam aktywna i zabiegana, praca, szkoła, nauka języka, remonty mieszkań, przez ostatnie dwa lata, zawsze jakaś siłownia lub fitness, a teraz??? Siedzę w domu, ale do tego też się można przyzwyczaić:). Gdybym nie miała takiej stresówki w pracy i trochę bardziej wyrozumiałych współpracowników to pewnie też do końca bym pracowała, ale w miejscu gdzie pracuje ponad 30 osób jest ciężko.... No i szkoda mi mojego maleństwa, bo ja zniosę dużo ale przez moje nerwy i stresy dziecko może ponosić konsekwencje więc.... Tym bardziej położna mi mówiła że nie należy się stresować, szczególnie teraz, więc jej słucham:D. Pózniej pewnie szybko wrócę do dawnego rytmu, a na tą chwilę korzystam, spełniam się jako żona i gosposia domowa, a kiedyś stołowałam się głównie na mieście:D, dokształcę się z zakresu kuchni;) Mąż zadowolony bo ma prawie codziennie ciepły obiad;)

Gość KASIEkkK83
Dołączam się dziewczyny do was!!!!! ja kończę 16tc, termin mam na 16 marca 2012:) pozdrawiam przyszłe mamusie , cieszę się że powstał taki wątek:)

mamuska narazie mam jedną komodę w pokoju maluszka i jutro jedziemy po reszte mebli :) ja uzywam kremy z Bielendy. Też powoli szukam wózka ale chyba na allegro zamówie.

Gość KASIEkkK83
Jeśli chodzi o kremy to kupiłam w aptece Fissan, zobaczymy jak będzie:)

Gość KASIEkkK83
Ja jeszcze nie, ale coś czuję że to dziewczynka...:)

Mi lekarz miesiąc temu powiedział, że będzie dziewczynka, a wczoraj byłam tylko zrobić usg u innego lekarza, który powiedział że jeszcze nie jest w stanie sprawdzić płci, śmiać mi się chciało, mam nadzieję, że pierwszy się nie pomylił bo mam już kilka sukieneczek:D. Mufinka to Ty już prawie gotowa na przyjście maleństwa jak w weekend będziesz miała mebelki w pokoju. Ja mam mega szafę w sypialni więc tam wszystko pomieszczę a przez samym końcem wstawię tylko łóżeczko żeby mi teraz nie zagracało sypialni. Kasiek a ten fissan to drogi?

Ja na 90% też zanam już płeć - chłopczyk. Nie kupuję zadnych mebli bo mam podobnie jak mamuska1984 dużą szafę w sypialni i wszystko pomieszczę tylko dokupię łóżeczko. mamuska1984 mi podobnie jak Tobie strasznie brakowało na początku ruchu. Zawsze byłam aktywana: rower, tenis ziemny, bieganie a teraz mi pozostały tylko spacery do pracy i co 2 tygodnie jeźdzę na basen żeby sie nie zaniedbać. Dziewczyny myslicie już nad wózkami, wszystkie niby teraz takie ładne, ale troche ciężkie. Ja myślałam nad Espiro GTX wielofunkcyjny, tylko ostatnio przyjrzałam mu sie w sklepie wszystko mi się podoba tylko trochę mała gondola. Może ktoś ma jakieś inne fajne propozycje.

Ja pisałam właśnie wcześniej że podobają mi się Quinny, poniżej link, mi zależy też na tym żeby wózek był nie tylko praktyczny tylko też ładny;), a one mi się strasznie podobają, i mega plusem dla mnie jest to że mogę sobie dobrać gondolę, spacerówkę lub fotelik w różnych kolorach a nie jak to jest zazwyczaj w zestawach, że wszystko w tym samym kolorze. No i 3 jest z 3 kołami, a wystarczy kupić za 100 zł kołko podwójne i ma się z 4 kołowy:) a tu link do spacerówki: http://alejka.pl/wozek-spacerowy-quinny-buzz-4-kolor-breen-2.html a cały wózek, używamy ale kolor mi się podoba:) http://allegro.pl/quinny-buzz-duzy-komplet-super-stan-lemonka-i1847870845.html A ten co napisałaś też jest fajny, a gondola chyba nie musi być duża, jak urodzimy w marcu to kilkumiesięczne dziecko w lecie będziemy już mogła w spacerówkach wozić, a do 6-7 w każdej gondoli powinno się zmieścic, tak mi się przynajmniej wydaje:) Doświadczenia nie mam;)

też mi się podobają te Quinny tylko nowe są drogie. A nie uważasz ze jak urodzoimy w marcu no to okej dziecko do 4 m-c w gondoli się zmieści potem spacerówka. A przyjdzie jesien i zima i dziecko bedzie miało 8-9 m-c i wtedy w czym je wozić? do gondoli może już się nie wejść a w spacerówce może być za zimno. No sama nie wiem

Klara zostają nam sanki;) W sumie nie myślałam o tym, ale wydaje mi się że ciężko będzie takie 7-8 miesięczne dziecko zmusić do leżenia w gondoli, a w spacerówce będzie siedziało, może są jakieś pokrowce, w sumie nie ma pojęcia, mój chrześniak w zimie już jeździł w spacerówce dobrze ubrany. A wózki nie są tanie ale na allegro można kupić w bardzo dobrym stanie używany, tylko trzeba śledzić. Ja się ciągle waham czy nowy czy używany.