Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ssselcia

szwy na palcu ręki - następstwa/ miał ktoś

Polecane posty

Czy Wy lub wasi bliscy, przyjaciele mieliście/mieli założone szwy na palcu prawej ręki?. Chciałabym dowiedzieć się ile trwa gojenie sie ran po zdjęciu szwów. I czy stosowaliście/ znacie jakiej maści na szybkie gojenie się ran. Mam dośc skomplikowaną sytuacje. Od wczoraj zaczęlam urlop 10 dniowy, powrot do pracy 17 pazdziernika. Jutro zdjęcie szwow, bardzo się stresuje ze nie zdarzy reka/palec wyzdrowiec

Gość mateuszek z koluszek
ja słyszałem o kremach na blizny z wydzieliny ślimoka :)

Gość powiem i ja .....
idź do apteki ... dostaniesz maść na szybkie gojenie blizn ...sama jakieś 2-3 lata temu używałam ale nazwy nie pamiętam albo zapytaj lekarza który będzie ściągał szwy na pewno coś poleci

Gość Oczywiście że
miałem operację dłoni/zespół cieśni nadgarstka/ i chirurg przepisał mi taki specjalny,żelowy plaster.Przeźroczysty o grubości ok.0,5cm.Nie był tani ale goi się błyskawicznie poza tym blizna robi się prawie niewidoczna.

jestem przerażona jutrzejszym dniem, jestem specyficzną osoba, tak jak przy wycięciu guzka z piersi czułam że cieli mnie żywca, takie czułam przy szyciu reki - znieczulenia na mnie nie działają, czulam kazde przeszycie igla - ztej paniki chodze blada i jak na szpilkach od paru dni - ale coz musze dac rade