Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heteyretyuea

odziedziczony majątek a kolezanka i kolega

Polecane posty

Gość heteyretyuea

tak sie złożyło, ze odziedziczyłam po dziadkach dosc spory majątek. Zwierzyłam sie z tego tylko jednemu znajomemu, a on niestety wychlapał to naszej wspólnej kolezance, która jest mocno "niezrównowazona psychicznie". Efekt jest taki, że od ponad tygodnia jestem przez nią dosłownie zamęczana. Wydzwania, pisze maile i strzela pomysłami, jak mozna wykorzystac ten majątek. Proponuje mi założenie wspólnego biznesu ( na co ja nie mam ochoty) i zawraca dupe. Mam dwa pytania- jak sie pozbyc namolnej oszołomki i czy opierdolic kolege za to, że jej to przekazał?

Gość glupia jestes
najgorsze co moglas zrobic to chwalic sie innym, takie rzeczy zachowuje sie dla siebie zapomnialas w jakim ty kraju mieszkasz

Gość heteyretyuea
no to co, ze sie zwierzyłam?

Gość kdiodissod
powiedz,że za wcześnie się pochwaliłaś i,że w rzeczywistości dostałaś dwa obrazy i fortepian ;)

Gość heteyretyuea
ja sie z nią zadaje, kiedys poznalam ja przelotnie na imprezie u tego kolegi, wymieniłysmy sie telefonami i to ona do mnie wydzwania. ja nigdy nawet nie chcialam sie z nią spotkac nawet na kawe.

Gość heteyretyuea
no czasem widujemy sie przelotnie, bo ona mieszka niedaleko mnie. najbardziej jestem wsciekła na kumpla,ze jej o tym powiedział. na nia tez.

Gość jaaamadra
kdiodissod pomysl rodem z m jak milosc nie :D ?

Gość amalletta
powiedz, że właśnie odezwał się do ciebie urząd skarbowy bo dziadkowie mieli zaległe podatki... i że ty przyjęłas spadek wprost, więc musisz wybulić na wszystkie ich długi, a te podatki są większe niż ten spadek, bo razem z odsetkami trzeba oddać. I zapytaj czy może ci kasę pożyczyć na tę spłatę :D

no ok, kumpel nie powinien wychlapac ale zaskakuje mnie jakie ludzie maja problemy :D typu: boje sie powiedziec znajomej, ze nie chce otwierac biznesu za pieniadze dziadkow:D tylko na kafe :classic_cool:

amaletta, lo matko :D ale dlaczego mialaby wymyslac taka zawila historie Jaki problem powiedziec: mam inne plany co do pieniedzy, asertywnie, uczciwie, bez kretaczenia Kolezanka nawet jak sie obrazi to autorce bedzie tylko na reke, bo i tak jej nie lubi...

Gość amalletta
ale koleżanka po takim tekscie raczej zniknie z życia autorki :D a jesli się kiedykolwiek pojawi spowrotem, to będzie jej można przypomniec, że zniknęła jak była proszona o pomoc ludzie pazerni nie obrażają się na potencjalnego dawcę kapitału, tylko szukają innej drogi dojścia do kasy. kasa zniknie - problem tez zniknie

Gość kdiodissod
kdiodissod pomysl rodem z m jak milosc nie ? nie oglądam :D

Gość kdiodissod
wole redtube mrrmr kociki

Gość kdiodissod
amalletta jestes glupia spier

Gość kdiodissod
dziwowo :d

Gość heteyretyuea
do niej nic nie dociera, mówie wprost, że nie- w odpowiedzi dostaje maila z biznesplanami i dopiskiem " a moze jednak to cie zainteresuje", mowie przez tel, że " nie mam czasu gadac"- nastepnego dnia jest telefon. Kolege najchetniej bym opierdoliła z góry na dół.

Gość kdiodissod
red tube a i owszem podszywie :D

Gość hgfhgf
jak na tyle kg to dobra figura dalabym mniej kg ; d

PO PIERWSZE OCHRZANIC KOLEGE I TO ZDROWO po drugie powiedziec kolezance aby wypiększała w podskokach po trzecie to Twoja sprawa co z NIm zrobisz po czwarte nie rozglaszac bo po co?? Chcesz miec na karku blizsza i dalsza rodzine znajomych itp?? Byc meczona o pozyczki dotacje wspomagnia chorego jasia kazia i dupasia???? Takich rzeczy sie nie gada bo tylko z trgo problemy wychodza Jesli to mieszkanie wynajac-studentow odradzam jesli kasa wlozyc na lokate jesli starodawny samochod pozyczac na sluby plany filnowe itp jesli jakis dom na wsi pensjonat agroturystyka itp jesli stadnina konna otworzyc szkole jazdy hotel dla koni czy cus w tym stylu jesli ziemia zorientowac sie o ceny ziemi w okolicy itd moze jakas inwestycja albi spelnic swoje marzenia :) Powodzenia :)