Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalalalalalallala

Krew z nosa

Polecane posty

Mam problem, dość często leci mi krew z nosa. To raczej nie anemia, bo mięsa wpieprzam 5 razy więcej niż normalni ludzie. Co to może być?

up

Gość A n e m i c z k a
Masz słabe naczynka krwionośne. Stosujesz jakieś krople do nosa? Zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie na zabieg przypalenia splotów.

nie stosuję. Brzmi nieprzyjemnie :(

Gość A n e m i c z k a
Do przyjemnych rzeczy nie należy. Ale krótko trwa:) cały zabieg około 10 minut. I co najważniejsze pomaga. Ale nieraz trzeba po jakimś czasie znowu zgłosić się na zabieg

3 opcje masz: pic pokrzywe, brac rutinoscorbin,smarowac nos mascia-emofix,spytaj moze i nawet bez recepty.pokrzywa i rutino. uszczelniaja naczynka- bo masz slabe a emofix jest wlasnie tez na krawienia od laryngologa dostalam.z tym ze pokrzywe to tak pic przez jakis czas no i nie podczas okresu(zmniejsza krawawienia). ty pewno przed okresem , bo wtedy sie wlasnie krwe rozzadza.mam tak samo

Nie przed okresem. Nie zauważyłam jakiegokolwiek związku z częstością tych krwotoków a fazą cyklu. Czy mógłby ktoś napisać na czym dokładnie polega to przypalanie splotów?

jak jestes leniwa i nie chcesz sprobowac to co pisalam to juz twoj problem,ja np pilam pokrzywe i wtedy nie dzialo sie nic,zawsze jest jeszcze lekarz

aspiryna i tego typu tez rozrzedzaja.nie wiem czy jest jakis zwiazek ale ostatnio chyba przedawkowalam wit c i znow mi sie puszczalo

jeśli często leci ci krew z nosa mozęsz mieć już osłabione naczynia krwionośne , ciągłe skrzepy osłabiaja ścianki naczyń . Można je wymrozić , jak ktoś już pisał , tyle tylko ,ze to się odnawia .Zbadaj krew pod kątem krzepliwości . Być moze potrzebana ci witamina K

Gość *liliann
Mi też często leci krew z nosa. Pije pokrzywę ponad 3 miesiące i to nic nie daje, także myślę, że coś z moimi naczynkami jest nie tak.

nie wiem jak pokrzywa moze nie pomoc skoro zawiera duzo wit k i c co tu jest wazne.moze rutinoscorbin sproboj tez ponoc dziala