Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiettka.j.kl

Czy zrobić posiew na własną rękę?

Polecane posty

Gość kobiettka.j.kl

Odebrałam dziś wyniki z badań moczu i mam krwinki białe 4-7 liczne bakterie Wizytę mam dopiero w poniedziałek. Pierwszy raz w ciąży mam takie wyniki, jak myślicie, to powód do zmartwień. Zastanawiam się czy nie zrobić jutro posiewu, żeby mieć pewność co to za bakterie.

te leukocyty sa chyba nie ok powyzej 10, a bakterie, zależy czy się dobrze umyłąś przed pobraniem i czy pobranie było ze śrokowego strumienia itd.

Gość kobiettka.j.kl
Właśnie czytałam, że leukocyty w normie to do 5, choć różnie źródła podają. Martwią mnie te bakterie.

zrob posiew, nie zaszkodzi..i tak na wynik poczekasz 5 dni wiec im szybciej zrobisz tym lepiej... a na razie kup sobie zuravit albo jakis inny specyfik z zurawina na drogi moczowe

Gość kobiettka.j.kl
Szkoda tylko, że na posiew trzeba tak długo czekać, chciałam zrobić to też na wizytę w pon., ale widzę, że nic z tego. No nic, dzieki za odp.

Miałam kilka razy problem z wynikami moczu - liczne bakterie, a ostatnio cukier nawet. Lekarz zawsze najpierw wysyłał mnie na ponowne badanie moczu i zawsze okazywało się , że źle pobrałam próbkę, nie z środkowego strumienia. Tylko , że ja mam dostęp do enel-medu, wyniki badań w ciagu 24h odbieram przez internet, i w razie problemów mam do wyboru kilku lekarzy którzy je ze mną skonsultują, jeśli nie mogę dostać się do swojej lekarz. Ponowne badanie zrobione za dwa dni było już zawsze prawidłowe. Mój lekarz na posiew wysyła dopiero po drugiej próbie z moczem.

Gość Idushka
Ja bym zrobiła posiew przed wizytą u lekarza, niech lekarz da leki a w czasie leczenia odbierzesz wyniki posiewu - jeżeli leki nie zadziałają, będziesz wiedziała co i jak. Lub czekała z leczeniem na wyniki posiewu i po prostu wspomagała się póki co ProUro, dużą ilością wody z cytryną, częstym oddawaniem moczu, nasiadówkami...