Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaaa333

Czy uderzylibyscie NIE swoje dziecko jakby was ono uderzylo???

Polecane posty

Gość 3 porządne klepy to nic
wielkiego jak na to, co ona wyprawia Nauczycielkę też powinna szanować. Dziwię się, że macie w nosie to, że źle się zachowuje. W ogóle nie powinna się tak zachowywać w stosunku do nikogo. Zresztą takie zachowanie chyba ma jakieś przyczyny???

Gość hhhhhaaaaallllkkkkkaaa
Ogolnie dzieci sie nie powinno bic ALE: -To nie bylo dziecko tylko bachor -Autorka nie zaatakowala owego bachora tylko bronila sie przed jego napascia. Zostala ZAATAKOWANA i nie gadajcie glupot, ze gnojek w 4 klasie nie wie co jest dobre a co zle. -To nie bylo pierwsze takie wydarzenie-gowniara nie ma respektu do macochy, do nauczyciela. Dziwne ze do ojca respekt jakos sie zrodzil po tym jak wpieprz dostala. Ludzie otworzcie oczy-poprzednie pokolenia stosowaly kare cielesna)nie mylic z katowaniem!!!!!!!) i dzieci wyrastay na porzadnych ludzi. A dzis co? bezstresowe wchowanie, dziecka nie mozna nawet dotknac. Efekt? tabuny dzikich, rozwydrzonych bachorow, atakujace slabszych.Popatrzcie co sie w szkolach dzieje, ile normalnych grzecznych dzieci boi sie isc do szkoly.Sa szykanowane a nauczyciele im nie pomoga z obawy przed zemsta przesladowcow. Do tych co sa przeciwko karom cielesnym-czlowiek, ktory sprawia bol innym, poniza ich, musi czuc RESPEKT. Slowem tego w wiekszosci wypadkow sie nei osiagnie, taka jest rzeczywistosc. Za kilka, kilkanascie lat zobaczycie jakie potwory stworzyliscie, ale wtedy juz bedzie za pozno. I mam pytanie do tych osob ktore sa przciwko autorce-wyobrazcie sobie ze taki rozwydrzony gnojek w ataku szalu napada na Wasze male dziecko, albo na Wasza starsza matke, czy inna bliska Wam osobe, ktora nie moze sie bronic-jaka jest Wasza reakcja? Bo szczerze mowiac ja chyba zatluklabym takiego bachora.

Gość nibbbbh
niby nie powinno się bić dzieci, tylko wychowywać je innymi metodami. aczkolwiek jesli ktos do ciebie leci z lapami czy tam piłką.. to naturalną reakcją jest obrona. moze sprobujcie ja jednak karać w inny sposob. szlabany czy jakies prace zeby wykonala etc.

Gość i dobrze zrobila
I dobrze porzadny wpierdol gowniarze sie nalezal!

Gość koza boza
ja tez uwazam ze dobrze, ze ja zlalas. A potem pokazalbym siniaka mezowi i malej zrobila pogadanke. Musicie miec wspolnu front. Powiedzialabym, że jeszcze jedna taka akcja i bedzie miala dwa razy w tygodniu spotkania z psychologiem. A jak to nie pomoze to postraszcie ja, ze oddacie matce jak jej u Was zle. Albo, ze adzwonicie na policje i ja wsadza do poprawczaka. Przeciez to 10-11 latka, uderz w czule miejsce, ze jak sie nie poprawi to ja wyslecie do szkoly z inetrnatem, cokolwiek, musi czuc respekt. Kindersztuba musi byc!

Gość fddsdss
mozliwe ze juz tak 14-126 latce bym oddala w twraz ale nie 10 latce ,jestem przeciwna biciu dzieic wlaszzca malych

Gość fddsdss
mialo byc 14-16 latce :)

Gość labeef
A gdzie wyznawczynie teorii, ze bicie dzieci to przemoc I stopnia, jeszcze nie pojawily? Przeciez podobno mozna wszystko wyjasnic rozmowa?:D

Gość labeef
moze sprobujcie ja jednak karać w inny sposob. szlabany czy jakies prace zeby wykonala etc. taaam dziecko ktore nie ma oporow, aby przywalic doroslemu, na pewno wyraziu skruche po tym, jak dostanie kare posprzatania pokoju:D

Gość fddsdss
hhhhhaaaaallllkkkkkaaa " wiedz o tym ze baardzo duzo ludzi ma zal o te kary cielesne i uczeszcza do posychologa, nie musialo byc to katowanie ale dotkliwe bicie ktore utkiwly w psychice niekorzystnie.Naprawde nie pisz tego zlosliiwe ale nie wszystcy ludzie karani cielsnie powyrastali na wzor ludzi i nie wszyscy sa wdzieczni za lanie jakie dostawali.Ja akuram mam tzw "uraz" i gniew do rodzicow z emnie bili, nie podziekuje im za te lania.To nie hylo martretowanie ale porządne bicie ,co nie powinno miec miejsca

Gość zamykam temat!!!
Dobra, zamknijcie już wasze ryje! Myślę, ze ta mała zrobiłaby z wami porządek za te bezsensowne gadki na forum i niepotrzebne podnoszenie durnowatego tematu. :o

fddsdss mialo byc 14-16 latce 14-16 z takim doswiadczeniem to by ci wsadziła nóż pod żebra a nie rzucała piłką tenisową w nery

Gość fddsdss
autorko na drugi raz jesli sie sytuacja pwtorzy chociaz mysle ze sie juz nie powtorzy bo dziewczynka stracha sie troche "najadła" lecz jak sie zacznie zachowywac agresywnie, przytrzymac ja za ręce, i do pokoiku wyniesc za kare.Lecz mysle ze juz do ciebie po tym twoim zareagowaniui nie zrobi tego drugi raz

Gość fddsdss
co nie znaczy ze bym przez te 14 lat dziecko w bezkarnosci trzymala, napewno nie Pisalam ze wolalabym uderzyc juz nastolatka, nawet i w twarz niz dziecko , lecz to ze bym nie uderzyla nie oznacza ze wcale bym nie reagowala

Gość trzymajjcie mmnie
fddsdss------------- ty masz chyba ujemne IQ?

Gość winky milky
ty, błędne koło, masz zwichrowany umysł jak nic. Życzę ci takiego dziecka. A że mała zaczyna stosowac przemoc fizyczną bo nikt jej zachowania nie ukróci, dobrze że teraz zareagowalaś a nie kiedy już się rozwydrzy do końca! Że tak przyrównam dzieci do psów, ale psy w stadzie też w fizyczny sposób karcą się wzajemnie za nieodpowiednie zachowanie. Jesli któryś odstaje zachowaniem od stada np. nie zna swojego miejsca to inny bardziej ułożony skoczy do niego i go podgryzie, widziałam to w Zaklinaczu psów :D to działa, na ludzi też :D

Uderzyc dziecko to nieee odpowiadac agresja na agresje nic nie da dziecku wytrzymaczyc postawic proste zdania nie wolno nie rob tego to boli dac zakaz na to czy na tamto uderzylo czyms to znizyc sie do jej poziomu zeby popatrzyc w oczy i powiedziec od serca i ostrzej ostatni raz to zrobilas marsz do swojego pokoju posprzatac jesli ma duzo energi i ja energia rozpiera zapisac do szkoly tanca na hip hop wyzyje sie tam na basen a jak nie pomoze warto zwrocic sie psychologa naprawde zle rodzic robi jak na wszystko dziecku pozwala od malego trzeba duzo dziecku dawac milosci i uczyc dziecka zeby tez okazywal milosc wiedzial do zle co dobre czego nie wolno robic w tym jakie jest dziecko to zalezy od rodzica tylko

Gość fddsdss
trzymajjcie mmnie " nie twoje zmartwienie jakie mam IQ. Radze sobie doskonale w zyciu prywatnym więc nie troszcz sie o mnie Takze kiedys mialam 2 pasierbow i jakos z moim podejsciem do nich nigdy nie mialam z nimi problemow.To juz ich ojciec miala wieksze z nimi klopoty ,do mnie byli naprawde wporządku.Wiec nie ejstem goloslowna w tym temacie akurat bo wy tu teoriami rzucacie.Domniemam ze nikt tu z was nie zyl w takim ukladzie "pasierbicowym" a sie wypowiadacie .To jest inna relacja rodzic a mcochoa

Gość fddsdss
winky milky " nie porownuj swiata ludzi do swiata zwierzat, ponieważ w swiedzie ludzi zwierzęce zachowania mają swoja nazwe ktore sa rozpatrywane pod kodeks karny,i domysl sie o jakich zachowaniach puisze bo nie chce mi sie tehgo wymieniac jakie zwierzęce zachowania ludzi sa poddane odpowiednim instytucjom prawnym i konstytucyjnym

Gość winky milky
Takze kiedys mialam 2 pasierbow i jakos z moim podejsciem do nich nigdy nie mialam z nimi problemow. fffds to że nie miałas problemów to nie musisz się mądrzyć bo dzieci są naprawdę różne. Twoi pasierbowie nigdy nie przylali ci widocznie i nie znęcali się fizycznie. Ciekawe czy wtedy zachowałabyś taką zimną krew i dalej mądrzyła się jakie te twoje metody są dobre. Tak samo niektórym dzieciom bicie nie służy bo są bardzo pamiętliwe i bardziej się zamykają, ale niektórym trzeba przylać bo przekraczają wszelkie normy włącznie z podnoszeniem ręki na dorosłych co już jest dla mnie niewyobrażalne. ak widać, taka metoda w przypadku tej dziewczynki skutkuje. Zobacz jak ona się zdziwiła że "ją bolało". Dopiero sama uderzona przekonała się, że to boli. Ja też wsadziłam kiedyś rękę w płomień bo nie wierzyłam że parzy, a później już nie wkładałam. Mysza prosze, używaj jakichś znaków przestankowych, bo choć można się doczytać z grubsza i widać że to jakies pierdolenie znowu, to bardzo przeszkadza w odbiorze

Gość winky milky
"nie porownuj swiata ludzi do swiata zwierzat, ponieważ w swiedzie ludzi zwierzęce zachowania mają swoja nazwe ktore sa rozpatrywane pod kodeks karny,i domysl sie o jakich zachowaniach puisze bo nie chce mi sie tehgo wymieniac jakie zwierzęce zachowania ludzi sa poddane odpowiednim instytucjom prawnym i konstytucyjnym " przykro mi, ale muszę ci uświadomić że my też jesteśmy zwierzętami stadnymi i reguły muszą obowiązywać. Zwierzęta naturalnie zachowują hierarchię w stadzie i nie ma tam zachwiań, a jak widać zachwiania zdarzają się wśród ludzi. Czyli kto to widział, żeby gówniarz bił dorosłego i nie znał swojego miejsca? Najwyraźniej nie doceniasz zwierząt. Musisz wiedzieć, że wszystkie najważniejsze wynalazki człowieka powstały na podstawie obserwacji świata zwierzęcego, choćby mikroskopy, samoloty i tak dalej. Trochę pokory.

A jak wspomnialas ze corka poprzedniego malzenstwa a moze dzieckunikt do tej pory nie wytlumaczyl dlaczego tata nie jest z mama i dziecko ma duzo zalu duzo zlosci do taty ze nie jest tata z mama obwinia wlasnie ciebie za to siebie a wystarczy usiasc z dzieckiem powaznie porozmawic sluchaj coreczko bardzo nam sie nie podoba twoje zachowanie robisz nam tym wielka krzywde i przykrosc pokazac smutek i wytlumaczyc to ze tata nie mieszka z mama to nie jest niczyja wina ani tym bardziej twoja ani np ani czy kasi tata juz nie kocha mamy i nie mozemy byc z mama ale ciebie bardzo kochamy i jestes dla nas perelka najwazniejsz rozumiesz??proste chyba proste macie zal ze takie dzieci sa ale to sami na takaie je wychowujecie

Gość Marilenka
Autorka dobrze zrobiła. Smarkula musi wiedzieć gdzie granice są i że za zło, zło powraca i że ona w tym domu nie rządzi. Po prostu są takie dzieci że manto muszą manto zebrać , po prostu nne metody nie działają, a ta zawsze działa. Kiedyś mniej tego całego przejmowania o dzieci było i lepsza młodzież wyrastała, a dzisiaj tak się na nie chucha a one coraz gorsze są. Dyscyplina i posłuszeństwo ma być!

Gość fddsdss
Alez ty ograniczoony :o :o w takim razie suka potrafi zagryźc swoje mlode , lub lew ktory nie zaakceptowal takze potrafi pozagryzac , w ludzkim swiecie idziesz za to do paki za morderstwo - ja pasierbicy nie zamorduje ze przeszakdza mi na moim terenie,bo jestem czlowiekiem,ktorzy ma ludzkie uczucia,przestrzegam kodeksu karnego W swiecie zwierzęcym gdy suka nie chce dac dupy psu to sam sobie weźmie bez pytania i jeszcze ją pogryzie, w świecie ludzkim idziesz za to do paki o gwalt W swiecie zwierzecym dominuje sila , silniejszy zabiera slabszemu zywnosc "lokum" teren, w swiecie ludzkim najzwyczajniej nazywa sie to kradziez/wlamanie W swiecie zwierzecym mozesz byc przegnana z wlasnego terenu przez obce stado, a jak stawiasz opor zostaniesz zagryziona lub pogryziona, a w swiecie ludzkim jesli ktos by wtragnal do twojego domu, grupka kiboli ktorzy przeganiają cie z wlasnego terenu i stawiasz opor,w ten cza za pobicie lub zabicie mają konsekwencje prawne Kuwaaa mam ci jeszcze multum wymieniac NIE porownuj swiata zweirząt do swiata ludzi bo zuplenie rządzi sie innym prawami. Ale jestes zbyt tepy.Szkoda ze gdy nie slyszysz o bestilstwach w 4 scianach jak facet katuje rodzine nie wyglosisz ze to przywodca stana i wporowadza swoją dominacje jak dziki zwierz ktory potrafi zagryźć swoich "podopiecznych"Najlepiej wtedy uniewinnic tego drania bo przeciez to ejst taka natura czlowieka co nie??

Gość fddsdss
Marilenka " w takim razie ta wyrosnieta wczesniejsza "lepsza" mlodziez dlaczego jest tak nieudolna ze nie potrafi wychowac takze na taką sama mlodziez jakimi byli rodzice a chowaja na ta "gorszą" mlodziez??? dlaczego nie wpajaja wzorcow , takich samych zasad, metod jak u nich w domu panowaly?? Hallo cos tu ejst nie tak jelsi juz dorosle dziecko nie chee brac przykladu z wlasnego rodzica i calkowicie w inny sposob chowa dziecko

Gość Apsik00000000
hhhhhaaaaallllkkkkkaaa ma rację powinniśmy zmienić dotychczasowe przekonani ,głupią,podstępnie rozpromowana modę na nie bicie dzieci(równiez nie mam na myśli katowania)Obyśmy mieli szczęście żyć w kraju w którym ktos przywróci dawne zasady Bo wszyscy pedagogowoie pracujący z dziecmi których znam zgodnie twierdzą że między minionymi pokoleniami dzieci a tymi teraz jest ogromna głęboka przepaść i winni za to są pobłażliwi rodzice którzy nigdy nie uderzą dziecka!

Gość fddsdss
Do wszystkich "mondrych", ktore wrzeszcza, ze kiedys "karcone cielesnie pokolenia byly lepsze, madrzejsze i bardziej uspolecznione niz obecne dzieci i mlodziez - skoro "wycielesnieni " rodzice wyrosli na takich super-hiper-cudownych ludzi, to czemu na takich samych nie potrafia wychowac swoich dzieci? W koncu to pokolenie "rozwydrzonych bachorow" urodzilo sie z pokolenia "sypmatycznych i zyczliwych" ludzi, ktorzy dostawali lanie, prawda? i cos Wasza swiatla teoria podupada

Gość winky milky
jestem kobietą i mam 25 lat. "w takim razie suka potrafi zagryźc swoje mlode , lub lew ktory nie zaakceptowal takze potrafi pozagryzac , w ludzkim swiecie idziesz za to do paki za morderstwo - ja pasierbicy nie zamorduje ze przeszakdza mi na moim terenie,bo jestem czlowiekiem,ktorzy ma ludzkie uczucia,przestrzegam kodeksu karnego" oczywiście dobrze wiesz, że nie mówię o zagryzaniu i morderstwach, ale wolisz przypisać mi wszelka złą wolę by tylko mieć racje, prawda? Po to człowiek ma rozum, by rozgraniczać co jest odpowiednie, a czego nie może być. czasem zwierzęta podsuwają nam odpowiednie rozwiązania które mogą być skuteczne też w przypadku ludzi. Wiesz co, ja mam rozum i potrafię wybierać z wielkiej palety propozycji, ale to źle że ty nie umiesz użyć swojego rozumu do tego samego i postrzegasz świat jak dziecko - wszystko albo nic, białe albo czarne, jeden koniec albo drugi. Przemyśl może to. "W swiecie zwierzęcym gdy suka nie chce dac d**y psu to sam sobie weźmie bez pytania i jeszcze ją pogryzie, w świecie ludzkim idziesz za to do paki o gwalt" wtrące, że akurat - tylko w przypadku zwierząt! - jesli suka nie da to pies nie weźmie! suka jak ma cieczke ale nie jest gotowa to odgania psy. I znowu błąd! oj, ty fssssspddddblaa

Gość nie wdawajcie sie w dysksje
z ta fsssdfs bo nie warto ona jest po prostu glupia