Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaaa333

Czy uderzylibyscie NIE swoje dziecko jakby was ono uderzylo???

Polecane posty

Gość bic nie oznacza katowac
hmmm. piszesz ze masz nadzieje ze corka nigdy tego nie zapomni, a za chwile dodajesz ze corka juz o tym zapomniala :o Gdzie tu skladnia myslowa??? W takim razie jak zobaczylas ze na twoje dziecko dziala tylko lanie to teraz zamierzasz w taki sposob ja karcic??? Zgadzam sie z tymi literkami nademna ze jak rodzic zacznie bic to na jednym jednak widocznie nie poprzestanie Powinno tobie byc kobieto wstyd ze zlalas wlasne dziecko,wlasną krew i cialko, naprawde.Czy moglabys napisac co to dla ciebie oznacza lansko? ile uderzen i czym? przyznasz sie czy mozes zboisz sie ze to bylo cos wiecej niz lanie??bo dla jednych lanie to sa 4 mocniejsze klapsy a dla drugich 25 pasow/kabli a ajeszce dla inncyh lanie jakims przedmiotem na oslep Ja pamietam jakbylam cala posiniaczona kiedys i moj ojicec powiedfzial mi z etylko lanie dostalam, a ja uwazalam ze to cos juw iecej bylo nic zbicie, lecz dla niego zwykle lansko, szkoda ze nie przejąl sie moim obrazeniami na calym ciele :(

Gość Tesz Ewa
tak jak mowilam nie chce zeby zapomniala w tym sesie zeby nigdy mnie nie obrazala w najgorszy sposob ale powiem krotko pochowalam ciezko chorego meza ktorym opiekowalam sie do konca jego dni nie mialalm czasu dla siebje wszystko co robilam to dla n iej zeby nie cierpjala po starcie ojca i nikt nie wie jak mi bylo ciezko i ile sie nacierpilam kiedy poznalam po 2 latach fajnego faceta mialalm wyrzuty sumienia i martwilam sie czy moja corka zaakceptuje to ze ja tesz mam prawo zaczac nowe zycie ale uslyszalalm ze jestem k...i ze ojca jej wykonczylam

Gość nawet nie pisz takich rzeczy
... potepiam wychowywanie biciem czy stosowanie przemocy ale jak widac niektore dzieci wlasnie tego potrzebuja .... Matko Boska !! co ty kobieto piszesz? czy wiesz do czego doprowadzilo ludzi aktualnie doroslych ktorzy wlasnie bili bici w dziecisnwtei i stosowali na nich przemoc ? bo tego potrzebowlai? ty sie zastanow ile osob aktualnie uczescza po roznych osorodkach terapeutycznych wlasnie prze takie myslenie ze te dziueic potrzebo3wali bicia i wychowania w przemocy Przejdz sie po kryminalach i pogadaj jakie tam u nich metody wych stosowano. Nawet nie plec takich bzuur kobieto. Jak mozesz napisac ze dzieci potrzebuja przemocy i bicia .Nie szkoda ci ejst jak oglądasz progamy gdzoe jakies dziecko sie wypowiada ze cale zycie ojicec czy matka bil nie patrząc ze nastepnego dnia cale sine dziecko chodzilo od tych lan?? Pani pedagog pozal sie boze, jak mozna tak napisac. Za 20 laty lub w poelni dorosle osoby poprzez ta pprzemoc nie potrafia podnalezc sie w swiecie Ja jestem w;lasnie takim dzieckiem ktore wedle mniemiania mojego ojca potrzebowalam bicia...doslownie twoja slowa zawsez wypowiadal kiedy okaleczal moje cialo,to mnie zlamalo, wiec prosze cie pani pedagog nie zachecaj ludzi do takich bredni, bo naeet nie wiesz jak to lamie psyche.

Gość Tesz Ewa
wiec dostala odemnie po twarzy tak jak na to zasluzyla i uwazam ze dobrze zrobilam

Gość Tesz Ewa
a nie chce sie bronic za to co zrobilam po pierwsze nie zbilam jej jak to napisalam lansko po drugie to ze dzieci dziecmi sa nie znaczy ze wolno im wszystko robic.

i uderzeenie w twarz to nie jest lansko jakbys nie wiedziala, chyba ze ją okladalas w furie jak w amoku i kilkanascie razy jej nastrzelalas ,i miala twraz zapuchnieta, czy oko podbite, lecz to nie jest lanie ale bicie po buzi A ze ci strasznie brzydko odpowiedziala, no to hmmmm?? jakty bys mezowi napyskowala lub go obrazila i jelsi by ci trzasnąl za obraze z twoich ust wtedy takze bys uwazala ze mial racje???czy jednak afera ze mąż cie pobil??

Gość hhhhhaaaaallllkkkkkaaa
"Ja pamietam jakbylam cala posiniaczona kiedys i moj ojicec powiedfzial mi z etylko lanie dostalam, a ja uwazalam ze to cos juw iecej bylo nic zbicie, lecz dla niego zwykle lansko, szkoda ze nie przejąl sie moim obrazeniami na calym ciele " Czlowieku, to co opisujesz to jest maltretowanie. Ja dostalam LANIE-kilka razy pasem. I nie mow mi ze nie ma roznicy jak Cie tlucze mezczyzna a jak drobna kobieta da kilka razy paskiem na tylek. Co to za porownania paska do deski i kabla-ludzie!! jakbym ja dostala w taki sposob jak cytaowalam to tez bylabym pewnie przeciwko karze fizycznej. No ale sa tu madrzejsi, ktorzy wiedza ze lanie jakie dostawalam to bylo cos strasznego. Jestem osoba pewna siebie, nie mam kompleksow. Szanuje moich rodzicow. Nie mam zlych wspomnien z dziecinstwa-wrecz przeciwnie. I cos mi sie wydaje ze osoby tak wyolbrzymiajace kare cielesne to osoby ktroe byly bite i to porzadnie, skoro pas budzi w nich tak straszne skojarzenia. Powtarzam-ja dostalam kilka razy bo zasluzylam, nie mialam pregow ani siniakow, ale w to nikt nie uwierzy co? Czy ktos odpowie mi na pytanie ktore zadalam wczesniej o 16.20 Chcialabym uslyszec opinie zwolenniczek tlumaczenia dzieciom,

pomysl Ewa jakbys sie poklocila z jakims rownym sobie i padly by nie mile slowa, wowczas ktos by cie uderzyl w twraz, mam na mysli konkretnie twoj facet, jak ty bys sie poczula ze w czasie klotni twoja najblizsza tobie osoba zaczyna cie lac po gebie??!!! TY nigdy corce nic przykrego ani razu w zyciu nie pwoiedzialas? nie obrazilas ją nuigdy naet nie swiadomie niechcący , lub w nerwach jezyk na daleko tobie nie possszedl do niej samej??

hhhhhaaaaallllkkkkkaaa ale jakim prawey TY swoje dzieci lalas pasem??? kto ci dal na to pozwolenie?wiadomo ze jak je straszysz nim do tej pory to musialy niejednokrotnie poczuc jego smak Szczerze??Jakbys sie zachowala jakbys byla u kogos w gosciach a matka zaczyna straszyc dzieci kijem bejsbolowym? nie bila by ich przy tobie nim ale widzisz ze wyciąga palke od bejbola i straszy nim dzieci, co bys wtedy pomyslala???ty tak samo z pasem robic do swoich

Gość MewaEwa
mysle ze wszystko jest dozwolone w klotni dopuki sie nie obraza nikogo w taki sposob bo ja klocac sie nie obrazam nikogo mysle ze klocic sie tesz moze bez bicia i obrazania i tego ja nauczylam. jakbym kogos tak wstretnie obrazila to wcale bym sie nie zdziwila jakbym dostalal w gebe

hhhhhaaaaallllkkkkkaaa i jak dla ciebie to ejst martetowanie co opisalam w takim razie jak wspomnialam, wedle twoich statystyk to 90% kiedys dzieci i mlodziezy bylo martretowane bo w moi rowiesnicy identycznie chodzili z pregami i siniakaim ze az wstyd sie na w-f im bylo rozebrac bo tylko slady po pasie sie rzucaly w oczy. I prawie wszyskie dzieic tak dostawaly . I to bylo dobre wedle was?? doa mnie okropne, a mimo to bylo to na porządku dziennym.Straszne czasy, i jestem za tym aby zabierac dzieci rodzicow ktorzy biją paem dziecko czy kablem Janie bylam katowana, nie mialam nigdy polamanych kosciu, wstrząsu moozgu, NIGDY, ale notorycznie siniaki i pregi mi ze skory nie shcodzily, a pas zawsze zosatwia kwiatki czy ciapki, zawsze

Gość MewaEwa
nawet nie pisz takich .... mam wrazenie ze to prowokacja to co piszesz bo nie ma roznicy czy raz kogos uderzyc czy zlac jesli cie ktos obrazi to cie obrazil wiec nie mozesz powiedziec ze cie nie obrazil bo to tylko raz zrobil tak samo jest z biciem

Gość bicie w twraz to cios
Dla mnie bicie w twarz to jest najohydniejsza forma "kary" Nigdy w zyciu corke po twarzy nie uderzylam, mimo ze nieraz pyskowala. W twarz nie powinno sie bic, zwalszcza dzieci i to wlasne.W tylek powinna zarobic za pyskowanie ale nie w twarz.Ewo duzo razy jej tak strzelilas w twarz? czy tylko jedne uderzenie??Ja bym na twoim miejscu juz wolala nawet i paskiem(bezbolesnie) uderzyc a raczej nastraszyc, ale to male dziecko 11 letnie jeszce nie powinno po twrazy dostawac. Co onnego gdy ma te 18 lat , ale nie male dziecko.Za laniem pasem takze nie jestem ale ja nigdy do matki czy ojca nie mialam zalu o kabel czy pasek,choc bolaoo niemilosiernie, ale nie potrafie wybaczyc o bicie po buzi. ktore tak nie bolao jak kabel, ale sam fakt w buzie uderzenie..no nie potrafie zapomniec niestety i mam zal. Autorko uwazam ze dobrze zrobilas, naprawde, mloda zobaczyla ze przegiela pale, dostala klapsy, nic wielkiego, ciebie o wiele bardziej zabolalo.I tak jestes cierpliwa.Chociaz ja bym tez jednego czy dwa klapsy zapewne sprzedala.Moja corka kiedys tez mnie czyms rzucila, to jej oddalam tym samym :)

Gość Tesz Ewa
przeczytaj u gory i potem sie wypowiadaj czlowieka mozna tesz zranic obrazajac go i to bardziej niz cielesnie

Gość Tesz Ewa
to byl pierwszy i mam nadzieje ze ostatni raz ale nie pozwole zeby mnie tak obrazala i to bez powodu i jesli jeszcze raz mnie tak obrazi dostanie znowu

Gość Tesz Ewa
11 lat do juz nie dziecko male ona jest na swoj wiek w glowie dalej jak myslisz

Gość bicie w twraz to cios
MewaEwa dlaczego piszesz ze nie ma roznicy raz kogos uderzyc czy kogos zlac? dla mnie jest roznica.Choc ani jednergo ani drugiego nie pochwalam do..nawet nie pisz takich rzeczy " mysle ze emocjonalnie podchodzisz do tematu bo bylas bita.Fakt , mnostwo kiedys dzieci tak dostawali lania jak ty piszesz i to prawda, to nie bylo katowanie , ale sama popatrz, jedni sa wdzieczni za to rodzicom, drudzy mają zal, nie mozna wszystkich do jednego wora sprowadzac. Ja jak pisalam, o bicie kablem czy pasem nie mam gniewu az tak wielkiego jak o to ze po buzi dostawalam.Wolalam miec caly siny tylek i nogi a czesto tak bylo, niz nosic odbite palce na policzkach, wtedy bardzo wstydzilam sie wychodzic, albo oko popduchniete , to wtedy dla mnie bula zmora.Nie bylam mocno nigdy bita, ale mialam tak wrazliwą cere, ze wystarczyl lekki poleczek mi wymierzyc a juz palce mi zostawaly na twarzy kilka dni i tego nie wybacze

Gość Tesz Ewa
nie ma roznicy bo jesli ktos zrobil cos zlego to zrobil i juz nie ma znaczenia czy to raz sie stalo czy sie dwa razy stalo chodzi o to ze sie stalo cos co sie nie powinno nigdy wydazyc.

Gość Tesz Ewa
to tak jak sie chce komus wytlumaczyc ze sie nie chcialo kogos zabic ale sie zabilo czy to wazne w jaki sposob sie kogos zabilo????

Gość Tesz Ewa
czy to ma znaczenie z jakiego powodu sie to zrobilo??? jesli osoba nie zyje umarli nie maja szansy sie obronic moja corka zabila mnie na zawsze a ona tylko za to dostala po buzi

ja tu opadam z sil nawet i emocjonalnych przy was.Jestecie zagorzalymi zwolenniczkami kar cielesnych, piszecie ze niektore dzieic potrzebuja bicia i zycia w przemocy to tez calkiem juz bezceler tej wypowowiedzi Dla was lanie do sincowk krwakow to normlana met wychowawcza czyli kara cielesna na porządku dziennym , to tez katorga z wami. Szkoda ze zycie wam nie nakopalo nigdy do dupy. Ja nie zylam w patologi, pochodzilam z zamoznej ddobrze sytuaowanej rodziny z dobroą opinia, moj dom to nie byla patologia, ale bili mnie tak jak wiekszosci dzieci kiedys. I jestem temu przeciwna a wy tuu na mnie najezdzacie skolei Jeszcze jedna "pani" smie pisac ze nie ma zalu o to ze miala caly tylek czy nogi sine, tylko ze w twarz dostala, to juz alkiem takze trace wiare w ludzi, jak one te spoleczenstwo wychowa na NIE agresywnych jelsi w domu panuje przemoc i bicie na porządklu dziennym Nie ejstem trolem, tylko jetsem ofiarą takiego tralktowania dzieci jak wlasne traktujecie.Tylko ze wasze dzieci maja narazie po klilka, kilkanasie lat , poczekamy jak dobiją 20 jakie pozytywne efekty zobaczycie w swojej silnej rece

Gość Tesz Ewa
poweidz mi jedno bo piszesz ze jestes taka katowana za co i dlaczego jeszcze nie zglosilas tego

zegnam bo z psycholami nie bede gadac a wiadomo ze tak zaden psychol nie nazwie tak samo jak alkoholik siebie po imieniu tez nie nazwie .Napiszcie za 10 lat czy jeszce wasze dzieci z wami sie konatktują.pozniej dziwota ze slychac jak malenkie dzieic trafiaja ze sladami bicia

Gość mia mia mia mia mia
Ale pieprzycie. A kto tutaj o laniu do siniakow mowi? 4 klasa to nie malutkie dziecko i taki klaps to utemperowanie wyobrazenia, ze jest juz takie duze. Widze, ze tutaj tylko jakies ofiary pzremocy w rodzinie sie odzywaja. Moja rodzina byla normalna, zdarzylo mi sie klapsa na otrzezwienie dostac, ale nikt mnie nie bil. Czesciej wystarczyla mozliwosc dostania klapsa. Moi rodzice zawsze byli moimi przyjaciolmi i zawsze mialam do nich szacunek. Dzieci musza miec wyznaczone granice.

Gość jak z psycholami nie chcesz
rozmawiac, to co robisz na polskim forum?? 99,99999% polaków to podli psychopaci, a jakos rozmawialas z tymi czubami?

Gość Tesz Ewa
no wlasnie zobaczymy za 10 lat albo puzniej jak ty bedziesz mila dziecko dla ktorego bedziesz wszystko robic niemale zycie oddasz a ono bedzie cie caly czas obzydliwie obrazac zobaczymy czy wtedy bedziesz dalej tak myslec jak teraz i bedziesz taka wspanialo i wyrozumiala .

nie bylam nigdy katowana ani martrerowana , nie mialam polamanych kosci, wstrząsu mozgu, tylko bylam bita tak jak kiedys prawie wszystkie dzieci z mojego podwoprka i z klasy. a kiedys to byla norma wychowawcza i na porządku dziennym jak uczen mial pregi na ciele . Kiedys w latach 70 -80 bylo to cos normalnego.Wrecz kazdy tak dosatwal tak ostro i jeszce sobie pokazywalismy siniaki, i nikt sie nimi nie przejmowal Spadam, mam nadzieje ze wasze dziecko doniesie na was jesli macie zamiar tak dalej je traktowac.Ale i tak nie zorzumieliscie mojego przeslania. Wiem ze ja NIGDY wlasne dziecko nie uderze , a jak to zrobie to soebie reke odetne. Wychowam na takiegoczlowieka abym nie musiala na niego reki podnosic. Duzo rodzicom udalo sie wychowac dzieci na super obywateli bez bicia i ja bede nastepna

Gość jak z psycholami nie chcesz
a swoja droga- ty swiętą mamusią, a dziecko obrzydliwie wyzywa cię bez powodu? fajny zart :)

a ciebie Ewka powinni lac za ortografie troluu jeden spadam stąd od tych psycholi. I nie pisze tu o klapsie ale o laniu pasem czy po gebie, dla mnie to sadyzm i nie zmienie zdania ze tylko psychole do tego sie posuwają .AMEN!!! zgeam konkretnie